Kaksi suomalaista vangittu talousrikoksista epäiltynä Ukrainan puolustusministeriön hankintoihin liittyen

Kuvituskuva.
Keskusrikospoliisi tutkii epäiltyä törkeää rahanpesua, jossa suomalainen yritys on vastaanottanut rahaa Ukrainasta suojavarusteiden ostamiseksi sotatoimialueelle. Esitutkinnan perusteella Ukrainan puolustusministeriön varoja lähetettiin suomalaiselle yrittäjälle 5,7 miljoonan euron edestä.

Keskusrikospoliisi ja Ukrainan viranomaiset ovat tehneet tutkinnassa tiivistä yhteistyötä. Keskusrikospoliisi on esitutkinnassaan selvittänyt Suomessa asuvien henkilöiden ja suomalaisyritysten toimia. Ukrainan viranomaisilla on oma tutkinta meneillään. Keskusrikospoliisi epäilee rahan vastaanottajan syyllistyneen omassa toiminnassaan törkeään rahanpesuun tai törkeään kavallukseen. Epäiltynä on kolme Suomen kansalaista.

Rahat lähetettiin Suomeen huhtikuussa 2022. Tehdyn sopimuksen mukaan suomalaisen yrittäjän oli määrä toimittaa lähetetyllä summalla suojaliivejä Ukrainan valtiolle. Yrittäjä kuitenkin toimitti liivejä Ukrainaan vain puolet pyydetystä määrästä, eikä summaa näin ollen käytetty kokonaisuudessaan liivihankintoihin.

– Esitutkinta on vielä alussa, joten rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä. Esitutkinnan perusteella osa rahoista päätyi suomalaisyrittäjän velkojen maksuun sekä auto- ja kesämökkihankintoihin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Kaj Björkqvist Keskusrikospoliisista.

Kaksi epäillyistä vangittiin Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa torstaina 14.3. todennäköisin syin törkeästä rahanpesusta epäiltynä. Kolmas henkilö on myös epäiltynä, mutta häntä ei vaadittu vangittavaksi.

Esitutkinta asiassa jatkuu. Keskusrikospoliisi vastaa Suomessa tapahtuneiksi epäiltyjen rikosten esitutkinnasta ja vastaa niihin liittyviin kysymyksiin. Ukrainan viranomaiset tiedottavat omasta tutkinnastaan.

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
A. Narkia

Helsingin opettajat kertovat: Osa lapsista ryhtyy ”uskontopoliiseiksi” ja vahtii paaston aikana muita – Kaupunki | HS.fi

Ihmisten, tavaroiden ja pääomien vapaa liikkuvuus kiihdytti maailman ylikypsäksi hedelmäksi joka on jo alkanut pilaantua.

Last edited 1 kuukausi sitten by A. Narkia
Huru-ukko

Tuossa hyysärin jutussa jotkut opettajat kehuvat kuinka musumamuoppilaat ovat iloisia ja kaikkea sellaista ihanaa, että ei uskoisi ramadania viettävänkään. Syömättä juomatta jne. Herää epäilys, että nämä ns. iloiset lapsukaiset ovat löytäneet, tai jopa vanhemmat tietoisesti syöttäneen kaikenlaisia psykoaktiiviivisia mömmöjä (khat ja sellaiset)
Tai sitten ne opet on vetäneet samoja aineita kimpassa oppilaiden kanssa?

mariD

Kuka nää kersat on masinoinut tähän? Joku kellarimoskeijan puikulapääkameli?

Lasse Lieminen

Onkohan Paven agregaatti vielä ukroppien käytössä vai ei. Muistaakseni netissä oli joku kuva missä agre oli torilla myytävänä.

Huru-ukko

Aika hyvää bisnestä tuo liivihankinta kun vedetään omaan liiviin liivirahat:) Toisaalta antaa kyllä hyvän kuvan joidenkin hyypiöiden moraalsita ja aatteesta ja uskomattomasta tyhmyydestä kun luullaan/oletetaan ettei moisesta jäisi kiinni kuin rysän päältä paskalta.

Kysyntä ja tarjonta

Eikä siinä ole mistään rahanpesusta kyse. Kyse on, JOS on, kavalluksesta tai petoksesta. Mutta valtamedian otsikot pakottavat kirjoittamaan väärin.

Liivejä saattoi lähteä vain puolet koska suojainten hinta nousi Ukrainan sodan seurauksena. Ihan normaalia markkinatoimintaa.

Väliveto

Ukraina on sotaa käyvä maa ja siellä on sotatilalait voimassa, tarkottaa sitä, että tällaisesta tempusta siellä saa vain yhdenlaisen tuomion ja se on kuolemantuomio.

mariD

Häpeällistä hankkia itselleen taloudellista hyötyä ukrainalaisten verellä. Toivottavasti se hankittu kesämökki palaa poroksi ja auto grillataan parkkipaikalla.

Huru-ukko

Toivottavasti se hankittu kesämökki palaa poroksi
Mulla joskus tulee kummia hajatelmia sanoista tai sanonnoista. Kuten tuosta edelisestä. Kyllä ny grilliporon liha halpenee ku mökit palaa:))
Anteeksi mari, mie ny oon tämmönen hieman omituinen:)

Qroquius KadD

Mitä vielä, sanojen vääntely on suomen kielen arvokas ominaisuus ja sitä on suotavaa viljellä aina kun voi.

Huru-ukko

No sitähn mä just yritin sanoo:))

Boltteri

Ihminen on ahne sika.

Tare

Aina löytyy mätiä omenia hyvässä korissa.Näitä vaan voi olla tulossa lisää. Tuossa sodassa on miljardi on pieni raha ja miljoonat ”hukkuu” Hyvä että jäivät kiinni, voi olla että rankaisijat ovat jo matkalla. Liian paljon menetättävää jos mainen menee.Liian paljon kaatuneita.

Qroquius KadD

Tässäpä nämä suomalaistakin suomalaisemmat suomalaisvangitut:

Artem Shcepkin, 06.04.1986, Todennäköisin syin epäiltynä törkeä rahanpesu, 19.4.2022, Hausjärvi, puolustajana AA Petra Uusitalo
Wasama Ari Pekka, 07.07.1970, Todennäköisin syin epäiltynä törkeä rahanpesu, 19.4.2022, Hausjärvi, puolustajana AA Pekka Ylikoski.

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1601983#p1601983

Olihan toinen sentään oikeasti suomalainen ja toinen sellainen, joista tavallisesti uutisoidessa ensin toistetaan kolme kertaa ”Suomen kansalainen” ja sitten aletaan hokea ”Suomalainensuomalainensuomalainensuomalainensuomalainen…”

Tare

Raha on yksi perkele tänä päivänä, kaikki on kaupan.

jussi

Voi jumalauta, että saa hävetä suomalaisuutta. Missä päin suomea tälläinen yritys on.? Miksi tälläiset konnat saa pitää nimensä anonyyminä.? Ei se mikään ihme ole, että ihmiset alkaa ”spekuloimaan” asioita kun viranomaiset salaa, ja suojelee näitä helvetin konnia.

Last edited 1 kuukausi sitten by jussi
Qroquius KadD

Hyvinkäällä.
Nimet eivät ole anonyymejä.
Kannattaisiko joskus lukea kommentit ennen kuin lähettää omansa?

jussi

Missä otsikon avauksessa mainitaan ”Hyvinkää”?

jouko tuulensuu

Olen todella lukenut kommentit nyt. En vain ymmärrä sitä, että miksi henkilöiden nimet tulee julkisuuteen ”murha infon” kautta.? Mielestäni Pt-median kannattaisi perustaa tietonsa omiin lähteisiin eikä ”murhainfon” lähteisiin. Tuntuu vain niin oudolta, että pt- media vahvistaa murhainfon linkkejä.!

Qroquius KadD

Kommenttini eivät ole PT-Median, vaan omiani.
P.T.Kangas ainoastaan päättää niiden julkaisemisesta.