Afrikkalaiselle viisi vuotta vankilaa lapsenraiskauksesta Helsingissä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi afrikkalaisen miehen kohtuulliseen viiden vuoden vankeuteen 15-vuotiaan tytön raiskauksesta. Rikosnimike oli lapsenraiskaus.

Teko tapahtui elokuussa 2023, kun 15-vuotias tyttö oli matkalla juhliin. Epäonnekseen hän tapasi reilu kolmikymppisen Ousman Ceesayn, jolla oli ovelat mielessä. Nimittäin kävi niin, että tyttö oli kysynyt Ceesaylta tietä juhlapaikalle. Mies taas oli kohteliaana miehenä lupautunut opastamaan tytön bilepaikalle.

Afrikaano oli kuitenkin opastanut tytön syvälle metsään, jossa oli pakottanut tytön juomaan viinaa. Tyttö kieltäytyi. Mies alkoi ahdistelemaan ja lopulta raiskasi tytön pitäen tyttöä käsistä kiinni, eikä tyttö päässyt heti pakenemaan. Tyttö yritti sätkiä vastaan ja kehotti miestä useaan otteeseen lopettamaan.

Tyttö pääsi lopulta poistumaan paikalta ja teki asiasta rikosilmoituksen. Ceesay kiisti raiskauksen, vaikka myönsikin yhdynnän, joka oli Ceesayn mukaan tapahtunut tytön aloitteesta.

Oikeus uskoi tyttöä tämän johdonmukaisen kertomuksen ja DNA-näytön perusteella ja tuomitsi Ceesayn viiden vuoden ehdottomaan vankeuteen sekä muutaman tuhannen vahingonkorvauksiin.

 

Subscribe
Notify of
guest
67 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Näin käy kun Ceesay soosaa Suomessa. Saisikohan oikeus Ceesayn soosaamaan jatkossa jossain muualla?

Huru-ukko

Eihän sitä voi hädänalaista karkottaa ja pakottaa muuttamaan tapojaan. Ei edes tuomittu karkotettavaksi. Kotvasen istuttuaan on taas apajilla jatkamssa saalistusta. Kun noilla tuppaa olemaan aina se seksuaalinen hätätila eli puntissa pullottaa kuten Paavo asian ilmaisee.

Ilmari

Ei tuomioistuin voi tuomita karkotettavaksi. Sen tekee Migri sitten kun mies on tuomionsa istunut.

mariD

Kyllä tuomioon voi sisällyttää vaatimuksen karkoittamisesta ja sen tekee käsittääkseni syyttäjä. Näin tehtiin esim sille somaliaanolle joka murhasi Tuuli Ikosen 90-luvulla. Migrillä ei ole oikeudenkäynnissä edustajaa ja ne hoitanee vain karkoituksen byrokraattisen osuuden. Poliisi käytännön.

Ilmari

Ei voi sisällyttää. Tuomioistuin voi tuomita vain laissa säädettyjä rangaistusseuraamuksia. Karkotuspäätös on hallinnollinen. Tietenkään Migri ei ole oikeudenkäynnissä edustettuna.

mariD

Kuka tuomitsi sen Husseinin karkotettavaksi joka murhasi Tuuli Ikosen? Silloin oikeudenkäynnissä annettiin päätös, että tämä tyyppi karkoitetaan, Ja niin myös tehtiin. Ok, voi olla että noista ajoista on systeemit ovat muuttuneet. Ja kun Suomessa harvoin karkoituspäätöksiä annetaan, ehkä sekoitin tähän vähän Ruotsin oikeuskäytäntöä.
Mutta silti, rikostapauksissa Migri ei sitä karkoitusta vaadi, eihän niillä ole siihen juridista pätevyyttäkään.

Qroquius KadD

Itse asiassa päätöstä ei tehnyt tuomioistuin, vaan Maahanmuuttoviraston edeltäjä Ulkomaalaisvirasto, joka oli jo syyskuussa 2001 tehnyt päätöksen Husseinin karkottamisesta tuomion kärsimisen jälkeen:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Abdiqadir_Osman_Hussein

Puoli vuotta siihenkin meni, vaikka päätös oli jo tehty.

outlaw09man

Uganda.

mariD

Siis tämä jätkäkö on Ugandasta? Mitä helvettiä se Suomessa tekee? Eihän Ugandassa ole sotaa. Nyt negro lusimaan vuodet alta pois ja sen jälkeen suoraan lentokentälle.

Porkkanalaatikko

Gambiassa sukunimi Ceesay on yleinen.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ceesay

mariD

No sinne ilmansuuntaan minä sen alunperin itsekin asetin. Gambiassa mitään sotaa ole, lieneekö tääkin raiskuri tullut Välimeren yli avustusjärjestöjen tai Italian merivartioston avustuksella? Tai sitten pikaveneellä Gibraltarin salmen yli tai ties vaikka täältä Kanarian kautta.

Tällaisilla ei ole mitään asiaa edes hakea turvapaikkaa. Kaikki maat pitäisi luokitella uudestaan jotta voitaisiin karsia kaikki Gambiat ja Ugandat pois näiltä listoilta pelkkänä rasitteena.

Joppos123

Olisiko kyseessä jonkun Suomalaisen mummon Gambiasta kotiin tuliaisena raahaama seksilelu joka on ottanut heti maahan läpsyteltyään mummon pedistä hatkat?
Jotkut mummothan tuovat noita jokaiselta Gambian matkaltaan.

seksilomien satoa muunmuassa.

Joo kyllä nämä ovat suomi naisen tuliaisia. Sekä eri järjestöjen. Ei ne muuten tänne osaisi tulla.

mariD

Huumekauppiaat osaa. Niitä tulee juurikin Afrikan länsiosan rannikolta.
Sitten on suomalaisten yliopistojen mahdollistama ilmainen koulutus joka vetää negroja puoleensa ympäri Afrikkaa. Saattaa olla myös tuotu ‘leluksi’.

mariD

Voi ihan hyvin olla. Mutta on Länsi-Afrikan rannikolta tullut kiitettävästi myös heroiinikauppiaita.

Suuri osa näistä heroiini-diilereistä on käsittääkseni feikkiopiskelijoita joiden maahantulon mahdollistaa suomalaiset yliopistot joille on niin kovin siistiä kun heillä on “kansainvälinen opiskelijayhteisö” joista tosiasiassa on 90% kehareita.
Maksullinen yliopistokoulutus ulkomaalaisille ratkaisisi tämänkin ongelman.
En alunperinkään tajua miksi minun veronmaksajana pitäisi kustantaa jonkin raiskuri – Ceesayn opinnot.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
luke

Ugandasta on otettu kiintiöpakolaisia sotaa ja vaimoo pakenevia.

mariD

Mitä sotaa? Ja eihän vaimoja pakeneville nyt ainakaan kuulu mitään turvapaikkaa antaa. Kannattaa mieluummin ottaa ero vaimosta kuin tulla Suomeen rasittamaan turvapaikkajärjestelmää ja ylipäätään koko yhteiskuntaa.

Qroquius KadD

Eikä muuten sotakaan ole mikään peruste turvapaikalle, se edellyttää henkilökohtaista vainoa.

Qroquius KadD

Osaamme siitä laulun:

https://www.youtube.com/watch?v=x2JFpYesobM&list=OLAK5uy_lRZw7pPaEsowmXMuFednTBBfzWh35FeFY

Tässä on sanat, jotta voimme laulaa mukana:

Taas rauhan puistikon
Pois Ousman vienyt on
Kuin sademetsän syvyyksissä huutaa aivoton

On mies tuo musta vaan
Se myllää koko maan
Nyt banaaneja kannetaan ja pakkoannetaan

Pistelee, pistelee banaania piiloon
Ousman Ceesay
Ousman Ceesay!

@ranta

Miksi näitä helevetin epäsikiöitä ei passiteta sinne mistä on tullutkin.?

Jarppa

Koska silloin ne ei enään pystyisi raiskaamaan suomalaisia lapsia. Tätä ne poliitikkojen isännät halusivat ja nyt saavat.

Ilmari

Jos heidät heti rikoksen jälkeen passitettaisiin maasta, rangaistus jäisi suorittamatta.

MattiS

Luultavasti istuu tuosta 5 vuodesta kaksi. Senkin hotellitason oloissa veronmaksajien piikkiin, joten jos oikeudenmukaisuutta olisi, hänet kärrättäisiin oikeussalista suoraan lentokentälle, jossa sattuisi vakavahko “onnettomuus”, jonka jälkeen nekru siirrettäisiin koneeseen pyörätuolissa, koska “onnettomuuden” vuoksi kävelykyky aleni dramaattisesti. Kotimaassaan nekru viettää rampana katuojassa kerjäten loppuelämänsä ja kokien kurjan kuoleman.

Jarkko Jäyhä

Jos palautettaisiin ilman laskuvarjoa niin rangaistus olisi riittävä.

outlaw09man

Jokunen aika taaksepäin, salaattipää hutiläjä luikautti suustaa, turvapaikan haku menee kaiken muun edelle.

Qroquius KadD

Jaaha, vai niin.
Nyt sitten arviointia odottanut kommenttini sensuroitiin menemään jo lyhyen odotuksen jälkeen.

Qroquius KadD

Valitus peruttu, kommentti selvisikin sensuurin hampaista.

mariD

Ei tuomio vielä ole taputeltu. Vastaajan asianajaja takuulla valittaa hovioikeuteen joiden ratkaisut ovat hyvin usein olleet aivan päättömiä. Voihan sitä kakkua hovista tulla lisääkin, mutta en oikein jaksa siihen uskoa. Viittä vuotta voi Suomessa pitää “kohtuullisena” raiskauksesta, itse asiassa se on enemmän kuin olisin odottanut, vähemmän kuin halunnut.

Mistäs maasta tällainen Ousman Ceesay Suomeen tupsahti? Nimestä päätellen sijoittaisin raiskurin jonnekin läntisen Afrikan rannikkoalueelle. Tietääkö joku lähtömaasta tarkemmin?

Qroquius KadD

Eipä löydy kikkelikallelle googlettamalla muuta kuin paljon täyskaimoja eri puolilla maailmaa.

mariD

Toinen tässä ketjussa ilmoitti, että olisi Ugandasta. En tiedä sitten…

Ceesay sukunimenä kyllä istuisi Ugandaan ja Keniaan, miksei Tansaniaankin sen vähän perusteella mitä noiden maiden nimistä tiedän. Tyypillistä turhaa Afrikan painolastia. Lienee saanut turvapaikan tai oleskeluluvan jonkun nyyhkytarinan perusteella vaikka on kotoisin maasta josta tulleelle ei sitä tarvitse myöntää.
Tämä siis tässä vaiheessa oletuksena. Voihan jätkä olla vaikka opiskelija.
Niin, ja kiitokset googlettamisesta.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Ilmari

Jos syyttäjä valittaa hoviin, tuomio voi koventua.

mariD

No yleensä jos vastaajan asianajaja valittaa hoviin, niin silloin syyttäjäkin valittaa. Joskus käy niinkin, että molemmat ilmoittaa olevansa tyytyväisiä tuomioon, mutta harvemmin.

En oikein jaksa uskoa, että tuosta tuomio kovenisi vaikka syyttäjäkin valittaisi. Siinä voi käydä niin, että pari vuotta tippuu pois. Viisi vuotta raiskauksesta on Suomessa jo aika kova tuomio vaikka ei se linjassa sen kanssa ole kuinka pitkä tuomion pitäisi olla.

Ilmari

Tyytyväisyyttä tuomioon ei erikseen ilmoiteta. Jos valitusta ei tee kukaan, tuomiosta tulee lainvoimainen

mariD

No hyvä. Syyttäjä ilmoittaa ettei valita hoviin.

K. J. Pitkä

Vakavimmissa rikoksissa maallisen ja taivaallisen tuomarin välisenä etappina saattaisi olla vielä matkaselli.

outlaw09man

Ja vaikka pari ekaa vuotta matkaselli, kun valmistellaan paluumatkaa keski africa. Paskasäkki pois täältä.

Aito suomalainen

Kuka saa esittää oikeudessa karkoittamista rangaistuksen kärsimisen jälkeen. Olisi oikeutettua että tyttö saisi vaatia karkotusta. Koska tuollainen örkki saattaa pyrkiä kostamaan tuomiotaan.

mariD

Syyttäjä on se joka vaatii kuinka pitkän tuomion hän vastaajalle haluaa joten olisi loogista, että syyttäjä voisi vaatia karkoittamistakin. Tietysti tuomari tai tuomarit päättävät tuomion pituuden.

Ilmari

Ei kukaan voi vaatia karkottamista, koska asia ei kuulu yleiselle tuomioistuimelle.

Aito Suomalainen

Joissain oikeuden käynneissä ollut mainintaa että poliisi vaatii karkoitusta. Siis mitkä tahot voi rikoksentekijälle vaatia karkoitusta.

Qroquius KadD

Karkottamisesta päättää mahanmuuttovirasto poliisilaitoksen tai rajatarkastusviranomaisen esityksestä taikka omasta aloitteestaan. Päätöksestä voi valittaa hallinto-oikeuteen.

mariD

Eli Migri sitä ei esitä kuten täällä on väitetty.

mariD

Ei vaatia vaan esittää. Sen tekee viranomainen. Poliisi tai rajavartiosto.
Kun asia nyt on selvä, voinemme todeta ‘I rest my case’.

Qroquius KadD

Tulipa ratkihauska typo tuohon ylemmäs:
mahanmuuttovirasto!
Sellainenhan se on kaapuakoille, joiden vatsat muuttuvat Migrin toimesta täällä kovasti erilaisiksi kuin siellä kotona Somaliassa.

Timi

Summa summarum… Hyypiö saatava pois Suomesta.

Koeputkikoe

Tuosta uutisesta tuli syystä tai toisesta mieleen itäraja-uutisten “radiohiljaisuus”.

Eikö sieltä ole lainkaan kolmansien maiden haavoittavassa asemassa olevia asyloimassa metsien kautta vai onkos vokittaminen täydessä vauhdissa ja median korvat ja suut vaan täytetty sammaleella ?

Last edited 1 kuukausi sitten by Koeputkikoe
mariD

https://www.verkkouutiset.fi/?p=638601#6be24b11

Tuollainen juttu näkyi olevan tämän päivän Verkkouutisissa.

Uusi rajalaki valmistuu vapun tienoilla.

Qroquius KadD

Ja sen rajalain sisältö on kosmetiikkaa:

ei mitään push-backeja, vaan maahantunkeutujat ohjataan Joutsenon vokkiin, jossa niitä ei vartioida vaan ympärille laitetaan este.
Se este sitten jotenkin maagisesti tekee mahdottomaksi poistua pahantekoon.

Turhapaikkahakemukset voidaan käsitellä jopa neljässä viikossa, ja hylsystä saa valittaa rajattoman monta kertaa.
Lopuksi jokainen saa jäädä.

Että sellainen rajalaki sieltä on tulossa.

mariD

Valitettavasti taidat olla pitkälti oikeassa. Selvästikään Suomi ei halunnut pushback-metodia sisällyttää lakiin koska halutaan olla niin oikeusvaltiota että…

Olin itse vielä pari kuukautta sitten varovaisen optimistinen ja ajattelin ettei Suomi nyt lähtisi sentään mukaan Kremlin hybridioperaatioon.

Kuten aiemminkin on tullut sanottua, näyttää oikeus turvapaikanhakuun olevan omaa maata ja sen kansalaisten turvallisuutta tärkeämpi asia. Mikä on pöyristyttävää.

Minusta tuntuu, että koko laki on tehty yhteistyössä Brysselin kanssa ja niinhän tuo juttukin antaa ymmärtää.

Ilmari

Ei ole kosmetiikkaa. Kyse on siitä että maahan tuleminen estetään kokonaan.

Qroquius KadD

Otapa nyt selvää mitä se rajalaki oikein pitää sisällään, kun et selvästikään tiedä siitä yhtään mitään.

Moonman

Olemattomien tuomioiden ja korvausten sijaan pogromi maahantunkeutujien asuttamiin kaupunginosiin aina jokaisen raiskauskeissin jälkeen pakottaisi poliitikot ottamaan tällaiset vakavemmin.

Qroquius KadD

Pitäisi vaan ensin saada jostain ne pogromin tekijät.

Pete

Ja sen jälkeen hölmöläinen eli lopun elämäänsä onnellisena. Sen pituinen se.

Tare

Tämä sannanopsa valistusvideo on taas niin tätäpäivää.
https://www.dailymotion.com/video/x8n7nok
Myös YLE:n tekemä kielto kädet käsilaukku ovat avainasemassa tällaisten hyökkäysten torjumiseksi.
https://www.dailymotion.com/video/x8kus04

Dan Wesson

Kyllä hävettää ja vituttaa katsella noita pelleilyjä. Aivan uskomatonta paskaa. Tuo tiktok pätkä on niin absurdi, että en oikein tiedä mitä tuosta oksennuksesta pitäisi ajatella.

Tare

Mutta ajattele, nämä on tosissaan tehty.

Qroquius KadD

Kuinkahan monta naista ja tyttöä on tullut noiden ilveilyjen jälkeen raiskatuiksi siksi, että ovat ottaneet nuo älyttömyydet tosissaan ja luulleet selviävänsä vaaratilanteesta taikalapasella?

mariD

On edesvastuutonta YLE:ltä julkaista tuollaista pskaa joilla muka teini-ikäiset tytöt voisivat suojella itseään. Voi olla, että USA:ssa moisesta roskasta voisi jo haastaa siviilituomioistuimeen ja vaatia muhevat korvaukset.

Mulla oli Suomessa aina mukana kunnon pippurisumutetta de l’Estonie + yli 10 vuoden judoharrastus.

Mutta mitä voi odottaa medialta joka on mukana tällaisessa kansankiihottamisessa – – – > https://www.verkkouutiset.fi/a/kansanedustajan-mukaan-vasemmisto-vyoryttaa-mediassa/#6be24b11

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Qroquius KadD

Valtamedian peittelemätön vasemmistolaisuus ei ole mitenkään uusi asia.
Tuosta judoharrastuksesta sen sijaan en muista olleen ainakaan kovin paljon juttua aiemmin.

mariD

Onhan siitä tullut joskus mainittua, kerran tai kaksi ehkä, en ole halunnut siitä sen kummempaa meteliä. Kyseessä oli kuitenkin harrastus jonka tietty otin tosissaan, mutta ei sarjatason harrastus. Eli en ollut mukana millään sarjatasolla vaikka valmentaja yllytti. Halusin pitää sen vain harrastuksena. Kyllä n. 11 vuodessa jo oppii yhtä ja toista ja matseja otettiin keskenämme salilla. Todella hyvin purkaa stressiä. Se harrastus sitten jäi koronavuosina kun alkoi olla liikaa tekemistä. Olen silti pitänyt itseni aina hyvässä kunnossa ja voihan tuon aloittaa jossakin vaiheessa vielä uudestaan.

Tare

Kappas, mulla on yli 10 vuotta karateharrastusta ja tulihan siitä viimein mustavyö pitkän puurtamisen jälkeen. Nyt on enää hieman rauhallisemmat liikuntalajit koska jotain liikuntaa pitää harrastaa ettei sammaloidu kun ikää tulee.

mariD

Joo, karate oli mullakin ensimmäisenä mielessä mutta jotenkin ajauduin judoon. Taisi olla niin, että joku valmentaja sanoi “te nuoret haluatte kaikki olla kuin joku Karate Kid mutta ei tämä laji ole mitään elokuvaa”. Kun kuulin, että kaikki haluaa karateen jonkun typerän leffan takia, hyppäsinkin mukaan judoon eikä ole kaduttanut päivääkään. Nelisen vuotta sitten se jäi, ei jaksanut millään käydä treeneissä koska korona verotti töissä niin paljon ja olin muutenkin hyvää vauhtia palamassa loppuun.

Minulla kesti yli yhdeksän vuotta saada musta vyö. Kyllä töitä sen eteen sai tehdä mutta haasteena se oli jotain aivan mahtavaa. Tykkään juuri tuollaisista jutuista joissa on ylitettävä itsensä. Vahinko, että harrastus jäi reilu vuosi tuon vyön saamisen jälkeen, mutta ei ole mitenkään liian myöhäistä aloittaa uudestaan.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Tare

Täällä pienellä paikkunnalla oli aikanaan karatea, judoa ja aikidoakin jotkut harrasti. Nykyään ei mitään enää noista ja yksi syy varmaan oli lajien fyysisyy. Itse lopetin sen takia kun ei saanut enää porukkaa mukaan ja yksin lajia on vähän vaikea harrastaa ja ei jaksanut reissata enää leireillä.Hieno harrastuksena ja monia mukavia muistoja leireiltä ja pääsin myös osallitumaan isojen senseiden vetämiin treeneihin. Masahiko Tanaka taitaa olla “isompia” nimiä. Mustan vyöni sain Shihan Kenneth Funakoshilta joka oli yhden kesäleirin pääopettajista ja vyökokeen pitäjä.

mariD

Kuulostaa ikävältä ettei noin hienot lajit enää jaksa kiinnostaa. Onkohan se niin, että nykynuoriso ei vaan jaksa tuollaista sillä onhan se perustreenaus jo melkoista rääkkiä, mutta tosi palkitsevaa. Ehkä some/pelaaminen/ kaikenlainen nettihörhöily mikä on nykypäivänä niin yleistä, on verottanut harrastajakuntaa.
Itse saatan vielä joskus lähteä, ainakin täällä olisi sali.

Boltteri

Onhan se jumalauta rasismia kun raiskaava neekeri tuomitaan raiskauksesta vankilaan. Viisi vuotta! Siinä jää neekerin viiden vuoden töiden palkat saamatta myös! Futismaajoukkuekin jää nyt ilman maaleja!!!! Verot! VANHUSTENHUOLTO!!!!! ELÄKKEEEEEEEET!!!!!!! KUKA NYT PAUKUTTAA BONGOJA FACES FESTIVAALEILLA!!!???? KUKA!!!??? SINÄKÖ, RASISTINATSI!!!!!????

Kinkuhili

Taitaa sälli päästä liskolle.