Gallup: Pitäisikö Suomen erota EU:sta vai ei?

Suomen EU-ero on monien fantasia, mutta yhtälailla yhtä moni ei ole sen kannalla. Useimmille se on yhdentekevä asia, eikä asian pohtimiseen ja jankuttamiseen jaksa panostaa energiaa. Mitä mieltä olet, äänestä ja vaikuta.

Jos aikoo kommentoida tulenpalavasti, niin kannattaa panostaa tiiviiseen perusteluun puolesta tai vastaan.

Pitäisikö Suomen erota Euroopan Unionista EU:sta?

  • Kyllä (82%, 547 Ääntä)
  • Ei (10%, 65 Ääntä)
  • Ottia tuota (9%, 59 Ääntä)

Ääniä yhteensä: 671

Loading ... Loading ...

 

Subscribe
Notify of
guest
67 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius KadD

Kyllä pitäisi.
Se markkinoitiin suomalaisille valheellisesti, ja nyt viimeisetkin naamiot on riisuttu.

...

Sano vielä, että pitää erota eurosta, mites se sitten markan kanssa kun jokaisesta välttämättömyydestäkin sähkö, lämpö, leipä menee markat ulkomaille? Ja se on iso summa se. Enkä kaipaa mtk:oota takaisin kertomaan taas, että kaikki ruoka ulkomailla on myrkyllistä ja niissä on salmonellaa ja pcb:tä ddt:tä sekä hermomyrkkyjä.. Ja siksi saastunuttta parmankinkkua pitäsi taas alkaa salakuljettamaan, suomesta saisi toki edelleen fosfaateilla kyllästetyllä sialla osteoporoosin, kuten nytkin oikein eu:uun erillisluvalla, muissa maissa se on kielletty mutta suomessa on kuulemma mahdotonta myydä sian lihaa etenkin joulukinkkuja ilman kun niihin on pakko pumpata vettä ja tarvitsisi suolaa muuten niin perkeleesti, ihmetyttää miten ne ulkomailla pystyy vetämään kinkkuja ilman, ehkei niillä ole vettä.

Last edited 3 kuukautta sitten by ...
Huru-ukko

Unohdit listastasi, että suomalainen ruoka tuhoaa aivot! Kuten kirjoituksesi osoittaa!!

...

Kyllä säkin sen ikäinen olet, että mtk:oon jutut muistat..

...

Olihan se hassua, että sitten yhdessä päivässä noi myrkyt katosivat ulkomaisesta ruoasta.. Etenkin parmankinkusta…

Harry

Ei mitään lisättävää..eikä pois otettavaa.

Jii

Fixit now! Ehdottomasti pitäisi erota välittömästi. Mitään hyvää ei euvostoliitto ole maallemme antanut. Rahaa sinne menee enemmän kuin kankkulan kaivoon ja kaupanpäälle maamme on täytetty kädellisillä ja mielenvikaisten ajamilla ideologioilla.

X

Kyllä! Hölmölän touhua ja aina vaan hullummaksi menee.

Dan Wesson

Ennen liittymistä mainostettiin halvempia autoja ja muuta tavaraa kun päästään EU:n markkinoille. Kuinkas kävi? Saatiin yhteiset velat ja päätösvallan menetystä, rikollisten ja marakattien vapaa kulku rajojen yli.
Komissio työntää tällä hetkellä aivan uskomatonta paskaa lyijyluotien kiellosta pullonkorkkien ja panttisysteemin kieltoon. Totuus on se, että ihmisille valehdeltiin suut silmät täyteen paskaa eu:n riemuista. Siitä on tullut haitake, joka haluaa aina vaan lisää valtaa, ja kumota kansallisen päätösvallan.

Dan Wesson

Lisätään “etuihin” vielä miljardeja maksavat vesilaitteiden täysin tarpeeton uusiminen ja ennallistamisasetus. Ne edustavat hyvin sitä, millaiset molopäät ja idiootit päättävät puolestamme ja rahankäytöstä, puhumattakaan Ylva Johanssonista.

Olavi Mainio

Viinakin on koko ajan kalliimpaa. Ja tupakat

Qroquius KadD

Luvattiin halpaa ruokaa, halpaa alkoholia, halpoja autoja.
Liittymisen jälkeen julistettiin mielenosoituksellisesti kuinka saatiinkin TOSI hyvät reunaehdot:
autot eivät halvu, ruoka ei halvu, viina ei halvu!
Suomi on aina ja ikuisesti nettomaksaja saamatta vastineeksi mitään muuta kuin kyykytystä!

Minä äänestin EI koska en luottanut lupauksiin.
Ei tarvinnut pettyä.

Last edited 3 kuukautta sitten by Qroquius Kad
Dan Wesson

Niinpä, älkää syyttäkö minua, minä äänestin ei. Tuloshan taisi olla 48-52, joten rajoilla mentiin. Vai pääsikö käymään niin, että äänestäjillä ei ollut väliä, vain ääntenlaskijoilla…

Qroquius KadD

Eiköhän riittävän moni äänestänyt KYLLÄ, kun niin hyvät reunaehdot oli luvattu.
Euroon liittymisen jälkeen pääsivät vielä sanomaan, ettei se euro ole hintoja mihinkään nostanut:
se mikä ennen maksoi kuusi markkaa on nyt kuusi euroa.

...

Suomeen pitää saada vain itsehallinto kuten ahvenanmaalle se riittää..

X
Järppä

Juu. Eroon EU:sta, mutta ei Natosta

AnywayD

Eroamisen ensimmäinen ongelma on, että kansanäänestyksessä ei tulisi erolle kannatusta.

Toinen ongelma on, että mikäli erotaan, joudutaan tekemään uusi sopimus EU:n kanssa. Tämä sopimus veisi Norjan kaltaiseen tilanteeseen, jossa EU:n lakeja tulee hyväksyä, vaikka ei itse ole ollut niihin mitenkään vaikuttamassa. Ilman sopimusta kaupankäynti romahtaisi ja siitä seuraisi talouden romahdus.

Kolmas ongelma on, että Suomen oma poliittinen johto on niin suvakkiporukkaa, että mitään eroa EU:n nykyiseen johtoon ei tulisi syntymään. Suomen omat poliitikot eivät muuttaisi mitään olennaisesti.

AnywayD

Neljäs ongelma, jos puhutaan erosta on, että eroa kannattavilla on täysin kuvitellut ajatukset eroamisen seurauksista ja erityisesti itsenäisyydestä. Uskotaan, että voisi itsenäisenä tehdä mitä huvittaa, eikä muiden maiden mielipiteistä tarvitsisi välittää.

Tosiasiassa Suomi ei määrää kaapin paikkaa maailmalla. Siksipä ainoa vaihtoehto täysin omapäiseen politiikkaan olisi entisen Albanian tapainen täydellinen sulkeutuminen ulkomaailmalta. Sitten voisi harrastaa kotimaassaan mitä huvittaa politiikkaa.

Olemme osa maailmaa ja sen kanssa tulee pärjätä, olipa olosuhteet sitten hyvät tai huonot. Me emme määrää koska maailma on idiotismin vaivaama ja koska ei. Se mitä maailma on, vaikuttaa voimakkaasti, jos haluamme tehdä kauppaa ja kukoistaa ainakin aineellisesti.

AnywayD

EU on toki sairas, mutta siitä taudista ei pääse Suomen kokoinen maa eroon kunnolla, vaikka eroaisi, koska EU on sen kokoinen, että sen tahto on niin voimakas tekijä, että Suomi joutuisi alistumaan moneen asiaan.

Porkkanalaatikko

Miten sitten Uusi-Seelanti pärjää vaikka se ei kuulu EU:hun.

Qroquius KadD

Kenties olemalla Australian kaveri.

Oh100

Ei pidä paikkaansa. EU:hun kuulumaton Liechtenstein on maailman vaurain maa. Myös Sveitsi vauraimpia maita. Eivät ole “sulkeutuneita”.

T

Sveitsi pärjää ihan kivasti. Myös San Marino, Vatikaani, Liechtenstein, Andorra, Norja ja Islanti. Iso-Britanniakaan ei ole romahtanut.

Qroquius KadD

Liechtenstein, San Marino, Andorra ja erityisesti Vatikaani ovat leikkivaltioita, jotka pysyvät pystyssä vain naapuriensa pitäminä.

T

Eikö Liechtenteinin ankara imperiumi pysy pystyssä ihan matkailun ansiosta

Oh100

Pysyvät ihan omin avuinsa pystyssä ja hyvin. Verotus alhaista

Liechtensteinin henkilökohtainen tuloveroaste 22,40 prosenttia

– yhtiöveroaste 12,50 prosenttia

– alv 8,10 prosenttia

Suomen verotus taas on äärimmäisen kovaa

Suomen tuloveroaste 56,95 prosenttia.

yhteisöverokanta 20 prosenttia

alv 24 prosenttia

Teollisuus Liechtensteinissä mittavaa ( kts. kuvateksti)
Ja hajautettu valta (kunnat voivat erota valtiosta).

Suomi voisi todellakin ottaa Liechtensteinistä mallia eikä vain leikkiä rikasta valtiota.

chrome_screenshot_1656912692622-1
Last edited 3 kuukautta sitten by Oh100
T

Liechtensteinissä näemmä ymmärretään miten talous toimii ->

“Gross external debt0% (2001) debt holder of Switzerland, Austria and US”

Ennen koronaa vajaa 100k matkailijaa kävi tässä maassa, mutta mielenkiintoisesti turismi ei ollutkaan maan suurin taloudenhaara kuten olin luullut.

T

Monaco unhoittui noista mainitsemistani ei-EU maista………..

Porkkanalaatikko

 Tämä sopimus veisi Norjan kaltaiseen tilanteeseen, jossa EU:n lakeja tulee hyväksyä, vaikka ei itse ole ollut niihin mitenkään vaikuttamassa.  Ilman sopimusta kaupankäynti romahtaisi ja siitä seuraisi talouden romahdus.”

Hetkinen… maailmassa on paljon maita, jotka eivät alistu noudattamaan alueellaan EU:n lakeja ja itse itsensä valinneen EU-komission tahtoa.

Esimerkiksi Britannia, Australia, Uusi-Seelanti, Japani, Kanada ja Yhdysvallat ovat EU:n ulkopuolella ja siitä ei ole seurannut niille talouden romahdusta. Myös Kiina ja Intia ovat säilyttäneet itsemäärämisoikeutensa ilman kaupankäynnin romahdusta.

Qroquius KadD

Vertaatko tosiaan viiden ja puolen miljoonan asukkaan Suomea Euroopan pussinperällä maailman talousmahteihin USAan, Kanadaan, Japaniin, Australiaan ja Kiinaan?

Last edited 3 kuukautta sitten by Qroquius Kad
Tare

EU erosta en tiedä mutta näyttää siltä että hallituksen nykypolitiikka näyttää siltä että uudenmaan alue ja muu suomi erotetaan toisistaan taloudellisesti, Raha ei riitä kuin tuon alueen ylläpitoon.

Turhautunut Kansalainen

Pitäisi tehdä kuten Norja. Eli ei EU:lle, mutta kyllä ETA:lle. ETA:sta saa kaikki EU:n edut (vapaakauppa, yms.), mutta se ei velvoita noudattamaan ensimmäistäkään EU sekoilua mitä maa ei itse halua. Vielä kiireellisempää olisi tosin erota taloustuhovaluutta €urosta. Pahempaa ei ole koskaan tälle maalle tapahtunut kuin liittyminen tähän täysin epäonnistuneeseen yhteisvaluutta sekoiluun.

Norja on tehnyt melkein kaiken alusta asti oikein. Kuuluu NATO:n perustajavaltiohin, omaa oman valuutan eikä kuuluu EU:iin. Sitten vielä kylmästi hyödyntävät öljyjään vaikka piiiperöt siitä itkeekin. Suomellahan olisi öljyn kaltainen miljardien tuoja eli turve myös. Mutta piiperöt luonnollisesti vastustaa sitäkin.

AnywayD

Norja joutuu hyväksymään EU:n lait ja asetukset ilman oikeutta olla mukana vaikuttamassa niihin.

Runtiti-pou

Suomen on valittava sellainen tie, että emme hyväksy

Turhautunut Kansalainen

Ei tarvitse. Ainoastaan sen mitä haluavat. Jos hölmöyksissään ovat äänestelleet vihervasemmiston valtaan kuten toisinaan, niin nehän kiimassa on niitä EU-lakeja aina säätämässä. Oikeisto sitten taas muuttaa niitä. EU:lla ei ole mitän sanottavaa ETA-maan lainsäädäntöön. Paitti että vapaakauppa-alueeseen pitää jollain tasolla osallistua (sehän se ETA:n idea). Miksi esim. Norjassa viinas on jumalattomaman kallista ja saanti varsin rajoitettua? Siksi koska saavat itse päättää kaikesta – ihan kaikesta.

Kaarlo

Suomen turve varoja verrattiin nimen omaan Norjan öljyvaroihin, siis samaa suuruusluokkaa. Suomen turvevarat saatiin lantin heitolla uusiutumattomaksi luonnonvaraksi, kun ne Ruotsin rajalla muuttuu uusiutuviksi. Norjalla taitaa olla 2000 miljardia rahaa jemmassa öljyn ansiosta, Suomella ei yhtään turvesäästöjä. Repikää siitä sitten, viherkommarit, jotka meinasivat pysäyttää myös ydinvoiman käytön.

mustamurkku

Tällaset muistutukset pistää vituttamaan niin, että taidan käydä hakemassa maitokaupasta pullon pari punkkua.

Kimmo Leino

“Ero” on väärä termi: Suomen “ero” on rikosoikeudellinen prosessi, koska liittymäsopimus allekirjoitettiin viikkoja ennen “kansanäänestystä”. Petos on petos niin kauan, kun petos pidetään voimassa. Rumble ; Atomistudio; Totuuden etsijät; Kimmo Leino ; Suomen terveydenhuollon tahallinen alasajo. EU-muuten kerää juuri nyt 200 miljardin “terveysrahastoa”; ja mihin käyttöön ?

Kimmo Leino

EU:n virallinen lehti: EU:n Health 4you-ylikansallinen terveysrahasto; ei nyt ole tuota dokumenttia mukana. Mutta USA-terveydenhuolto-maliin näytettiäsiin olevan menossa. Jos katsoit Rumblen striimin; 13 miljardin petos menossa juuri nyt. Rahaa käytetään “kansanterveyteen” EU-johtoisesti … ei kai vaan lisää rokotteita ?

Kimmo Leino

Nyt löytyi taustalla on EU-asetus 2021/522; ja kirjoitin väärin tuon nimen; mutta tuolta siis löytyy tiedot kansalaisten “lisäverosta” !

X

Puhutaan Ay mafiasta. Mielestäni tämä niin tärkeänä itseään pitävä lääke ”tieteellinen ammattilais” mafia se vasta vaarallinen on. Hoidetaan jotain ohjesääntöä eikä potilasta. Sitten on vielä rahastaminen mitä tehdään terveydenhuollon nimissä. Uusimpana rokote pakko, semmoisestakin on kuulunut. Kaiken näköisistä pakoista eu tuntuu tykkäävän.

Olavi Mainio

Ostetaan WHO:n määräämiä rokotteita ja pistetään pakolla kansalaisiin

Qroquius KadD

Montako piikkiä sinuun on pistetty pakolla?

X

Seuraavat voidaan pistää, rokotepakko.

Runtiti-pou

Pandemiasopimus allekirjoitetaan kuukauden päästä. En tiedä, sisältyykö siihen se WHO-juttu, kun se oli siinä toisessa projektissa. Se on kai jo allekirjoitettu(?) Joka tapauksessa WHO:lle keskitetään valtaa. On kaavailtu oikeutta julistaa globaali hätätila ja jopa ennen epidemiaa epidemian uhan vuoksi tai ilmastouhan

Dan Wesson

Eikös EU äänestys ollut suuntaa-antava? Eli ei sitonut Eduskuntaa mihinkään? Oman rahan menetys jätettiin tarkoituksella kertomatta.

Last edited 3 kuukautta sitten by Dan Wesson
Porkkanalaatikko

Oman rahan menettämisestä ei julkisuudessa puhuttu, kun HS kampanjoi EU:hun liittymisen puolesta. EU:n sijasta käytettiin lyhennettä EY.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_talousyhteis%C3%B6

Suomi ei ole koskaan liittynyt Euroopan Unioniin vaan sen edeltäjään EY:hyn.

Runtiti-pou

Kreikka-tuet ja yhteisveat jäivät myös kertomatta

Ilmari

Sopimus allekirjoitettiin ja sitten eduskunta hyväksyi liittymisen. Kaikki meni aivan laillisesti. Hyvä että olemme EU:ssa

Porkkanalaatikko

EY:hun liittymisen jälkeen julkisuuteen tuotiin käsityksiä, joiden mukaan liittyminen tapahtui perustuslain vastaisesti. Muun muassa valtiotieteen tohtori Ilkka Hakalehto sanoi näin. Olin paikalla. En nyt muista käyttikö sanaa “valtiopetos”.

Tyhmä Kysymys

Onko EU:sta ollut suomelle mitään hyötyä?

mustamurkku

Ei.

Selkäranka

Suomi on pian “kiviajalla.”

Miut valtiot satsaat 100 lasissa tenoälyyn ja kehittyvöt huikeeta tahtia. Yritysten arvot yli 1000 miljardia mm. Google, microsoft, nvidia….

Suomi sen sijaan vaan tuhlaa rahat sotaan ja aitoihin, jotka ei tuota.

Nyt tekoäly aikakaudella voisi sanoa että suomi on pian kiviajalla muihin verrattuna.

Runtiti-pou

Nyt kun Naton kautta on ratkaistu turvallisuusasiat, niin EU:sta olisi suotavaa erota. Mikäli siitä ei rangaistaisi turvallisuuden vähentämisellä suurvaltojen taholta Lännessä

Ville

En ole eroamisen kannalla, mutta EU pitäisi palauttaa alkupisteeseen. Vaaleilla valitsematon eliitti häärii siellä johdossa ja yksipuolisesti päättää jäsenmaiden asioista.
Myös meidän hallitukset saisivat kasvattaa selkärangan ja voisivat kerrankin pitää suomalaisten puolia, eikä kaikkia niiden hölmöjä ja meille haitallisia päätöksiä tarvi noudattaa.

Qroquius KadD

Ei sellaista voi kasvattaa mitä ei ole koskaan ollutkaan.
Itsenäisyyden kaksi ensimmäistä vuosikymmentä, sotavuodet ja jälleenrakennus onnistuivat ruotsalaisten vanhoilla eväillä.
Sitten ne oli syöty ja suomalaiset pääsivät valtiolaivan ruoriin tekemään orjailupolitiikkaa.

Sherlokki suvakko

Ottiatuota. Äänestin aikanaan EU hun täysiliittymistä vastaan, vapaakauppa olisi riittänyt. Nyt sitten äkillinen ero EU sta toisi suomelle satoja sanktioita, eikä pieni maa kestä sellaista kun ei kestä nytkään. Saattaisipa vielä ajaa Suomen ryssän syliin. Pohjoismaista liittoa kannattaisin kovastikin, mutta taitaa olla myöhäistä paskan valuessa lahkeesta.

Unduva

Olemme vuokralla EUssa. Ennen olimme itsenäinen valtio.

Liva

Minusta EU pitää palauttaa siihen mitä se oli aikoinaan, eli vapaa kauppa, viisumivapaa matkustaminen jäsenmaiden välillä sekä sananvapaus. Kaikki muu roska pitää poistaa. Myös silloin kun britit jätti EU:n, sen osan parlamenstista piti vaan lakkauttaa eikä täytä niitä paikkoja pudonneilla ehdokkailla. Mutta kun ne EU:n byrokraatit vaan haluaa lisää valtaa. Myös EU:n “pressan” virka pitää lakkauttaa koska se ei ole vaaleilla valittu

Sam Colt

Jos erotaan niin tulee varmasti vaikeampaa kuin Iso-Britanniassa.
Jussi Halla-ahokin sanoi, että eroamisella ei ole kiire.

Qroquius KadD

Suomi on todellakin hieman pienempi maa kuin nimeltäänkin Iso-Britannia, joka sijaitsee myös hieman paremmalla paikalla Euroopassa kuin Suomi.

timo

Kyllä mutta vasta sen jälkeen kun akuutti venäjän uhka on eliminoitu ja putler kuollut.

Runtiti-pou

Ei sitä koskaan saada eliminoitua. Mutta Naton pitää riittää. EU ei ole mikään sotakoalitio

Lora Schulist

Your ability to distill complex ideas into understandable content is unmatched. Thanks!