Videokuvaa Vantaan moskeijan palosta

Myyrmäen väitettyä moskeijan tuhopolttoa on yritetty väkisin vääntää rasistien teoksi. Sattumalta sain käsiini filmin, jossa näkyy tulipalo ja sen jäljet. Ainakin itselläni ensimmäinen reaktio oli epäilys.

Filmillä näkyy, kuinka ulko-oven ikkuna on rikottu ja pienestä reiästä on vipattu eteisen lattialle joku palava paperitukko tms. Ympärillä selvästi uussuomalainen tai useampi huutaa, miten rasistit yrittävät polttaa moskeijaamme.

As-Salam islamilainen seurakunta, joka pyörittää moskeijaa, julkaisi torstaina oman tiedotteensa, jossa sanotaan, että tällaiset tuhopolttoyritykset ovat järkyttäneet muslimiyhteisöä.

– As-Salaam on useaan otteeseen ilmaissut huolensa kasvavasta islamofobiasta Suomessa, joka kohdistuu muslimeihin. Näemme, että maassamme on paljon tehtävää islamofobian torjumiseksi.

Merkittävää tällaisissa tapahtumissa on juuri se, että teon väitetään olevan rasistinen vihateko ennen kuin edes tiedetään kuka oli teon takana. Mieleen tulee Ruotsin legendaarinen Eskilstunan moskeijapalo. Palon jälkeen kuningaskunta oli polvillaan huutamassa rasismia. Lopulta selvisi, että muslimit olivat itse vahingossa sytyttäneet huolimattomien tulitikkuleikkien seurauksena oman moskeijansa.

Tämä on yksi tapa pyrkiä saamaan omalle ideologialle sympatiaa ja suuren yleisön pisteet. On selvää, että ihmisten rakennuksia ei pidä tuhopoltella ja jokainen normaali ihminen ymmärtää tämän. Mutta kun aloitetaan jargoni, jossa annetaan mielikuvia rasistisesta tuhopolttoilmiöstä, niin jollakin tavalla se jää elämään omaa elämäänsä. Onhan Suomessakin tahoja, jotka oikeasti uskovat, että syksyllä 2015 rasistit hiippailivat ympäri Suomen niemeä sytyttelemässä vastaanottokeskuksia.

Moni ihmettelee, että miksi filmillä näkyy kymmeniä muslimimiehiä, vaikka kello on yli 2 yöllä. Luultavasti olivat moskeijassaan viettämässä iftaria, koska ramadan on päällä ja silloin riekutaan yöt aamun valkenemiseen asti.

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jii

Melkoinen älämölö 😵‍💫 voimia kaikille jotka asuu pääkaupunkiseudulla tai muualla missä mölisijöitä esiintyy.. itse tein elämäni viisaimman päätöksen viime kesänä kun muutin pienelle paikkakunnalle missä ei ole edes liikennevaloja. Toki täälläkin on pari pizzeriaa mutta niiden pitäjät ovat ahkeria yrittäjä jotka eivät mölise, ulise tai kiihkoile. Kaikki kaupunkien lieveilmiöt loistavat poissaolollaan..

japadappaduu

“rasistit yritti poltta meidä moskeija”

Se on kumma homma että kun matuihin kohdistuu joku rikos, niin se automaattisesti oletetaan olevan joku rasistinen viharikos.
Kun taas matut tekee rikoksen suomalaista valkoista kohtaan, niin koskaan ei edes epäillä että motiivi voisi olla “rasistinen viharikos”

Yleensä syylliseksi on selvinnyt kyllä ihan muut kuin rasistiset valkoiset.
Tampereella 2010 Pizzeria Julietin tuhopoltto kun tapahtui ja vaati 3 ihmisen hengen, niin kaikki poliitikotkin heti tuomitsi asian rasistisena viharikoksena, taisipa olla jotain rasismin vastaista mielenosoitustakin, kunnes selvisi että kyseessä oli irakilaisten Bibanien vakuutuspetos.

Prozac

Olikohan tuo se tapaus, mistä halla-aho scriptassaan kirjoitti, taisi suurimpana taivastelijana olla päivi lipponen. Päivi sitten joutui noloon asemaan, kun rassismia ei ollutkaan ilmassa.

Huru-ukko

Justiinsa se tapaus!

se hysteria oli naurettava.

Lipposethan muistaakseni esittivät rasismin vastaista marssia tampereelle. Tuon pitseria polton takia.

Fatwantarkistaja

Tarkoitus ei ollut massamurhata, vaan eipä älykkyys ollut senkään esteenä. Ählykkyys taasen ajaa ajattelemattomuuteen.

Naapurin 2-vuotias puolithaikku tyttö ymmärsi, ettei iskän sytkäriin saa koskea. Kaikki meni kerrasta jakeluun. Toivottavasti kouluttavat loppuun saakka.

Koeputkikoe

Patriarkaalisuus on tarpeellista kriisiaikoina myös demokratioissa
Pysyvät kriisiyhteiskunnat ovat pysyvästi patriarkaalisia.

Last edited 25 päivää sitten by Koeputkikoe
japadappaduu

Moni ihmettelee, että miksi filmillä näkyy kymmeniä muslimimiehiä, vaikka kello on yli 2 yöllä. Luultavasti olivat moskeijassaan viettämässä iftaria, koska ramadan on päällä ja silloin riekutaan yöt aamun valkenemiseen asti.”

Kyllä ne täälläkin hiippailee moskeijalle aina joskus 1 aikaan yöllä hameet päällä.

Noname

Moni ihmettelee miksi tuhotyön tekosuunnan (ulkona) puolella yöllä on lauma muslimimiehiä kuvaamassa ja päivttelemässä tapahtumaa tulen vielä palaessa. Eiki ne nyt palavan tuulikaapin läpi ole kulkeneet?

ihan läppähän tää on mitä ei imaami tai media halua tajuta. Poliisille tässä tuskin on mitään epäselvää.

Sherlokki suvakko

Mölinä oli selkeesti suunnattua, koska Suomeks kovasti yritettiin. Olisivat mieluummin ähläpälä ählämäwälä kielellä edes, olisi ollu himpunverran uskottavampi esitys.

Tapiola

Meidä Mushskeida phalaa
Ei kyllä kovin aikuisen miehen tekemä hyökkäys.

Tapiola

Tuli selkärangasta eka viesti ajattelematta enempää. Siis inhottavaa kehitystä tämä on, mutta kun ottaa huomioon tuon porukan jonka ei Suomessa kuuluisi olla niin …

Peksi

Kunnianhimottoman näköistä sammutusta

Limpio

Yes.

AnywayD

Pitää itse sytyttää, kun ei kukaan muu jaksa vaivautua.

Fatwantarkistaja

Niinisalossa paloi moskeija 2015. Tänäkin päivänä hämmästelen, että miksei molemmat menneet samalla raapaisulla. Tämä ei sitten ole kehotus, eikä yllytys, ei noin saa lain mukaan toimia.

Tare

Olisiko joku salakuljetettu orja tehnyt nuotion lattialle.Noh nolla sopimus.

Masa

Sen 3 vuotta saa ilman Alv myydä. Onko oikein??

Tare

Mutta ne ylivakuutetut vakuutukset. Siellä se raha luuraa ja kaikki maksaa.

Islamfobia terminä on vihapuhetta

Islamofobia on terminä kaiken logiikan ja järjenvastainen.

Ei ole olemassa hidufobiaa, ei kristittyjenfobiaa.

Termi on puhdasta teokraattista sodankäyntisanastoa, jossa kritiikkiä esittävä pyritään leimaamaan ja hiljentämään telineisiin.

Termi on itseasiassa puhdasta vihapuhetta.

X

Ihan niinkuin jihad, vielä enemmän koska kohdistuu kaikkiin. Ääri islamistin kanssa ei olla eri mieltä.

Frank

Haisee tosiaan false flag hyökkäykseltä, jossa muslimit haluavat luoda kuvaa, että olisi olemassa rasistinen Suomi. Suomi ei ole koskaan ollut rasistinen maa vaan tässäkin saattaa olla ollut shiia-sunni riitelyä, ja sen päätteeksi on tehty pieni tulipalo

Lallukka

Rasisti sana opeteltu.