Gallup + suuri keskustelu: Pitääkö lapset pakottaa vaikka väkipakolla laulamaan Suvivirttä?

Suvivirren veisuu koulujen päättäjäisissä aiheuttaa joka kevät saman haikean hoosiannan. Joidenkin mielestä uskonnolliset virret eivät kuulu kouluun, joidenkin mielestä virsien veisaaminen kuuluu kulttuuriin ja siksi myös koulun päättäjäisiin, jossa se on perinteinen traditio. Äänestä ja vaikuta.

Äänestyksen jälkeen perustele mielipiteesi. Hyvät perustelut ovat netin suola.

 

Mitä mieltä olet väittämän kanssa: Lapsien on laulettava joka kevät suvivirsiä. Jos eivät muuten suostu, niin ase ohimolla sekä 150 tuntia jälki-istuntoa. Oppiipahan laulamaan virsiä.

  • Täysin samaa mieltä (50%, 191 Ääntä)
  • Ottia tuota (16%, 63 Ääntä)
  • Melko samaa mieltä (16%, 60 Ääntä)
  • Täysin eri mieltä (14%, 52 Ääntä)
  • Melko eri mieltä (5%, 18 Ääntä)

Ääniä yhteensä: 384

Loading ... Loading ...

 

Subscribe
Notify of
guest
62 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
muuammiäs

Ei suvivirttä sen enempää kuin illallaa lallallaatakaan pakolla.

Juuri näin...

Virsifasistit on ihan yhtä pahoja kuin viher ja muut fasistit, kasvissyöjäfasisteissa on kuitenkin edes jotain järkeä koska lihantuotannon muututtua teolliseksi se on ollut aika karua. virsifasisti ei muiden kuulosta ja mausta välitä pätkääkään itsekkäitä paskiaisia, menköön sinne missä pippuri kasvaa kun sieltähän se jeesuskin on.

Jamppa vaan

Saa olla laulamasta, jos ei ole lauluääntä. Parempi näin muiden korvien ja hermojen kannalta. Jos virren veisuuta ei siedä kuunnella niin pysyköön sitten muualla, mielellään siellä missä pippuri kasvaa🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮

Virret on vajokeille..

Laulele keskenäs virsiä, pysy kaukana kouluilta.

Vapaaehtoisuus kunniaan

´Mä olen kyllä kiitollinen, että olette suhtkoht hyvin pysyneet siellä korruptiokepun hallintoalueella..

mustamurkku

Ei sitä ainakaan kieltää tai edes rajoittaa pidä. Ja vanhan tradition mukaan siihen on annettava täysi mahdollisuus. Virsikirjahan on ollut monen lukutaidon takana.

Huru-ukko

Juu ei se kielto ole täsät maasta. Melkoisen vanha ja perinteinen tapa ja siitä on aikojen saatossa lapset ja opettajatkin tienneet, että nyt se kesäLOMA todella alkoi. Ja miksi yleensäkään pitää vanhoja perinnäistapoja muuttaa tai kieltää?
Eikä tuo outo asella pakottaminen kuuluu ainkaan meidän kultturimme perintöön. Joihinkin primitiivisempiin ja takapajuisempiin todennäköisesti.

mariD

Aseella uhkaaminen ja lapset eivät todellakaan sovi kovin hyvin samaan lauseeseen. Eikö siellä Suomessa se kesäloma ole alkanut jo parisen viikkoa sitten? Vai miten se nykyisin on? Kestääkö koulut jossain päin maata jopa kesäkuun puoleenväliin asti? Itse kun kävin yhdeksännen luokan Suomessa, päättyi se toukokuun viimeinen lauantai jos oikein muistan. Onnellisena mari veisasi Suvivirttä kirkossa ja sai vieläpä hyvän päättötodistuksen. Johonkin teknilliseen kouluun teki mieli mutta päätin sittenkin valita sairaanhoidon koska ainakin siltä alalta saisi takuuvarmasti töitä. Niinkuin sitten sainkin.

Ja kyllä, vanhoja kauniita perinnetapoja ei pidä missään nimessä alkaa kieltämään, se on oman kulttuurin tuhoamista johon meillä on jo omat erikoistuneet äärisuvakit jotka kaikkein mieluiten nuolisivat musulmaanien haitaria samalla Suomen kulttuurihistoriaa tuhoten.

Qroquius KadD

Suvivirsi on minulle Taivaallisen Rauhan Hymni, joka kertoi nyt alkavan kymmenen viikon tauko fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen kouluväkivaltaan.
Sitä ei ole pakko laulaa, mutta se on saatava kuulla kirkossa halullisten laulamana.

Ne joita Suvivirsi vituttaa ovat juuri niitä terrorisoijia, joita tosiasiallisesti vituttaa kun niiden väkivaltanautintoihin tulee kymmenen viikon katko.
Ne pitäisi pakottaa aseella uhaten viettämään kesäloma ilmastoimattomissa neukkukuutioissa päästämättä ulos pahantekoon, että normaali-ihmiset saisivat viettää kesänsä rauhassa.

Last edited 26 päivää sitten by Qroquius Kad
mariD

Ymmärrän tuon hyvin kun ottaa huomioon mitä olet lapsuudessasi kokenut.
Voin vain kuvitella kuinka kovasti olet lapsena kesälomaa odottanut ja kun se viimein koitti, se on varmaan ollut onnen päivä.

Inhoan kiusaamista ja etenkin koulukiusaamista koska siinä traumatisoidaan lapsi loppuiäkseen. Usein kiusaajat ovat sisimmissään luusereita joita ei elämä tule myöhemmin suosimaan vaan heistä tulee juoppoja, narkkeja, linnan venkuloita tai vain surkeita vätyksiä.

Kehtaisko kysyä, että mahdatko yhtään tietää mitä kiusaajillesi kuuluu tänä päivänä? Onko elämä potkinut päähän kuten tilastollisesti sopisi odottaa?

Qroquius KadD

Siellä ne ovat edelleen, olemassa Kyläaatelia joka saa hallita Janten lain pykälillä kuolevaa Tuppukylää.
Pelkäänpä pahoin, että ovat itseensä ja elämäänsä edelleen äärimmäisen tyytyväisiä, mutta minulla ja niillä on eri arvomaailmat.

Joskus tosin tuntuu, että olen joutunut omasta maailmastani johonkin outoon peilimaailmaan, jossa kaikki on päinvastoin kuin pitäisi.

Last edited 26 päivää sitten by Qroquius Kad
torrehaa

JOKAINEN koulukiusaajani on purrut tulppaaninvartta jo pitkään,jokunen meni köyden päässä,muutama piippu suussa ja loput pöpilän kopeissa jokeltavana idioottina,samoin ovat myöhemmän elämän tappamisella uhanneet ja sitä yrittäneet menneet tämän maailman tietä to the better world ,as i know,pari tuossa vielä keikkuu nyrkillä tapettavana luuserina…antaa ajan kulua,kyllä elämä antaa työtodistuksen harmaaseen lappuun tuherrettuna.

lappu-vrpaassa
Tsöf

Neukkulassa tuollaiset yhteihurmokset juuri olivat pakollisia, toivottavasti nyt aikuisena tälläkin hetkellä kuuntelet tuota halullisten hekumaallista virttä..

Qroquius KadD

Juuri niin minä teen.

nikke

Norjassa ja Espanjassa koukut päättyvät 21.6 tänä vuonna

nikke

Koulut… ei sanakirjan muuttama kokukut

mariD

No ilmankos täällä Espanjassa näkee kadulla vielä koulupukuihin pukeutuneita nassikoita. Niillä on täällä semmoiset sinisen mustat koulupuvut, tytöillä menee hame polven alapuolelle. Täällä ollaan vielä tarkkoja sellaisten asioiden suhteen.

Sitten kun koulut loppuu, päästäänkin viettämään juhannusta sillä Espanjassa vietetään sitä enemmän tai vähemmän. Ja kyllä, kokkojen polttelu on suosittua mutta enemmänkin Manner – Espanjassa ja siellä etenkin maan pohjoisosissa. Muistaakseni baskit ovat innokkaita kokkojen polttelijoita. Espanjalaiseen juhannukseen kuuluvat myös erilaiset juhannusmyytit kuten suomalaiseenkin.

Qroquius KadD

Onhan täälläkin ollut tänäkin keväänä julkista keskustelua siirtää koulujen kesälomat alkamaan kesäkuun puolivälistä elokuun loppuun asti.
Se kuulemma palvelisi matkailua.

Toisaalta kesäloman alkuperäinen tarkoitus oli vapauttaa agraariyhteiskunnan lapset vanhempiensa maatilojen työvoimaksi, ja silloin se alkoikin kesäkuun alussa päättyäkseen elokuun lopussa.

Päälle syysloma, joka oli tietysti perunannostoloma.
Itsekin tuli muutamanakin syksynä poimittua potaatteja ukin pelloilta.

Tsöf

Kunhan haluavat entistä tyhmempiä ja vähemmän itsenäisiä kakaroista

Vapaaehtoisuus kunniaan

Nykyään opettajat ja oppilaat on huomattavasti kehittyneempiä kuin tuohon aikaan, ei sitä kelloakaan käydä enää käydä kysymässä juna-asemalta vaikka olisi kuinka perinteistä..

Gabriel von Essen

Kuinkahan “vapaaehtoista” se vasemmistolla on P-Koreassa, työläisten paratiisisa eli kansandemokratiassa?

Tsöf

Raiskaus on monen syntymän takana, ruotsalaiset ovat suomalaisia metsissä raiskanneet suotakoon heille viellä virsikirjoineen tämä oikeus..

Vapaaehtoisuus kunniaan

Mitä jos niille annetaan mahdollisuus, etenkin niille tärähtäneille opettajille jotka niitä aina vetävät toteuttaa tuota traditioaan jossain muualla kuin koulussa? Olisikohan suosittu tapahtuma? Teidänmukaanhan se on joten ei olisi keneltäkään pois ties vaikka tulisi enemmän porukkaa kun on niin hienoa..

Fatwantarkistaja

Kun perinteet kielletään kuvitellen muslimien viähättyvän vääräuskoisiin, kielletään kaikki. Joulu, juhannus uudenvuoden raketit, rapujuhlat, perjantaipullo, vittu kaikki!

Sitten kielletään ählyjen perinnekaavut, rämädääni, rukouskutsu, uskonnolliset joukkokokoontumiset, parveilu ostoskeskuksissa, tyttöjen räplääminen, kaikki kiva, joka nyt on suotavaa, liki pakollista.

Rikkailta kielletään linnanjuhlat, ooppera, sinfoniaorkesteri, hyvähenkilöverkosto, veronkierto…

viisveisaaja

Olen itseasiassa odotellut koska joku yliopisto tai muu hyysärilaitos alkaa “virallisesti suosittaa” esim. jouluna sen toivotusten sijaan huikkailemaankin “hyviä lomia” tai “hauskaa vuodenvaihdetta”. Toki täällä ei ehkä olla niin näppyläkammoisia Ameriikan ihmemaahan verrattuna, kun joulu ei sanana sisällä nimessään Jeesusta/Kristusta englannin tapaan.

Mitä virsiin tulee, niin ehkä sitä mielessään ala-asteella jotain jupinaa piti laulamisen suhteen, mutta Suvivirsi on sinänsä kuitenkin kaunis ja oli lopulta mukava siirtymä koulusta kesään. Omalla kohdalla sopii kouluun siinä kuin lukion päättäjäisten Gaudeamus igitur.

Noin yleisesti toivoisi ja soisi, että Suvivirrestä itkijöiden ja vaikka kauppojen olemattomien juomaprosenttien kyttääjien (“Juomassahan on 0,1% alkoholia, katsotaanpa ne paperit”) into pilkunviilaukseen näkyisi jossain MERKITYKSELLISISSÄ asioissa kuin vaikka siinä millaista porukkaa tänne rajojen yli pääsee tai miksi pitäisi päästä ollenkaan. Ihmisiltä tuntuu olevan täysin kadoksissa skaala asioiden tärkeydessä ja ollaan valmiita pikkuhitleröimään parhaalla NIMBY-mentaliteetilla, jos joku pyörittää pesukonetta klo 22 jälkeen 5 minuuttia, mutta sitten kohautellaan hartioita, kun pitäisi olla mielipide ja vaikka vähän osoittaa aktiivisuuttakin sen suhteen, ettei mm. Suomeen tulla toiselta puolelta maapalloa loppuelämän elätiksi vieraan kulttuurin ongelmat mukanaan.

Virsia Saatana!! Kaikkialle vapaaehtoisesti heti!!

Miksi yliopistoilla ja työpaikoilla ei ole pakollista suvivirsiesitystä kun kesä alkaa ja monella lomat? Pakko ei tietenkään olisi laulaa muttta kaikkien pitäisi tietenkin vapaaehtoisesti olla paikalla kuuntelemassa kun hihhulit hoilottaa?? Miksi näin ei ole miksi vain lapset saavat nauttia tuosta valinnan vapaudesta??

Kansanliike vapaaehtoisen suvivirren puolesta työpaikoille joissa ei ole pakko laulaa, sairaspoissaolot tuolta päivältä palkattomiksi!!!”

Gabriel von Essen

Vihaa uhkuva kommenttisi on muistutus vasemmiston ihmisvihasta “vapaaehtoisuus” verholla.

Huru-ukko

En nyt ihan ekana olis kieltämässä esim. oopperaa, sinfoniaorkesteria, vittua enkä perjantaipulloa. Ainakaan suomalaisilta. Ja musuiltahan niitä ei tarvii kieltää kun niillä ne on jo kiellettyjen listalla. Tai ainakaan niitä ei saa päivänvalon aikaan harrastaa. Yöllä on eri asia kas kun allahu ei näe pimeässä eikä se ole vielä keksinyt pimeänäkölaitetta. Kuten “vääräuskoiset”.

Tsöf

Rääkyvät akat pitää kieltää niin kirkoista kuin oopperoista ja valtuustoistakin ooppera heille sallittakoon vain tietyin ehdoin siellä salissa kirkumisineen kunhan siitä ei tarvitse jokaisen maksaa..

Last edited 26 päivää sitten by Tsöf
Gabriel von Essen

Kuvaa hyvin vihervasemmiston eduskunta ryhmää jonka veronmaksajat sitten maksaa.

Tsöf

Virret on tulleet meitä alistaneiden joukkojen mukana.

Gabriel von Essen

Ja ne “työväen” laulut ja valta ovat bajonettien kärjissä “vapauttamassa” kapitalistien markkina taloudesta proletaarien diktatuuriin.

Vapaaehtoisuus kunniaan

Hihhuleilta on aika härskiä muslimeiden kustannuksella levittää omaa hihhulointiaan, ennekuin suomessa oli yhtäainotta muslimia niin täällä oli ihmisiä jotka ei halunneet olla hihuleiden eikä hihhuloinnin kanssa missään tekemisissä..

Gabriel von Essen

Vasemmisto hihhuloi kansandemokratiastaan, työläisten paratiisistaan jossa
politrukit valvovat nagant kourassa vapaaehtoisiaan.

mariD

Äänestin “jokseenkin eri mieltä” koska mielestäni kysymyksen asettelu oli laadittu vähän liian hurtilla huumorilla. Ei aseilla uhkailu ja lapset oikein sovi yhteen vaikka kysymys olikin huumorilla höystetty.

Minusta ne jotka haluavat Suvivirttä laulaa niin senkus laulaa. Ne jotka eivät halua, voivat pysytellä tilaisuudesta poissa. Mikä tässä on niin vaikeaa?
Muistan kun Suomeen muuttaessani menin yhdeksännelle luokalle ja kun se päättyi, menimme kirkkoon jossa itsekin lauloin onnellisena Suvivirttä.
Minusta se oli tavattoman kaunis tilaisuus ja tuo virsi saa edelleenkin muistot ja tunteet pintaan. Olisi täysin p*rseestä ottaa Suvivirsi niiltä pois jotka eivät itse sitä halua laulaa, pysykööt vaikka kotonaan tai koulun pihalla sen aikaa kun muut käyvät kirkossa vähän virsiä veisaamassa.
Ei kai se nyt niin kauheaa ole. En ymmärrä miksi näin yksinkertaisesta asiasta saadaan joka vuosi tällainen soppa aikaan. Suvakitko ne siellä taas ovat tämän Suvivirren nostaneet framille vai joku tollo suvakkiopettaja?

Vai onko tähän juttuun Paavo saanut inspiraation Pohjois-Ruotsin tapauksesta jossa rehtori kielsi kirkkoon menemisen oppilailta koska kirkko ei kuulemma ole kaikille ‘turvallinen tila’..heh. Kyllä nää keksii vaikka mitä kunhan pääsevät nöyristelemään musulmaaneille…kurjat.

Last edited 26 päivää sitten by mari
Prozac

Omina kouluaikoina kävimme kirkossa päättäjäispäivänä. Suvivirttä siellä laulettiin. Ketään ei pakotettu laulamaan, enkä itsekään kehdannut lauluääntäni esitellä. Tytöt ehkä pääasiassa lauloivat, ne kiltit tytöt, ei ne kovikset. Pahat pojat keskittyivät enemmän kaikenlaisiin pelleilyihin, kun opettajan silmä vältti. Silti muistan tuon suvivirren laulamisen jotenkin juhlallisena hetkenä, kouluvuosi oli ohi ja kesä edessä. Kenenkään en tiedä ahdistuneen virrenveisuusta syvällisellä tasolla. Nuorilla on muut asiat tuossaiässä mielessä.

mariD

Minusta se nimenomaan oli juhlallinen ja kaunis hetki ja tietenkin minulle kaikki oli uutta kulttuurillisessa mielessä. Olinhan tuossa vaiheessa asunut elämästäni Suomessa vasta 11 kuukautta. Kirkko oli kaunis, virsi itsessään on kaunis – se on lupaus alkavasta kesästä. Oppilaat ja opettajat ovat pynttäytyneet parhaimpiinsa, kaikki on jotenkin täydellistä. Ja kyllä siellä lauloi useimmat pojatkin, niin ja tulit juuri vahvistaneeksi minun olleen ainakin silloin kiltti tyttö koska lauloin kuuliaisesti mukana.

Olen minä tainnut olla kiltti sen jälkeenkin…ainakin suurimman osan aikaa.

Tsöf

Siinä on tasan sen verran kauneutta kuin rumassa miespapissakin..

Gabriel von Essen

Niin, transu se olla pitää julistamassa omaa ilosanomaa sen ihanuuvesta.

Tsöf

Oliko se sitä aikaa kun maa oli vielä litteä?

Prozac

Onko se ollut joskus litteä? Nyt sinä olet vallan erehtynyt.

Gabriel von Essen

Sen keksi 1800 luvulla joku englantilainen ateisti trollina joka toimii hyvin vieläkin.

Tare

Ne laulaa jotka haluaa laulaa, ei kukaan voi määrätä, ei edes toinen uskonto, toisen ihmisen lauluhaluja.

Vapaaehtoisuus kunniaan

Juuri näin jos joku haluaa laulaa suvivirttä vaikka kesken oppitunnin tai bussissa tulee tuo vapaaehtoisuus hänellä olla kenenkään ei ole pakko laulaa kuitenkaan.

Gabriel von Essen

Sorretun voimaa voiteeksi ottanu julistaa aatteen paloaan riippumatta ajasta ja paikasta.

Terhomatti Hämeenkorpi

Mieluummin Suvivirsi kuin la ilaha illa allah – lällätystä !

Tsöf

Mielummin juice leskisen hevidiggarin vuorisaarna..

nimellinen

Ihan vapaaehtoisesti sitä laulettiin

Ei se ole pakollista vain täytyy vain olla

Saitko olla menemättä tilaisuuteen? Aika moni olisi halunnut olla muualla tekemässä jotain järkevää..

Vapaaehtoisuus kunniaan

Fasistit eivät koskaan kannata _vapaaehtoisuutta_

Gabriel von Essen

Yhtä paljon ne kannattavat kuin vasemmistolaisetkin ilkitöihin kysytyäessä.

Jippos123

Kyllä sitä aikoinaan ihan mielellään vaakkui. Siitähän alkoi kesäloma ja kesäduunit.

...

Ilman sitä olisi alkanut päivää aikaisemmin.

Vapaaehtoisuus kunniaan

Fasistit haluavat induktroida lapsia hihhulikerhoihinsa ja siksi sieltä ei saa olla pois ja mielummin haaskaavat _kaikkien_ lasten päivän hihhulointiin ja hoilotteluun.

Gabriel von Essen

Mitä eroa on siis fasisteilla ja vasemmistolaisilla?

AnywayD

Tarvitsee olla paikalla, mutta ei ole pakko laulaa, eikä edes kuunnella toisten laulavan.

Vapaaehtoisuus kunniaan

se on sitä fasistis-sosialistista vapautta, on pakko olla vapaaehtoisesti.

Gabriel von Essen

Nimen omaan “vapaaehtoisesti”.

Maria

Suvivirsi on kiitoslaulu Jumalalle. Ei ketään voi eikä saa pakottaa laulamaan mutta meidän vanhempien on hyvä näyttää myös lapsille esimerkkiä Jumalan kunnioittamisesta ja rakkaudesta meitä kohtaan.

Vapaaehtoisuus kunniaan

Mitä jos jätät näyttämättä meidän lapsille näyttelet vaan niille omillesi? Jumala vihaa sitäpaitsi virsiä ja huonoa musiikkimakua.

Gabriel von Essen

Empä haluaisi tietää mitä näyttelet lapsille yleisillä paikoilla, ehkä poliisi voisi kiinnostua.

Gabriel von Essen

Koska Suomessa on nagantin piippu ohimolla suvivirttä veisatti? Eiköhän ne semmoset ole vasemmiston mielipide vaikuttamista ja laulut “työväen” kapina uhosta kapitalistien massamurhasta.