Tukholman säilöönottoyksikössä joukkopako

Tukholman pohjoispuolella sijaitsevassa Märstan säilöönottoyksikössä tapahtui päivällä joukkopako. Ainakin viisi pakkopalautettavaa pääsi karkuun. Poliisi sai kolmen kiinni kohta paon jälkeen.

Sigtunan kunnassa sijaitsevasta maahanmuuttoviraston säilöönottoyksiköstä pakeni iltapäivällä viisi kehitysmaista Ruotsiin tullutta turvapaikanhakijaa, jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen. Kahdella oli oikeuden päätös karkotuksesta rikoksien takia.

Vaikka säilö on vankilamainen, eli mitenkään kovin helppoa sieltä ei ole karata, niin jostain syystä viisi henkilöä kuitenkin onnistui pakenemaan. Poliisi jäljesti karkureita koirien, partioiden ja helikopterin avulla ja kolme karkuria saatiin vartissa kiinni Märstan teollisuusalueen metsiköstä. Kaksi muuta on edelleen karkuteillä.

Poliisi epäilee, että näillä kahdella on ollut jonkinlaisia avustajia ulkopuolella ja he ovat jatkaneet matkaa autolla.

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jippos123

Toivottavasti joku kaunaa kantava “bro” ampuu ne.

mariD

Tällaisia raskaasti vartioituja säiliönottokeskuksia pitäisi Suomessakin olla, vai onko niitä? Jos on niin kertokaa missä. Epäilenpä kuitenkin ettei ole vaan jokainen halukas voi kävellä pääovesta ulos ja mennä ihan minne huvittaa, vaikkapa raiskailemaan pikkutyttöjä tai vaikka ryöstelemään ja pahoinpitelemään kantasuomalaisia sillä onhan heillä Helly Hansenin merkkivaatteet jotka kiihottaa ananaskuulaa.

Tällainen tarkasti vartioitu ja lukittu laitos jos Suomessa olisi, voi sitä vihervasemmiston, Honkasalon, Anderssonin, Diarran, Ohisalon ja muiden fanaatikkojen itkua. Kuinka taas ihmisoikeuksia rikotaan! Mitä nyt muutamasta kantasuomalaisesta uhrista! Oma oli vikansa kun lorvivat paikalla.

Huru-ukko

Ai että on tsadissakin. Mie luulin, että on vaan se Rauha tuolla itärajan naapurissa. Josta saa mennä ja tulla mielensä mukaan eikä koirat perään hauku.

japadappaduu

No tästä on jo noin 10-vuotta kun siellä olin töissä, mutta kyllä sieltä oli todella helppo karata.

mariD

Ihan uteliaisuudesta: millaista on olla tuollaisessa laitoksessa töissä?

Toki se riippuu varmaan siitä millaista hommaa tekee mutta jouduitko olemaan paljon matujen kanssa tekemisissä?

Enkä halua uudella mitään liian tarkkaa, mutta jos haluat kertoa niin voit laittaa ihan yleisluontoisen kuvauksen. Arvostaisin todella.

japadappaduu

Joka paikassahan se on sama että pitää erottaa “työ minä ja oikea minä”
Olen ollut esimerkiksi kirjastossa töissä noin 15-vuotta, ei sielläkään pystyisi olemaan asiakaspalvelussa jos olisi oma itsensä.
Kyllä se on se työmoodi laitettava päälle.
Kirjastohommat muuten lopetin kun siellä oli jokapäiväistä kehitysmaalaisten riehuminen, ja johtajat sanoi että ei saada puuttua siihen.

japadappaduu

Sillon kun metsälän vokissa olin töissä, niin suurin osa porukasta oli baltiasta, Romaniasta, bulgariasta.
Ei mitään toivoa sada turvapaikkaa. Mutta saivat rosvoreissulle ilmasen asumisen ja vielä päivärahat päälle.

Fatwantarkistaja

Olin aikoinaan thaikkujen kanssa baarissa. Aamuyöstä toinen mimmi kertoi taksikuskille osoitteeksi Metsolan (Korso). Kuski lähti viemään meitä Metsälään. Onneksi huomasin, nehän ois heti saatana karkottanut mut jonnekin Ylä-Voltaan/Angolaan. Rehti kotimainen laittoi vieläpä mittarin kiinni loppumatkaksi.

Tarina on niin tosi, mitä känniltäni muistan.

Aamulla havaitsimme jotain liikettä kerrostalon katolla. Joku oli keksinyt kiivetä sinne sammumaan ja aurinko vissiin herättäli matkamiestä.

mariD

Toivotaan että olet oikeassa. Vastakommentit väittävät hieman toista, mutta uskon toistaiseksi sinua siitä ettei sieltä kovin helposti karata.

Tosin minulla on omat epäilykseni sillä Suomessa on tosi vaikeaa pitää näitä lorvimatuja lukkojen takana vasten heidän omaa tahtoaan, ellei sitten ole tehty rikosta…no jaa, rikoshan sekin on kun tullaan maahan laittomasti mutta nykypäivänä siitä ei seuraa yhtään mitään muuta kuin ilmaiset terveyspalvelut.

japadappaduu

Siellä Metsälässä esimerkiksi on yläkerta “paremmin vartioitu” Siellä on ne jotka on saanut karkotuspäätöksen.
Mutta kyllä sieltä päivittäin karkasi porukkaa.
Ja siellä kävi prostituoituja säännöllisesti.
Mikä taas kuulostaa aivan älyttömältä. Kai se paneminenkin sitten kuuluu ihmisoikeuksiin?

mariD

Tällaisia raskaasti vartioituja säiliönottokeskuksia pitäisi Suomessakin olla, vai onko niitä? Epäilenpä kuitenkin ettei ole vaan jokainen halukas voi kävellä Suomessa pääovesta ulos ja mennä ihan minne huvittaa, vaikkapa raiskailemaan pikkutyttöjä tai vaikka ryöstelemään ja pahoinpitelemään kantasuomalaisia sillä onhan heillä Helly Hansenin merkkivaatteet jotka kiihottaa ananaskuulaa.

Tällainen tarkasti vartioitu ja lukittu laitos jos Suomessa olisi, voi sitä vihervasemmiston, Honkasalon, Anderssonin, Diarran, Ohisalon ja muiden fanaatikkojen itkua. Kuinka taas ihmisoikeuksia rikotaan! Mitä nyt muutamasta kantasuomalaisesta uhrista! Oma oli vikansa kun lorvivat paikalla.

Reiska

Ei Suomessa pitäsi olla yhtään minkäänlaista säilöönotto- eikä vastaanottokeskuksia. Avomaalle sähköaitaa ja sen sisään tulijat. Ympärille aseistetut vartijat ja koiria. Ulos pyrkiviä on lupa ampua. Aidan sisällä odotellaan kesät-talvet tuleeko loppuelämän sponssipaikkaa vai ei.
Ruokana kenttäkeittiössä itse keitettyä hernesoppaa joka päivä ja joka aterialla.

Fatwantarkistaja

Antaisin niille sissiteltat, olenkin umpisuvakki. En omaa sotakokemusta, joten noille se olisi silkkaa luksusta, se on ainoa varma asia.

mariD

Vartioitu vastaanottokeskus on ihan realistinen ajatus kun taas joku piikkilankaleiri aseistettuine vartijoineen, se ei tule koskaan toteutumaan. Ei ainakaan Suomessa eikä ylipäätään koko Euroopassa.

Qroquius KadD

Onkoos sitä sitten Märstassakin rakastuttu hoivatteihin niin, että on ollut pakko Pakko PAKKO päästää ne karkuun?

Huru-ukko

Ei liity aiheeseen. Oli hyviä kuvia:)

japadappaduu

Olin aikanaan metsälän vokissa töissä.
Kukaan ei oikeasti tajua kuinka sairasta porukkaa siellä on.
Riittää kun sanoo sanan “turvapaikka” ja pääsee suomalaisten keskuuteen täysin vapaasti.

Fatwantarkistaja

Pakolaisuus velvoittaa. En väitä tietäväni rikollisten tekosia, mutta ainakaan Suomessa ei raiskaus riitä aina edes ehdolliseeen tuomioon, jos on somali ja ÄO 32. Kun nuo ilmestyvät Suomen katukuvaan, on turvapaikka itsestäänselvyys. EIT on kieltänyt tapattamasta muslimeja enää yhtään.

Tare

Oliko vartijoina naisia jotka lumottiin munalla päästämään nuo pakosalle.