Poliisi epäilee 134 elokapinallista niskoittelusta – poliisien kuoro laulaa: “sakkoja, sakkoja, annamme sakkoja”

Sakari Rajamäen lyhyttä filmiä Elokapinasta.
Poliisi on illan ja yön aikana kuulustellut henkilöitä, joita epäillään niskoittelusta, koska he eivät noudattaneet poliisin antamaa poistumiskäskyä 11.6. järjestetyn Elokapinan mielenosoituksen yhteydessä.

Poliisi antoi mielenosoittajille poistumiskäskyn Kaisaniemen ja Unioninkadun risteyksessä noin kello 16.40. Poistumiskäsky annettiin mielenosoittajien estettyä liikenteen sujumisen. Osa mielenosoittajista ei noudattanut poliisin poistumiskäskyä, ja poliisi otti heidät kiinni.

Poistumiskäskyn noudattamatta jättämisiin liittyen poliisi epäilee yhteensä 134 henkilöä niskoittelusta poliisia vastaan. Yhtä epäillään lisäksi vahingonteosta liittyen linja-auton katolle kiipeämiseen.

– Kahta alle 15-vuotiasta henkilöä lukuun ottamatta kaikki epäillyt kuulusteltiin. Heidät on päästetty vapaaksi illan ja yön aikana. Poliisi valmistelee asiasta esitutkintapöytäkirjat, jotka toimitetaan syyttäjälle syyteharkintaa varten, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kalle da Silva Gonçalves Helsingin poliisista.

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Fatwantarkistaja

Harvoinpa pikkulikat aiheuttavat mulle väkivaltaisia ajatuksia.

mariD

Elokapinassa on huomattava osa jäsenistä mies…tai no sanotaan poikapuolisia.

Qroquius KadD

Ne ovat tyttöjä, joilla on pippeli.
Näinhän peruskoulussa nykyään opetetaan ja tottahan se näiden tapauksessa onkin.

mariD

Siksipä hirvittääkin omien lasten tarha – ja peruskouluajat kunhan se tulee ajankohtaiseksi. Ja muutenkin kammottaa millainen matuhelvetti Suomi mahtaa olla kunhan omat lapset ovat siinä iässä, että ulkona vietetään enemmän aikaa kuin kotona, eli teini-iästä puhun. Mitään päätöstä Suomeen muutosta ei kuitenkaan ole tehty vaan toistaiseksi täällä pysytään. Ja voi olla, että pysytäänkin aika pitkään…

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Qroquius KadD

Älä tule lasten kanssa Suomeen muuten kuin näyttämään heille varoittava esimerkki miten viihtyisä maa saadaan tuhottua.

mariD

Lasten kanssa ilman muuta tullaan aikanaan Suomeen sukuloimaan. Siinähän sitten sivussa näkevät millaiseksi Suomi on muutettu. Ja tottakai kasvatan heidät niin, että oppivat tuntemaan etenkin millaisia islamilaiset ovat sisimmissään.

Jippos123

Taitaa aika moni miesoletettu pyöriä tuolla mukana vain helpon pimperon toivossa.
Kannattaa Mari pysyä siellä vielä jotenkin tolkuissaan olevassa maassa.
Itsekkin tässä miettinyt häipymistä. Pitää vaan vielä vaimo saada vakuuttuneeksi siitä, että muuallakin voi elää ihmisarvoista elämää ihan omalla rahalla.
Lapset ja lapsenlapset jäävät toistaiseksi tänne härmään mutta jos hommat menee ihan reisille niin isoisä on aina valmiina jeesaamaan. Olipa tilanne mikä hyvänsä.

Kulaus

Varsinainen kumihuuli tuo komukka-eukko.
Onkohan sukua kumisilmä-jarille..

Vladimir Putin

Tuolle porukalle työ on varmaan pahin mahdollinen rangaistus.

Huru-ukko

Paras rangaistus olisi kun heidät laitettaisiin siivoamaan miekkarinsa aiheuttamat sotku. Työvälineinä perinteinen varpuluuta ja lapio.

Vituttas olla joku neekeri

Avohoito on turha säästökohde kuten huomaatte. KeloApinat pakkohoitoon.

mariD

Kannattaisi kopittaa nämä hihhulit ainakin kolmeksi vuorokaudeksi. Siinä on jo sen verran aikaa miettiä ja olla omissa oloissaan, että ehkä ei seuraavalle ‘keikalle’ välttämättä viitsi lähteä.

Liitänpä tähän hauskan kuvan jonka bongasin jostain. Kyltissä on ihan asiallinen teksti, kerrankin! Eli “haitalliset tuet pois” sanoo kyltin teksi. Olen ihan samaa mieltä! Tukien karsimisen voisi aloittaa tästä remmistä. Ylipäätään on typerää asumistuella asuttaa näitä joutoihmisiä kalliisiin Helsingin keskustan asuntoihin.

Kun itse asuin Kalliossa Linjoilla omalla kustannuksella, näitä pörröpäitä parveili pitkiä poikin, etenkin Merihaan alueella sekä Kallion pohjoisosissa, siellä missä Kurvi ja Hesari kohtaavat toisensa.

Nämä eivät käy töissä, polttavat bongia päivät pitkät ja illat, kuunnellaan räppiä aamusta iltaan, napsitaan erilaisia hallusinogeenejä ja poltellaan taas bongia ja läyrytään pskaa, eli suunnitellaan kuinka päästäisiin taas tv-uutisiin.

Nämä pitäisi asuttaa jonnekin hemmetin Vantaan perukoille tai vaikka ali-Keravalle (sori keravalaiset, tiedän että teissä on hyvää porukkaa).

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
mariD

Jostain syystä WordPress ei anna liittää kuvaa kommentin yhteyteen vaan herjaa, että “kuvan tiedostotyyppi on väärä” vaikka kuvan tiedostomuoto on ihan niitä samoja joita olen liittänyt tänne useita aiemminkin tällä samalla päätelaitteella. WordPress osaa joskus yllättää ihmeellisillä käänteillä.

Mutta siinä kyltissä lukee sanatarkasti näin: “Kaikki turhat tuet pois”!

Toki sillä viitataan yritystukiin mutta sitä ei ollut kyltissä eritelty lainkaan.

P. S. Sain kuin sainkin tuon kuvan liitettyä tähän kunhan vaihdoin tiedostomuotoa. Kuvassa on oikeastaan kaksi helmeä: vasemmalla tytskä saa raavailta poliisimieheltä kyydin putkaan, tyttelin ilme on näkemisen arvoinen.

Ja tuo kyltti on oikealla puolella, sen näkee lukea jos vähän suurentaa. Siinä ei ehkä sanatarkasti lue niin kuin kirjoitin mutta sama asia kuitenkin.

IMG_20240611_211239
Huru-ukko

Tyttelin ilme kertoo, että kiva kun ei itte tarvii kävellä kaappiautoon kun komeet polliisisedät kantaa. Kun ei omat jalat kantaisi kuitenkaan kovalla asfaltilla istumisen jälkeen:)

mariD

Minusta taas näyttää siltä, että tytskä huutaa rasistipoliisia tai jotain muuta vastaavaa roskaa.

Mutta kuules Huru-ukko, lähetin sulle useampi viikko sitten sovelluksen nimeltä ‘siirrä suuri tiedostoni’ kautta nipun valokuvia sekä tietysti kuulumiset. Onkohan tullut perille?

Tuo sovellus itsessään sekä vielä silloin käyttämäni K9-Mail sähköpostisofta ovat molemmat aika epämääräisiä, K9 siirsi ihan asiallista postia suoraan roskapostikansioon ja nyt viime viikolla deletoin sen kaikista laitteista ja käytän taas Yahoon softaa. Suurten tiedostojen siirtosovellus tuputtaa taas jotain ihme tuubaa Burman kielellä.
Jos et ole saanut linkkiä jota kautta nuo kuvat olisivat olleet nähtävissä, niin tarkistaisitko vielä roskapostikansion. Jospa se on mennyt sinne. Jos ei löydy mitään, niin sitten se lienee kadonnut bittiavaruuteen ja täytyy kokeilla jotain muuta.

Huru-ukko

Sinulta ei ole tullut mitään viestiä, ei linkkien kanssa tai ilman. Enkä ole roskiksessakaan havinnut mitää joka viittaisi sinuun ja lähetykseesi. Sitä normaalia moskaa kyllä aivan tarpeesi ja liikaakin.

mariD

Jassoo…ja kun ne niin kehuivat sitä K9-Mail sähköpostisoftaa.

No ei mitään hätiä. Otetaan uusi kierros. Minä kokeilen erästä toimenpidettä jonka avulla voi lähettää sähköpostitse enemmän kuin sen 20 megatavua joten kunhan tässä saan kuvat valkattua ja kuulumiset kirjoitettua ylös niin pitäisi kohta postiluukussa kolahtaa, vai pitäisikö sanoa kilahtaa.

Qroquius KadD

Miksi otsikossa väitetään poliisien antavan vain sakkoja kun leipätekstissä lukee selvästi, että esitutkintamateriaali toimitetaan syyttäjälle syyteharkintaa varten, eli poliisi haluaa nämä käräjille?

Dan Wesson

Siis poliisikuoro Kova laki. https://m.youtube.com/watch?v=CTahB6qR6Ts

mariD

Toivottavasti syytteet menisivät läpi ja niitä käsiteltäisiin oikeudessa. Tuomio näille feikkipartisaaneille voisi olla rutkasti sakkoja ja päätekijöille ehdollista sillä edellytyksellä, että seuraavalla kerralla rapisee kovaa, eli ihan oikeaan vankilaan. Tai avotaloonhan tällaiset ressukat laitettaisiin.

Huru-ukko

Parempi paikka olisi avolato:) Seinät olis vaan ei kattoa.

mariD

No, nehän varmaan kuolisivat sinne. Tuskin selviäisivät hengissä metsässä edes teltassa, sikäli mikäli metsään uskaltaisivat edes mennä (ei uskaltaisi, Helsingin Keskuspuisto edustaa näille “aarniometsää”).

Huru-ukko

MItes se laulu meni: Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt…:)

Porkkanalaatikko

Kyltissä lukee “Haitalliset tuet alas”. Siis niitä ei tarvitse lopettaa, kunhan nyt vähennetään tuntuvasti.

mariD

Niinhän siinä kyltissä lukee. Itse vitsillä tulkitsin nuo tuet sosiaalituiksi joista voisi vähän höylätä tällaisilta takkutukilta, esim asuttaa ne jonnekin Vantaan perukoille, sinne missä matut asustelevat.

Se olisi varmaan heistä itsestään myös mukavaa kun tiedossa olisi jänniä pelihetkiä ja ilmavaa riisiä. Etenkin nyt kun elo-apinat ovat ottaneet maahanmuuton agendalle, aiemminhan ne vaativat Marinin hallitukselta “ilmastohätätilan julistamista”, nyt kun hallitus on vaihtunut, ovat maahanmuuttaja astuneet vaatimusten kera kehiin joten ei muuta kun Vantaan lähiöihin asustelemaan halvemmalla kuin Kalliossa tai Rööperissä.

Tare

Tämä oli viihdyttävää ja toimittaja oli erittäin ammattitaitoinen.

RISTO MAIJALA

Piti ehtiä 7.6 Viking Line:n yö laivaan lomareissulle Tallinnaan ja sieltä Itävaltaan. Näin lappalaisena olin välillä aivan hukassa kiertoteitten vuoksi ja kiire oli kova ehtiä laivaan. Navikaattori pyöritti pitkin mukulakatuja. Näiden ääliöiden vuoksi sai harmaita hiuksia lisää. Menisivät lappiin istuttamaan kuusen taimia. Siellä ei vain ole latte caffea kadun bistrossa eikä punaviiniä. Tämän sitten virkavalta sallii sulkemalla meidän normaalien ihmisten reitit ja aiheuttaen näin lisää harmia. Voisi sisäministeriö laittaa näitä henkilöitä jonkinlaiseen sakkovastuuseen. Minähän näitä ääliöitä kustannan ikuisina opiskelijoina kuten meidän Arhinmäki.

mariD

Juuri tuo kun ihmisillä on kiire johonkin tiettyyn paikkaan jossa on oltava tiettynä ajankohtana, muuten voi mennä kaikki pieleen.

Siitä nämä itsekkäät takkutukat eivät piittaa pätkän vertaa. Poliisin pitäisi välittömästi aloittaa tieltä siirtäminen pois kun se näiden puolesta alkaa, siis heti vain niskaperseotteella nurmikolle ja siitä suoraan Kisahallin putkaan mieluiten pariksi kolmeksi yöksi.

Jorma Melkonen

Pariksi kolmeksi yöksi.

Ja parin kolmen kerroksen pinoon.

Jippos123

Eloapinoiden sakot maksaa joku ryssän bulvaani, Koneen säätiö tai universumin paskin elokuvaohjaaja, rapajuoppo Aki Kaurismäki.

mustamurkku

Jotain “ihmeellistä” tos on. Aki lupas maksaa sakot, mut mitkä vitun sakot? Jos tosta tuomitaan joku jossain käräjillä, niin eikö Aki joudu syytteeseen rikokseen yllyttämisestä? Käräjillä kaikki syytteet kaatuu ja kukaan ei saa mitään, paitsi veronmaksaja laskun täysin turhasta kärajöinnistä. Vittu, tää maa on sekasin, mutta kyllä tuntuu olevan lähes koko kansa. Käsittääkseni ei tollanen toisten kusipäiden kiusa ole mitään ilmasta touhua, vaikka kaikkien viranomaisten palkat huomioiden. Sit ihmetellään ja iloitaan siitä, että olipahan silläkin sekoilulla tollanen hinta.