Tarvitseeko Suomi miljoona voodoo-noitaa työmarkkinoille?

Monissa Länsi-Euroopan maissa on viime aikoina lisääntynyt hoosianna, jonka kertosäkeessä lauletaan “me tarvitsemme maahanmuuttajia, koska väestö vanhenee/ ja jotta talous kasvaa”. Exel-setien keksimää huuhaata, sanon minä.

Kun puhutaan, että työelämä tarvitsee maahanmuuttajia talouskasvun takia, tai oikeastaan ihan sama mistä maahanmuutosta puhutaan, niin sillä tarkoitetaan tosiasiassa kehitysmaamaahanmuuttoa = turvapaikkamaahanmuuttoa. (Miksi talouden muuten pitäisi kasvaa?) Kehitysmaista tulevaa turvapaikkamaahanmuuttoa EI IKINÄ pitäisi sekoittaa perinteiseen maahanmuuttoon.

Kun nämä exel-sedät siis puhuvat, että Suomi tarvitsee miljoona maahanmuuttajaa tekemään työtä, niin sillä ei tarkoiteta vaikkapa ruotsalaisia, saksalaisia tai edes virolaisia, vaan afgaaneja, afrikaanoja, lähi-itäläisiä ja yleisesti islamilaisesta alikehittyneestä maailmasta tulevia tulijoita, jotka tällä hetkellä saapuvat Eurooppaan ns. turvapaikanhakijoina. En ole aina ihan varma, että tajuavatko nämä exel-sedät mistä on kysymys. Eli sitä, että Euroopan sisällä tapahtuu loppujen lopuksi hyvin vähäistä maahan- ja maastamuuttoa. Tämä siksi, että Euroopan maat eivät oikein pysty keskenään kilpailemaan maahanmuuttoasioissa.

Tarkoittaa sitä, että Suomen on vaikea houkutella ruotsalaisia, Ruotsin on yhtä vaikea houkutella saksalaisia ja Ranskan vaikkapa italialaisia muuttamaan maihinsa, sillä maiden väliset erot palkka-, vero- ja muissa työhön ja asumiseen liittyvissä asioissa ovat niin mitättömiä, että kyse on lähinnä marginaalivertailusta. Ei kukaan muuta Suomesta Ruotsiin sen takia, että saa markan enemmän palkkaa, mutta maksaa prosentin enemmän veroa. Eikä kukaan muuta Saksasta Suomeen sen takia, että saa käyttää sähköhellaa kaasun sijasta. Eurooppalaiset maahanmuuttajat eri Euroopan maiden välillä ovat niitä ns. perinteisiä maahanmuuttajia, jotka muuttavat huvikseen, seikkailumielellä tai ihan vain muuten vaan. Tietenkin pitää huomata se, että Itä-Euroopasta tapahtuu maahanmuuttoa Länsi-Eurooppaan taloudellisista syistä.

Miten kehitysmaiden tulijat sitten voisivat paikata Suomen työmarkkinoita?

Eivät mitenkään. Tulijoista käytännössä yksikään ei pääse suoraan työmarkkinoille. Ei siis ole mitään “koodari”armeijaa jossain islamilaisessa kehitysmaailmassa, joka odottaa oven takana pääsyä koodaamaan Suomeen. Edes Intiassa ei ole mitään koodariarmeijaa. En tiedä, että eivätkö nämä exel-sedät tajua ollenkaan tietotekniikan alan lainalaisuuksia, alalla joka tapauksessa etätyö on päivän sana. Eikä yksikään suomalainen firma ole niin tollo, että kuskaa jostain Intiasta “koodarin” Suomeen kun sen saman koodarin saa murto-osalla siitä rahasta etänä toimimaan Intiassa.

Kehitysmaista tulevat miehet eivät siis käytännössä osaa mitään sellaista, josta olisi hyötyä Suomen työmarkkinoilla, jos jotain Wolt-kuskia ei lasketa. Afganistanissa yli 15-vuotiaasta väestöstä luku- ja kirjoitustaidottomia on 72 % ja naisista käytännössä kukaan ei osaa lukea ja/ tai kirjoittaa. Somalialaisista 25-vuotiaasta väestöstä, riippuen arvioijasta, 65-95 % ei osaa lukea ja kirjoittaa, naisista käytännössä kukaan.

Ihminen voi kyllä oppia lukemaan ja kirjoittamaan nopeasti, kun saa oikeaa koulutusta. Mutta oletteko koskaan lukeneet tekstiä, jonka on kirjoittanut muutaman vuoden Suomessa asunut aikuinen maahantulija? Tekstiä ei voi ymmärtää eikä siitä saa mitään selvää. Miten tällaisella luku- ja kirjoitustaidolla voi saada jotain sellaista työtä, jolla on merkitystä “työllisyyden” kanssa? Tai mietitäänpä, että millaisia töitä Suomessa voi tehdä, jos ei osaa lukea ja kirjoittaa?

Maahanmuuttajaperheissä lapset oppivat yleensä puhumaan ja kirjoittamaan sekä lukemaan uuden maan kieltä vanhempiaan paremmin. Yksittäinen maahanmuuttava aikuinenkin voi monen vuoden opiskelun jälkeen päätyä “hyvään ammattiin”, mutta mistään menestystarinasta yleisesti ei voida puhua. Mutta kun jotkut puhuvat sadoista tuhansista tulijoista, niin miksi ei vastata tähän kysymykseen: mitä työtä heidän on suunniteltu muka tekevän Suomessa?

Aikuisen turvapaikkamaahanmuuttajan ongelma on myös yleistiedon täydellinen puuttumattomuus verrattuna länsimaisiin aikuisiin. Kehitysmaissa yleiset tekniikkaan, luonnontieteisiin ja fysiikkaan liittyvät asiat ovat aivan lasten tasolla verrattuna Suomeen. Monenlaiset uskomukset ja taikausko ohjaavat maailmaa. Arkielämässä joku afrikkalainen voi käyttäytyä melko normaalisti, mutta se on naps naps kun sieltä tunkee joku voodoo pintaan. Haluaisitko sinä työkaveriksesi voodoo-noidan?

Ymmärtäisin kyllä tämän työvoimapuheen, jos tarkoitetaan länsimaalaisia luku- ja kirjoitustaitoisia ihmisiä, ja joilla on edes kohtuullinen vaikkapa englannin kielen taito. Mutta mikä ihmeen mantra tästä on tullut nykypäivänä, että Suomi tarvitsisi satoja tuhansia voodoo-noitia työelämään?

Subscribe
Notify of
guest
73 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tare

Tätä samaa valheellista mantaraa suoltavat lähes kaikki poliittiset puolueet, työnantajajärjestöt virkamiehet/naiset. Se on ikään kuin jotain hypnoosi suggestiota ja kun sitä jatketaan ja tuodaan joka keskusteluun, suurin osa tolloista tietämättömistä ihmisistä todella alkaa uskoa siihen. Se on ratkaisu lähes jokaiseen länsimaiseen ongelmaan.No persut vastustivat enne lähes kaikkea maahanmuuttoa mutta nyt sekin on alkanut myöntymään työperäiseen maahanmuuttoon, joka on vain “sivistyneempi” ilmaisu tuoda Eurooppaan talous pakolaisia ja halpaa työvoimaa, suurin osa nuoria miehiä. Monikansallinen kapitaali on haistanut tässä valtavan potentiaalin ja vasatavoiman mm. Kiinanalle joka luo maailmanmahtia itsestään teettämällä orjatyöllä halpoja kulutustavaroita länsimaihin jonka tuotto käytetään mm. armeijan hyväksi.Massojen mukana tuleva tuottamaton laiska rikollinen aines jätetään valtioiden ja veronmaksajien huoleksi. Sen huomaa jo nyt kun tuloista viedään iso osa “hyvinvointivaltion ylläpitoon”, herää vain kysymys kenen hyvinvointiin.

Veromedia on ylen epäluotettava

JO RIITTÄÄ!!! – “Kehitysmaista tulevaa turvapaikkamaahanmuuttoa EI IKINÄ pitäisi sekoittaa perinteiseen maahanmuuttoon.”

Jarkko Jäyhä

Suomeen saa tulla pysyvästi asumaan tai töihin kuka tahansa 500 miljoonan ihmisen EU-alueelta. Jos ei sieltä duunareita löydä niin on palkkauskysymys.

Kun Suomessa huollettavien lasten määrä on puolittunut ja huollettavien vanhusten määrä tuplaantunut, niin huoltosuhteen kannalta mikään ei ole muuttunut. Opettajia tarvitaan vähemmän ja mummon kääntäjiä enemmän.

Yleisemmin ottaen ongelma on että tekemättä työtä pärjää Suomessa yhtä hyvin kuin pienipalkkaisessa työssä. Eli sossuelätti on ihan järkevä ihminen, järjestelmä on paska. Ja ratkaisu ei ole tuoda maahan sellaisia jotka tekevät kaksi vuotta työtä orjapalkalla ja siirtyvät sitten sossuelätekisi.

Tare

Joo ihan vapaasti jos palkalla pärjää ilman että sossu kustantaa lopun “palkasta” sosiaalitukina ja jonka maksaa viime kädessä palkkatyössä olevat ja eläkeläiset ilman sosiaalitukia elävät. On sama kuka työt tekee kunhan maksavat normaalisti verot ja elävät ihmisiksi, loppuelämän.

Suomen sosiaaliturva on liian antelias siihen nähden mihin valtiolla on varaa ja viimevuosina tämä on alkanut tulla todeksi. Suomea on turha verrata saksaan tai vaikkapa ruotsiin, olemme ihan eri planeetalta ja suomi leikkii vieläkin “rikasta” pohjoismaata vaikka kansalaiset on verotettu lähes hengiltä ja palkasta ja eläkkeestä jää yhä vähemmän käteen.

Ihmiset alkavat ihan oikeasti vittuuntua jonku hiilamon paasaamiseen hyvinvointivaltiosta jossa ketään ei jätetä, juu`u mutta kun niitä loisijoita alkaa olla jo varsin iso joukko jotka eivät edes yritä tehdä mitään.

Oh100

Jos väitteesi halpatyövoiman tuomisesta maahan pitäisi paikkansa niin työmarkkinasääntely (tes) Suomessa olisi purettu.

Ei siis ole kyse “taloudellisesta vastavoimasta Kiinalle” vaan sosiaaliturvalla elävien tuomisesta maahan eli lisää valtion tuista riippuvaisia elättejä jotta poliittinen valtaeliitti voi pysyä asemassaan veronmaksajia hyväksikäyttäen.

EU on nyt kylläkin huolissaan taloudellisesta menestymisestään kun Yhdysvallat ja Kiina lisäsivät valtion tukia taloudelle. Ranskan Macron on nyt vaatinut että myös EU-valtioiden pitäisi tukea taloutta valtiojohtoisesti ottamalla lisää yhteisvelkaa.

Markkinatalouden kuolema…

MacronYhteisvelka
Tare

“työmarkkinasääntely (tes) Suomessa olisi purettu.” No sitähän Häkämiehen johtama konklaavi hallitus takataskussaan yrittää koko ajan. EK:n porukka odottaa vesi kielellä että saavat toteuttaa unelmansa. Tästä on nähty jo pieniä ja vähän isompia merkkejä joillain aloilla.

Anonyymi

Se on kuin ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos; mitä enemmän sitä joka käänteessä hoetaan, alkavat hokijat siihen itsekin uskoa ja kuulijat vakuuttua. Suomi on maa, johon mahtuu vain yksi “totuus” kerrallaan ja valitettavan monesti se on väärä.

Koeputkikoe

Se ihmisen toiminnan aiheuttama ilmaston lämpeneminen on täyttä totta.
Muussa tapauksessa öljyntuottajamaat olisivat nousseet vastarintaan viimevuotisessa COP28 kokouksessa.

Eivät nousseet, vaikka juuri heidän tärkeintä tulonlähdettään ollaan kutistamassa.

Qroquius KadD

Ja taas täytyy palauttaa muistiin muutama aiempi maailmanloppu, jotka olivat aivan kaikki absoluuttisen täyttä totta kunnes eivät enää olleetkaan:

1966: Öljy loppuu kymmenessä vuodessa
1967: Nälkä valtaa maapallon 1975
1968: Ylikansoitus uhkaa maapalloa
1969; Koko ihmiskunta tuhoutuu ydinsodassa 1989 mennessä
1970: Maapallon luonnonvarat on käytetty loppuun 2000 mennessä
1970: Saastuminen johtaa siihen, että ulkona on käytettävä kaasunaamareita 1985
1970: Typpi tekee maan viljelyskelvottomaksi
1970: Saasteet tappavat meristä kaikki kalat
1970: Jääkausi palaa vuonna 2000
1972: Meillä on YK:N ilmastopaneelin mukaan 10 vuotta aikaa pelastaa maapallo uudelta jääkaudelta
1971: Uusi jääkausi viimeistään 2030
1972: Uusi jääkausi viimeistään 2070
1972. Satelliittien mukaan uusi jääkausi tulee nopeasti
1974: Yhdysvalloissa aloitetaan veden ja elintarvikkeiden säännöstely
1974: Otsonikerroksen oheneminen uhkaa elämää
1974: Tutkijat yksimielisiä, planeettamme jäätyy ja tulee pula elintarvikkeista
1976: Öljy ennustetaan loppuvan 90-luvulla
1978: Alkanut pakkaskausi ei tule loppumaan
1980: Happosateet tuhoavat elämän merissä
1980: Öljyn ennustetaan loppuvan 2000
1988. Ennen näkemätöntä kuivuutta ennustetaan 1990-luvulle
1988: Sää lämpiää sietämättömäksi
1988: Malediivit ”uppoavat” viimeistään 2018
1989: Nouseva merenpinta uhkaa maailmaa
1989: New York City West Side Highway veden alla 2019
1989: Meillä on YK:n mukaan 10 vuotta aikaa pelastaa maapallo
1996: Öljy loppuu 2020
2000: Lapset eivät tiedä mitä lumi on
2000: Nälkä iskee kymmenessä vuodessa ellemme lopeta kalan ja lihan syöntiä
2002: Öljy loppuu 2010
2004: Britannia on kuin Siperia vuonna 2024
2005: Manhattan veden alla 2015
2006: Megahirmumyrskyjä
2008: Arktis jäistä vapaa 2018

Qroquius KadD

2008: Al Gore ennustaa että Arktis on jäistä vapaa 2013
2008: Prinssi Charles sanoo, että meillä on 96 kuukautta aikaa pelastaa maailma
2009: Britannian pääministeri sanoo, että maailmalla on 50 päivää elinaikaa jäljellä
2009: Al Gore muuttaa ennustettaan ja ennustaa että Arktis on jäistä vapaa 2014
2013: Arktis jäistä vapaa 2015
2014: 500 päivän kuluttua maailma syöksyy ilmastotuhoon
2018: Meillä on tutkijoiden mukaan 10 vuotta aikaa pelastaa maapallo
2019: Meillä on erään pikkutytön mukaan 5 vuotta aikaa pelastaa maapallo.

On se tuo maailmanloppu vaan apostoleilleen pirullinen, kun se on vuosikymmenestä toiseen koko ajan aivan heti aivan varmasti tulossa eikä kuitenkaan tule, vaan kerta toisensa jälkeen osoittautuu hölynpölyksi.

Usko Kylmänen

Mutta : ” jeesus tulee -oletko valmis”. Näitä julisteitä on jaettu vuosikymmeniä, muttei yhtään julistetta jossa kerrotaan miten pitäisi olla valmis. Eikä oo jeppeä näkyny🤪. Jollei sitten kremlissä

X

Mitens tää maa on litteä kaveri? Sillä ainakin yhteydet pelaa korkeimmalle tasolle, kuulemma. 🤔

Qroquius KadD

Minfossa oltiin huolissaan Taivaan Isän Profeetasta, kun vähään aikaan ei ole kuulunut mitään.

Toivomme kovasti ettei hän ole joutunut ennenaikaisen ylöstempaamisen kohteeksi vielä nyt, kun Litteän Maan päällä on niin paljon tekemistä, voi hyvänen aika sentään!
On Saatanan eksytystä ja Pimeyden Henkivaltojen vallassa kulkevia, joille on tulossa kohtapuoliin kunnolla Taivaan Isän tukkapöllyä!

Aikamoista, aikamoista!!

X

On ollut hiljaista joo, reissut venäjälle pitää vissiin kiireisenä.

Jarkko Jäyhä

Tampereella näkyi takavuosina “nysse tulee – oletko valmis” juliste. Ei tullut nysse, tuli velkaratikka.

X

Joo ja pilas Mansen keskustan, ei päässyt autolla kun viimeksi kävin. 🤬

Kaarlo

Nyt on muotia kiistellä siitä, milloin tekoäly ottaa maapallon haltuunsa ja silloin ihmiset ovat turhia. Arveluita on 2030, mutta viimeistään 2050. Minulle sopisi tuo 2050 paremmin, koska silloin loppu on jo tullut tai ainakin hyvin lähellä.

Koeputkikoe

Eihän se olisi mikään maailmanloppu vaikka sademetsät muuttuisi savanniksi ja Välimeren tälle puolelle tunkisi parisataa miljoonaa ilmastopakolaista.
Giganttinen “Gazan kriisi” siitä vain syntyisi.

Kyllä ihmiskunta tulisi selviytymään vaikka se joutuisi kutistumaan tuhat kertaa nykyistä pienemmäksi.

Porkkanalaatikko

Kyllä ihmiskunta tulisi selviytymään vaikka se joutuisi kutistumaan tuhat kertaa nykyistä pienemmäksi.”

Ihmisiä on 8000 miljoonaa, eli pienentymisen jälkeen ihmisiä olisi vain 8 miljoonaa. Olisi maapallolla väljää.

Anonyymi

Ilmaston lämpenemisen (global warming, joka pian muutettiin muotoon climate change) piti näkyä selvimmin täällä pohjoisessa, mutta tässä on turhaan odotettu niitä luvattuja lauhkeita ja vähälumisia talvia sekä lämpimiä ja kuivia kesiä parikymmentä vuotta. Neljännesvuosisadan takainen hetkittäinen lämpenemin maapallolla oli valitettava lähtölaukaus älyttömälle vouhkaamiselle ja pelottelulle, jonka ovelimmat valjastivat oman bisneksensä ja elintasonsa nousun vankkureiden eteen. Ja tarina jatkuu…

Koeputkikoe

COP28 president says oil companies support 2050 net-zero goal

Nimenomaan öljyntuottajamaat ovat tuossa myöntäneet että ilmastonmuutos on fossiilisten polttoaineiden käytön seuraus, vaikka niiden pääasiallinen tulonlähde tulisi siitä kuivumaan.

Qroquius KadD

Niin niin, aivan aivan.
Maailmanloppu tulee nyt aivan samalla tavalla kuin se on tullut tuossa peruutettujen maailmanloppujen listassa vuodesta 1975 yhä uudestaan ja uudestaan.
Joka kerta sen tiedettiin tulevan, se oli väistämätön fakta ja se tulisi koska siitä oli päätetty.

Kun se ei tullutkaan piti asettaa uusi aikaraja uudelle maailmanlopulle.
Ja taas uusi.
Ja taas uusi.
Kuten nytkin joudutaan tekemään tämän “ihmisen aiheuttaman” ilmastonkuumenemisen kanssa.

Last edited 17 päivää sitten by Qroquius Kad
Anonyymi

Tämä se onkin huvittavaa. Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos. Onkohan ihminen aiheuttanut myös jääkaudet, joita tällä pallolla on ollut useampia? Mikään muuhan ilmastoon ei ilmeisesti voi vaikuttaa, kuten esim. tuo möllykkä taivaalla? Ja hiilidioksidi on kauhea myrkky. Sitähän on ilmakehässä niinkin paljon kuin 0,04 prosenttia. Siitä ei ole epäilystä, että ihminen aiheuttaa maaperän ja merien saastumisen, mutta se onkin sitten toinen juttu. Sen osaavat parhaiten kehitysmaat ja niissä tolkuttomasti kasvava väestö, mutta eihän se ole maailmanlaajuinen uhka, eihän?

Koeputkikoe

Eiväthän nuo vuosiluvut ole olleet mitään maailmanlopun ennustuksia, vaan ennenaikaista vähäiseen tietoon ja spektaakkelimaiseen arvailuun perustuvaa, mutta kuitenkin oikean suuntaista pelottelua.

Maapallo on edelleenkin yhtä pyöreä tai litteä kuin 1980-luvulla mutta ihmiskunta ja fossiilisten polttoaineiden kulutus on noista ajoista kaksinkertaistunut, samalla kun tiedon määrä on satakertaistunut. Ennusteet ovat tarkentuneet valtavasti.

Maailmanloppua ei ole edelleenkään tulossa vaan pikemminkin jokin krooninen taistelu tilasta, vedestä ja leivästä.

Qroquius KadD

Aivan samanlainen piti tulla vuonna 1975 öljyn loppuessa ja nälän vallatessa maailman.
Ja uudestaan.
Ja uudestaan.
Ja uudestaan.

Eikä vaan tullut.
Tyynenmeren saaretkin kehtaavat vastustaa maailmanlopun apostoleita kieltätymällä hukkumasta mereen, vaikka sen on pitänyt tapahtua jo moneen kertaan.

Mutta nyt, nyt kyllä, ihan kohta…!

jorma

Ostoskeskukset on jo täynnä lorvivia matuja.

Siperian oppilas

Minareettijoikaamisen säestämä parveilu lienee tulevan basaarisuomen ikoni siinä missä maitolaituri aikoinaan.

Dan Wesson

Vaikka minä jostain käsittämättömästä syystä haluaisin luku-, -kirjoitus, kieli- ja laskutaidottoman voodoo kemun työkaverikseni, voin kertoa 100% varmuudella, että työnantajani ei halua. Voodoo ei auta tällä alalla, vaan pitää osata laskea, kirjoittaa ja puhua jopa muulla kielellä kuin omalla äidinkielellä. Se ei ole farsi, heprea tai joku muu kemumölinä.

Last edited 18 päivää sitten by Dan Wesson
Terhomatti Hämeenkorpi

Heprea ei ole kemumölinää !!! Israel on ainoa paska-idän maa, joka on korkealla sivistyksen ja teknologian tasolla ! Tiedoksesi.

Kari Ilmarinen

Taisipa Paavo käyttää termiä vain kuvannollisesti, epäilen vahvasti. En minäkään hepreaa ymmärrä, vaikka Israelin viholliseksi en kirjautuisi..

Siperian oppilas

Kaikki hyvin informoidut päättäjätahot varmaankin ymmärtävät että Suomeen suuntautuva maahanmuutto ja elintasopakolaisuus muodostavat pahan kohtaanto-ongelman työvoiman tarpeen kanssa.

Sen mantraaminen lienee kuitenkin kätevä tapa siirtää Lastulevylandian ylisuuren julkishallinnon ja muiden rakenteellisten privilegio-ongelmien saneeraus tulevien päättäjien niskaan.

Last edited 18 päivää sitten by Siperian oppilas
matti m

Eräs esimerkki vaikka noiden nopeasta kielitaidon oppimisesta Suomessa on Latekoe Hellu. Tämä musta on asunut Suomessa noin 35-40 vuotta, jotenkin saanut insinöörin koulutuksenkin ja on vihreiden edustaja eli on tavallista älykkäämpi. Katsokaa tubesta miten hän artikuloi nyt.
Mutta asiaan. Suomen Keskusta-puolue suunnittelee seksityötä maaseudun uudeksi kärkielinkeinoksi. Kaipa sitten sinne tarvitaan noita afgaaneja, lähi-itäläisiä ja afrikkalaisia paikkaamaan työvoimapulaa ja varmistamaan keskustan maaseudulle kehittämän liiketoimintamallin menestyksen. Jos keskustan tarkoitus on ottaa lehmät ko. pisneksen tuotantoeläimiksi, niin kai artikkelin kuvan mukainen eläintä voi käyttää muunakin kuin suihkulähteenä. Ainakin asiakaskuntaa on tuotu Suomeen jo kosolti.

Neuvokaapas expertit

Hauska idea. Huntupäät paikkaamaan maaseudun työvoima pulaa seksityöläisinä. 😂 Kenties maalle voi lähettää ne jotka ovat rikkoneet sharian lakia. Ei tartte balgon flygeneitä.

Johan Pomppas

Latekoe oli änkyttämässä v. 2016 yleisötilaisuudessa joka koski pakolaisia. Viime talvena oli tilaisuus kuulostella miten on puhuminen kehittynyt. Ei ollut. Ja hän oli kuitenkin aikanaan vihreiden valtuutettu ja jonkun lautakunnan pj.

Ilmari

Joku kommentoi hauskasti Latekon puhetta: “Valitsemaanne kieleen ei juuri nyt saada yhteyttä.”

Boltteri

Keskusta tarkoittaa että maaseudulle täytyy saada sossuneekereitä nussimaan landeleideijä paksuksi ihan urakalla. Näin saadaan elinvoimaa maaseudulle! Ja uusia “veronmaksajia”, KELA-lapussahan lukee että siitä on otettu veroja. Ilmaista ja loputonta ihme-rahaa, vasemmistovaluuttaa. Ruskea, haiseva pyramidihuijaus koko saatanan “maahanmuutto”.

Fatwantarkistaja

En taida maksaa satoja euroja ajaakseni taksilla Keuruulle nussimaan haisevaa kehitysmaamuslimiukkoa tuhkaluukkuun. Sitä paitsi ylimääräiset ovat alttiita valumaan kaupunkeihin, ei ne jää maaseudulle myymään persettä, vaikka Keskusta kuinka himoitsee.

Kipe

Pisatulokset laskee. Sekin on tietoinen temppu, jolla suomalaisest saadaan samalle tasolle kehitysmaalaisten kanssa. Tyhmät alikehittyneistä maista tulevat on helpompi kotouttaa uushölmöläisenten joukkoon.

Porkkanalaatikko

IL 6.5.2024″Opettaja vertasi nykyoppikirjoja omiin alakoulukirjoihinsa ja huomasi ison eron – Näin professorit vastaavatTutkijat eivät allekirjoita väitettä vaatimustason laskusta sellaisenaan, mutta tiedostavat nykykoulun haasteet.”

Koulukirjojen vaativuus on siis laskenut. Ovatko oppilaat tyhmentyneet vai tyhmennetäänkö oppilaita? Ehkä ei haluta, että oppilaat kehittyvät yli jonkun tietyn tason.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/99027717-a7b1-4c66-a162-ec56093667de

Qroquius KadD

Kyllähän se peruskoulu on aivan pirusti tyhmentänyt suomalaisia, ja sehän oli tarkoituskin:
saada tyhmä, typerä ja tietämätön kansa, joka uskoisi kaiken YYA-propagandan jonka kommunistit YLEnannosta tuuttaavat.

Anonyymi

Kenellekään ei saa tulla paha mieli ja säälivitosilla pitää päästä lukioon ja yliopistoon. Amerikkalaisiin yliopistoihin tätä on kai sovellettu jo pitkään; mustien tietä helpotetaan ja valkoisten vaikeutetaan ja kaikkein epäoikeudenmukaisemmin kohdellaan aasialaisia maahanmuuttajia, jotka ovat tunnetusti älykkäintä porukkaa.

Fatwantarkistaja

Sitten on rasismia todeta fakta, että monet aasialaiset rodut ovat valkoisia älykkäämpiä. Tietty Ameriikkaan on saattanut muuttaa kaikkein älykkäimpiä ja se on usein periytyvä ominaisuus. Sekin on rasismia valkata parhaat päältä.

Neuvokaapas expertit

Vassareitten bisnes tarvii. Sekä hajota ja hallitse johtotapa. Tarkoitus on tappaa hyvinvointi yhteiskynta. Kolhoosit tilalle. Voi olla yhteenkuuluvaisuuden tunnettakin. Keskiverto somalina äö ja vasemmistolaisen on samaa tasoa.

Runtiti-pou

Kyseessähän on selkeästi Länsimaiden tuhoaminen. Poliitikot ovat saaneet käskyn ajaa maansa kumoon ajamalla valtiot täyteen mahdollisimman huonoa ainesta. Täysin alastonta maanpetturuutta ja kansanmurhaamista.

Maikl

Sillähän esim. suomalaista koulujärjestelmää ajetaan tarkoituksella alas, että kontrasti älykkyyden/osaamisen osalta pienenisi. Tyhmempiä on helpompi hallita propagandalla ja ohjeistaa esim. ‘äänestäään’ oikein. Opettajakuntaankaan ei enää pääse kuin tämän samaisen aivopesun käyneet mielenterveyspotilaat.

Tare

Angry Birds Vesterbacka, ulkomaisen työvoiman puutteen ammattivalittaja on keksinyt suomalaisen ilmaisen koulutuksen ja pyrkii Finest Futuren bisneksensä kautta tuomaan 15 000 ulkomaista opiskelijaa vuosittain suomalaisten veronmaksjien maksaessa koko homman ja äijä rikastuu lisää.
“Helsingin ja Tallinnan välisen tunnelihankkeensakin vuoksi julkisuudessa esiintynyt Vesterbacka kertoo, että Finest Future tavoittelee ”suhteellisen nopeasti” miljoonien ja myöhemmin jopa kymmenien miljoonien eurojen liikevaihtoa.”

Fatwantarkistaja

Loppuu Tallinnassa ravaaminen. Tunnelia pitkin matka maksaa luultavasti satasia, eikä maisemia tartte kattella. Vain sen takia, että joku äijä haluaa Kiinan hallitsevan kaikkea.

Johan Pomppas

Entäpä jos sama raha käytettäisiin suomalaisten syrjäytyneiden nuorten (ja vähän vanhempienkin) patisteluun? Osaavat kuitenkin kielen ja kulttuurikin on tuttu.

Oh100

Millä tavalla?Jotain keinotekoista palkkatukityöllistämistä vai?

Johan Pomppas

Sekin on parempaa kuin matut.

Anonyymi

Nimenomaan! En ymmärrä alkuunkaan, että meillä esim. rakennuksilla ei juuri suomenkieltä kuule ja omat rakentajat makaavat kotona ja nostavat työttömyyskorvauksia. Eikö pitäisi ay-liikkeenkin olla kiinnostunut omasta väestä, valtiosta puhumattakaan, joka maksaa suurimman osan ansiosidonnaisesta päivärahasta? Luulisi, että suomalaisten työllistäminen, joka olisi helpompaa ja halvempaa sekä myös moraalisesti oikein, olisi jokaisen puolueen tavotteissa ensimmäisenä eikä vasemmiston rakastama tukiviidakko, johon ei saisi koskea pitkällä tikullakaan.

Qroquius KadD

Eivät ammattiliitot ole olemassa ajamassa suomalaisten työntekijöiden asiaa vaan niiden johtajien hyvinvoinnin asiaa.

X

Minun asiaa ajoivat ainakin hyvin, entinen Metalli petasi paikan ja Sähköliiton kanssa tehtiin maali. Jalkapallotermeillä. 🤔

Qroquius KadD

Poikkeus vahvistaa säännön.

X

Tilille tuli muistaakseni yli 30 k€, päästiin oikein Hovioikeudessa käymään. Liitto hommas erittäin hyvän asianajajan meille.

Antti Neger

Kävin Helsingissä. Oli katuneekeriä, oli asemaneekeriä, oli ratikkaneekeriä, oli puistoneekeriä, oli taksineekeriä, oli wolt-neekeriä. Koko keskusta pelkkää neekeriä. Olin muukalainen omassa kotimaassani. Huomattavaa oli katutöiden ja rakennustöiden määrä, joissa ei ollut yhtäkään neekeriä tekemässä töitä. Ainoat työneekerit olivat wolt-neekerit ja taksineekerit, hekin niissä hommissa ainoastaan naisten seksuaalisten ahdistelumahdollisuuksien takia. Taksineekereiden kohdalla bonuksena hintojen ylöshinaaminen sekä mahdollisuus varastaa asiakkaiden unohtamaa tavaraa, sekä tilaisuus päästä ehdottelemaan naisasiakkaille maksua luonnossa. Vapaaehtoisesti tai väkisin. Tämä vitutus ei lopu koskaan. Suomi ei tarvitse yhtäkään neekeriä mihinkään. Ei edes jalkapalloon. Yksikään maa ei tarvitse neekereitä mihinkään. Yhdysvallat mokasivat rajusti aikoinaan, eivät ajatelleet asiaa loppuun asti, neekerit kun lisääntyvät naurettavaan tahtiin. Katsokaa lopputulosta. Niistä ei enää pääse eroon. Parantumaton syöpä.

Anonyymi

Ja avaapa televisio; lähes jokaisessa sarjassa, elokuvassa ja mainoksessa on n–kerit hyvin edustettuina, mielellään mahdollisimman vaalean naisen kanssa, eikä ainakaan missään pellen roolissa. Se on varattu suomalaiselle miehelle. Toisaalla taas tummat naiset mainostavat värivoiteita. Onko tämä sitten sitä himoittua monikulttuuria? Ei ole. Missä luuraavat kiinalaiset, japanilaiset, eskimot ym? Heitä kyllä katselisi paljon mieluummin.

Antti Neger

Postinen-ilmaisroska joka tungetaan postiluukusta mainostaa myös usein neekereillä “Me jaamme postisi!” Pari päivää sitten saimme lukea kuinka postimies Vantaalla oli jättänyt jakamatta kymmeniä tuhansia kirjeitä. Ei epäilystäkään että kyseessä oli mikään muu kuin postineekeri.

Terhomatti Hämeenkorpi

Just noin eikä melkein !!! Tack, Paavo :-)))

Kari Ilmarinen

Olipa siinä harvinaisen selvää tekstiä Paavolta. Kyllä tätä Suomen maata väärät profeetat ja agendat tosiaan hallitsevat. Ihan verenpaine laskee kun saa selväjärkistä tekstiä heti aamuun lukea.
Kiitos Paavo, verenpainelääkkeet säästyivät tältä päivältä.

Pyun

Jo pelkästään pysymällä verrattain valkoisena Suomella olisi verraton kilpailuetu useimpiin rappioituviin länsimaihin ajan kanssa.

seant

Ilmeisesti tämä 2014 Ruotsissa toteuttu juttu on jäänyt päättäjien muistiin.
https://web.archive.org/web/20140602231624/https://www.dn.se/nyheter/sverige/tjanar-over-en-halv-miljard-pa-invandringen/
Ja viisi vuotta myöhemmin totuus, jonka jo tyhmin ihminen tajusi heti, että näin tulee käymään.
https://samnytt.se/sandviken-fem-ar-efter-fejkade-vinstrapporten-gar-tiotals-miljoner-back-pa-invandringen

luke

Eu alue on jo nyt mailman tiheimmin asuttu alue miksi pitää lisää saada ja Suomi tiheimmin asuttu näin pohjoinen alue väkimäärä riittää sen ei pidä olla itse tarkoitus. Laatu ei määrä vankilatkaan ei nykyisellään riitä huippuosaajia jo täynnä.

Anonyymi

Kun ottaa karttapallon esille ja maanosat ovat toisiinsa nähden oikeassa suhteessa, voi panna merkille sen, että Eurooppa on Afrikkaan verrattuna suorastaan säälittävän pieni. Tänne ei kaivata yhtään väestönkasvua Lähi-idästä eikä Afrikasta, koska kaikki päättyy lopulta kaaokseen ja Euroopan tuhoon.

Fatwantarkistaja

Mutku Lättymaana Suomi on aivan tolkuttoman suuri. Meillä on tilaa.

Moonman

Talouskasvu-selitys on helpoin koska se ikään kuin perustelee itsensä, eikä sitä tarvitse selittää enempää tyhmälle vaalikarjalle. Todellisuudessahan tarkoitus on tehdä kaikista eurooppalaisista juuretonta kahvinväristä massaa, niin kukaan ei nouse vastustamaan mitään koska kenelläkään ei ole mitään yhteistä. Siihen päälle vielä käteis-kielto niin kaikkien tekemisiä voidaan seurata kaiken aikaa ja poliittisesti väärää mieltä olevien maksuliikenne voidaan katkaista.

einari

Kauan olen elänyt mutta, koskaan en ole nähnyt tuollaista vihreän siirtymän kusisuihkua jota tuo Afrikan koodari käyttää. Tuolla parfyymillä hurmataan
Euroopan vihreät ehtoisat emännät! Paavolta hyvä kirjoitus, tosi asiaa!

Antti Neger

Afrikassa menee niin hyvin että lehmän kusi on tuhat kertaa terveellisempää kuin vesi.

outlaw09man

Neekerin virka. Ja näitä SUVAITSEVAISET haluavat lisää suomeen. Hutiläjähän sanoi, turvapaikan haku menee kaiken edelle.

Anonyymi

Otetaanpa sitten vielä huomioon tekoälyn vaikutukset ja robottien yleistyminen, niin kehitysmaamaahanmuutolla on entistä vähemmän tekemistä tämän päivän Suomessa. Väestön ei ole mikään pakko kasvaa ja täystyöllisyys voitaisiin saavuttaa ihan omalla porukalla. Myös maahanmuuttoteollisuus tukirahoineen, vastaanottokeskuksineen, kursseineen, kotoutuksineen ja tulkkeineen voitaisiin lopettaa ja siitä tulisi monien miljardien säästöt vuosittain, eikä palautuva yhteiskuntarauhakaan olisi mitätön asia.

Qroquius KadD

Kysymykseen miksi talouden pitäisi kasvaa on vastattu jo Vanhassa Testamentissa:
“seitsemän lihavaa vuotta ja seitsemän laihaa vuotta” on yksi ensimmäisiä ellei peräti ensimmäinen suhdannevaihteluiden kuvaus.

Antiikin aikaan noususuhdanteen aikana oli mielekästä säästää ja varastoida viljaa, jota syödä ja myödä laskusuhdanteen aikaan.
Sen aikaisen maa- ja muutalouden tehostaminen kun oli vaikeaa ellei mahdotonta.

Talouden kehittyessä on voitu ottaa tavoitteeksi maksimaalinen talouskasvu noususuhdanteen aikana, että on mistä menettää laskusuhdanteen aikana.

Valitettavasti vain wanhat hywät kapitalistit eivät ole enää johtamassa taloutta pitkäjänteisellä viisaudella, vaan tilalle ovat tulleet markkinatalouden juppinulikat myymään kaiken käsiinsä saaman heti jollekin joka jotain maksaa.

Last edited 17 päivää sitten by Qroquius Kad
Oh100

…vaan tilalle ovat tulleet markkinatalouden juppinulikat myymään kaiken käsiinsä saaman heti jollekin joka jotain maksaa.”

Ei vaan harjoitettu rahapolitiikka eli keinotekoisen matalat korot houkuttavat vääriin ja kelvottomiin investonteihin.

Rahapolitiikkaa hallitsevat poliittiset päättäjät keskuspankin kautta.

outlaw09man

Ja kas, siinä oiva lisä hutikutisalolle kammariin, kun turvapaikan haku menee kaiken edelle.