Kooste Oulun viikonlopun tapahtumista

Oulun käräjäoikeus päättää maanantaina vangitseeko se Sebastian Lämsän epäiltynä kahdesta murhan yrityksestä sekä toisesta rikoksesta, taposta epäillyn Abdullaziz Ahmed Amirin.

Lämsää epäillään siis kauppakeskus Valkeassa tapahtuneesta puukotuksesta, jossa mies ensin löi 12-vuotiasta lasta useita kertoja puukolla ja sen jälkeen yritti hyökätä vielä toisenkin 14-vuotiaan nuoren päälle.

Vartijat saivat Lämsän nopeasti kiinni eikä hän onnistunut aiheuttamaan enempää vahinkoa sivullisille. Mitään motiivia ei ole toistaiseksi tullut esille tällaiseen järjettömään puukkoiskuun. Epäilty rikosnimike on siis kaksi murhan yritystä.

Teko tapahtui torstai-iltana. Lämsä ja nuoret eivät tunteneet toisiaan ennestään.

Noin tunti ennen tätä tapahtumaa Oulun Meri-Toppilan kaupunginosassa Abdullaziz Ahmed Amirin epäillään tappaneen toisen miehen niin ikään puukolla. Kuollut oli 1996 syntynyt mies.

Tästä teosta ei toistaiseksi ole tiedossa kovinkaan paljon yksityiskohtia tai motiivia. Tapahtumapaikalta otettiin kiinni useita henkilöitä, mutta vain Amiria epäillään taposta. Talossa asuu paljon maahanmuuttajataustaisia miehiä, joten voi olla, että heillä tuli keskenään riitaa jostakin tärkeästä asiasta.

Viime öisestä väkivaltakarnevaalista poliisi on ottanut kiinni kolme miestä, joita kaikkia epäillään tapon yrityksestä. Yksi mieshenkilö sai tapahtumassa vakavan puoleisia vammoja ja on sairaalahoidossa.

Tapahtuman taustoista ei ole vielä tietoa, mutta luultavasti tässä on kyse suomalaisen ryyppyporukan välienselvittelystä.

Subscribe
Notify of
guest
7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
köijäri

Ahmedeilla tuli kiista kenen vuoro tänä pyhänä käydä lammashaassa ja kiista soviteltiin perinteisin rituaalein. Koska RAKASTI! Ei mulla muuta.

Dickie

käydä hammas laassa tyydyttämässä naaaraslanpaiden tarpeet ?

Dickie

siis lanmas haasssa

Dickie

Kovaa pelii Oulussa! kunpi on vakavanpi rikos, murhan yritys taiTAPPO?
https://pt-media.org/2024/06/15/kooste-oulun-viikonlopun-tapahtumista/

pikipää tappo suomalaisen, suomalainen yritti tappaa tulevan nuorisorikollisen pikipään, muttei onnistunu, vai yrittikö edes? siis tappaa, ehkä

Tare

Tästä jälkimmäisestä YLE ei ole uutisoinut ollenkaan eikä pääministeri ole tuominnut sitä eikä revitty yleensä isoja otsikoita, mistähän lie johtuu. Pitääkö laittaa YLE:lle vinkkiä.

nättimasa

Laita ihmeessä, YLEhän on kaikkia meitä palvelemassa eli siellä innosta hihkuen toimittelijat kaivavat kaikki historiatiedot epäillystä tappajasta. Viimeistään huomenna uutisoivat tai sitten parin vuoden päästä kerrotaan oululaismiehen saaneen tuomion.

seant

HS oli kertoi erään aasialaistaustainen Wolt-ruokalähettinä työskentelevän miehen tarinan hän näkee keskustan tapahtumat läheltä joka päivä.
Mies kertoo todistaneensa ydinkeskustassa nuorisoporukoiden ja kantasuomalaisten päihteidenkäyttäjien välisiä yhteenottoja. Nuorten jengeissä on hänen mukaansa sekä suomalais- että ulkomaalaistaustaisia.
”Teinit luulevat olevansa vahvoja, ja heillä on jengi täällä. He menevät häiritsemään känniläisiä, joilla ei ole elämässä enää mitään menetettävää ja heillä voi olla puukko tai jokin ase taskussa. Vankilaan päästessään he saavat pariksi vuodeksi nukkumapaikan ja ruokaa.”
Mies kertoo katsoneensa nettipalstoilla kiertäneen torstai-illan pidätystilanteesta kuvatun videon. Tekijäksi epäilty mies vaikutti hänestä tutulta eli henkilöltä, joka kuuluisi ydinkeskustassa paljon oleskeleviin ryhmiin.
Eli aika tuttua porukkaa keskenään tämän lausunnon mukaan saati että olisi äärioikeistolaista.