Ruotsissa 112-sovellus antaa jatkossa ilmoituksen pommi-iskuista ja ampumisista

Ruotsissa otetaan käyttöön 112-sovelluksen yhteydessä hälytys ampumisista ja pommi-iskuista. Sovellus varoittaa lähistöllä olevia ihmisiä mahdollisista väkivaltaisuuksista.

112-sovelluksessa aloitetaan testijakso, jossa poliisi lähettää sovelluksen kautta varoituksen pommi-iskuista, ampumisista tai muista jengiväkivaltaisuuksista henkilöille, jotka oleskelevat tapahtuma-alueella. Ilmoituksella poliisi pyrkii ensisijaisesti saamaan mahdollisia vihjeitä epäiltyjen jäljittämisessä kulloinkin kyseessä olevaan tapahtumaan.

Sovelluksen kautta ei tulla lähettämään mitään erityisiä tietoja jostakin tapahtumasta, mutta yleisesti kerrotaan mitä on tapahtunut ja toivotaan ihmisten olevan tietoisia tapahtuneesta ja sitä kautta kertovan poliisille mahdollisia havaintojaan.

Sovellus ei myöskään tule lähettämään viestiä kaikille sen käyttäjille, vaan viestit rajataan aina suurin piirtein sille alueelle, jossa jotakin on tapahtunut.

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pera Pervo

Hyvä, rasistit ja uusnazit kuriin! Jatkuvasti saa kuulla äärrioikeiston pommeista ja rynkyistä. Jospa tällä saataisiin jos ei todistajia, niin ainakin vihjeitä.

Vladimir Putin

Varo vaaraa.

AnywayD

Tästä kehitysaskeleesta saadaan kiittää matuja, joita ilman oltaisiin vailla tuota loistavaa sovellusta.

mariD

Ruotsi on maailman turvallisin maa – Alexander Stubb.

Qroquius KadD

Tätäkin asiaa olisi suotavaa kysyä uudelleen nyt Tasavallan presidentiltä;
olisiko mieli kenties muuttunut?

Pera Pervo

Oliko se Stubbi vai Fobba, ku sano Rinkebyn olevan ihan ok, käyvänsä itsekin? Kai se oli Fobba. Stubbi sano, et: “Monikulttuurisuus on rikkaus, ei mulla muuta” joskus 2015.

Qroquius KadD

Niin.
Siitä on aikaa, ja sanojan status on muuttunut.
Siksi olisi mukava kuulla nykyinen näkemys asiaan.

K J

Foballa oli aikoinaan täysin erilaiset käsitykset todellisuudesta kuten varmasti kaikilla kenen kanssa hän on joskus kehittänyt päässään riidan realismin sijaan. Mutta ei se mitään. Fobba ei pidä totuudesta sen enempää kuin sekopäisinkään salafisti.
En tiedä miten sekopäisyys lasketaan islamlisällä, mutta varmasti erittäin vaikeaselkoisella kaavalla millä koraanin todella normaalit ja todentuntuiset suurat on vaikuttanut maailman kuuluisimman pedofiilin seikkailuihin tytöntyllerön kanssa.
Olisi TODELLA hauska saada tietää elämänkertaa viidestä toisilleen tuntemattomasta TODELLA mielenvikaisesta muslimista ketkä niin SEKAISIN, että pelästyvät itsekin välillä puheitaan ja ajatuksiaan syöttää Profeetta Muhammedia sioille ja antaen Allahin kairata perseeseen SEKÄ kuinka he oikeuttavat moiset ajatukset. POMMIA EI SAISI KÄYTTÄÄ. Itsemurha on näille pyhä attentaatti mitä uskonveljet arvostavat.

Tämä oli aika ilkeää tekstiä mahdollisuuksien uskonnosta, mutta kysyisinkö kirjastosta onko joku tutkinut kaikkein teknisimmistä vioista kärsiviä siankärsän palvojia. Varmasti näitä on tutkittu. Ehkä Guantanamossa voisi olla paikka missä näitä testattaisiin. Jotain itselleen vaaraksi olevaa pääjihadistia psyykataan siellä sianlihakattauksilla ja kertomalla Islamin olevan kutistunut maailmassa kultin kokoiseksi toisiaan vastaan taisteleviksi jalkapallohuligaaneiksi.

Oikoluvun jälkeen pidin ideasta huijata ja pahoitellakin muslimimaailman hajoamisesta. Sosiologisena kokeena. 

mariD

Tosi uskottavaa että Fobba olisi käynyt hengailemassa Rinkebyssä, siellä torinlaidalla istumassa kahvilla aina kun sattuu Tukholmassa piipahtamaan.

Nyt on ollut kyllä niin paksu vale ettei tyyppi ole uskonut tuohon edes itsekään.
Ehkä Fobba on kuvitellut mummojen ja vaarien jotka eivät enää Tukholmassa jaksa käydä mutta aiemmin kävi, uskovan tuollaista lööperiä. Mutta eivät kyllä juuri muut. Rinkeby on ollut monta kertaa jopa Ylen ja hesarinkin otsikoissa. Siihen aikaan kun se oli tuon tuosta liekeissä tai on mellakoitu ja pistetty paikat paskaksi.

Onneksi Fobasta päästiin eroon mutta tilalle tuli se “katujengejä ei ole olemassa”, eli tämä pyllytär. Käyköhän hänkin Rinkebyssä torilla kahvilla vai joutaako siitä katujengejä koordinoivasta työryhmästä lähtemään matkoille lainkaan?

Last edited 28 päivää sitten by mari
mariD

Ei taida oikein löytyä ketään joka presidentiltä tohtisi tätä kysyä.

Pitääkö muuten kuulemani paikkansa, että Kekkosella olisi ollut omat luottotoimittajat? Entäs Koivistolla, vai muuttuiko ajat Kekkosen kuoleman jälkeen siten, että toimittajakunta oli vapaa haastattelemaan presidenttiä lehdistötilaisuuksissa mutta akkredointia ei välttämättä myönnetty ihan kaikille roskalehdille?

Stubb tosin viihtyy kansan parissa. Mies näyttää pitävän huomiosta. Jollakin maakuntakeikalla kahviteltassa joku persvakoäijä voi hyvinkin töräyttää tuon kysymyksen herra Tasavallan Presidentille. Kovin mielelläni olisin läsnä kuulemassa vastausta jos näin kävisi.

Qroquius KadD

Miksipä Tasavallan presidentiltä ei voisi aivan hyvässä hengessä tiedustella nykyistä näkemystä aiemmasta mielipiteestä?
Kekkoslovakiassa valtamedia oli omaksunut itsesensuurin jalon taidon, joten Kunnianarvoisat Tiedotusvälineet julkaisivat vain Virallista Totuutta ja roskalehdistä ei ollut niin väliä.

Last edited 28 päivää sitten by Qroquius Kad
mariD

No, toivotaan että joku armaan valtamediamme edustaja sitä kysyy.
En kyllä itse oikein jaksa uskoa, että valtamediasta löytyisi sellaista toimittajaa joka kysyisi, vaikka onhan ne jengit tulleet Suomeenkin joten sinänsä olisi ihan asiallista kysäistä, että mitäpä mieltä tänään asiasta.

Koeputkikoe

Miksi Ruotsin viranomaiset eivät siirrä ballistisesti yliaktiivisia ihmisryhmiä asumaan suljetuille ja vartioiduille alueille, joilla ne voisivat toteuttaa “älä-tee-tätä-kotona” -tyyppisiä kokeitaan ihan omassa rauhassa ?

Qroquius KadD

Koska Ruotsin hallitus ei halua antaa sellaisia määräyksiä viranomaisille.
Vaikka antaisikin, svenneviranomaiset eivät enää pysty sellaiseen.

X

Mistä ne voi etukäteen tietää noista? Vai jälkikäteen, kun sut on jo suolattu. Tuleeko ohjeet minne pitää ryysätä. Kuulostaa taas niin Börjejen jutulta, kukahan tosta käärii hillot. 🧐

mariD

Idea on kai se, että kun jossakin tapahtuu ammuskelu niin pyritään pitämään sivulliset ja ylimääräiset ihmiset pois alueelta. Sama juttu pommittelussakin. Ei poliisi ja pelastushenkilökunta kaipaa sinne uteliaita. Ruotsissa on myös ollut lukuisia pommiuhkia. Yleensä joku muhis soittaa hätäkeskukseen ja valehtelee, että “siellä ja siellä on kassi jossa on pommi ja joka räjähtää tunnin päästä koska ette antaneet mulle oleskelulupaa”. Olen itsekin ollut Tukholmassa kun keskustassa yksi kokonainen suuri katu ja lähikorttelien sivukujat oli eristetty pommiuhan vuoksi.

X

Tarvitsee saada sitten tarkentavia ohjeita minne suuntaan pitää mennä ettei säntää ammuskelijaa pahki. 🤔

mariD

Niin, en tiedä millaiseksi tämä sovellus on tarkalleen ottaen suunniteltu. Ei sieltä kuitenkaan hälytystä voi tulla samalla hetkellä kun ammunta alkaa, jonkunhan pitää ensin ilmoittaa Häkeen jotta varoitus voidaan antaa. Nämä ampumistapaukset ovat yleensä hyvin nopeasti ohi.

Täytyypä Ruotsin sukulaisilta kysäistä miten sovellus tarkalleen ottaen toimii jos heille sattuu joskus se varoitus tulemaan tai jos he tuntevat jonkun jolle on tullut. Kiinnostaa vähän itseänikin.

Mutta mihin katosi viikonlopun juomalaulu PT-mediasta???

Last edited 27 päivää sitten by mari
Qroquius KadD

Juomalaulun katoamista itsekin ihmettelen.
Olisiko ihastuttava Sara tullut ottamaan P.T.Kangasta korvasta kiinni ja sanonut, että nyt loppui se ryyppääminen ja siihen yllyttäminen tältä illalta?

X

Sensuuri AI iski, sillä tuntuu on säädöt aika herkällä.

Qroquius KadD

Niin sitähän mä juur tarkotin, sanoi Janne Kivivuori.
Että oliskoos toi juomalaulu ny ollu juur niin erinomasen paha että poistaa piti, ellei joku ois tullu repiin korvasta?
Taikka mistä mä senkään tiärän mistä ny itte kutakin revittiin.

X

Vahva veikkaus, ei toimi.

Boltteri

Kai se ilmoittaa ENNEN pommituksia ja ampumisia? Muutenhan sillä ei mitään tee.

Että osataan varoa

Huutaako sovellus pommi ja väkivaltaisuus varoituksessa käyttäen varoitusäänenä kuuluisaa ylistyshuutoa eräälle jumalalle?

Pallilaajennus

Tittanissa ei suomalaisen kannata pyörittää hätänumeroon, voi joutua sairaalan sijasta kopitetuksi.

X

😂 Tarkkana jos ähly tai syvä paahto keppostelee miten asian hätäkeskukseen ilmoittaa, ettei saa elinikäistä kakkua ja omaisuus valtiolle tietty ja helvetillinen sakko..

RullatonHuuli

No nyt on pelkoporno kohillaan.