Vantaalaisessa koulussa ampumavälikohtaus, tilanne edelleen päällä

 

Vantaan Viertolan koululla on ollut ampumatilanne. Poliisi sai asiasta ilmoituksen vähän kello  09.00 jälkeen ja paikanpäällä on paljon aseistettuja poliiseja.

Tapahtumasta ei edelleenkään ole paljoakaan tietoja. Se tiedetään, että koululle hälytettiin poliisit yhdeksän jälkeen ampumisen takia. Paikalla on nyt kymmeniä poliisipartioita ja ambulansseja.

Klo 10.25 Poliisi kertoo, että paikalla on useita loukkaantuneita, mutta mitään tarkempaa ei kerrota. Myös ampuja on otettu kiinni.

Tapahtumapaikka on siis Vantaalla Tikkurilassa sijaitseva Viertolan yläkoulu. Koulussa on satoja oppilaita. Alue ei varsinaisesti ole profiloitunut miksikään ongelma-alueeksi, vaan rauhalliseksi lähiöksi.

Ilmeisesti tilanne on ollut vähän samankaltainen kouluammuskelu kuin aiemmat takavuosien kouluampumiset.

Päivitys Ampumisesta tiedetään nyt se, että poliisi tutkii asiaa kahtena murhan yrityksenä ja murhana. Yksi uhreista kuoli. Kaksi loukkaantui erittäin vakavasti ja ovat sairaalahoidossa. Kaikki osapuolet ovat 12-vuotiaita. Poliisin mukaan tekijä on alustavasti myöntänyt teot, mutta mitään motiivia ei ole kerrottu. Aseen ampuja oli saanut joltain vanhemmalta sukulaiseltaan, luultavasti ottanut luvattomasti käyttöön. Mutta jotain kokemusta nuorukaisella on oltava aseista, sillä ihan kuka tahansa 12 vuotias ei lipasta, lataa ja poisvarmista asetta, ilman, että taustalla on jonkinlaista kokemusta aseista.

Joka tapauksessa asia ei etene oikeusasteelle, sillä tekijä on alle 15-vuotias eli ei oikeudellisessti vastuussa teoistaan.

Subscribe
Notify of
guest
70 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ingen Gripen

Monikulttuurinen Vantaa tarvitsee ennakkoluulojen kitkemistä ja aitoa suvaitsevaisuutta | Vantaa

Viimeistään suvaitsemattomat kunniakulttuurit ja niiden vastareaktiot sementoivat tuollaiset toiveet saniteettilaastiksi.

Dan Wesson

Niin suvaitsevaisuus ja rasismi ovat vain ja ainoastaan natiivien ongelma. Marakateilta ja niiden uskonnolta sitä ei tietenkään voi vaatia koska se on rasismia.

Maajussi

Oliko kyseessä hauska pelihetki…

Tare

Olisko matujengien välisistä kahnauksista kyse vai joku tavallinen latvalaho.

Ingen Gripen

Tuollaisilla tapahtumilla on yleensä useita silminnäkijöitä, joten suullinen tieto tekijöistä lähtee leviämään kulovalkean tavoin.

Siihen nähden on varsin outoa, että kommenttipalstoilla näkee vai spekulaatiota, eikä toisen käden tietoa tyyliin: “oli melkoisella varmuudella vaaleaihoinen farkkutakkinen sänkipää”

MattiS

Toivottavasti joku vuotaa tekijän henkilöllisyyden. Ihan sama vaikka onkin alaikäinen, tai onko valkoinen, musta vai ruskea, mutta jos jumalauta alkaa koulussa ammuskelemaan, tekijä pitää saada kaikkien tietoon!

Toki henkilökohtaisesti vituttaa jos ampuja on valkoinen suomalaislapsi, menee se vähäkin usko tulevaisuuteen.

Reiska

Mietipä Matti jos kaveria on esim. monikuttuurinen lauma terrisoinut ja nöyryyttänyt vuoden-pari. Lapsi ja vanhemmat ovat yrittäneet hoitaa asiaa koulun kanssa tuloksetta. Heille on jopa saatettu nauraa päin naamaa koulun ja kaupungin ihmisten toimesta. Kaverille tuli sietokyvyn raja vastaan ja tässä ollaan…

Tare

Ase oli lähisukulaisen josta voi napsahtaa myös aseen omistajalle syyte. Eli ei vaikuta jengi hommilta.

Pete

Lähisukulainen? Hmm…

Tare

Näytti olevan rullarevolveri ja joku asetuntija meinasi että 22:nen kuvan perusteella.
Eli 6 patia ja tuollasta jälkeä. Tai sitten isompireikänen, koska jos 22:lla ampuu esim. kroppaan, pitää osua todella hyvin esim. tärkeisiin verisuoniin (laskimot), sydämeen tai päähän että henki lähtee.Iso kaliberinen repii kudoksia ja aiheuttaa isoa vahinkoa.

jupi

mul on 8-rulla omassa kakskakkosessa, niitä on niin monenlaisia. Mut joka tapauksessa tuskin matu, koska luvallinen ase. Samaa mä mietin kun Reiska, että olisko kiusaaminen teon taustalla. Jos on, ja siihen ei ole puututtu, niin uhrit ovat 100% matuja

Tare

Aseessa näytti olevan vaalea”helmiäsperä” Mulla oli nuorempana muistaakseni “Hertis” niminen rullarevolveri jossa oli tuollaset vaaleat peräkahvat.Tosin ne olivat muovia.

Sherlokki suvakko

Voi olla ja jos on luvallisesta aseesta kysymys, niin spekulaatio siinä tapauksessa, ampuja on valkoinen jota on nöyryytettu esim nuolettamalla kenkiä ja varastamalla hänen omaisuuttaan. Matuilla ei edes lähisuvussa liene luvallista asetta. Oppilas on ollut häirikkö jo ennenkin ja kyseessä joku (?!) sekaluokka ja jotai erityis, tuki tms oppilaita tuossa koulussa muutenkin. Tietoja odotellessa, ei voi kun spekuloida.

Last edited 1 kuukausi sitten by Sherlokki suvakko
Rokadi

Onko tosiaan niin, että matuilla ei ole luvallisia aseita? Eikö poliisi anna ostolupaa heille?

Qroquius KadD

Miksi käydä läpi raskasta luparumbaa kun laittomia saa niin helposti muilta matuilta?

Sherlokki suvakko

Juuri näin.

Jackson Stonewall

Ainakin yhdellä oli muutama vuosi sitten,olin menossa ostamaan,soitin matkalla et menee hetken pidempään kun poikkea riksussa katsomassa toista samanlaista,ukko sekos vallan ja uhkaili ampumisella jollen tule kaupoille hänen luo..en mennyt mutta soitin kyllä pasilaan ja pyysin katsastamaan aseen hallintaan oikeuttavat seikat…ei ole kuulunut mitään kummaltakaan puolelta..toki sen rullhuulen numero on edelleen sulkulistalla puhelimessa….

Dan Wesson

Iltasanomat tuosta uutisoi. 13 vuotias siellä ruilautteli. Nykymenon huomioiden syynä on joko vapekaupat, huumevelat tai rispektin hakeminen.

ylen valehtelevat sepitemestarit

Jännityksellä odotan poliisin ja valemedioiden (VMP) sanavalintoja: “vantalaispoika”, “suomalaisppoika”, ..

Boltteri

Jos valkoinen poika ampui ruskeita, niin kyseessä on rasismi. Jos ruskea poika ampui valkoisia, niin kyseessä on valkoisten poikien rasismi. Jos ruskea poika ampui toisia ruskeita, niin kyseessä on valkoisten harjoittama systemaattinen rasismi. Jos valkoinen poika ampui valkoisia, niin kyseessä on rasismi koska ruskeisiin olisi voinut osua ja valkoisen pojan vanhemmat ovat varmaankin rasisteja. Persuja vähintään, joka myöskin on rasismia. Näin. Ei me tästä tälläkään kertaa selvitä ilman rasistikorttia. Stubb oli jo Sipilä-shokissa, joten asia on loppuun käsitelty.

Jackson Stonewall

Mettämiesten pyssyt pannaan tarkkaan syyniin tämän jälkeen…ehtoja kiristetään tuntuvasti j vaaditaan säilytyspaikaksi lukittu kaappi mettästysseuran tilissa korpien keskellä.

Ville Niinistö

Monikulttuurisuus on suuri rikkaus. Ilman maahanmuuttoa Suomi ei tule toimeen !

setä Taikaseinä

Valikoimaton ja vuolas migraatio on rikkaus ainakin niille jotka kaipaavat todellista syytä survivalismin harrastamiseen.

Last edited 1 kuukausi sitten by setä Taikaseinä
Terhomatti Hämeenkorpi

“Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta “! (Stubb)

setä Taikaseinä

Sen siitä saimme kun entisiä mahtavia presidenttipuolueita SDP:tä ja Kepua ei presidentin virka kiinnostanut.
Tai ehkäpä ne eivät vaan onnistuneet saamaan kiinni näissä 2020-luvun raveissa tarvittavia mustia hevosia. Yrittivät poloiset tutuilla työhevosilla.

Reiska

Ja tietysti muistetaan “järkyttyä”. Vaikka itse on oltu suoraan aiheuttamassa monikulttikaaosta,

Pete

Joo rauhallinen lähiö jossa 25% oppilaista ulkomaalaisia.
https://yle.fi/a/74-20018233

Dan Wesson

Todennäköisesti ampuja on kuitenkin natiivi, koska on melko epätodennäköistä että tuolla alueella olevilla kemuilla olisi luvallisia aseita. Muutama AK voi tietysti löytyä mutta omalla luvalla. Seuraavaksi alkaa taas itku ja kitinä aseiden kieltämisestä. Onneksi näinä päivinä se ei tule saamaan kannatusta.

Pete

Näytti videolla ruskeatukkaiselle kantikselle.

Ihmettelijä

Spekulointi on tietysti liian aikaista, mutta IL tai IS kirjoitteli, että kaikki olivat suomen kansalaisia ja nyttemmin en löytänyt ko mainintaa, eli olisiko toisen polven kunniakansalaiset harjoittaneet viimeaikoina joitakin fyysisiä “leikkejä” kuten: takin ryöstöä, turpiin vaan ja onnea, lenkkarit läks, nöyrry vääräuskoinen tai jotain muuta leikkiä jota kunniakansalaiset osaavat loistavasti… edellä kirjoitettu on tietenkin arvailua… Tuli vaan jotenkin mieleen kun ei ihan tältä seisomalta halua uskoa, että 12V nulikka kantaa asetta “huvikseen” ja vielä käyttää sitä…

Tapsa

Kun kerta ase luvallinen niin lienee keskiluokkiainen kantisperhe. Poika kilahtanut joistain. Olisikohan kiusaaminen mennyt vähän liian pitkälle.

Pete

Mainittu tunnetuksi häiriköksi ja ne harvemmin on kiusattuja vaan kiusaajia itse.

jotain rasismia taas

12 v saa aseen jostain. Ja osaa käyttää sitä. Juu ei ole mikään jääkiekko junnu. Joka tapauksessa oli miten oli, kyllä tästäkin saadaan syyt suomalaisen miehen niskoille.

h44

12v voi vaikka itse harrastaa tarkkuusammuntaa .22 aseella.

vartijat kouluun pk seudulla

Totta. Yritetään olla hutkimatta ennen kuin tutkitaan. Joku ankara koulukiusaaminen tuli ensimmäisenä mieleen. Kyllä 12 v jo osaa kostaa. Mutta joo. Tragedia.

Dan Wesson

Taas alkoi Ylellä tämä vitun “kuinka tämä on mahdollista”-jeesustelu, kun oikea kysymys on miksi se ei olisi mahdollista. Oli syy mikä tahansa, niin 12 vuotias jo tietää, ettei mitään seurauksia tule. Vastaava tapaus oli 1989, jolloin kiusauksen uhri ampui kiusaajansa. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Raumanmeren_koulusurmat
Ei aseiden oikeasta säilytyksestä turhaan muistutella. Toki tuon voi tehdä teräaseellakin, mutta tässä tapauksessa aseen omistaja joutuu myös vastuuseen.

Last edited 1 kuukausi sitten by Dan Wesson
Fatwantarkistaja

Jos on löytänyt asekaapin avaimen, niin eipä ole vaikeaa ottaa kenenkään huomaamatta luikkua kouluun mukaan. Vaan turhapa se on vielä arvailla.

Dan Wesson

Oikeanlaisen säilytyksen idea on, että aseen päätyminen vääriin käsiin estetään tavalla ja toisella. Eli se avainkin pitää säilyttää oikein, eikä eteisen avainkaapissa. Lisäksi patruunat pitää lainkin mukaan säilyttää erillään aseista. Jos vain luotetaan, ettei mitään voi sattua, niin joku päivä voi napsahtaa.

Sirpa-Tuula

Se on katsos niin että se COVID-19!!!!! PERSUJEN LEIKKAUKSET!!!! ÄÄRIOIKEISTON ESIINMARSSI!!!! NATSIT!!!!!! Nyt lapset oireilevat!!!!! Kun Sanna ja SDP olivat vallassa lapsemme eivät menneet kouluun KUOLEMAAN, SATTUMAAAAAKO!!!!!???????

Tare

Miltähän tämä maailma näyttää 25 vuoden päästä kun väkivlata lissäntyy ja…, no silloin lykkään, toivottavasti jo horsmaa.

eihän tämä hyvältä näytä.

Itsellä sellainen näkökulma, että kun on tuota jälkikasvua, jotka onneksi ehtivät pois alta tätä nykyajan hulluutta, niin että opiskelevat niin prkl:sti ja pitävät kuitenkin unelmistaan kiinni. Onneksi iskällä on kokemusta ulkomailla asumisesta/sinne lähtemisestä. Minkä suhteen saattaa olla kynnys lähteä, jos ei tiedä mitä odottaa jne. Erityisesti kielitaito. Se laajentaa mahdollisuuksia.

setä Taikaseinä

25 vuoden päästä Suomi saattaa olla kymmenmiljoonainen “pakolaisleirien saaristo”, mikäli Golf-virran pysähtyminen ei tee siitä uutta Alaskaa.

Jope

Taas hyvä muistutus “koulukiusaajille” voi joskus napsahtaa omaan nilkkaan….

Reiska

Jeps ja noutajan tullessa kiusaajille ei ole tilaa paratiisin puolella vaan joutuu sinne kuumemmalle puolelle…

@ranta

Sain sen käsityksen, että kuollut on poika. Ja kaksi muuta uhria ovat tyttöjä.

Ampujalla oli jonkin sortin naamio kasvoilla kun oli tullut luokkaan.

Ei ollut pojalle Legot enää kova juttu.

Joo. Mutta ase oli luvallinen.vai oliko? Kuka saa luvallisen aseen suomessa? Nykyään? Siis tappavan sellaisen. Ja kuka prkl opettaa 12 v käyttämään sitä? Sen ikäisen pitäisi leikkiä/pelata pleikkaa/harrastaa jotain.

Qroquius KadD

Metsästysaseeseen saa luvan kun harrastaa metsästystä.
Yhden käden aseeseen saa luvan, kun on harrastanut ampumaseurassa valvotusti ammuntaa kaksi vuotta.
Internet on väärällään ampuma-aseiden käsittely- ja ampumavideoita.

Eivät ne 12-vuotiaat ole mitään idiootteja, jotka eivät osaisi ladata pienoisrevolveria ja ampua sillä nähtyään yhden asiaa käsittelevän videon.

@ranta

Kannattaa myös muistaa se, että pääkaupunki seudulla ei ole monta joilla on lupa metsästyskivääriin. Jos lähdetään liikkeelle, niin ylälapissa on eniten metsästysaseita. Sitten on läänit Kainuu, Oulu, Karjala, Keski-Pohjanmaa. Etelä-Pohjanmaa, ja pohjanmaa.

T

PK-seudulla asuu noin miljoona ihmistä. Ja tunnen täältä ihmisiä jotka harrastavat metsästystä. Vaikka prosentuaalisesti kovin moni ei harrastaisi metsästystä, miljoonan ihmisen populaatiossa vain prosentin osuus tuottaa jo 10 k asetta.

saatikka kuka opettaa 12 v aseen käyttöön

Tätä juuri ajoin takaa. Kenellä on aseenkanto lupa jossain Vantaalla?

Qroquius KadD

Sellaisella on Vantaalla lupa .22 cal pienoisrevolveriin, joka on harrastanut pistooliammuntaa vähintään kaksi vuotta ampumaseurassa ja on voinut saada luvan omaan aseeseen.
Mikä siinä muka on jotenkin käsittämätöntä, että Vantaalla on pistooliammunnan harrastajia?

Reiska

Jokainen 18 v. tayttänyt voi ostaa aseen. Ampua saa niin nuorena kun vaan itse uskaltaa ampua ja joku antaa aseen. Ammunta on myös harrastus. .22:lla 10 v. voi hyvin jo jatkaa harrastusta kun on ennen sitä vuoden-pari harrastanut ilma-aseammuntaa.

Jussiboy

Kyllä kaiken maailman spekulointia ja ilmassa kauheaa pettymystä, kun ampuja olikin ihan tavallinen kantasuomalainen poika. Nyt jäi monen aiotut ilakoinut vähiin.

Qroquius KadD

Nythän se kirkukiima vasta alkaa, nimittäin kiima laillisten aseiden kieltämiseksi ja korvauksetta pois keräämiseksi.
Aseita saa olla vain ihanilla pikku suklaasimmupalleroilla.

Dan Wesson

Näin siinä tulee (taas) käymään. Palleroille sallitaan vain ysimilliset ja rynkyt.

Sherlokki suvakko

Kosovolaisen Koha-median mukaan Kosovon ulkoministeriö sai tiedon tytön loukkaantumisesta Kosovon Tukholman-suurlähetystöstä, joka on ollut yhteydessä tytön perheeseen.

Suomi Finland

“Vantaan monikielisyys ja -kulttuurisuus ovat voimavaroja, jotka tekevät kaupungistamme rikkaan ja elinvoimaisen.”

Mitäs tyhjää tuossa jauhetaan?

Minusta kuulostaa siltä, että tuo ns ‘rikkaus ja elinvoima’ on sisältä pelkkää joutavaa sananhelinää. ‘Voimavara’??? Ikään kuin jokin akku, jossa on kyllä runsaasti latausta, mutta jota ei kukaan tarvitse missään.

Last edited 1 kuukausi sitten by Suomi Finland
Raku Hiutala

Yäääääääääääää

karttakeppi

Näkökulma: Lapsen koulusurma oli ajan kysymys – väkivalta ja uhkailu rehottavat (iltalehti.fi)

Pöljänpeilin avulla on kätevää some-uhkailla uhreja kunnian menetyksellä ihan vaikka kesken “oppi”tuntien.

Seant

IL oli video sivullisen kuvaama pidätystilanne. Eniten ihmetytti miksi pojan jalat oli sumennettu, mutta ei kengänpohjia, olisiko puntti hieman noussut, joka olisi paljastanut jotain tärkeää.Aika outoa, ettei kukaan ole uskaltanut laittaa totuutta nettiin kuka oli kyseessä ja murhat nettisivusto sulkeutui ihmeelisesti päivällä.

XxX

Lienee murha.info kaatunut? Kertoo paljon suomalaisen median rappiosta jos parhaan tiedon saa murha.infosta

Qroquius KadD

Kaatunut on ja kumossa pysyy juuri nyt kun sitä tarvittaisiin.

Last edited 1 kuukausi sitten by Qroquius Kad
Porkkanalaatikko

Ehkä joku taho tarvitsee kumossa olevaa saittia.

Qroquius KadD

Nyt siellä kerrotaan pidettävän huoltotaukoa ja palattavan parin tunnin päästä.

Porkkanalaatikko

Lahkeen alla oli jotain? Taidanpa arvata.

Päivitys

Viertolan koulun polikliiniset luokat antavat kuntoutusta tukevaa opetusta peruskouluikäisille 2.-9.-luokkien oppilaille. Luokkia on kuusi ja oppilaspaikkoja 42, luokat sijaitsevat Jokirannan opetuspisteessä. Jokaisessa luokassa työskentelee erityisluokanopettaja ja oppilashoitaja/koulunkäyntiavustaja. Polikliiniseen opetukseen on oma oppilaaksiotto, jonka perusteena on pedagoginen erityisen tuen päätös sekä hoitokontakti lasten- tai nuorisopsykiatrian poliklinikalle.

https://www.vantaa.fi/fi/viertolan-koulun-poliklininen-opetus

Suuri rikkaus
Communication

Hello i think that i saw you visited my weblog so i came to Return the favore Im trying to find things to improve my web siteI suppose its ok to use some of your ideas