Pakolaissopimus mahdollistaa Suomelle push-backien käytön

Tämän päivän ja viikon aikana Suomen medioissa on ollut taas monenlaista asiantuntijaa todistamassa aiheesta “kansainväliset sopimukset”. Tällä taikasanalla pyritään vesittämään kaikki sellaiset keinot, joilla Suomi voisi pyrkiä estämään itärajalla tapahtuvaa tulijainvaasiota.

Yleisesti näissä kansainvälisissä sopimuksissa vedotaan Geneven vuonna 1951 allekirjoitettuun sopimukseen, jota edelleen täydennettiin 1967. Tämän sopimuksen ovat allekirjoittaneet käytännössä maailman kaikki maat, myös Neuvostoliitto, jonka Venäjäkin on vahvistanut.

Mitäpä tuossa pakolaissopimuksessa sitten sanotaan. Siinä ei ensinnäkään sanota tarkasti ottaen mitään sellaista, että sopimusmaan on pakko ottaa vastaan pakolaisia. Sopimus lähinnä määrittelee sekä pakolaisten oikeuksia että valtioiden velvollisuuksia pakolaisten vastaanottamisessa ja heidän kohtelussaan. Pakolaiselle taataan oikeus turvapaikkaan ja elämään ilman vainoa (!), mutta sopimus ei määrittele sitä, että sopimusmaan olisi otettava pakolaisia vastaan.

Pakolaissopimusta tulkitaan selvästi väärin, ja tämä väärintulkinta tulee juuri tässä, että sopimusvaltioiden odotetaan tarjoavan pakolaisille turvapaikkaa ilman syrjintää. Mutta sopimuksessa ei ole lausetta, jossa sanotaan, että sopimusmaan on otettava pakolaisia vastaan.

 

Pakolaisia voidaan sopimuksen mukaan palauttaa

Turvapaikka-aktivistit jättävät agendansa mukaan sopimuksen tulkinnan vajavaiseksi, sillä he luottavat siihen, että suurin osa ihmisistä ja toimittajista ei jaksa perehtyä sopimukseen.

Yllätyitkö, minä en, sillä pakolaissopimuksessa on maininta palautuksista. 33. artiklassa sanotaan, että sopimusvaltio ei saa palauttaa pakolaista sellaiselle alueelle, jossa hänen henkensä voi olla uhattuna hänen rotunsa, uskontonsa, kansallisuutensa tai tiettyyn yhteiskuntaryhmään kuulumisen vuoksi, tai missä hänellä olisi perusteltu pelko tulla sellaiseen uhkaan.

Ja nyt tärkeä: Seuraavassa kohdassa sanotaan:

Pakolaisten palauttamiskieltoa ei kuitenkaan sovelleta niihin, joita voidaan perustellusti pitää:

a) uhkana kansalliselle turvallisuudelle tai yleiselle järjestykselle, ja jotka aiemmin ovat tuomittu oikeusjärjestelmässä varsinaisen rikoksen perusteella;

b) vakavana uhkana yhteiskunnan järjestykselle, kun he ovat vaarantaneet sen käyttäytymisellään, tai

c) uhkana omalle turvallisuudelleen siitä syystä, että he ovat osallistuneet aikaisempaan toimintaan, joka on ristiriidassa Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan tarkoitusperien ja periaatteiden kanssa.

Tässä kohdassahan sanotaan aivan selkeäsanaisesti, että sopimusmaalla (ja tässä tapauksessa Suomella) on aivan selkeät kansainvälisen sopimuksen mukaiset oikeudet työntää vaikka kaikki tulijat takaisin Venäjälle ilman, että Suomi rikkoo yhtään ainoaa kansainvälistä sopimusta.

Ja päinvastoin kuin väitetään, niin juuri tämä tärkein sopimus eli Geneven pakolaissopimus takaa Suomelle oikeuden työntää tulijat takaisin, jos heistä on olemassa uhkaa kansalliselle turvallisuudelle.

Miksi Puolaa, Liettuaa ja Viroa ei ole rangaistu sopimusrikkomuksesta?

Kun nyt tuntee tämän pakolaissopimuksen, niin ymmärtää myös sen, että miksi Baltian maat ja Puola, jotka ovat käyttäneet rajoillaan push-backeja, eivät ole joutuneet asiasta “vastuuseen”.

Pakolaissopimuksen rikkomuksesta ei ole määritelty mitään sanktioita, mutta rikkomista voidaan käsitellä kansainvälisissä tuomioistuimissa tai YK:n jäsenneuvostossa. Mutta koska Viro, Liettua ja Puola eivät rikkoneet mitenkään sopimusta, niin asiaa ei ole myöskään tarvis käsitellä missään neuvostoissa tai oikeuksissa.

Toki turvapaikka-aktivistit ovat valtamedian toimittajien suulla pyrkineet tuomaan esille kuvitellun väitteen sopimusrikkomuksista, mutta edelleenkin: ei ole tapahtunut mitään sopimusrikkomusta.

 

Mikä siis estää Suomea vaikka miinoittamasta rajaa? Ei mikään.

 

Subscribe
Notify of
guest
109 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Prozac

En usko että persuilla on tämän asian ymmärtämisessä vaikeuksia. Rkp:llä ja kristillisillä sen sijaan jo on. Luultavasti isolla osalla kokoomukselaisilla myös.

Frank

RKP on iso ongelma tällä hetkellä. Nyt kun Saarikko lähtee kepun puheenjohtajan paikalta, kepu kannattaa nostaa hallitukseen ja heittää rkp pois. He ovat täysin yhteistyökyvyttömiä.

Jackson Stonewall

Lienee törkeämmän puoleinen ihmisoikeusrikkomus mikäli kewään tulevan mamu/ruski invaasion aikana paikalle komennettu warusväki ei osallistuisi tulijoiden pakaasien&kapsäkkien kantamiseen,jos näin käy,tuvilla tavataan sitten mitä leijonakantinen sanoo moisista kolttosista,mikä on sanktio&seuraamus…?

Koeputkikoe

Tornipiccoloiden “armeija” lienee yhtä valmis kuin Torniossa v. 2015

Ei saa loukata rauhan uskontoa

2015 suomalaisia ns pissattiin silmään, ettei mukamas olisi voitu laittaa rajoja kiinni, sekä palauttaa 32 000 ongelmaa takaisin. Taustalla oli ideologia sekä unelma. Ja kalliiksi on tullut. Kuten todettua, tuo Geneven sopimus on täysin aikansa elänyt, eikä vastaa nyky tilannetta. Ja mikäs se muslimien Kairon sopimus olikaan? Tuossa lueskelin eu:n ihmisoikeus tuomarin Koskelan haastattelun hesarista. Kyllä ns nousi taas verenpaineet.

Boltteri

Huom, noista taisi 12.000 lähteä helvettiin heti kun tajusivat että he eivät saakaan täällä omakotitaloja ja autoja.

Ei yhtään pyllistelijää pidä päästää enempää

No joo. Mutta ne jotka jäivät, ovat luultavasti saaneet myönteisen päätöksen perheenyhdistämis pykälästä. Sitäpaitsi tuo länsirajahan vuotaa ja kuka vaan voi tulla morjestellen. Kirjoitanko lööperiä, vai pitääkö paikkansa, että semmoiset 800 000 tullut viimeisen 10 – 15 vuoden aikana? Ok. Otetaan ukrainalaiset pois. Sieltähän tulikin naiset ja lapset/ perheet. Toisin kuin 2015.

Neuvokaapas expertit

Ongelma onki ne mitkä jäi. Niille tarjotaan palveluita maailman tappiin.

JapaKoo

Ja niin umpitolloja etteivät ole oppineet 9 vuodessa edes kieltä.

S. Ala-Liitto

Rajavempuloinnin syynä saattaa hyvinkin olla jokin YK/EU -tasolta tuleva migripainostus, jota päättäjät eivät mellakkapelon vuoksi uskalla kertoa Suomen kansalle. Jotakin isompaa tässä on takana koska pykäliä tulkitaan koko ajan huonompaan suuntaan.

Last edited 3 kuukautta sitten by S. Ala-Liitto
Qroquius KadD

Aivan varmasti Suomen eliitti pelkääkin mellakkaa, tässä maassa jossa kansa ei uskalla edes äänestää.

Fatwantarkistaja

Tyhmä kysymys: L. Anderssonin ja Tuomiojan julistuksen mukaan Suomella ja Venäjällä on miehityssopimus, josta poikkeaminen olisi ihmisoikeusloukkauksista törkein, niin miksi vitussa meillä on puolustusvoimat? Antaa Naton huoltaa ryssämassojen muonituksen, kun se on kerran väkisin tänne tilattu.

mariD

Onko tämä Tuomiojan itse keksimä julistus vai joku vanha Neuvostoliiton kanssa kirjoitettu paperi jolla ei enää ole mitään juridisesti sitovaa merkitystä. Sitä paitsi molemmat, Tuomioja ja Andersson ovat vihervasemmiston mädännäisyyden ruumiillistumia, ei heidän taqiya-jutuilleen kannata todellakaan korvaansa lotkauttaa. Etenkin Tuomioja näyttää elävän edelleen 1960 -70-luvun taitetta.

Last edited 3 kuukautta sitten by mari
miau.

Muistan kuinka tuomioja oli vielä 2000 – 2010 luvun välillä suosituin poliitikko. Häntä hehkutettiin ties missä. Puhumattakaan halosesta. Taisi sekin olla ns agenda propagandaa. Lipponen siellä hääräsi taustalla ja teki bisnestä. Kaasuputkista jne. Hyvät rahat teki. Kyllä on ollut venäjällä ns avoimet kanavat, mitä suomen poliitiikassa on tekeillään, päätetty sekä luultavasti vaikuttivat siihen miinakieltoon Halosen kautta. On sallittu kiinteistökauppoja, vapaa tulo hälläväliä mentaliteetilla jne. Kissa lemmikiksi putinilta.

X

Kissa oli varmaan vakooja.

mariD

Joo, ihon alle oli asennettu GPS -siru ja kaulahihnassa oli mikrofoni ja minikamera.

X

Niin kauan kaikki meni hyvin kun kuvaili kohdehenkilön makuuhuoneessa nakuna. KGB agentit tuli sokeeksi. 🙄

Sherlokki suvakko

Pulloharja oli -60 luvulla hippi, sieltä pössytellen parrasvaloihin.

mariD

Muutin Suomeen 2009. On aika vaikea käsittää Tuomiojan olleen joskus Suomen suosituimpia poliitikkoja. Eiköhän kyseessä ole ollut Hesarin ja Ylen sumutusoperaatiot kuten itsekin vähän epäilit. Muistaakseni Lipponen toimi tuon Nordstream II kaasuputken konsulttina jota varten hän perusti konsulttiyhtiön. Ihan valtamedian tietoihin perustuen Lipponen tienasi kaasuputkella parisen miljoonaa jos oikein muistan. Aika pikkuhiluja kun otetaan huomioon Venäjän öljybisneksen volyymit. Saksan entinen liittokansleri Schröder oli se jonka suosituksesta Lipponen pääsi mukaan kaasuputkihankkeeseen sillä Schröder oli venäläisten kanssa erinomaisen hyvissä väleissä. Muistan minäkin lukeneeni jutun jossa Tuomiojan älykkyyttä ja keskustelutaitoa kehuttiin. Enpä nyt oikein tiedä tuosta keskustelutaidosta.

Last edited 3 kuukautta sitten by mari
Ilmari

Mistä julistuksesta nyt puhutaan?

Qroquius KadD

Ilmeisesti ei mistään todellisuudessa olemassaolevasta.

mariD

Sitä yritin toiselta kommentoijalta kysyä. Olisi kiinnostanut tietää mutta nyt tuntuu vähän siltä, että mitään Tuomioja – Andersson julistusta ei ole koskaan ollut olemassa. Nämähän ovat poliitikkoinakin aivan eri ikäluokkaa, eri sukupolven edustajia.

Suomi Finland

Tuomiojan/Anderssonin akseli kuulostaa hyvältä. Kyllä se jonkinlainen sosiaalinen konstruktio ainakin on.

Sherlokki suvakko

Esko Juhani Tennilä (vasemmistoliitto) puhui radiossa joskus kymmenen vuotta sitten tyhjentävästi mitä se politiikan tekeminen oli ja naureskeli makeasti perään. Nykyajan vihervassareille sarkasmi on tuntematon laji. Tennilää arvostan ihmisenä juuri tuon haastattelun kuulleena. Jopa piipun polttelija SKDL n Aarne Saarinen oli jossain mielessä hauska tyyppi. Tuomiojasta ei ota selvää Erkkikää.

mariD

Sitähän minä kommentissa kysyin. Katso kenen kommenttiin vastasin, häneltä kysyin. Itse ainakaan en ole moisesta julistuksesta kuullut, siksi kysyinkin.

Tauno Lahtari

Eiköhän oteta lännestä 2-miljoonaa haitilaista kannibaalia tänne niin katsotaan mihin tämä f-hallitus tekee asian eteen. Ei varmaan mitään koska itärajalta tulee pari fillaristia jotka aiheuttavat kansallisen turvattomuuden tunteen isänmaallisissa piireissä. Rajat kiinni niin kuin Pohjois-Koreassa ja pää sinne.

X

Kannattaa sinunkin miettiä mitä siinä vartaassa pyörii kun haet skebabia.. 😉

mariD

Yksi syy miksi en kebabiin suostu koskemaan, on juuri tuo vartaassa pyörivä liha ja se mitä se sisältää. Siitä on ollut useampikin skandaali vuosien varrella. Surukseni olen huomannut, että Las Palmasissakin on kebabluolia joissa on ulkopuolelle seinään naulattu menu täysin suomen kielellä. Kyltin joka kulmaan on tietysti maalattu Suomen lippu herättämään suomalaisturistien huomiota. En olisi tuota pskaa halunnut nähdä täällä. Kaupunki on muutenkin muuttunut sen noin 2 ja puolen vuoden aikana jonka olen täällä asunut. Enemmän väliaikaisista vastaanottokeskuksista karanneita laittomia pyörii kaupungilla. Nämä haluavat hummailemaan kaupungille turistien sekaan. Taitaa nyt olla enää vain ajan kysymys milloin jotain pahaa tapahtuu. Sitten syntyy hirveä meteli.

Tare

Tässä varmaan kostetaan hallitukselle AY-liikkeen vaino.Ei hyvä, kyllä tämä laki pitää viedä läpi tai helvetti on irti keväällä. Putin seuraa tilannetta ja toimii näiden apurien mukaan.Ja tämä viedään sitten väkisin jotenkin, koska rajavartijat ovat jo koulutettu rankempiin toimiin. Se ilmeni uutisissa kun haastateltiin jotain raja päällikköä

Runtiti-pou

Miksi muuten tarvitaan muka jotain ihme lakia, että Suomi voisi alkaa varjella rajojaan?

Runtiti-pou

Kiellettiinkö Suomelta oikeus rajansa valvomiseen tuolla Pilluhallituksen säätämällä tuoreella vastaavalla lailla?

Tare

Kyllä tarvitaan, kokoomus on tarkka imagostaan. Persuja tämä ei heilauta.No sotila jos julistetaan, silloin isot pojat määräävät.Mutta siihen tarvitaan stubbin poika ja ylin käsky.

Porkkanalaatikko

Suomeen voi lähettää vaikka miljoona läpsyä. Suomalaiset eivät pystyne käännyttämään tunkeutujia eivätkä torjumaan heitä tulella. Tunkeutujia voidaan lastata rajan toisella puolella kuorma-autojen lavoille ja ajaa Suomen raja-asemien suljettujen porttien läpi. Naapuri voi käyttää läpimurrossa myös naisia ja lapsia. Niitä voidaan poimia vaikka kaduilta ja kouluista.

Ainoa toimiva ratkaisu olisi estää ihmisten käyttö tunkeutumisen välineinä. Käytännössä tämä tarkoittaisi miinakenttiä ja tarvittaessa tulen käyttöä. Koska torjuntaa ei voi viedä naapurin puolelle, tunkeutujat pitää tuhota Suomen puolella. Jos ei tuhota, niin Suomi tuhoutuu.

Tunkeutujille perääntyminen merkitsee kuolemaa. On siis pakko yrittää. Naapuri pelaa shakkia. Ihmiselämällä on vain välinearvo.

pieni % määrittelee lisää mennään

Niin kirjoitat tavallaan siitä, mitä esim puola on tehnyt. Kovat piippuun niin sanotusti. Täällä keskustellaan siitä, ettei nyt vaan loukata ketään. Vaikka meillä on Pisin raja/historia venäjän kanssa. Eli ennenkaikkea meidän pitäisi olla hiton varuillaan. Mutta kun ei. Mutu tuntuma on, että päättäjillä on joku trauma metoo/blm hysteriasta, ettei uskalleta sanoa suoraan/ tehdä päätöksiä, koska joutuu cänsellisoiduksi. Pelkäävät median toimittajia ja sitä myöten, että ovat kohta syytettynä jostain raiskauksesta sinä ja sinä vuonna.

pieni % määrittelee lisää mennään

Siis missä mennään.

Qroquius KadD

Ja koska noin ei tietenkään voi toimia Suomen kaltaisessa valtiossa, Suomi tuhoutuu.

Sherlokki suvakko

Sieltä tulee molempaa sorttia kun rajan takaa kuuluu, uraaallahuakvaariota!

X

Aita puuttuu, suurin ongelma.

Qroquius KadD

Aidan puutetta suurempi on ongelma on aidan vartijoiden puuttuminen.

X

Aita antaa jonkinlaisen mahdollisuuden, tulijat on sen takana. Kun tulee tarpeeksi lähelle niin kyynelkaasua. Jos ei ole aitaa niin pois ajaminen on käytännössä mahdotonta, kun tulee vaan ja hokee taikasanaa. Puolasta ukkoja apuun aitaa valvomaan, osaavat menetelmät.

Qroquius KadD

Mutta kun Suomen eliitti ei halua puolalaista osaamista.

Sherlokki suvakko

5 s artikla käyttöön, Puolasta aitoja vartioimaan, ei saatana!

Porkkanalaatikko

Raja voidaan tehdä ylittämättömäksi. Kevyt aita, piikkilankaa, paljon varoituskylttejä miinakentistä ja automaattisista varotoimista. Henkilömiinat ja autonomiset tuliaseet raja-aluetta suojaamassa voivat olla henkisesti vaikea paikka monille suomalaisille.

Qroquius KadD

Ei tuollainen todellakaan maahantunkeutujia estä.
Ne tietävät erittäi yvin, ettei mitään miinakenttiä ole saati automaattisia varotoimia.
FSB-rajavartijat kertovat sen niille tuotuaan ne rajalle.

Porkkanalaatikko

Kevyt aita vaatisi esteenä toimiakseen todellisen miinoituksen. Suomalaiset eivät pystyne sellaista toteuttamaan johtuen vallalla olevista sopivuuskäsityksistä. Ja vaikka miinoitus olisi todellinen, aina riittäisi hyvään onneen luottavia tunkeutujia.

Porkkanalaatikko

Aidasta olisi apua. Venäjän vastaista maarajaa on 1343 kilometriä. Aita voitaisiin toteuttaa koko rajan pituudelta vähintään kevytversiona. Ei ole edes kallis.

Aidan ansiosta sen ylittäneen tulijan pitäisi ymmärtää syyllistyneensä rikokseen, jolloin hänet voitaisiin tuomita laittomasta rajanylityksestä. Ihanteellista olisi, että rikollisille turvapaikan saaminen estyisi.

Qroquius KadD

Miten se aidan yli tulija voi ymmärtää syyllistyvänsä rikokseen, kun Moskovia on sen siihen raja-aidan taakse tuonut käskien mennä yli elinikäiselle elatusautomaatille?
Eiväthän nämä tähänkään asti tulleet koe syyllistyneensä mihinkään rikokseen raiskatessaan lapsia.

Porkkanalaatikko

Jos rajan luvatta ylittäminen on selkeästi kielletty, niin suomalainen osapuoli voisi vedota kieltoon ja luvatta läpitulleiden voitaisiin katsoa syyllistyneen rikokseen, jonka eräs seuraus olisi turvapaikkahakemuksen hylkääminen. Mutta tähän suomalaiset tuskin nykyisellään pystyvät.

X

Aitaan koskevalle asia kerrotaan reilulla annoksella kyynelkaasua, ei kielimuuria. Vihjeen ymmärtää hitaampikin ähly.

X

Lähinnä mielessä kävi kyynelkaasu, reippaalla otteella. Jos joku koskee aitaan niin kaasua silmille kunnon tujaus. Mikäli Suomalaiset on liian hellämielisiä niin Puolasta varmaan löytyy osaajia muukalaisten torjuntaan.

Qroquius KadD

Kyynelkaasu saattaisi olla hyväksyttävien keinojen rajoissa, mutta riittääkö se?
Ja kauanko menee ennen kuin FSB-rajavartijat alkavat jakaa matuvyöryn ensimmäiselle aallolle kaasunaamareita?

X

Kyynelkaasu on hyvä. Miten tulkitaan maahantulija joka tunkee yli aidan kaasunaamarin kanssa? Ei kyllä ole enää mikään turvapaikan hakija. Kumiluodeilla ja kaikella ei tappavalla mellakan hallinta kamalla voi torjua tulijan myös. Lisäksi kun julkaistaan että aidan luvatta ylittävää ei käsitellä enää turvapaikan hakijana niin rupeaa vaikuttamaan. Lisäksi kun muutama palautetaan raja asemalta vesitykin kanssa, annetaan hyvää hyvyyttä polkupyörä ja kehotus, tohon suuntaan. Tieto rupeaa leviämään.

Frank

Kyllä se totta on. Suomi voi tehdä tulkinnan, että ilman matkustusasiakirjoja rymistävä, väkivaltaisesti käyttäytyvä henkilö raja-alueella on vakava uhka. Henkilö on vieläpä erittäin uhkaava, koska hänellä oli mahdollisuus jättää turvapaikkahakemus Venäjällä, mutta ei sitä tehnyt, joten onko hän tulossa lahtaamaan kaikki suomalaiset hyvinkin tavoitteellisesti.

Qroquius KadD

Voi tehdä mutta ei tee.
Vaikka tekisikin, miten Moskovia muka saadaan ottamaan se ählkämi takaisin?

Sherlokki suvakko

Kyllä ne jokki paperit (työlupa t joki paska rätinki) on täyttäneet, ei siellä muute oleksita.

Boltteri

1951 ja 1967 ei kyllä tainnut olla anteliaita sossujärjestelmiä joita arabit ja neekerit olisivat voineet hyödyntää. Kuvitelkaa somali ja irakilainen vaatimassa ilmaista elatusta Lontoossa 1960. Naurettavaa että länsi on tuolla vanhentuneella ajatuksella sekä nykysuvakismilla totaalisesti ja peruttamattomasti tuhottu. Vituttaa että tätä paskaa joutuu katselemaan.

mariD

Kyllä. Tuo kauan sitten vanhentunut sopimus olisi pitänyt päivittää aikoja sitten, viimeistään vuonna 2015. Sehän olisi YK:n homma se päivittäminen, mutta koko kioski on nykyisin vain rupumaiden kerho.

minä en halua maksaa siitä, että matupatja tekee l

Minusta yk on vitsi. Nytkin paasasivat, että pitää ottaa vastaan esim isis leireiltä kaikki. Eikös tämä yk:n johtaja ole ollut aina täysin muslimi myönteinen. Ja arvostellut euroopan maita kansallis mielisyydestä. Omaa maataan ei saa suojella/rahaa pitää lahjoittaa vaikka velaksi. Eli suomeksi. Teillä on liikaa hyvinvointia. Te olette syyllisiä. Aina unohdetaan, että velaksi ollaan siirretty rahaa kymmenien vuosien aikana niin prkl:sti maahanmuuttoon sekä ympäriämpäri. Raivostuttaa se, että kun leikataan, niin suomalaiset jälkeen kerran maksavat.

No, juuri tätä tarkoitin. YK on kehitysmaiden johtajien hallitsema korruptoitunut kioskinputka joka on entistä kokoaan nykyisin paljon pienempi. Se reuhkaa pakolaisuuden, ilmastonmuutoksen, kuivuuden ja muiden tunteisiin vetoavien teemojen parissa kerätäkseen rahaa jolla voi taas ruokkia korruptiota. Kansainvälinen ikiliikkuja.

Last edited 3 kuukautta sitten by mari
Qroquius KadD

Ei vuoden 2015 invaasioon minkään sopimuksen mikään rukkaaminen olisi mitään auttanut, koska se oli Brysselistä johdettu operaatio väestönvaihdon nopeuttamiseksi.

pitää paikkansa

No niinhän se oli. Senhän todisti esim tämän blogin pitäjä. Kuinka niitä ohjattiin suomeen.

mariD

En sitä tarkoittanutkaan, vaan sopimus olisi pitänyt päivittää aikoja sitten. Mutta viimeistään vuoden 2015 olisi pitänyt opettaa asioista päättäville, että tuo sopimus on pelkkä vitsi. En kuvitellut minkään paperinpalan estävän vuoden 2015 vyöryä. Vuosi 2015 oli ikään kuin viimeinen varoitus eikä siitä ole opittu mitään.

X

Aivan, silloin nähtiin mitä voi tapahtua. Aikaa on ollut panna aita pystyyn.

Sherlokki suvakko

Kansainliitto päivitettiin YK ksi, mikä muutui, ei mikään.

Qroquius KadD

Muuttui se, että Imperialistinen Roistovaltio Moskovia, joka erotettiin Kansainliitosta Suomeen hyökkäämisen takia saa nyt istua Yykoon todellisesti päättävässä elimessä estämässä joka ainoan itseensä kohdistuvan toimen veto-oikeudella.
Mietipä, että Stalinilla olisi ollut Kansainliitossa samanlainen veto-oikeus Talvisodan alla.

Asia on muuttunut pahemmaksi.

Last edited 3 kuukautta sitten by Qroquius Kad
Sherlokki suvakko

Pariisin rauhansopimus?! Periaatteessa ryssä saneli sen Suomen osalta vaikkei ollu kansainliitossa? Mikä muuttui, tuossahan se uhittelee edelleen, ääri vittumainen valtio. Vetää jopa yli 100 vuotta sitten tapahtuneita esiin sortaakseen lilliputti suomea, kylläpä kivi hiertää kengässä!

Runtiti-pou

Niin pakolaisia ei kai muutenkaan ole velvollisuus ottaa vastaan jostain kauttakulkumaasta, joka on turvallinen

AnywayD

Ei voi olla hädänalainen, jos on jo turvallisessa maassa.

mariD

Täältä vähän kauempaa kun seuraa tätä raja-asian jaanaamista, sitä alkaa miettiä mitä helvettiä siellä Suomessa oikein tapahtuu. Mitä hallituksen sisällä tapahtuu? Kiristetäänkö perussuomalaista sisäministeriä jotenkin vai onko hänkin alkanut lepsuilemaan vai oliko sitä kovaa linjaa alunperinkään? Nyt on aihetta pienelle kritiikille PS:lle, vaikkei he itse pysty hallituksessa sanelemaan miten toimitaan. Kokoomus on aina ollut mokuttajapuolue, heihin en luota alkuunkaan. RKP taas…no enpä viitsi edes sanoa. Jo kohdat A ja B antaisivat Suomelle kansainvälisesti laillisen mahdollisuuden sulkea raja oikeasti ja käyttää pushbackiä. Jos nyt vihervasemmisto saa tahtonsa läpi ja Suomeen tulee keväällä matuvyöry, täytyy kai alkaa katsella muuta paikkaa jonne täältä muuttaa kun sen aika tulee.

Last edited 3 kuukautta sitten by mari
Qroquius KadD

Etkö enää muista kuinka viherkommunistiti kirkuivat koko kesän rasismia Rasismia RASISMIAAAAH ja saivat sillä savustettua yhden persuministerin ulos hallituksesta ja melkein toisenkin?
Nyt jäljelläolevat istuvat kiltteinä koulutyttöinä tekemättä mitään etei heillekin huudettaisi.

Sitä täällä tapahtuu.

mariD

Viime kesä tosiaan jäi mieleen. Jos olisi ollut enemmän merkkejä kirjoittaa pidempi kommentti, olisin maininnut siitä että nyt tämä uusi rajalaki alistetaan koko eduskunnan käsiteltäväksi. Minusta se on ehdottomasti väärin sillä hallitus päättää näistä asioista, ei oppositio hallituksen kanssa. Rajalaki mennäkseen läpi vaatii nyt sitten sen 5/6 osan enemmistön. Tiedät varmasti itsekin miten vihreät ja vasemmisto tulevat äänestämään, demarit eivät suostu kertomaan kantaansa ja keskusta kiikkuu kahden vaiheilla. Voipi käydä niin, että rajalaki jämähtää eduskuntaan. Miksi se piti viedä isoon saliin käsiteltäväksi kun hallitus olisi voinut tehdä päätöksen siitä ihan itse. Senhän takia hallituksia valitaan.

Qroquius KadD

Koska hallitus nimenomaan ei voi tehdä päätöstä.
Rajalaki edellyttää perustuslakiin kajoamista ja se on hyväksyttävä sillä 5/6 enemmistöllä jota ei tietenkään voida saada.
Siksi touhu on ollut alusta asti silkkaa sumutusta Vähässä Uskollisille, että kyllä me jotain tehdään.

mariD

Sitten perustuslakia pitää muuttaa kiireesti. Näin on tehty ennenkin. Perustuslakiavaliokunta muutti sen hyvin lyhyessä ajassa aikanaan niin, että Suomi on osa Euroopan Unionia eikä siinä kauaa aikaa tuhlattu kun muutos tehtiin. Muistaakseni tämä oli Kataisen katastrofihallituksen aikana.
Minua vain niin turhauttaa kun Suomessa tulkitaan joka pykälää ikään kuin se olisi jokin atomi joka pitää halkaista ja kurkkia sen sisälle olisiko siellä vielä lisää tulkittavaa.
Kun pitäisi pistää toimeksi niin aletaan selailemaan pykäliä, asetuksia ja miettiä voimmeko tehdä sitä tai tätä. Ymmärrän, että Suomi haluaa olla ylevä oikeusvaltio, mutta nyt on sentään kysymys erittäin vakavasta asiasta. Venäjä voi jatkaa tätä leikkiä niin kauan kun sitä huvittaa, Suomelta aika on loppumassa.

Last edited 3 kuukautta sitten by mari
Qroquius KadD

Ei hallitus voi lakeja muutella eikä varsinkaan perustuslakia.
Muutosten pitää saada se 5/6 enemmistö sekä vielä levätä vaalien yli seuraavan eduskunnan hyväksyttäväksi.

Boltteri

Meidän pitää levittää sanomaa muslimeille että jos ryssälandian kautta aikovat sossuilemaan niin se menee vituralleen koska Putler laittaa ne kaikki Ukrainaan rintamalle. Voisi toimia.

Qroquius KadD

Paitsi ettei toimi, koska suomalaiset ähläminrakastajat kertovat millainen pulla ja pillutarjoilu täällä odottaa.

mariD

Tähän voidaan suunnata vastapropagandakampanja. Voidaan väittää, että Suomessa on ulkomaalaisten tuista leikattu 65% ja asunnon joutuu etsimään itse. Jos ei kolmessa kuukaudessa ole työpaikkaa, seuraa välitön karkoitus ynnä muuta sumutusta. Kaikki on kokeilemisen arvoista koska meitä ei nyt näytä hallitus pelastavan.

Qroquius KadD

Ja juuri sen takia on yksityisten kansalaisten turha yrittää sumutusprojekteja, koska hallitus kyllä kertoo auliisti kuinka täällä tarjoillaan kaikille pullaa ja pillua loputtomasti.

mariD

No, kerropas sitten mitä kannattaisi yrittää tehdä. Vai jatkammeko rutisemista netissä?

Qroquius KadD

Ei tässä enää auta kuin akselerationismi.

Meidän pitää liittyä viherkommunisteihin ja yrittää saada Suomen miljoona ählämiä, jotka asutetaan suomalaisten koteihin.
Kun jokainen suomalainen on tullut hakatuksi ja joukkoraiskatuksi tai tuntee lähipiiristään sellaisen jolle niin on tehty, tapahtuu jotain.

Joko suomalaiset nousevat Vapaussota Kakkoseen, heittävät maasta ulos ählämit joita eivät ehdi tappaa ja sekä jahtaavat ja lahtaavat viherkommunistit.
Jos Suomen kansasta ei siihen ole, sitten se tuhoutuu ja se on sille aivan oikein.

Poliittinen ratkaisu on poissuljettu.
Suomen eliitti ei sitä halua.
Se on tehty nyt selväksi.

Last edited 3 kuukautta sitten by Qroquius Kad
mariD

Jonkinlainen propagandakampanja voisi olla ihan tervetullutta. Nyt kannattaa kokeilla kaikkea koska näyttää siltä ettei hallitus meitä auta.

Neuvokaapas expertit

Rajalakiin tarvitaan kansanedustajilta äänet. Ei persut yksinään päätä laista. Push päkkien käyttöohjeet pitää lukea paperilla. Tätä viis kuudesta äänimäärää ei saada ikinä täällä kasaan. Meillä on tolvanat kansassa myös ulisemassa vassari edustajiensa kanssa. Pääpointtina on nuolla muksujen persettä. Oman kansan suojelu on rasismia.

mariD

No juuri tästä olen kirjoittanut eilen yhden ja tänään kaksi kommenttia. Tätä rajalakia ei olisi koskaan pitänyt viedä isoon saliin vaan hallituksen olisi itse pitänyt päättää siitä. Siksihän hallituksia valitaan.

Qroquius KadD

No kun ei hallitus voi lakeja säätää.

mariD

Mitään uutta rajalakia ei olisi alunperinkään tarvinnut säätää. Meillä on jo rajalait joita olisi voitu tässä tilanteessa käyttää.

Kyseessä on vihamielisen vieraan vallan toteuttama hybridi-operaatio. Siihen löytyy rajalaeista jo valmiita käyttökelpoisia pykäliä. Mutta kun suomalaisilta puuttuu pragmaattisuus, selaillaan mieluummin pykäliä ja säädellään uusia lakeja toisensa jälkeen jotta näyttäisimme kansainvälisesti hyvältä. Sillä välin Venäjä työntää tänne muutama 100 000 matua alkajaisiksi. No mutta, antaa mennä sitten. Nyt olisi paikka jossa Suomi voisi valita kohtalonsa itse, mutta ei näytä kelpaavan. Antaa sitten laivan upota.

Qroquius KadD

Ei niitä rajalakeja voi käyttää kun suomen eliitti ei sitä halua.
Suomen eliitti käy sotaa omaa kansaansa vastaan ja voittaa sen pian.

Sherlokki suvakko

Kerro nyt miten toteuttaisit vallankumouksen, kun se tuntuu hivelevän ja olevan selkeetä sulle. Eliittiä on älymystö ja siihen kuuluu vihervassarit, sitäkö meinaat? Rahantekoporvarit vaikka istuttais keskelle viidakkoa, ne alkaa sielläkin tekemään rahaa, ne ei ole eliittiiä, niinkuin yleisesti luullaan. Yrityshenkisellä ja loisijalla on eri päämäärä, se on jo nähty maailman sivu.

Qroquius KadD

Missä kohtaa olen ollut tekemässä vallankumousta?
Luepa tarkemmin.

Sherlokki suvakkoRuottalainen

Sofia Virta on kyllä huomattavasti hemaisevampi kuin Valtonen ja Purra yhteensä.

Runtiti-pou

Taitaa pallit puuttua. Ohisalolla ne olivat. Hän oli kova luu, mutta ikävä kyllä aina väärään suuntaan

Johannes Puro

Hutisalo näyttää tutustuneen amerikkalaiseen pancake kulttuuriin luita ja ytimiä myöten mutta nykyään kehopositiivisuus on terveellisempää kuin vanhoina hyvinä aikoina.

X

Ookko dumbannu Naiman? 🤔

Runtiti-pou

Enmä Ohisaloon ihastunut ole. VIhaan myös kaikkea hänen edustamaansa. Mutta kova ja häikäilemätön taattuun taistolaiseen tapaan. Toisaalta tällaisten aatteiden edustajat vain saavat ajaa estoitta asioita haluamallaan tavalla. Välillä tosin tuntui, että koko hallitus piilotteli Ohisalon leveän selän takana ja lykkäsi hänen syykseen erinäiset kiusalliset asiat. Etenkin kepu. Ja etenkin siis kannattajat

X

On innokkaan oloinen, ehkä liiankin, muut ei ihan niin kympillä mukana. Fanaattinen vois sanoa.

Boltteri

Isoilla tisseillä on sellainen vaikutus.

Sherlokki suvakko

Nainen on miehen heikkous, mutta nykyään flasmoppaavat kärpälätkillään senkin ilon olemattomiin.

AnywayD

Ns, suvaitsevaiset eli äärisuvaitsemattomat tarjoavat aina kansainvälisiä sopimuksia, joita he tulkitsevat omien päämääriensä hyväksi ja tarvittaessa viittaavat kansainvälisiin sopimuksiin, joita ei edes ole olemassa.

Ilmari

Ei tuollaista tekstiä ole sopimuksen 33 artiklassa. Mistä olet sen löytänyt?

Qroquius KadD

Älä tee omia tulkintoja kun siteeraat.

Boltteri

Omia siteerauksia.

jään odottamaan

No mitä siellä lukee. Korjaa.

Ilmari

Siellä lukee se, minkä Paavo tuohon on kopioinut. Hänen alkuperäisessä postauksessaan oli jotain muuta, mitä sopimuksessa ei ole.

Koska kyseessä on hybridivaikuttaminen, voisi mielestäni tulkita, että kyseessä ei edes ole turvapaikan haku.

mariD

Samoilla linjoilla ollaan. Ja nämä turvapaikanhakijat tulevat hakemaan turvapaikkaa maasta joka on luokiteltu turvalliseksi, eli Venäjältä. Minusta tilanne on hyvin yksinkertainen – – > ei ole mitään syytä myöntää mitään turvapaikkaa. Tässä on kyseessä hybridivaikuttaminen joka voidaan luokitella myös sotatoimeksi. Rajat kiinni ja pushback käyttöön.

outlaw09man

Vanhat Charles Bronson leffat ovat iloa silmälle, sontasäkit saavat kokorahalla nikkeliä, useat heistä sävynahkoja. Bueno.

mariD

Väkivallan Vihollinen leffa perustuu kirjaan jonka olen joskus sattunut lukemaan. Leffankin olen nähnyt, siitä on tehty myös uusintaversio joka ei ole läheskään niin hyvä kuin se vanha. Clint Eastwoodin Dirty Harry-leffat helpottaa myös v******ta joista näinä päivinä moni kärsii.

Heikki

Miksei Geneven sopimus 50-80 luvulla estänyt N-Liitosta paenneiden palautusta?kaikki tiesivät ,että näiden palautettujen matka jatkuu heti saunan taakse.

Qroquius KadD

No kun ne nyt vaan olivat sellaisia parempia palautuksia, saattaisi soma Li Lystikäs sanoa.