Uusruotsalaiset toivat kilokaupalla huumeita Suomeen

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa uusruotsalaisen miehen epäillään järjestelleen yli 300 kiloa huumausaineita Suomeen. Epäilty otettiin helmikuussa kiinni kansainvälisen etsintäkuulutuksen perusteella Egyptissä, mistä hänet noudettiin Suomeen.

Vuonna 1983 syntynyttä Ruotsin ja Palestiinan kansalaista epäillään Suomessa kaikkiaan 20 törkeästä huumausainerikoksesta. Suomeen noutamisen jälkeen hänet vangittiin Oulun käräjäoikeudessa kyseisistä rikoksista epäiltynä.

Miehen epäillään toimineen huumausaineiden maahantuonnin järjestelijänä rikoskokonaisuudessa, jota Keskusrikospoliisi tutki yhteistyössä useiden poliisilaitosten kanssa vuoden 2023 aikana.

– Miehen epäillään organisoineen laajamittaista huumausaineiden salakuljetusta Ruotsista Suomeen ja ohjanneen muita toimintaan osallistuneita henkilöitä eri pikaviestisovellusten välityksellä. Esitutkinnan perusteella hän on aktiivisesti johtanut ja ohjannut kaikkia rikolliseen toimintaa osallistuneita henkilöitä ulkomailta käsin, kertoo jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Nurmenniemi Keskusrikospoliisista.

Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee miehen järjestelleen Suomeen vuosien 2022-2023 aikana yhteensä noin 107 kg amfetamiinia, 164 kg hasista, 50 kg marihuanaa, 5 kg kokaiinia ja 1460 ekstaasitablettia.

 

Subscribe
Notify of
guest
29 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
suomensotti

Tavaroiden, ihmisten ja pääomien vapaa liikkuvuus saattoi olla hyvä juttu vielä 1900-luvun puolella.
Sittemmin ylikulutus, ylikansoitus ja omavaraisuuden ylenkatsominen ovat enenevässä määrin tuomassa verta, hikeä ja kyyneleitä.

mariD

Ainakin kunnon tuomio on tulossa pale-arabille. Suomessa kun tupataan huumekeisseissä antamaan tuomiot sieltä asteikon yläpäästä silloin kun määrät ylittää, kuten tässä tapauksessa 100 kg. Eli tämä sandaaliveijari toi 107kg amfetamiinia josta pelkästään olisi jo tullut ainakin seitsemän ellei kahdeksan vuotta, mutta lisäksi kamelikuski toi 164kg hassista, eli lätkää kuten alan ihmiset sitä kutsuvat. Tästäkin määrästä olisi yksinään tullut jo pitkä tuomio.

Mutta kun littiin lyödään vielä nuo marihuanat, kokaiinit jota muuten oli aika paljon + extaasitabletit niin lusimista tulee yli 10 vuotta ainakin.
Kuinka kauan pale-arabi tulee lusimaan, riippuu siitä onko tällä jätkällä aiempaa rikostaustaa vai ei. Jos on ensikertalainen, niin tuomio on silti kova mutta ulos linnasta pääsee kunhan malttaa istua sen puolet tuomiosta.

Mikähän tyyppi tämä oikein on? Onkohan tunnettukin hahmo alamaailmassa vai uusi tulokas joka päätti rysäyttää kerralla oikein kunnolla ja tehdä hyvän tilin.
Se vaan ettei näistä hommista pääse eläkkeelle eikä näille jää juuri koskaan mitään jemmaan vaan kaikki menee uuden erän hankkimiseen ja organisaation pyörittämisen kuluihin. Aika paskaa bisnestä, saa koko ajan pelätä milloin poliisi potkii oven sisään. Ja Suomessa on tehokas huumepoliisi sekä pienet piirit joten kiinnijäämisen riski on melkoinen suhteessa voittoihin.

Moonman

Paperilla ehkä 10 vuotta, mutta ensikertalais-alennuksella oikeasti 3 vuotta. vankilalomilla voi lonnia kylillä hiomassa tulevaisuuden bisneksiä. Vapautumisen jälkeen sitten turvapaikka-hakemus tietenkin vetämään.

mariD

Kyllä minun tietojeni mukaan ensikertalainen istuu puolet tuomiosta. Bisneksiä voi hoitaa helposti vankilastakin käsin, ei ole mikään temppu salakuljettaa puhelinta vankilaan. Eiköhän siellä joka toisella ole oma luuri, ja jos ei ole niin sellaisen saa lainaksi korvausta vastaan.

Toivottavasti tuomioon lisätään karkoitus istutun ajan jälkeen, mutta tämä kun on pale-arabi niin siinä mielessä ei hyvältä näytä. Niitähän säälitään kaikkein eniten ikään kuin he olisivat jotain pyhimyksiä. Samanlaista räyhääjä-arabikansaa ne ovat kuin muutkin riepupäät siinä ilmansuunnassa.

Moonman

Pointti, että sieltä vankilasta pääsee “lomille” mikä itsessään on aivan helvetin omituinen keksintö verrattuna muuhun maailmaan. Mikä järki tuokin oli lennättää suomeen täys-ylläpitoon? Halvemmaksi olisi tullut jättää egyptiin, nyt siitä ei päästä ikinä eroon.

mariD

Tarkoitatko ihan normaaleja vankilalomia? Eihän ne ole suomalainen keksintö. Jopa Yhdysvalloissa on useita osavaltioita joista pääsee vankilomille kunhan nyt ei ole sarjamurhaaja tai muu vaarallinen tyyppi. Uudessa Englannissa on useita osavaltioita joissa perhetapaamiset on sallittu, tosin siellä ei ole niin fiinejä tiloja kuin Suomessa vaan vankilan takapihalle on roudattu halpoja asuntovaunuja jossa voi hoitaa aviolliset velvollisuudet.

Vankilomia on käytännössä jokaisessa Euroopan valtiossa, ja varmasti monessa muussakin maassa ympäri maailmaa. Se onko niissä järkeä, se on sitten toinen keskustelu.

Siitä olen samaa mieltä, että tuon tyypin vankilajakso tulee maksamaan maltaita. Olisi ollut aivan ihannetilanne jos tuo jätkä olisi voinut istua tuomionsa egyptiläisessä vankilassa. Siellä ei pleikkareita pelailla selleissä eikä katsella taulu-tv:tä. Eikä taatusti auota päätä henkilökunnalle, muuten voi tulla jalkapohjat kipeäksi. Vaan eipä taida Suomen ja Egyptin välillä olla vankienvaihtosopimusta. Viron ja Suomen välillä muistaakseni on, mutta kun ei sekään oikein ota toimiakseen. Virolaiset kun haluavat ehdoin tahdoin Suomeen lusimaan. Mistähän syystä?
Kaikkein paras olisi ollut jos Egyptin poliisi olisi kajauttanut aivot pihalle pidätystilanteessa tältä tyypiltä. Olisi vältytty kaikilta mahdollisilta kustannuksilta mitä tällainen tuo tullessaan.

outlaw09man

Silloinkun on nöösi ja alle 4v paperilla, on 1/3, jos yli 4v=1/2 ja samoin täysikä. Ja jos tykkää istua, 2/3.

outlaw09man

Kuinka sinä smuglaat taloon puh + laturi ?

mariD

En vie kenellekään mitään kun en ole koskaan edes vankilassa käynyt, en edes vierailulla. On tullut valittua seura vähän tarkemmin niin ei tarvitse vierailla vankilassa. Ei sillä, että olisin jotenkin parempi ihminen, mutta näin se nyt vaan on etten ole vankilaa sisältäpäin koskaan nähnyt.

Netin rikosfoorumit ja rikollisten kirjoittamat kirjat ovat täynnä tietoa siitä miten puhelin saadaan vankilaan sisään. On yleisesti tiedossa, että puhelimen saa vankilaan helposti esim muurin yli heittämällä, kietomalla se vaikka muutamaan sukkaan, että siitä tulee sellainen pehmeä nyssykkä. Ja vanhat 3G – puhelimet, niitä on tuotu takapuolessa, ainakin rikollisten mukaan. Ne ovat tarpeeksi pieniä jotta ne mahtuu sinne B-rappuun.

Väittävätpä jotkut jopa lahjoneensa vartijan tuomaan puhelimen suoraan selliin. En epäile etteikö näin olisi käynyt. Kun Nacci Tranberg lusi Espanjan Aurinkorannikolla, oli siellä myös tietyillä tyypeillä puhelin jota sai maksua vastaan käyttää. Kun hänet sitten siirrettiin Suomeen, oli Sörkassa sama juttu.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Fatwantarkistaja

Kun nyt laturinjohto roikkuu perseestä, löytyy sieltä muutakin tavaraa. Vanha viidakon sananlasku.

mariD

Heh, aika paha. Vangit ovat innokkaita rakentelemaan kaikkea.
Onhan heillä aikaa miettiä miten mikin toimii. Tatuointikoneita on valmistettu vähän vaikka mistä, esim sähköhammasharja toimii hyvin.

Jostain luin tai sitten se oli joku näkemäni vankiladokkari kuinka puhelimen laturin tekeminen vankilassa ei ole iso juttu. On työpajoja joista voi pölliä sopivaa sähkötavaraa ja selleissä on pistokkeet joiden avulla muuten vangit ovat lämmittäneet vettä iät ja ajat. Sähköjohto vain kuoritaan auki toisesta päästä, erotetaan plus ja miinusjohdot ja tungetaan molemmat päät veteen, syntyy oikosulku joka purkautuu veteen aiheuttaa lämpöä ja pian se jo kiehuu. Toki nykyisin Suomessa selleissä on omat kahvin – tai vedenkeittimet. Eiköhän puhelimen laturikin ole sen verran pieni, että sen saa salakuljetettua kunhan kiertää johdon tiukasti laturin ympärille. Sen voi myös panna sisälle ‘nyssykkään’.

Vau! Tässähän alkaa tuntumaan ihan siltä kuin olisi itse ollut lusimassa!

Mnua on rikos-ja vankilaelämä aina kiinnostanut, olen katsonut kaikki mahdolliset dokkarit ja lukenut melkoisen läjän alan kirjoja.
Muuten, yksi parhaista on Edward Bunkerin kirjoittama omaelämänkerta. Hänhän oli se tyyppi joka näytteli Quentin Tarantinon Reservoir Dogs- leffassa Mr Brownia. Bunker oli valtaosan elämästään rikollinen, ei kuitenkaan tappanut ketään eikä muutenkaan ollut väkivaltainen, mutta vietti aikaa kovissa laitoksissa kuten Leavenworth ja San Quentin. Molemmat, ja etenkin San Quentin oli 60-luvulla tosi kova paikka istua kakkua. Siihen aikaan vankiloissa raivosi todelliset rotussodat. Jos aihepiiri kiinnostaa, suosittelen ehdottomasti Bunkerin kirjaa luettavaksi.

outlaw09man

Eka veto 1/3, kun nuori, myös toka, kun kaakku alle 4v, reissut pitenee, nyt jo 1/2 ja jos ei opi, loput 2/3. Huvitti, kun joku rik oik ROHVESSOORI kirj iltaPÖKÄLE (jou,kyllä luin) että heitellään 2/3. Voisi IDIOOTTI mennä lukemaan läksynsä, kun tieto total perseestä. Moinen AASI 16 hengen ruumaan istumaan sakko+rattiväkeä . PROFESSORI, joka ei tiedä, mistä puhuu. Sukunimi HuuHaa.

iines_tuppi

Tuo huimausainemäärä on niin suuri, että siitä saa isot paljousalennukset tuomioon.
terveisin demlatuomari

mariD

Paljousalennuksia saa silloin kun käsitellään vastaajan tekemiä useita eri rikoksia yhdessä ja samassa oikeudenkäynnissä.

Esimerkkinä vaikkapa tällainen: olet hakannut kadulla tusinan verran tuntemattomia vastaan tulleita tyyppejä. Sinua ei tuomita jokaisesta pahoinpitelystä erikseen. Siitähän tulisi jo kunnon kakku istuttavaksi vaikka kyseessä on ‘vain’ pahoinpitely joka Suomessa rinnastetaan lähinnä ylinopeuteen = sakkoja ja muodollinen ehdonalainen (eikä aina sitäkään).

Huumausainerikokset ovat yksi harvinainen rikoksen muoto joista Suomessa oikeus käyttää tuomioasteikon yläpäätä. Yleensä tuomiot Suomessa jaetaan asteikon alapäästä mutta jos roudaat pari sataa kiloa huumeita maahan niin kyllä tuomio napsahtaa yläpäästä. Se eräskin herra sai 12 vuotta kun salakuljetti parisataa kiloa hassista maahan.

A drop in the Ocean

Tiedäkke te, mikä on ns: Näkki. Se olen minä se!

Alan puhua taas. Hyvä tai ei, riippuu siitä kuin on promillieja.

Minä olen A drop in the Ocean; ilmestyn aina aikaansa aikaan, mikäli joku haluaa kanssani puhua. Kokeilkaa…

Taju sinänsä on paras, hänelle eniten voimia.

Joppos123

Ei nuo torakat Suomen poliisia tai tuomio-istuinta pelkää pätkääkään. Enemmän siinä wannabe narcosilla on pelko perseessä, että naapurijengin kanssa käytävissä YT neuvotteluissa tulee käsikranu ikkunasta punkkaan tai luotisade kuuppaan.
Meillä on edelleen naurettavan pienet tuomiot mitä tulee tappoihin, murhiin tai törkeisiin huumerikoksiin.

mariD

Olen samaa mieltä pienistä tuomioista mutta kyllä useista isoista huumekeisseistä on annettu asteikon yläpäästä.

Onko sekään sitten riittävä määrä käkittävää, en tiedä. Kovien huumeiden kuten kokaiinin kohdalla mielestäni ei.
Satun melko hyvin tietämään minkälaista kärsimystä kokaiinin valmistus Etelä-Amerikassa aiheuttaa, etenkin kaikkein köyhimmille. Joku kartellipomon murha ei hetkauta minua pätkääkään mutta eurooppalaiselle viihdekäyttäjälle joka yökerhossa niiskuttaa kokkelia puolen tunnin välein, ei kokaiinin valmistusprosessin aiheuttamat paikallisväestön kärsimykset tule mieleenkään.

Olen myös sitä mieltä, että kunpa Egyptin poliisi olisi kajauttanut tältä jätkältä aivot palmunlehdelle killumaan. Olisi päästy tästä ongelmasta kaikkein helpoimmalla tavalla eroon.

Joppos123

Vähän ollaan lepsuja.
Vihreät raakkuvat lisää matuja tekemään mitä lie.
Mä taas oon silleen notta jokainen hyvä tyyppi saa kahvin.
Muille on tarjolla jotain muuta. Ehkä teetä.

mariD

Tuskin kuitenkaan teetä ja sympatiaa? Kuulemma jossakin vanhassa mainoksessa sanottiin jotenkin noin. Siis “teetä ja sympaatiaa”.

Kyllähän myös se EK sitä työperäistä maahanmuuttoa jaksaa itkeä vuodesta toiseen. Onneksi on värvätty myös ihan ok paikoista, kuten Filippiinit josta tuli tai on tulossa Suomeen uusia sairaanhoitajia, en muista mihin kaupunkiin heidät värvättiin. Olikohan se Lohja vai muistanko väärin? Fillarit ovat ok, sieltä tulee vain naisia ja se on hyvä juttu (miehille) koska filippiiniläiset ovat perhekeskeisiä ja Suomessa on enemmän naimattomia miehiä kuin naisia.
Se vaan, että ne EK:n puheet työvoimasta tuppaa usein olemaan sumutusta. Halutaan halpatyövoimaa, ja sitten kun sitä alkaa Suomeen valumaan, he ovatkin – yllätys yllätys – samaa sandaalikansaa jota Suomessa on jo enemmän kuin tarpeeksi, tai siis Suomessa ei pitäisi olla ainuttakaan haittasandaalia.

Qroquius KadD

Ei, ei ja vielä kerran ei!
Filipinat nimenomaan eivät kelpaa maahanmuuttajiksi, koska ovat aivan liian työperäisiä, aivan liian työteliäitä, aivan liian kristittyjä, aivan liian lainkuuliaisia ja aivan liian naisia!

Nehän tulisivat tänne oikeasti töihin elämän siivosti ja saattaisivat pariutua suomimiesten kanssa.
Se ei käy!
Niin ei tehdä oikeaa väestönvaihtoa!!
Pariutuminen on sallittua vain suominaisten sekä afro-, arabi- ja afganistijätkien välillä!!!

Terhomatti Hämeenkorpi

Ei ole mitään palestiinan kansalaisuutta. On vain paskaläjä, jota nimitetään paleksi.

mariD

Tätä ihmettelin itsekin. Eihän Palestiinan valtiota ole tunnustettu mutta jokin tekopassi niillä on, mutta se ei ole virallinen matkustusasiakirja.
En sitten tiedä mitä hemmettiä ne niillä tekee.
Toinen juttu oli se, että otsikossa mainittiin monikossa “uusruotsalaiset toivat kilokaupalla huumeita Suomeen”. Kuitenkin leipäteksti käsittelee vain tätä yhtä rättipäätä eikä muista, esim rikoskumppaneista puhuta muuta kuin se että pale-arabi on ohjannut heitä ulkomailta käsin. Mistä käsin? Jostakin Gazan tunnelista vai?

Qroquius KadD

Ilmeisestikin Egyptistä käsin, kun kerran sieltä napattiin.
Näyttää sen Palestiinan epävaltion kyllä aika moni maa tunnustaneen Ruotsia myöten

https://en.wikipedia.org/wiki/International_recognition_of_the_State_of_Palestine

ja tommonen passintapanenkin heitillä on

https://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_Authority_passport

Suomi ei ole jostain ihmeen syystä tuota mukavaltiota tunnustanut.

Last edited 1 kuukausi sitten by Qroquius Kad
mariD

Ruotsi taisi olla (yllätyksettömästi) olla ensimmäinen tai ainakin ensimmäisten joukossa joka tunnusti Palestiinan muka valtion, mutta se että valtiosta tulee suvereeni vaatii, että kaikki YK:n jäsenmaat tunnustaa sen. Nyt Palestiinan epävaltion kohdalla tilanne ei ole tällainen joten se ei ole tunnustettu suvereeni valtio. Itsekin katsoin netistä tuon saman kuvan Palestiinan muka passista.
En tiedä mihin ne noita käyttää. Työmatkoihin Israeliin kai… tai sitten niitä on duunattu vain propaganda mielessä. Epäilemättä eurooppalaisten vasemmistopiirien rahoittamana.

A drop in the Ocean

Termomamasa, kiitos sinulle

outlaw09man

Samakuin CCCP passi, tussilla yli CCCP ja alle kanteen kirjoitus RYSSÄ. Naapurimaa VALKORYSSÄ. Todistaa kaiken, vaikka ei tiedä, mistä on kyse, todistaa silti. Ja ensi vuonna sovjet alkaa valmistaa urheiluautoja, Volga rally, 47hp, Volga super, 54hp ja KUNINKAS, VOLKA uuultra, 72hp. PutiNÖFF tutisee tehoista,ON hevosia, mutta laiskoja, SOVJET laatu.

A drop in the Ocean

Kyllä me sen tiedämme, että joudumme putkaan. Mikäli katsomme uljautumia hevosia.

outlaw09man

Eikö Hutiläjä ehdotellut, että PUOLUEENvärinen tobaco voisi olla gut,myös terveydelle.Ja katukauba poistuisi, jos kaikilla 50kg kammarissa, voisi bröyhytellä soffa ja kats video begga+tukkataituri iltamia.Ja syödä koiranputkisalaattia.

Joppos123

On ne vaan yrittelijäitä ja ahkeria kun lajina on rikos. Normi duuni ei sitten maistukkaan.
Olis nyt karvis jäänyt muutamasta kilosta tuolla faraoiden maassa niin ongelma olisi ratkennut kuin itsestään.
Olisi ahkera pale joutunut kaulanvenytykseen ja ei olisi täällä kuluttamassa veroeuroja.
Saanee luokkaa 12-13 vuotta jos on katiskahomman kanssa linjassa. Tosin demlan tädit antanevat normaalin kähtäväalen ja istunee vain 4 vuotta.
Sitten alkaa yrittäjyys uudestaan.
Kähtävillä ja patjahuulilla on tuomioissa ihan eri asteikot kuin etuoikeutetuilla valkoisilla.