Rajavartiolaitos ei tue push-backeja, joten Suomi ei niitä aio sitten tehdä

Kohta näissä maisemissa on miljoona tulijaa.
Yhä selvemmin alkaa tulla esille, että Suomella ei yksinkertaisesti ole minkäänlaisia valmiuksia, mutta ennen kaikkea ei edes haluja yrittää torjua itärajan yli mahdollisesti tulevaa kehitysmaainvaasiota.

Moni oli laskenut viimeisen kellukkeen varaan eli siihen, että ainakin rajavartiolaitos kannattelisi rajan puolustusta ja tukisi hallituksen toimia push-backeissa. Nyt tämä viimeinenkin oljenkorsi menetettiin, kun rajavartiolaitos ei lähtenyt tukemaan hallituksen kaavailemia toimia push-backeista, vaan katsoo, että tällaiset takaisintyönnöt ovat ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa.

Rajavartiolaitoksen lausunnon mukaan tällaiset push-backit ovat vastoin Suomen valtiojärjestyksen perusteita, Suomen valtiosääntöä ja oikeusvaltioperiaatetta. Näin ollen rajavartiolaitos ei aio tukea hallituksen esitystä, sillä “takaisintyöntölaki” ei takaa turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksia.

Rajavartiolausunnon ovat allekirjoittaneet kaikki rajavartiolaitoksen keskeisimmät johtohenkilöt.

Lakiesitys kävi näin lausuntokierroksen ja vaikka esimerkiksi poliisi ja puolustusvoimat esittivät, että laki on välttämätön Suomen turvallisuuden kannalta, niin se varsinainen päätoimeenpanija eli rajavartiolaitos ei nyt sitten tuekaan esitystä.

Käytännössä tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että jos laki nyt sattumalta saadaan jollakin käsittämättömällä tempulla läpi, niin lakia teknisesti toimeenpaneva taho on lakia vastaan. Näin ollen ei voida odottaa, että rajavartijat olisivat kovin innoissaan rajalla tekemässä sitä työtä, josta heille palkkaa maksetaan.

 

Melko käsittämätöntä. Juuri rajavartijoita on pidetty jonkinlaisena rajan vartioimisen selkärankana, mutta nyt tämä porukka aikoo pettää kaikki ne kuvitellut periaatteet, jotka suomalaisilla on ollut rajavartijoista.

 

Subscribe
Notify of
guest
51 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Huru-ukko

Taustalla kuuluu ruåtsalaissuvakin ääni brysselistä. johanssonhan sanoi Frontex-pomolle, että kantakaa ilolla tulijoiden laukut lähimppän vokkiin. Ja nämä meidän rajapellethän ovat osa tätä front exitiä.

setä Taikaseinä

Vastuu pitää kenties ottaa pois rajavartiolaitokselta vaikka väkisin ja antaa se puolustusvoimille.
Frontexin sisäänheittäjät pitänee saataa lentokoneeseen.

Jarkko Jäyhä

Rajanseisontalaitos on jyrkästi sitä mieltä että oikea työnteko ei sovi pulleroille viranomaisille. Voi tulla hiki.

outlaw09man

Ylva voi tunkea päänsä sinne millä istuu ja tilan kanssa tuskin ongelmia.

Qroquius KadD

Mikä tässä nyt TAAS on käsittämätöntä?

Rajavartiolaitos on sisäministeriön alainen.
Sisäministeriö on tehnyt selväksi, ettei halua estää ryöstäjäraiskaajatappajamuslimien tunkeutumista Suomeen.
Se ei halua eikä aio estää sitä.
Silti se saattaa käskeä rajavartijat push-backiin – lyödäkseen sitten puukon selkään!

Ratakiskosta vääntäen:

paskavyöry alkaa.
Sisäministeri käskee RVL:n estämään sen push-backilla.
RVL tottelee.
Sisäministeri alkaakin kirrrkua hullusta rasismista.
RVL tyrmistyneenä vastaa totelleensa sisäministerin käskyä!
Sisäministeri kirrrkuu vielä hurjemmin ettei ole käskenyt ja tuo oli rrrasssisssmiaaaaah!!!!

Qroquius KadD

Tähän asti nähdyn valossa tämä on erittäin todennäköinen skenaario.
Tästä RVL haluaa pestä kätensä jo etukäteen.
Kun nyt on kerran todistettu, että hallitus haluaa rajat auki, kantakoon se siitä myös vastuun alusta loppuun saakka.

Ellei rajavartijoille haluta antaa kunnollista ja luotettavaa poliittista tukea, minkäs helvetin takia heidän pitäisi ottaa paskakuorma niskaansa?

Qroquius KadD

Poliisi ei olekaan se, jonka niskaan paskakuorma aiotaan kaataa.

Qroquius KadD

No niin P.T., voisitko antaa lähteen väitteellesi, että tämän ovat allekirjoittaneet “kaikki rajavartiolaitoksen keskeisimmät johtohenkilöt“?

Tämän allekirjoittajia nimittäin ei ole muita kuin RVL:n oikeudellisen osaston apulaispäällikkö, lakimies Martti Ant-Wuorinen, laillisuusvalvontayksikön päällikkö, lakinainen Tuire Metso ja oikeudelliset palvelut -yksikön päällikkö, lakinainen Silja Hallenberg “alaisten puolesta”.

Siis yksi lakipoika ja kaksi lakityttöä.
Ei yksikään rajavartija.
Nämä kolme pykälänvääntäjää ovat allekirjoittaneet “alaisten puolesta”, eli oikeilta rajavartijoilta mitään kysymättä.

Sellaisten, jotka vartioivat rajaa.
Toisin kuin nämä kolme.

Qroquius KadD

Siinä on vain kolme lakipelleä.
MIkäli RVL:n päällikkö toisin päättää, nuo vain siirretään sivuun ja rajavartijat, joilta ei ole kysytty mitään hoitavat hommansa.
Tähän asti nuo eivät ole muuta kuin oikeusgangsteriin verrattavia pykälänvääntäjiä.

Vladimir Putin

Eikös siellä rajalla ole jo frontexin desantit varmistamassa että jokainen halukas pääsee maahan nauttimaan ilmaisesta elämästä.

jorma

Ei ullata. Mädätystä on kaikkialla, melkeinpä eniten siellä, missä sitä ei missään nimessä pitäisi olla. Viimeinen sammuttaa valot.

outlaw09man

Push back toimii hienosti,kun se pannaan toimimaan, rajalle panzerwagen,HD Caterpillar ja snipers. Sontanaamojen into patojen ääreen saattaa notkataa, kun imrahim konpastuu TIGER alle.

Huumesalo

Ihmettelen miksi ei voi palauttaa- Palautettiinhan aikoinaan silloiseen Neuvostoliittoonkin. Mikä nyt on muuttunut?

Prozac

Jep, sotien jälkeen suomessa oli paljon venäläisiä sotavankeja jotka oli pakko palauttaa neuvostoliittoon. Ja heillehän kävi siellä sitten huonosti. Suoraan vankileireille. Mahdollisesti kolymaan metsätöihin tai kaivoksille.

Runtiti-pou

Vielä Koivistonkin aikana kaikki Neuvostoliitosta loikanneet palautettiin

outlaw09man

Ryssän paikka on AINA piikkilangan toiselle puolella .

outlaw09man

Lentääkö hutikutisalo alle 2h matkat edelleen LUUDALLA, kun on sitä viherenergiaa. Ja Begga höylää tukkateknikkoa -tai toisinpäin,vihreää kitkaa.

outlaw09man

Kansainväliset sopimukset, sanoi Suurharakka, kutisalo, luutajaoksen kärki, kesKUSTAn edustaja tarvii 3 luutaa, kun on akselipainoa. Ylöskun pääsee,alastulo on varma.

Huumesalo

Suomalaisten selvä enemmistö kannattaa rajalakia ja itärajan välineellistetyn maahantulon hallitsemista, selviää Verkkouutisten Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Samaa mieltä väittämän kanssa oli 85 prosenttia vastaajista, yhdeksän prosenttia oli eri mieltä ja loput eivät osanneet ottaa kantaa. Tutkimukseen vastasi kaikkiaan 1057 henkilöä.

Runtiti-pou

Vaan maailmanjuutalaisuus ja sen omistamat puoleemme eivät kannata

Huumesalo

Laukkuja kantamaan mars mars….

Tapio

Hulluinta on ettei yhtään tiedetä keitä sieltä tulee ja miksi nämä siirtolaiset edes pitäisi päästää maahan.

outlaw09man

Kysy päevi nerg, hän tietää kyllä.

outlaw09man

kysy päevi valokuvamalli knerggi. kamerakin ottaa evakon.

Jippos123

Kyllä se laki sieltä tulee, lausunnoista huolimatta. Lausuntokierros kuuluu protokollaan mutta ei se sido hallituksen tai eduskunnan käsiä mitenkään.
Nuo lausuntokierrokset ovat ihan yhtä tyhjän kanssa.
Entisessä elämässä esimies soitti perjantaina 1730 ( eli vapaa-ajalla)ja halusi lausunnon johonkin turhanaikaiseen juttuun joka pitäisi jättää maanantaihin mennessä.
Lausuin sille ensimmäisen värssyn Eino Leinon runosta “Työnsankari”.
Ei enää kyselty paskaa vapaalla ollessa.

Runtiti-pou

Vaikka tulisi jonkinlainen laki, niin onko muissakaan viranomaisissa miestä estää massainvaasiota? Poliitikkojen selkäranka katkeaa jo sitä ennen, kun metsät ja tiet ovat täynnä tallustelijoita

Ilmari

Ei viranomaiset itse päätä, mitä ne tekevät. Invaasio estetään, jos ja kun niin käsketään tehdä.

Ilmari

Näin se menee. Lausuntokierros on tosiaan pakko tehdä. Lakiin tehdään joitain muutoksia, mutta ei lausunnonantajat päätä, säädetäänkö se.

Boltteri

Paavo hei, tämänkin jutun ryssäkätyrit lukevat ja nyt jo tietävät arabineekerit että reitti on selvä. Nyt ne tulee.

Moonman

Miksi joku ihmeellinen lausuntokierros täytyy järjestää? rajavartiolaitos, kuten poliisikaan ei ole mikään poliittinen päättäjä, joten miksi heidän mielipiteitään pitäisi kuunnella. Turpa kiinni ja totelkaa, niinkuin kaikki tekivät viime vihervas.-hallituksen aikanakin kun ohisalo ja takaluukku-pekka määräsivät miten toimitaan.

Jippos123

Niinkuin tuossa kirjoittelin niin tietyt asiat kuuluvat protokollaan eli asianomaiset saavat sanoa mielipiteensä vaikka sillä ei olisi mitään vaikutusta lopputulokseen.
Meikän aikaisemmassa konsernissa lähetettiin ihan samanlaisia pyyntöjä jos ne koskivat konsernin ulkopuolisia juttuja.
Muutoin käskettiin ja turpa kiinni. Toki isot jutut suunniteltiin yhdessä mutta kun käsky tuli ulos niin sitten ei nikoteltu vaan toimittiin.

Tare

Valtavan virkamiesarmeijan hännännostoa ja taustalta voi paljastua myös ryssä sympatioita. Osa virkamieheistä on takuulla nimitetty aikaan jolloin suhteet kremliin olivat suorastaan lämpimät. Pelaavat myös hyvin siihen suunnitelmaan ja ansaan jonka putinin hallinto on virittänyt.Rajavartiolaitos olisi päivitettävä tähän maailman aikaan, ehkä sulautettava armeijaan koska ovat päässeet liian löysään asenteeseen ja eivät ymmärrä tilanteen todellista vakavuutta.

Anonyymi

Mitä virkaa sitten koko rajavartiolaitoksella on, jos se ei vartioi rajoja? Johan tämä nyt menee kummalliseksi.

Tare

Siltähän tämä alkaa näyttää ettei vartioi täysillä. Ja kun nuo rajan yli yrittäjät eivät ole mitään turvapaikanhakijoita, asuneet venäjällä vuosikausia. Eilen YLE.llä “erikoistutkija” Erna Bodström ja Amnesty Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson sössöttivät ihan muusta kuin rajaturvallisuudesta, ei näiden kalloon saa ettei tässä ole kyse turvapaikan hausta van ryssän vihamielisestä toimesta.
https://areena.yle.fi/1-68716616

Runtiti-pou

Amnesty on ollut koko ajan Ryssälän puolella sodassa

Ilmari

Kyllä se vartioi.

outlaw09man

Kaikki sontavarpaat takaisin CCCP ja ylva joutaa kutomaan AASEILLE sukkia, jotta sorkat eivät jäädy. Ja ryssänmaalla ruokavalio vailla vertaa musulmaaneille, kaalikeitto, läskisoossi,BÖRSSIKEITTO ja ohiammutun jäniksen jäljet. Bon apetit. Unohtuu suur abdullahin keittokirjan ohjeet, vaikka porsaan kylki on haram, maistuu silti.

Last edited 3 kuukautta sitten by outlaw09man
Pete

Toisaalta en ihmettelisi mutta ilman lähdettä ei tätäkään juttua kyllä uskoakaan voi joten lukeminen on vain ja ainoastaan ajanhukkaa.

Pete

Samoin tällaisten kirjoittaminen on ajanhukkaa kun ilman luotettavaa lähdettä lukija ei voi tietää pitääkö paikkansa vai ei.

outlaw09man

No lue Tahvo Kalle Anka, kesties siellä jotain sinun päähän istuvaa.

Runtiti-pou

Halonevja vastaavat nimittäneet virkamiehet eri puljujen johtoon. Suomeen ei tarvitse kuin puhaltaa vienosti ja koko maa menee rullalle kuin korttitalo

Ilmari

Ei sillä ole merkitystä mitä mieltä rajavartijoiden johto on. Kun laki saadaan säädettyä, he tekevät, mitä heidän käsketään tehdä.

Qroquius KadD

Eikä tässä ole siis puhunut RVL:n johto vaan sen oikeudellisen osaston apulaisasemissa olevat lakihenkilöoletetut, ei yksikään rajavartija.

Porkkanalaatikko

Rajavartiolaitos ei siis aio estää yrityksiä tulla rajan yli laittomasti. Sanovatko edes, että ei saa tulla?

Rajavartija, joka ei estä tai edes yritä estää laitonta tekoa, syyllistynee rikokseen tai ainakin rikollisen auttamiseen rikoksen teossa.

Haaveilen hieman. – Ennenkuin ketään päästetään itärajalla Suomen puolelle, tältä tulisi suullisesti tiedustella miksi haluaa Suomeen. Jos sanoo hakevansa turvapaikkaa, niin ei tarvitse päästää Suomeen, koska Venäjä on turvallinen maa. 🙂

Jos Venäjän viranomaiset rupeavat urputtamaan rajalla tapahtuneista käännytyksistä, niille heille kerrotaan, että Suomeen pyrkijää epäiltiin mobilisaation välttelijäksi ja sellaisen päästäminen Suomeen olisi Venäjää kohtaan epäystävällinen teko.

Runtiti-pou

”Taitaa olla maailmanhistoriallisesti varsin uniikki ilmiö. Onko missään toisessa korkeakulttuurissa missään päin maailmaa koskaan uskottu (ehkä satunnaisia pieniä uskonlahkoja lukuunottamatta), että oman viiteryhmän kutistuminen olemattomiin on hyvä asia? Ja että eri tavalla ajattelevat ovat pahoja ihmisiä ja terroristeja?” (Kansalainen)

Peksi

Riittänee,kun suluttaa kohdat mistä voi tulla likaamatta valkoisia tennareita

Jamppa vaan

Pitäisi ruiskuttaa säännöllisesti raja-alueelle sianpaskaa ja laittaa asiasta kuvalla varustetut varoituskyltit venäjän suuntaan. Sika on saastainen eläin muslimeille, estäisiköhän tämä epätoivottujen henkilöiden pääsyn rajan tälle puolelle? Rajavartioiden koirien tilalle myös koulutetut , yli 100 kg painokset minipossut, jotka olisivat toivottamassa tulijoita tervetulleeksi.

Porkkanalaatikko

Koulutetut vartiosiat olisivat jotain uutta. Villisiat kyllä kestävät hyvin säätä ja sika on älykäs kaikkiruokainen laumaeläin. Sika voisi olla miinakentän veroinen ase. Sikakenttä pitäisi aidoittaa todella hyvin, ettei tämä itse lisääntyvä aseena käytettävä eläin leviä muualle.

outlaw09man

kuten alan miehet Dresten, kaupunki oli luvannut metsästä pyllistelytontin, no, kaverit haki sian päitä, saparoita ym käypåå. Ei tullut PIERUASEMAA.