Yhdistykset lähtivät turvapaikka-aktivistien rasisminvastustelukampanjaan mukaan

Rasisminvastusteluviikko on siinä mielessä hauska ilmiö, että rasismiin otetaan kantaa sellaistenkin tahojen toimesta, jotka eivät edes tiedä mitä rasismi tarkoittaa. Toki kyseessä on vain nykypäivän kikkakakkonen pyrkiä saamaan moraalipisteitä.

Mannerheimin lastensuojeluliiton sivuilla julkaistiin rasisminvastustelumanifesti, jonka on allekirjoittanut parikymmentä muutakin eri yhdistystä. Näistä monet yhdistykset ovat puhtaasti turvapaikka-aktivistien puuhakerhoja kuten Turvapaikanhakijoiden tuki ry. Mutta esimerkiksi Kuurojen liitto vain kaivaa itselleen hautaa lähtemällä mukaan tällaisiin rasisminvastustelutempauksiin.

Mannerheimin lastensuojeluliiton julkaisemassa manifestissa ei tarkasti ottaen edes puhuta rasismista, vaan ihan muusta. Ensinnäkin heitetään ilmoille se klassinen urbaanilegenda ”Tutkimusten Suomi on yksi Euroopan rasistisimmista maista”. Huuhaata! Missään ole tehty tällaista tutkimusta, jossa voisi puolueettomasti kaikkien Euroopan maiden kesken vertailla rasismia. Suomi on yksi Euroopan sivistyneimpiä maita ja on ihan turha yrittää levittää tuollaisia rasismiväitteitä. Verrattuna vaikkapa joihinkin Itä-Euroopan maihin, joissa rasismi on ihan eri tasolla kuin Suomessa, niin tuollaiset väitteet Suomesta Euroopan rasistisimpana kansana on ihan suoranaista valehtelua.

Sanotaanko niin, että voi olla vähän ilkeää rasismia, jos sanoo kassajonossa afrikaanolle, että oletpa sinä musta mies vähä-älyinen. Koko musta rotu on. Tämän voi tulkita rasismiksi. Mannerheimin lastensuojeluliiton rasisminvastustelumanifestissa kritiikki kohdistuu kuitenkin hallitukseen ja asioihin, joilla ei ole rasismin kanssa mitään tekemistä.

Kuten esimerkiksi se, hallitus kaavailee Suomessa jo asuvien ja tänne muuttavien henkilöiden oikeuksien kaventamista. Tästä mainitaan se, että turvapaikanhakijoilta viedään oikeus hakea työperäistä oleskelulupaa. Kas, tässähän ei ole kyse rasismista vaan huijauksen estämisestä. Jos henkilö hakeutuu Suomeen turvapaikanhakijana, eikä hänelle ei myönnetä sen perusteella oleskelulupaa, niin silloin oleskeluun ei ole perusteita. Henkilö olisi voinut heti alun perin hakea työperäistä oleskelulupaa, mutta hän arvioi, että mahdollisuus ilmaiseen ylläpitoon on suurempi turvapaikka-kortilla.

Niin ikään mainitaan rasismina paperittomien elämän vaikeutuminen. Tämäkään ei ole rasismia, vaan sitä, että paperittomalla henkilöllä ei ole oikeutta oleskella Suomessa loppuelämän kestävän ilmaisen ylläpidon piirissä. Hänellä on kyllä oikeus oleskella kotimaassaan ja hän voi nauttia tästä oikeudesta kotimaassaan ilman, että sitä kukaan estää.

Näillä hallituksen kaavailemilla toimenpiteillä ei siis ole mitään tekemistä rasismin kanssa, eikä niillä heikennetä kenenkään oikeuksia ja kaikkein vähiten ne ovat joidenkin määräämättömien ihmisoikeuksien vastaisia.

 

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jorma

Rasismi-kortti on jo niiiiin kulunut. Last season.

Qroquius KadD

Miten niin?
Sehän on todella pureva valtti, joka jyrää kaiken muun.
Aivan kaiken, sanoi Hilpeä Huti-Maisa.

Dickie

-Nih, miksi turviksen pitäisi aina olla pikipää? onko suvakit jotenkin kieltäneet rasistisesti, ettei valkoinen voisi olla turhapaikanhakija?

aikamoista ennakkkoluuloisuutta ja rassismii moinen ennakkoluulo ajattelu

Kun suvakit paskoo Suomen ja Euroopan totaalisesti, niin varmaan monet valkoiset tulevaisuudessa hakeekin turvapaikkaa jostain, vaikkapa Grönlannista

mariD

Ei taida Grönlannissa asuttava pinta-ala riittää eurooppalaisille. Suurin osa valtavasta saaresta on jäätikköä ja vain rannikolla pystyy joten kuten asumaan. On siis suunnattava jonnekin muualle. Tai taisteltava vastaan ja laitettava suvakit ja vihervasemmisto vihdoin ruotuun.

Dickie

jooh, mut eiks Grönlannin pitäny sulaa? ilmanston muuthos

mariD

Niinhän sen piti. Paljon muutakin piti tapahtua tähän mennessä ilmastonmuutoksen aiheuttamana. Oliko Satu Hassi joka on joskus todennut ettei Helsingissä ole enää 2010-luvulta lähtien talvisin lunta ollenkaan. Kas kun juuri tuona talvena satoi Helsingissä lunta enemmän kuin moniin vuosiin. Muistan sen tosi hyvin koska se oli ensimmäinen talveni Suomessa ja minullekin joku kertoi ettei Helsingissä ole lunta ollut enää moneen talvena peräkkäin. Sinä talvena lunta satoi niin paljon etten koskaan unohda sitä. Ekaa kertaa elämässäni näin lunta ja vieläpä niin järkyttävät määrät. Se tuntui vähän jopa pelottavalta, mutta olihan maisemat upean näköiset.

Last edited 29 päivää sitten by mari
Neuvokaapas expertit

2000-l mukulat ei kuulemma nää lunta. Täyty oikeen omilta varmistaa ku ovat 2000-l ipanoita. Juu. En nähnyt harhoja. Harrastaneet mm laskettelua, hiihtoa ja lumikenkäilyä. Yöpyneet puolijoukkueteltoissa hankien keskellä. Tosin aloitettiin lumilinnoilla ja Stiga kelkalla. Pihaan tein oman miniluistelukentän. Ja polttopuita on tarvinnu tehä aina vaan että tarkenee. Ja tämä täällä etelässä. En kirjottele Lapista.

Sherlokki suvakko

”Tutkimusten Suomi on yksi Euroopan rasistisimmista maista”. Miten tällaisen voi oikaista, ei mitenkään, vahinko on jo tapahtunut. Tuskin kukaan pyytelee anteeksi rasistiksi leimautumisen pelosta. Koko juttu rasismista on itseään ruokkiva paskahärveli!!

X

Just näkyi jossain että Suomi on taas joillekin maailman onnellisin maa, ehkä juuri ton takia. 🤔

mariD

Itse asiassa ’onnellisin maa’ tutkimus on jonkun kansainvälisen porukan tekemä eikä siinä ole yhdeltäkään suomalaiselta kysytty mitään eikä haastateltu ketään. Se on tehty yhdistelemällä eri speksejä eri maiden kesken (esim tervhuolto, palvelujen saatavuus ja jopa kirjastoverkko jne) ja näistä sitten on ynnätty lopputulos. Netistä löytää tuon mekanismin kuinka se tulos saadaan aikaan. Joskus kuulee väitteitä, että suomalaiset olisivat huijanneet tutkimuksessa mutta kun ei ketään ole haastateltu eikä keneltäkään mitään kyselty.

Last edited 30 päivää sitten by mari
Porkkanalaatikko

Tutkimusmekanismi tuottaa mekanismin luoneiden haluamia tuloksia. Luultavasti jossain Pohjois-Koreassa ajatellaan, että juuri heidän maansa on onnellisin.

 Each country’s scores are based upon detailed Gallup polls,…”
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/happiest-countries-in-the-world

X

Samanlainen pimityshän se on uutisissa täälläkin, sensuuri ja propaganda. Suomi, Pohjolan pohjois korea.

mariD

Ymmärrän mitä tarkoitat mutta vertaus ei mielestäni ole ihan reilu. Valtamedia, niin Suomessa kuin muuallakin lännessä, on ottanut enemmän roolia ohjata kansalaisten ajattelua, sen myönnän. Pohjois-Koreassa median tarkoitus on vain toitottaa Paksun Pojan hallinnon erinomaisuutta ja kuinka P-K on maista se parhain. Lännessä hallitukset ja johtajat kuitenkin vaihtuvat. Myönnän, että matuasiat, rasismista itkeminen, LGTBH jne on valtamedia Suomessa kuin muuallakin Lännessä vastenmielinen.

X

Pohjois koreassa sekä suuressa ja mahtavassa on räikeempää, mutta samaa shaissea.

mariD

Kyllä. Pointtini oli kuitenkin se, että suuri/n osa suomalaisista luulee tämän ’onnellisin maa’ – tutkimuksen olevan joku kyselypohjainen tutkimus tms, mitä se ei ole lainkaan. Siksi kuulee jatkuvasti väittämää ”suomalaiset huijasivat kyselyssä”. Ei huijannut kun yhdeltäkään suomalaiselta ei kyselty mitään.

X

Niinpä, tilaajahan tutkimuksen maksaa ja saa.

Tare

Loisivista siirtolaisista on tullut Euroopan vitsaus. Siksi sotatarvikkeiden tuotanto yskii kun ei ole rahaa. priorisointia herrannen aika.

Huru-ukko

Sitä minä olen usein miettinyt tykönäni, että miksi ne tarhapaikanhakijat viihtyvät täällä maassa kylmässä pohjoisessa ja sohjoisessa. Kaiken tämän rasistisen kohtelun ja vieroksunnan ja pilkanteon kohteena? Ainoa selitys jonka olen keksinyt on tuo täällä jaettava ikuinen elätys ja Kela-gold. Ja svakistton jatkuva paijaaminen ja mustan selittäminen, jos ei nyt aivan puhtaan valkoiseksi niin ainakin vaaleanharmaaksi.

Qroquius KadD

No kun palleroilla ei ole täällä kylmä, niiden ei tarvitse kahlata sohjossa eikä kokea vieroksuntaa, pilkantekoa eikä rasismia.
Niiden eteen kannetaan pullaa ja pillua, ja jos tarjoilu osoittaa hidastumisen merkkejä karjaistaan taikasana ”RASISTI!!”, ja sillä saa liikettä niveliin jopa hallitusta myöten.

Moonman

Huomasin tänään, että kaupungilla lukee jo valomainos-tauluissa RASISMI RASISMI RASISMI. Orwellismi lisääntyy joka vuosi.

mariD

¡Qué carajo! Ihanko oikeasti? En viitsi kysyä missä kaupungissa koska ei tarvitse paljastaa omaa kotikaupunkia, mutta alkaa selvästi lähteä jo käsistä koko touhu.

Suomi on yksi maailman vähiten rasistisin maa ja yksi maailman tasa-arvoisin maa. Silti näistä kahdesta teemasta vollotetaan ympäri vuoden. Kuinka pateettista.

Koeputkikoe

Rasismi vähentynee vasta sitten jos eri suurkulttuurit alkavat kunnioittaa toisiaan maantieteellisen eriytymisen avulla.

Last edited 30 päivää sitten by Koeputkikoe
mariD

Rotuja ei selvästikään ole luotu asumaan yhteisöissä keskenään. New Yorkia kutsutaan maailman sulatusuuniksi, silti sielläkin eri etniset ryhmät ovat asettautuneet omille alueilleen joka kaupunginosassa (boroughs), Brooklyn, Queens, The Bronx ja Staten Island. Manhattan on vähän eri asia koska siellä ei Harlemia ja Spanish Harlemia lukuunottamatta enää oikein pysty asumaan muut kuin todella hyvätuloiset ja rikkaat. No, joku Bowery on vielä ala-Manhattanilla. Siellä on muutamia ’projects’ alueita, asukkaat pääasiassa mustia jotka asuu New Dealin aikaan rakennetuissa tornikerrostaloissa. Hyvin monissa maissa vankiloissa etniset ryhmät ryhmittäytyvät omiin porukoihinsa. Sitähän sanotaan vankiloiden olevan kuin yhteiskunta pienoiskoossa.

Neuvokaapas expertit

Sama näkyy isommassa skaalassa esim uskonnollisten ryhmien alueena. On mormonialueet, amissialueet jne. Katolisen ja juutalaisen avioliitto on sukujen katastrofi. Euroopasta lähteneet ryhmäytyvät juuriensa mukaan. Eivät ole amerikkalaisia vaan suomalaisia, norjalaisia, italialaisia jne. Koska amerikkalainen ei tarkoita mitään. Italialaisten korttelit, juutalaisten korttelit, latinot, mustat… Koko sulatusuunipuhe on soopaa. Toki Hollywood julkiset adoptoi mustia lapsia ja solmivat kk kestäviä seka-avioliittoja näyttääkseen kuinka suvaitsevaisia ovat. Ja huutavat muurien takaa rajat auki. Taiteilijat on Suomessakin vasemmiston äänitorvi. Useinkin järki ajattelu puuttuu joten helppo hurauttaa.

Porkkanalaatikko

Mannerheimin lastensuojeluliiton eli MML:n sivuilla on uutinen aiheesta.
https://www.mll.fi/kannanotot-ja-lausunnot/jarjestot-hallituksen-politiikka-uhkaa-syventaa-rasismia-ja-syrjintaa/

Siinä mainitaan, että 33 järjestöä on allekirjoittanut MML:n kannanoton.

Allekirjoittajissa kiinnitti huomiota, että yhtään lukuisista somaliyhdistyksistä ei ole mukana. Eikä ole mukana SAK:ta, ei Vasemmistoliittoa eikä edes Vihreitä. Yhtään yritystä ei ole mukana, ei Helsingin Sanomia. YLE ei ole allekirjoittanut. Yksikään ministeriä tai keskusvirasto ei ole allekirjoittanut.

Ovatko allekirjoittamattomat rasisteja? Saapa nähdä milloin Suomen asukkailta vaaditaan henkilökohtaista allekirjoitusta kannanottoon.

Koeputkikoe

On turhauttavaa vedota asioihin joiden taustalla olevat realiteetit pitävät niitä voimissaan.
Maailma on täynnä muitakin edestakaisin junnaavia ikuisuuskysymyksiä (esim. USA:n aborttilait)

Kuka tahansa muuttuisi rasistiksi, jos vaikkapa sompputeinit yrittäisivät ryöstää.

Tare

Pian Helsinki ottaa uuden vaihteen päälle ja kaduille jälleen ei natseja helsinkiin kulkueita On tämä vähän huvittavaa kun ruoskitaan itseä sellaisesta jota ei ole ja vaatimalla vaaditaan myös kansainvälisesti Suomen tuomisemista kun se on niin helvetin rasistinen.Mutta onko omiin muroihin kusijat olleet koskaan niitä järjenvalolla varustettuja.

Lora Schulist

Your ability to distill complex ideas into understandable content is unmatched. Thanks!

Yomma

Miksi ei oteta ikinä kantaa,näiden matujen rasistiseen käytökseen kantaväestöä kohtaan?
He luulevat olevansa valittua kansaa,ja voivat käyttäytyä miten vaan.Suomalaisetkin käyt-
täytyisivät näihin aivan eri tavalla,jon niillä olisi asenne toisenlainen.Tuntuu että noilla on
oikeuksia,mutta ei minkäänlaisia velvollisuuksia.

muuammiäs

Kas kun mustanaama ei voi olla rasisti mitenkään. Vain valkonaama voi olla. Jos mustanaama vaikka joka päivä hakkaisi valkonaamoja ja olisi tappanutkin jonkun ja huutaisi täyttä kurkkua päivittäin, että ”valkonaamat on syöpäläisiä, ali-ihmisiä, jotka pitää hävittää”, se ei olisi rasismia. Vaan valkonaamat olisivat pelkällä rasistisella olemassaolollaan aiheuttaneet sinänsä ihan ymmärrettävän torjuntareaktion.

X

Mitens, kun olen miettinyt. Jos joku vaatii erikois kohtelua ihonvärin takia, sehän on jo automaattisesti rasismia. Mustaa pitäisi kumartaa lattiaan asti koska on musta, ei se mene niin.. 🤔

Veromedia on ylen Epäluotettava

Jopa kaikkein tyhmimmätkin ymmärtää, että tämäntyyppisiin kyselytutkimuksiin kannattaa aina vastata optimoiden oma hyötynsä. Ylen tyhmät kysyjät eivät ymmärrä tätä – tai mikä vielä kauhistuttavampaa – ymmärtävät! Elättiväki osaa hommansa, säälipisteiden ja rahavirran kasvattamisen.

Liitin tuohon kuvan parista tilastokäyrästä skaalaten ne samalle aikajanalle. Saas nähdä miltä näyttää. – Miltä tuntuu?

Popu_Warm
Last edited 29 päivää sitten by Veromedia on ylen Epäluotettava