PT-median spämmisuodatin voi poistaa vahingossa asiallisiakin viestejä

Kommentoijille sen verran tiedoksi, että tällä hetkellä tulee jostain aivan kummallisista ulkomaisista osoitteista suurenpuoleista spämmipostausta, jonka seurauksena asiallisiakin viestejä saattaa joutua roskakoriin.

PT-media pääsi jollekin ihmeelliselle spämmilistalle, josta tulee aaltoittain kymmeniä roskaviestejä. Nämä viestit ovat useimmiten englanniksi, turkiksi, thaimaaksi tai kiinaksi kirjoitettuja viestejä, joiden sisältö on tehty jollakin tekoälyohjelmalla, sillä viestien sisältö ei ole ymmärrettävää. Viestien sekaan on upotettu linkkejä sivuille, jotka myyvät väärennettyjä lääkkeitä, esimerkiksi Viagraa ja Diapameja. Lisäksi PT-median artikkeleita linkitetään aivan kummallisille nettisivuille väittäen, että PT-median kautta saisi näitä lääkkeitä.

Jotta kommenttiosio ei täyty puhtaasta spämmäyksestä, niin olemme joutuneet tekemään erilaisia estosysteemejä, joilla suurin osa roskaviesteistä menee suoraan roskakoriin ilman, että ne näkyvät kommenttipalstalla. Roskapostisuodattimen läpi pääsee kuitenkin väistämättä läpi viestejä. Näihin ilmiselviin roskaviesteihin tai trollauksiin ei kannata vastata. Kukaan ei moderoi viestejä reaaliajassa, vaan niitä tarkistellaan satunnaisesti vain selaamalla läpi, että joukossa ei ole sellaista materiaalia, joista PT-media voisi joutua oikeudelliseen vastuuseen.

Jos näihin roskaviesteihin vastaa, niin melko varmasti myös vastaus häviää roskakoriin kun alkuperäinen viesti poistetaan. Lisäksi joskus roskapostisuodatin saattaa siirtää roskakoriin asiallisenkin viestin, mutta ne palautellaan takaisin kommenttikenttää kun niitä huomataan. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kukaan ei seuraa sivua reaaliajassa, joten kommentin palauttamiseen voi mennä useita tunteja. Jos omasta mielestä oma kommentti ei näy heti, niin kannattaa päivittää sivu uudestaan, jolloin viesti näkyy.

Jos omasta mielestäsi asiallinen viesti ei näy, niin kannattaa kirjoittaa viesti uudestaan eri sanoilla. Roskapostisuodatin voi tulkita spämmiksi, jos sama viesti lähetetään sanasta sanaan. Kannattaa välttää myös useita linkityksiä eri sivuille, sillä suodatin estää viestien näkymisen, jossa on useampi kuin kolme linkkiä. Kannattaa myös välttää pelkän linkin lähettäminen ilman saatesanoja.

Roskapostisuodatin ei automaattisesti luo estoja kenellekään, vaan kaikki estot laitetaan manuaalisesti. Sara, joka seuraa kommentointia säännöllisen epäsäännöllisesti, antaa ohjeideni mukaan kommentointieston ilmiselville roskapostaajille ip- ja sähköpostiosoitteen perusteella. Toiseksi kannattaa huomata se, että kommentointiesto annetaan myös ilmiselville putinisteille. Jos joku kommentoija alkaa tykittelemään puhdasta putinismia, joka on kuorrutettu Ukraina-vihalla mutta venäläis-mielisyydellä, niin kommentoija estetään ip-osoitteen perusteella.

Miksi putinisteilla sitten ei ole kommentointioikeutta? Siksi, että tiedän kyllä miten netti toimii. Jos päästää läpi kaikki viestit, niin kohta koko kommenttikenttä on pelkkää venäläismielistä soopaa. Joka taas itsessään karkottaa ne asialliset kommentoijat.

 

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tare

Poistaako se AY-liikkeen ymmärtäjät.

X

Ei.

Koeputkikoe

Hallitus esittää poikkeuslakia: Turvapaikanhaku ja -hakijat estettäisiin itärajalla (iltalehti.fi)

”Haavoittuvassa tilanteessa olevia henkilöitä, kuten lapsia tai vammaisia, voitaisiin kuitenkin ottaa maahan. Laissa ei säädettäisi uusista voimakeinoista.”

Lapsiksi voitaneen tulkita ne joiden parta ei ole harmaantunut ja vammaisiksi ne, joiden puheesta on vaikea saada mitään tolkkua.

Tuo voimakeino-toteamus tarkoittanee sitä että, mitään pushbackia ei tule.

X

Äläs nyt, näkyi kuvia missä meirän Tytti oli maastopuku päällä. Varmaan menossa rajalle. Prkl rupee tapahtumaan. 🤔

Qroquius KadD

Ei tarvitse arvailla, asia on suoraan sanottu ettei mitään pushbackia tule.
Höpötetään vaan käännyttämisestä takaisin, mutta se tapahtuisi ihan vaan niinku silleen kiltisti pyytämällä.

Kun Moskovian FSB-rajavartijat päästävät paskaisen röhönaurun ja ilmoittavat tsuhnan saavan pitää lemmikkinsä, ollaan ensin vähän aikaa sormi suussa ja sitten todetaan, että tuolla on se lähin vokki, mennäänpäs nyt sinne saamaan pullaa ja pillua.

mariD

Voisitko poistaa vihreät Suomesta ja miksei vaikka Saksastakin? Laita ne jollekin estolistalle niin ettei ne pysty tekemään pahojaan enään.

Huru-ukko

Ja saksan demarit virheiden kanssa estoon. Kumpikin porukka kun vaatii, että Suomen pitää avata itäraja kaikkien kemujen ja kamojen ja mitä sieltä onkaan tulossa vapaasti tulemaan. Tänne elätiksi ja saattamaan maa samanlaiseen sorron tilaan kuin saksa on. Eli mites se Seppo Räty sanoikaan: saksa on paska maa.

Qroquius KadD

Jos putleristeilla kerran ei ole kommentointioikeutta, miksi ne sitten saavat kaikessa rauhassa suoltaa tänne sontaansa muuttaen kommenttikentän avoviemäriksi?

mariD

Tarkista Paavo sähköpostisi. Laitoin sulle juuri postia ja läjän tuoreita kuvia. Toivottavasti tuli läpi kun niitä kuvia oli aika paljon, mutta on siinä meilissä paljon infoakin ja lässytystä mikä taitaa olla mulle luonteenomaista…

mariD

Denada! Espero su respuesta.

mariD

Kiitos vastauksesta. Ja älä ole huolissasi, mitään ei vuoda. Ja en hyväksy sitä, että en laittaisi vähän supporttia. On kyllä tulossa, ansaitset sen koska onhan nyt PT-Median 10-vuotisjuhlavuosi. Palaillaan.

Huru-ukko

Laitas joku kuva minullekin:)

mariD

Kyllä, on tulossa. Aloitin jo kirjoittamisenkin mutta pyyhin puolet pois kun en oikein tiedä mitä pitäisi kirjoittaa. Jos vaikka yritetään nyt ensin vaihtaa kuulumiset. Jaksa vielä vähän odottaa. Ja kuvia, niitä minulla riittää. Tänäänkin töiden jälkeen kiertelin kaupungilla kun oli aivan upea sää, +25 ja napsin kuvia sieltä sun täältä.

Qroquius KadD

On täällä kyllä viime aikoina aika vahvaa mahorkan tuoksua ollut, mutta ehkäpä se on sitten ollut vaan omassa nenässäni.

Palle Rämstein

Jospa se on ollut vain kotimaista tunkiolla kasvatettua kessua, sen haju kun ei mahorkasta juurikaan eroa.

X

Sulla on allergia herkistyny, joku saattaa vaan katsella asioita eri silmin. Olisko?

mariD

Kyllä minäkin olen mahorkan hajua ollut haistavinani. En väitä etteikö olisi väärin tutkiskella asioita myös kolikon toiselta puolelta, mutta täällä on ainakin pari sellaista jotka on selkeästi jakamassa ryssän propagandaa.

Ymmärrän ettei Paavo pysty joka ikistä kommenttia käymään läpi ja analysoimaan joten olkoot nuo pari nimimerkkiä sitten täällä ja levittäkööt Putinin paskavaltion propagandaa. Onhan sekin eräänlaista viihdettä.

mariD

Eka putlerin p*rseennuolija ehtikin jo klikata punapeukaloa. Eres patético y tienes un minipene.

X

Saattaa olla, joku hämmentää tarkoituksella. Sitten hämmennetään tarkoituksella ja pidetään vaan hauskaa. Piruuttaan, siihen toki tunnustan joskus syyllistyväni. Pitäisi olla varovaisempi. Loppujen lopuksi kenenkään meidän vaikutusmahdollisuudet eivät ole hääppöisiä mutta asioita tuodaan esiin niille joita ne kiinnostaa. Sekin on aika paljon, koska asioita salataan paljon isoissa uutis medioissa. Pidän salailua jopa vaarallisena, tietoa pitää olla saatavilla esimerkiksi turvallisuus riskien huomioon ottamiseksi. Vähän väliä on uutinen että jossain, ei vaan Suomessa on joku tapettu. Hyvä että taustoja löytyy jostain, luotettavalta taholta. Peli on kovaa ja tuntuu kovenevan.

X

Olen hintsusti sitä mieltä että isojen medioiden toimittelijat käy täällä ”sotkemassa”, lystin pidossa. Muutama yhteensattuma vai onko sittenkään. Noista peukuista ei kannata välittää hittojakaan.

mariD

En välitäkään, olen aina sanonut että saan niistä motivaatiota. En kyllä tuosta toisesta kommentistasi oikein päässyt perille. Tottahan valtamedia salailee asioita jatkuvasti, mutta mitä tarkoitit tuolla että joku on jossain tapettu, ei vain Suomessa? Aina välillä tänne tulee joku selittämään, että te kun luette vaan valtamediaa ja uskotte kaiken mitä ne kirjoittaa. Mistä kukaan tietää mitä me luetaan ja mitä me uskotaan?
Minä ainakin luen niin laajasti eri uutislähteitä ja vaihtoehtomedioita että kirjanmerkkipalkkini on pari kilometriä pitkä. Kun lukee mahdollisimman monipuolisesti, voi siitä kaikesta muodostaa oman mielipiteen mikä ei tietenkään ole lopullinen totuus, mutta ainakin parempi kuin valtamedian tarjoama versio.

X

Lähinnä katuväkivaltaa tarkoitin. Liikkumisessa nykyisin hyvä ottaa huomioon, mamu jengitkin myös. Ei muuten.

X

Euroopassa enemmälti mamu jengi perseilyjä, on tietty täälläkin. Sitten on touhua kopioivia nuoria. Yritetään löytää heikompaa ja joukolla kimppuun. Mamujen apina taktiikkaa. Täällä ei kaikki ole sitä ymmärtänyt, siksi hyvä että asioita tuodaan esille.

mariD

Ok. Entiendo.

Yhyy sain punapeukun yhyy

Toistuvat tilitykset punaisista peukuista antaa kylläkin olettaa ihan muuta. Lisäksi tuollainen punapeukuttajien leimaaminen ties miksi (tässä tapauksessa putlerin p*rseennuolijaksi) on ala-arvoista öyhöttäjän käytöstä. On myös varsin surkuhupaisaa, että jotkut pt-median punapeukuttajat pääsee noin rajusti jonkun ihon alle.

mariD

No yhyy sulle. Meni selvästi sinun ihon alle kun kommentoin punapeukaloa jota olen tehnyt erittäin harvoin. Joten älä valehtele ainakaan minun kohdalla toistuvista tilityksistä punaisista peukuista.

Yhyy sain punapeukun yhyy

Älä suotta pyristele, kun on jo löysät housuissa. Tiesin, ettet pysty olemaan kommentoimatta kommenttiani, vaikka kommentoimattomuus olisi ollut etusi vuoksi paras vaihtoehto. En ole valehdellut sanaakaan. Olet inissyt punapeukaloista jo useaan kertaan, etkä vieläkään ymmärrä, että ei sinun mielipiteesi, saati öyhöttämisesi miellytä kaikkia lukijoita. Saat niitä punapeukaloita luultavasti ihan aiheesta.

X

Tänne pitäs saada keskari vaihtoehto myös? 🤔

Yhyy sain punapeukun yhyy

Ehkä se olisi kohdillaan, etenkin silloin, kun joutuu väärinleimatuksi joidenkin ns. talon vakioasiakkaiden toimesta.

X

Nääh, ei kai täällä semmosta.. 🙄