Koululaiset boikottiin – eivät saaneet viettää päättäjäisiä kirkossa

Arjeplogin kirkko.
Ruotsin Lapissa pikku kunnassa Arjeplogissa tapahtui mielenkiintoinen ilmiö. 7.– ja 8.–luokkalaiset oppilaat kieltäytyivät osallistumasta koulun päättäjäisjuhlaan, koska koulu ei suostunut pitämään juhlaa kirkossa.

Vain yksittäisiä 7.– ja 8.–luokkalaisia koululaisia ilmaantui torstaina koulun päättäjäisjuhlaan. Syynä boikotille oli se, että oppilaiden mielestä heidät pakotettiin viettämään päätösjuhlaa koulujen luokkahuoneissa kirkon sijasta.

Vaikka koulun henkilökunta tiesi mahdollisesta isosta protestista, niin silti päätösjuhlaa ei suostuttu pitämään kylän kirkossa.

Arjeplogin koulun rehtori teki vuonna 2022 uuden linjauksen, jonka mukaan vain yläasteen lopettaville 9.–luokkalaisille pidetään päättäjäiset kirkossa. Tuolloin uutta käytäntöä perusteltiin sillä, että oppilaat voivat kokea kirkon pelottavana paikkana.

Oppilaat kertovat mm. SVT:n uutisille, että olisivat halunneet viettää koulun päättäjäisiä kirkossa. Oppilaiden mielestä on kurjaa kun heitä ei kuunnella ja kirkossa koulun päättäjäiset olisivat juhlallisemmat kuin koululuokassa.

 

Subscribe
Notify of
guest
35 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius KadD

Rehtoritar Helene Lindberg tiesi jo toukokuussa tämän olevan kaikkien oppilaiden tahto, ja sitä noudatetaan kaikkien oppilaiden tahdosta:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/rektor-helene-om-firandet-i-skolan-vi-har-fattat-fullkomligt-ratt-beslut

Päätös on niin demokraattinen kuin se voi olla, sanoo Fredrik Westerlund, Arjeplogin koulutus- ja kulttuurijohtaja.
Niinhän se on.
Suvakkipullero kyykyttää kantakirjakansalaisia ollakseen oikein rakastettava ihanille palleroilleen, joita ei kenties ole koko koulussa ensimmäistäkään.

Last edited 27 päivää sitten by Qroquius Kad
Porkkanalaatikko

Ehkä Arjeplogissa on “monikulttuurisia” oppilaita, joiden takia rehtori siirsi pois päätösjuhlan kirkon tiloista.

Name

Arjeplog on vanhaa saamelaisaluetta. Sikäli monikulttuuria.

Wanhat vihulaiset.

Niin enitenhän kirkko on kurittanut saamelaisia..

ardfhh

Niin sitten jeesustelijat turvat tukkoon koululaiset eivät halunneet mennä kuuntelemaan myöskään kirkkoon karvaturvan rakkaustarinaa vaan isoon tilaan hengaamaa koska siellä olisi ollut tilaa koska koulussa ei ole salia, kirkko olisi luonollisesti halunnut maksun tuosta koska tarvitseehan läskipappi lisää läskiä leivälleen se on sitä kristuksen pyyteetöntä rakkautta jota läskipappi edustaa. Kukaan ei sitten jaksanut mennä koululle puoleksi tunniksi kuuntelemaan lässytystä joka venytetään pidemmäksi täytepaskalla kun kesäloma ja kaikkea kivaa, pienemmille lapsille kirrko luultavasti on pelottavampi paikka etenkin pojille kun niistä papeista ei tiedä ja isommat vetää vielä turpaan…

mariD

Ymmärsitköhän yhtään mistä uutisissa oli kysymys? Vai olisiko niin ettei lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kannattaisi kommentteja raapustella.

Fatwantarkistaja

No jos 13- ja 14-vuotiaat pojat pelkäävät kirkkoa, niin olisikohan koulutus mennyt sen verta perseelleen, ettei niistä ihmisiä saa enää tekemälläkään.

---

Sanavalintasi oli täsmälleen oikein tajusitkohan edes itse?

-fjgvh

31m ääntä joista 20 torverkosta luultavasti samalta tyypiltä eivät ymmärtäneet mitään tuosta tekstistä..

Tare

Ruotsi on niin muslimi uskonnon kyllästämä että tuollaiset koetaan loukkauksena joka on kyllä aivan käsittämätöntä. Ikään kuin annetaan rikkakasvien valloittaa ja pilata hyvin hoidettu puutarha.

Koeputkikoe

Toistaiseksi vauraalla maalla on ilmeisesti varaa leikkiä muslimonikulttuurilla.

Last edited 27 päivää sitten by Koeputkikoe
mariD

Olisi tosi mielenkiintoista tietää kuinka paljon Ruotsin bruttokansantuotteesta tulee ihmisiltä jotka ovat kotoisin sellaisista maista kuten Somalia, Irak, Afganistan, Syyria, Iran, Eritrea jne. Eli näitä ns. Mena-maita.

Mitään tekotyöpaikkoja ei lasketa eikä myöskään kebab-luolia joita Tukholmassa on suurinpiirtein 15 metrin välein kaupunginosasta riippumatta. Nuo kebabluolat ovat – kuten Suomessakin – valtion alkuun tukemia ja kun tuki loppuu, siirtyy omistus sukulaiselle. Kun valtion tuki taas aikanaan loppuu, siirtyy omistus jälleen toiselle sukulaisille. Tässä meillä on ikiliikkuja.

Mutta tuo Mena – maiden osuus Ruotsin bruttokansantuotteeseen, mieluiten nettoveronmaksajan ominaisuudessa.
Kuinkahan paljon se mahtaa olla ja onkohan tätä tietoa millään konstilla edes saatavilla?
Ruotsissa kun ollaan kaiken maailman rekistereiden ja tilastoiden kanssa vieläkin tarkempia kuin Suomessa. Veikkaanpa silti, että tappiolle jää Ruotsin valtio ja rutkasti jääkin (tosi vaikea veikkaus…).

AnywayD

Tuo yrityksen suvussa pyörittäminen oli Tukholmassa todellisuutta jo 80- ja 90-luvuilla.

mariD

Helppo uskoa. Se starttimallihan Suomeen on kopioitu nimenomaan Ruotsista.

mariD

Ruotsi tekee kaikkensa ollakseen nöyrästi polvillaan islamin edessä. Sama se mitä se vaatii, uhrataan vaikka lapset kunhan saadaan olla paikallisten imaamien edessä The Hyviä Ihmisiä vaikka tosiasiassa nuo imaamit halveksivat kantaruotsalaisia.

Tässä oli hauska kohta perusteluissa – muut kuin 9.luokkalaiset saattavat kokea kirkon pelottavana paikkana.
Aika paska tekosyy näin rumasti sanottuna sunnuntaiaamun kunniaksi.

Vielä se, että Ruotsissa on perinteisesti painotettu diskuteeraamista, sitä että kaikkia kuunnellaan ja kaikkien mielipiteet otetaan huomioon, ainakin jollakin tasolla. Tässä tapauksessa käsittääkseni ylivoimainen enemmistö lapsista olisi halunnut päättäjäisiin kirkkoon mutta siihen ei suostuttu, joten diskuteeraamiskulttuuri koki nyt kovan kolauksen muslimeiden miellyttämisen halun kustannuksella.

Vastaavia juttuja tulee Ruotsista ihan solkenaan ja se ei todellakaan rohkaise uskomaan siihen, että Ruotsi voisi tästä matuhelvetistä vielä joskus jotenkin selvitä, päin vastoin, vauhti tuntuu edelleen kiihtyvän vaikka jotain kosmeettisia rajoituksia maahanmuuttoon onkin tehty.

Dan Wesson

Onhan se tässä vaiheessa jo aivan selvää, että Ruotsi valtiona tulee tuhoutumaan 20 vuoden sisään ja tilalle tulee Sverigestan niminen kalifaatti. Punaviherkommistit ja rajaton suvakismi on ottanut ylivallan.
Väestönvaihto on jo hyvässä vauhdissa. Tarvitaan sota tai ihme jotta Ruotsi pysyy Ruotsina. Ei muuten, mutta kalifaatti on Suomellekin iso turvallisuusriski.

mariD

Se että mainitsin “kuinka Ruotsi voisi tästä matuhelvetistä vielä jotenkin selvitä”, viittasin sillä lähinnä juurikin tuohon mainitsemaasi ihmeeseen. Eli toivo on aika pieni, sanoisinpa olematon.

Ruotsin demografia on jo nyt niin vääristynyt, että se muuttaminen kalifaatiksi tapahtuu tulevaisuudessa helposti vain äänestämällä. Kunhan islamistit ensin pykäävät pystyyn kalifaattia ajavan puolueen tai puolueita niin peli alkaa olla selvä.
Suomella olisi vielä pieniä mahdollisuuksia jos kelkka haittamaahanmuuton suhteen kääntyisi tarpeeksi ajoissa. Ongelma on valtamedian suosiossa oleva suvakisto joita kansasta eri arvioiden mukaan on 10-20%. Siihen päälle vielä toimittajat, tietyt taiteilijat, erilaiset “asiantuntijat”, punaprofessorit jne, heistä lienee noin 80% vihervasemmistoa. Niin, ja joka uutisessa lisää maahanmuuttoa kiljuva EK. Valitettavan synkältä näyttää Suomenkin suhteen. Jotain pitää tapahtua jotta suvakiston turvat saadaan tukkoon. Miten se sitten käy, se onkin toinen juttu. Minä en tiedä.

Dan Wesson

Eipä suvakiston turpa sulkeudu varmaan millään. Ruotsissa on nähty jo niin vakavia marakateista johtuvia ongelmia, että on vaikea nähdä mikä suunnan kääntää. Itselle ei tule mieleen muuta kuin tilanne, jossa äärisuvakit joutuvat itse kärsimään seurauksista. Siinä jos oikein kunnolla saa marakateilta runtua, voi suvakkitaivas siirtyä reaalimaailmaan.

Qroquius KadD

Eipä se toiminut Viherville Komsiin, vaikka kurdi yritti puukottaa hengiltä eikä puolueensa sihteeri Panolaituriin, vaikka kaksi neekeriä hakkasi Brysselissä aivovammaiseksi.
Kumpikin hilluu edelleen monikulttuurin ihanuutta.

Suvakismi on psykiatrinen sairaus, josta ei voi parantua.

Anonyymi

SDP, vihreät ja vasemmistoliitto ovat sitä samaa pas-… siis porukkaa eri paketissa. Siitä kertoi Li Anderssonin saama äänimäärä EU-vaaleissa. Muuten on mahdoton uskoa, että Suomesta löytyisi vielä tuollainen määrä kommunisteja.

Qroquius KadD

SDP on ollut kommunistipuolue siitä asti, kun Rafael Paasio heitti vuonna 1966 asevelisosialistit puolueesta ja kutsui kommunistit tilalle.
Vihreistä tuli kommunistipuolue Suuren ja Mahtavan hajottua, jolloin taistolaiset valtasivat puolueen ja heitivät koijärveläiset menemään.

Porkkanalaatikko

Ehkä joku Ruotsissa asuva muslimi osaisi kertoa mitä ovat ajatelleet tulevaisuuden nimeksi alueelle, jolla nykyinen Ruotsi sijaitsee.

Qroquius KadD

Varmaankin Ruotsin islamilainen kuningaskunta, al-Mamlakat al-Islamiyyah al-Suwayda.
Kuningassukuna ei tietenkään ole silloin enää Bernadotte vaan joku Arabian niemimaalta haettu, eikä siinä valtakunnassa suwayda mitään muuta kuin islamia.

Last edited 26 päivää sitten by Qroquius Kad
Anonyymi

Ennustukset toteutuu. Eurooppa valloitetaan naisen kohdun kautta. Yksi muslimimies voi panna paksuksi samaan aikaan neljä yksinhuoltajaäitiä.

Anonyymi

Ehkä se on parenpikin, ettei selviä. Jos kiristäisivät kunnolla politiikkaansa ja tehostaisivat karkotuksia, voisi olla se vaara, että suuntaavat entistä enemmän Suomeen. Tavallinen omilla aivoillaan ajatteleva kansalainen ei niitä tänne halua.

Fatwantarkistaja

Kirkossa kummittelee. Mistä tapulista luulette homojen lentävän? Nehän voivat teljetä ovet ja polttaa kerettiläisinä. Aitoja ja ajankohtaisia pelkoja ovat, rehtori toimi oikein tuomitessaan vain 9-luokkalaiset varmaan kuolemaan ja sitä kautta elävään Helvettiin! Ei niitä lapsia muutenkaan missään näkyisi, jatko-opiskelut suoritetaan hieman isommassa kauppalassa.

Jippos123

Eikös matukiimaiset päättäjät olisi voinut muuttaa kirkon moskeijaksi vaikka yhtään musua ei koulussa ole?
Sinne olisi kärrätty imaami vetämään loitsujaan ja taustalla muutama kähtävä olisi ampunut rynkyllä kattoon. Toki yksi vuohikin olisi lahdattu.

Anonyymi

Kirkko pelottava paikka? Täytyy saada kyllä aivonystyrät väännettyä melkoiseen umpisolmuun tällaiseen uskoakseen! Alan olla kurkkua myöten täynnä näitä kaikenkarvaisia selittäjiä, joiden jutuissa ei ole mitään järkeä eikä logiikkaa.

Qroquius KadD

Rehtoritar Helene tarkoitti tietysti kirkon olevan sille itselleen pelottava paikka;
mistä sitä voi tietää, milloin Jeesus hyökkää kimppuun jostain?

sga
Gabriel von EssenTarkkana..

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?t=42226 Tuolla on juttu kirkollisesta safespacesta

Qroquius KadD

Aivan.

Rippileirillä oli turvallista.
Sitten pappi alkoi käyttäytyä levottomasti juovuksissa.
Sen seurauksena pappi ajettiin pois leiriltä ja sillä siisti.
Nyt leiri olisi taas turvallinen ja sitä voitaisiin jatkaa.

Kaikki kunnossa, paitsi että keskeyttivät turhaan leirin, joka olisi nyt turvallinen kun pappi ajettiin pois, mikä oli aivan oikein toimittu.

+ULFBEHRT+

Eivätkös ne rippikoulutytöt ole aina saaneet pappia pelätä?

Eikä edes sitä Kyllikki Saaren tapaustakaan ei ole vielä virallisesti ratkaistu.

Leppi

Pelkäävät..