Oulun kauppakeskus Valkeassa taas uusi puukotus – yksi sairaalaan, yksi putkaan

Oulun kauppakeskus Valkeassa on tapahtunut tiistai-iltana uusi puukotus. Poliisi on ottanut yhden kiinni, kun tekijä oli puukottanut toista henkilöä.

Poliisin tiedotteen mukaan noin kello ilta kymmenen aikaan henkilö oli puukottanut kauppakeskuksen tiloissa toista henkilöä. Uhrin vammojen laadusta ei vielä ole tietoa, sillä henkilö kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan.

Poliisi sai Valkeaan hälytyksen kymmenen aikaan ja otti heti paikan päällä yhden henkilön kiinni epäiltynä teosta. Paikalla saapui useita partioita ja ainakin osia kauppakeskuksesta suljettiin.

 

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jippos123

Jos asiasta ei enää kuulu mitään niin normaali “yksittäistapaus” ilman mielenvikaisia natseja.

Sami

Natzismi on rauhan uskonto, ei pidä tuomita kaikkia natseja vain muutamien natsien pahojen tekojen takia.

Jos tuomitsemme kaikki natsistisen rauhanuskonnon kaikki jäsenet vain muutaman natsin pahojen tekojen takia, on se juuri sitä mitä pahat natsit haluavatkin- älkää tehkö sitä.

Pahat natsit eivät harjoittaneet oikeaa natsismia, oikea natsismi on rauhan liike.

Last edited 24 päivää sitten by Sami
EnFinneIgen

Presidentti Stubb ja pääministeri Orpo jyrähtävät Oulun tapahtumista (iltalehti.fi)

“Jokaisella on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi. Vain yhdessä voimme kitkeä rasismin. Vain yhdessä voimme rakentaa turvallisen Suomen. Toivotan paljon voimia väkivallantekojen uhreille ja heidän läheisilleen.”

Vittuakos nuokin sitten haalivat Suomeen turvattomuuskulttuuriväkeä ?

mariD

Jep mitä enemmän Suomeen on haittamaahanmuuttajia rahdattu, sitä turvattomammaksi meno on muuttunut. Ei koululaisten aiemmin tarvinnut pelätä väkivaltaisia ulkomaalaisjengejä. Poliitikot, myös Orpo ja Stubb ovat osaltaan vastuussa siitä, että Suomesta on tullut turvattomampi, ei siihen rasisteja ole tarvittu.

Sami

Kauppakeskus suljettiin

“Tekninen vika”? 🤪

Dickie

punkkareita, skinejä vai tedejä tai hämyjä?
iskijöinä?

ellei peräti hevareita.. tai

MUTIAISIA? neekereitä tai MANNEJA?
homoja vai suvakkeja?

transuja?

Pappara

Joku silminnäkijä kertoi iltalehdelle:

“Siellä oli aika paljon ihmisiä piirittämässä. Myyjät yrittivät tavoitella jotain korkeampaa henkilöä, mutta yhteistuumin tekivät päätöksen, että turvallisuussyistä kauppa suljetaan aikaisemmin, lukija jatkaa.”

Tuollaisissa paikoissa on tyypillisesti useita silminnäkijöitä, joten jonkun tulisi kyllä kirjoitella anonyymisti jotain jotta arvuuttelut ja spekulaatiot eivät lähtisi liian villille laukalle.

Poliisi kertoo kyllä aikanaan ne tarkemmat yksityiskohdat jos ylipäänsä kertoo.

Dickie

aika rasistinen nimi “Valkea”! pitäisi olla Mustala tai Neekerilä

Rape

Niinpä. Aika ajankuvaan sopimaton nimi tuolla kauppakeskuksella joka rakennettiin tukkimaan Isokatu. Purkakaa jo tuo murhamiehiä ja vetelehtijöitä vetävä joutenolopaikka pois.

Eläintarha

Vuodesta 2015 lähtien kauppakeskusta on kutsuttu nimellä Valkean vastaanottokeskus.

AnywayD

Valkea tarkoittaa myös tulta, nuotiota.

Gabriel von Essen

Vihjailetko jottai?

Dickie

Kovaa pelii Oulussa, oliks tä jo kolmas puukotus parin päivän sisällä, ei enää pysy laskuissa

Pappara

Tuollaiset paikat tarvitsevat näemmä muutaman aseistetun vartijan.
Suomen poliisilla ei ole resursseja jalkautua vahtimaan monenkirjavaa nykynuorisoa.

Vaatiiko lakimuutoksia vai saavatko vartjat jo nyt kantaa pistoolia ja/tai etälamautinta joissakin erityistilanteissa ?

Last edited 24 päivää sitten by Pappara
Qroquius KadD

Tähän on jo vastattu:

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2015/20151085#L2P19

Kohta varmaan täytyy vastata taas uudestaan.

horrible_harris

Tällä kertaa saattoi ei niin yllättäen ollakin kyseessä kunniakansalaisen suorittama teko, kun tekijän taustaa ja muita mahdollisia rikoksia ei ole kaivettu esiin. Se, että väkivaltarikosten tekijän taustoilla revitellään mediassa vain silloin, kun kysessä on laitaoikeistoon kallellaan oleva tekijä, kuulostaa ei enempää eikä vähempää kuin kansanryhmää vastaan kiihottamiselta. Olisikohan asiasta aiheellista tehdä valitus tai tutkintapyyntö johonkin viralliseen instanssiiin?

Qroquius KadD

Sen kun teet.
Mikä estää?

AnywayD

Ruotsissa on tarjottu syyksi maahanmuuttajalähiöiden rikollisuusongelmaan sitä, että asuinalueet on suunniteltu väärin. Kumma kyllä samoilla asuinalueilla aiemmin asuneet ruotsalaiset ja suomalaiset eivät muuttuneet rikollisjengeiksi ja tavattomiksi ongelmiksi. Heidän aikaansa samat asuinalueet olivat ankeampia kuin maahan muuttaneiden oikeauskoisten ja afrikkalaisten aikana.

Jos tätä samaa ajattelua syistä sovelletaan tuon kauppakeskuksen puukotusten selittämiseksi, on vika tuon kauppakeskuksen arkkitehtuurissa ja huonossa viihtyvyydessä, jotka yhdessä saavat ihmiset sekoamaan ja puukottelemaan. Kauppakeskus tulee kai haastaa oikeuteen.

Last edited 24 päivää sitten by Anyway
Sami

Helsingin Sanomien mukaan suuri ongelmien aiheuttaja on vastaanottokeskuksen apeat verhot.

Päkiävaara

Uusintakin puukottajaa voi luonnehtia haittaväestöön kuuluvaksi. Sukunimi voi olla ruotsalaisperäinen vaikka puukkomies ei sitä ole.

EnFinneIgen
Qroquius KadD

Kyllä.
Tämä on Suuressa Maailmassa niin yleistä, että sillä on oma nimensäkin:
copycat.

Charles Friesen

Donakosy is a leading technology company in the AI space, dedicated to developing groundbreaking solutions that enhance content creation. With a team of passionate and talented professionals, Donakosy aims to make AI accessible to all, revolutionizing the way digital content is generated across various industries.