Poliisin mukaan eilisessa Oulun puukotuksessa rasistinen motiivi

Oululaisessa kauppakeskus Valkeassa tapahtui tiistaina 18. kesäkuuta hieman ennen puoli kymmentä illalla väkivallanteko, jossa mies löi toista miestä teräaseella. Poliisi tutkii tekoa tapon yrityksenä.

Poliisille tuli hälytystehtävä oululaiseen kauppakeskus Valkeaan tiistaina hieman ennen puoli kymmentä illalla. Ilmoituksen mukaan kauppakeskuksessa on tapahtunut puukotus, jonka tekijä on vartijoilla kiinni. Paikalle meni useita poliisipartioita ja ensihoidon yksikkö.

Ensihoito vei puukotuksen uhrin sairaalaan. Hän on täysi-ikäinen, ulkomaalaistaustainen, Oulussa asuva mies. Teräaseella lyönneistä aiheutui hänelle vammoja ylävartalon alueelle, hän ei ole hengenvaarassa.

Teosta epäilty on alle 18-vuotias, mutta kuitenkin 15 vuotta täyttänyt, eli ikänsä puolesta hän on rikosoikeudellisesti vastuussa teostaan. Poliisi on ottanut hänet kiinni ja selvittää asiaa yhteistyössä sosiaaliviranomaisten kanssa.

Poliisi selvittää tapahtumien kulkua ja teon motiivia. Alustavasti on tullut ilmi, että teon motiivi olisi rasistinen. On myös viitteitä, että teko olisi kopioitu edellisen viikon kauppakeskuspuukotuksesta.

 

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Hans

Nyt normaalit alkavat nousta kapinaan yhdeksän vuotta jatkunutta islamistiterroria vastaan; valepakolaiset joukkoraiskasivat kymmenittäin lapsiamme ja niitä vaan hyysättiin enemmän, kaikki oikeudet, ei velvollisuuksia.

EnFinneIgen

Presidentti Stubb ja pääministeri Orpo tuomitsevat jyrkästi Oulun tapahtumat (iltalehti.fi)

Nuokin motiivipojat ymmärtävät kyllä syyt ja seuraukset, mutta kun on se YK:n Agenda 2030.
Käänteisen kehitysavun hinta lienee “liikesalaisuus”.

mariD

Onkohan Sipiläkin shokissa?

Juha Sipilä

Olen shokissa.

Sami

Aika hurjaa että rasistisella motiivilla puukotetaan. Useinmiten raiskauksissa ja katuryöstöissä on rasistinen motiivi.

Jos valkoinen puukottaa, on hän syyllistynyt “kulttuurin omimiseen”.

Kalsarikännit

Hyvin sanottu “kulttuurin omimiseen”. Ja jos valkoista puukotetaan niin siinä ei ole rasistista motiivia. Mikähän se motiivi on?

Qroquius KadD

Se on kaikkein haavoittuvimmissa asemissa olevien palleroiden itkuinen hätähuuto spermanaamojen rassissmista, fassissmista ja nassissmista.
Lukekaa vaikka Hell-Sinkin Totuudesta ja katsokaa YLEnannosta, maailman luotettavimmista uutismedioista!

Last edited 23 päivää sitten by Qroquius Kad
japadappaduu

Koko maan johto presidenttiä ja pääministeriä myöten on järkyttynyt ja tuomitsemassa teot, koska uhrit oli kerrankin ulkomaalaistaustaisia.
En ole kuullut yhdenkään poliitikon tuomitsevan jatkuvasti tapahtuvia suomalaisnuorten ryöstelyitä, puukotuksia, nöyryytysväkivaltaa jne.
En ole myöskään kuullut sanaakaan paheksuntaa siitä että “kunniaväkivallan” takia poltettiin vaimo elävältä jne..

Suomi Finland

Se on katsopas niin, että kotiolot, sosioekonominen asema, korkeakulttuuri, sotatraumat ja blaa blaa.

Mutta jos otat Mein Kampf opuksen käteen ja hullaannut lukemastasi, olet natsi ja rasisti ja 100% paha, ilkeä, sadisti & radisti & basisti.

Silti olen kyllä sitä mieltä, että satunnaisten ulkomaalaistaustaisten puukottaminen ajaa jonkun muun asiaa kuin maahanmuuttokriittisten.

Tuo rajalaki on saatava pikaisesti voimaan.

Olen muuten melko varma siitä, että Darra ja Kontula voivat keuhkota ja räksyttää ‘ihmisoikeuksista’ ja avonaisista rajoista vapaasti sen vuoksi, että tietävät olevansa vähemmistössä. Mutta jos olisi aidosti vaara, että rajalaki ei tulisi voimaan heidän takiaan, niin joutuisivat pitämään pienempää suuta.

Katastrofi olisi sitten näiden kiiluvasilmäisten idealistien syytä ja sitten koko kansa kääntyisi vasemmistoliittoa ja vihreitä vastaan. Nyt he voivat vielä pitää yllä illuusiota tinkimättömästä ‘ihmisoikeus’linjastaan.

Katsokaapa vaan: vasemmistohörhöt tulevat syyttämään Perussuomalaisia näistä puukotuksista. Koska Purra sitä ja tätä, niin nyt tämä ‘avoimen rasistinen’ retoriikka saa tällaisia tekoja aikaan.

mariD

RKP:n uusi puheenjohtaja Adlercreutz voisi halutessaan vastata sinulle miksei hän ole valmis hyväksymään uutta rajalakia. Enpä usko, että kuitenkaan vastaisi koska tarkoitus on esittää eräänlaista suvakkiteatteria. Sellaista kaksinaamaista peliä jossa RKP on alansa mestari.

mariD

Vastasin kommenttiisi ja jouduin jälleen kerran odotussaliin. Tätä tapahtuu minulle jo vähän liian usein, eilenkin ‘vain’ kaksi kertaa.

Qué coño le pasa a este sitio web?

mariD

Kuten jo muut ovat kommentoineet, nyt ollaan maan korkeinta johtoa tippa linssissä kun oletettavasti kyseessä olisi rasistinen motiivi. Tosiasiassahan PK-seudulla ja muissa suurissa kaupungeissa ulkomaalaistaustaiset väkivaltaiset katujengit ovat rasistisin motiivein hyökänneet kimppuun ja väkivaltaisesti nöyryyttäneet suomalaislapsia, videoineet kaiken some-alustoille joista niitä on jaettu edelleen muille, mm jengiläisten kavereille naureskeltavaksi.

Koska tämä Oulun tapahtuma on niin tuore, ei voida vielä tietää mikä tässä on todellinen motiivi. Voi olla ihan henkilökohtaisia juttuja tai sitten nyt vain kamelin selkä katkesi ja jollain kilahti. Enkä ihmettele sitä yhtään. Oulussa on tapahtunut ulkomaalaisten toimesta niin paljon järkyttävän pahoja juttuja kantaväestöä kohtaan, että jotain tällaista saattoi jopa odottaa.

Mutta tuo poliitikkojen ja suvakkien teennäinen lämmin itku, Kyllä jumaliste kun oma kansa kärsii väkivaltaisten musulmaanijätkien terrorisoimisesta, niin jos jotain kuuluu, alkaa se iänikuinen lässytys syrjäytyneistä nuorista jotka tarvitsevat vain hiukan ohjausta ja jotain vtun räppipajoja veronmaksajien rahoituksella. Ja eiköhän hallitus saa taas vihervasemmistolta täyslaidallisen. Varmaan vaativat hallitusta sanoutumaan kaikesta rasistisuudesta irti.

Edit: vähän off-topic mutta RKP:n uusi puheenjohtaja Adlercreutz ei ole vielä valmis hyväksymään uutta rajalakia jota hinkattiin vissiin seitsemän kuukautta Brysselin suopealla avustuksella.

Mikä ihme tätä puoluetta oikein vaivaa? Laitetaan Närpiöön 300-400 somppua. Jospa se mieli alkaisi sitten muuttua.

Last edited 23 päivää sitten by mari
AnywayD

Muutama päivä sitten oli Oulussa samana päivänä kaksi puukotusta. Yhdessä joku valkoihoinen pisti puukolla värillistä, mutta ei siitä tullut mitään hengenvaaraa. Toisessa värillinen pisti puukolla valkoihoisen hengiltä.

Valkoihoisen puukolla heiluminen nousi otsikoihin ja poliitikot esittelivät mediassa olevansa kauhuissaan.

Värillisen suorittama puukotus, jossa valkoiselta uhrilta lähti henki, ei kiinnostanut mediaa, eikä kukaan kauhistellut mediassa.

mariD

No, juuri tätä tarkoitin. Nämähän ovat suorastaan riemuissaan kun joku etno saa onnettoman pikku haavan joka olisi laastaroitavissa. Onnessaan siitä, että nyt päästään huutamaan sitä laitaoikeistoa ja muuta pskaa, ei niitä kiinnosta pätkän vertaa nuo uhrit oli ne sitten etnoja tai kantasuomalaisia. Tarkoitus on vain nostattaa omaa egoaan ja kerätä poliittisia pisteitä äänestäjien silmissä.

Voi saatana että halveksuttaa koko touhu! Jälleen kerran olen hyvilläni, että tuli häivyttyä muille maille. Tosin suvakkeja ja sosialisteja riittää täälläkin.

Last edited 23 päivää sitten by mari
Jippos123

Nyt kyllä oli puukottajalla väärä kohde. Tietojen mukaan uhri oli kauppakeskuksessa ravintolassa työskentelevä aasialaistaustainen mies eli kinuski tai Vietnamilainen.
Ei siis käytävillä pikkutyttöjä metsästävä yöntimo tai kamelikuski.

luke

Kun mamutaustainen joutuu rikoksen uhriksi Sdp ja muu vihervasemmisto pöyristyy ja vaatii sitä ja tätä mutta kun mamu puukottaa katkoo päitä ja polttaa elävältä niin asia vaietaan ja lakaistaan maton alle .Onhan mamujen kantaväestöön kohdistamat väkivallanteot suhteessa ja muutenkin moninkertaisia mutta muut ensin Sdp.

Qroquius KadD

Eipä ole vieläkään kerrottu minkä värinen oli puukottaja.
On huudettu RASSISSMIAAAA, mutta ei kerrottu puukottajan olevan suomalainen saati kantakirjasuomalainen.

Haiskahtaakin siis kansallispukuiselta vähemmistöltä.

Suomi Finland

Tätä vastaan puhuu se, että tekijällä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Qroquius KadD

Saattoihan tuo olla Perheen Musta Lammas, jolle oli tullut aika ansaita mustalaismiehen ylevä status.

Last edited 23 päivää sitten by Qroquius Kad
mariD

Jos olen käsittänyt oikein niin puukottaja on alaikäinen, joten se ettei hänellä ole aiempaa rikostaustaa, voisi selittyä sillä ettei tyyppi ole vielä ehtinyt kerryttää historiaa ja eikö alaikäisten taustat pyyhitä aika nopeasti pois. Tai sitten tyyppi on matu joka on tullut maahan vasta äskettäin jostakin p*rseen kolosta.

Monessa muussa maassa puukottajan tausta olisi kerrottu jo kaikilla uutiskanavilla moneen kertaan. Suomessa sitä ei haluta kertoa vaan totuutta pidätellään jostakin syystä. Voisikohan se syy olla siinä, että kaikki rasistinhuutelijat näyttäisivät typeriltä kun paljastuu, että syyllinen onkin matuloinen. En tiedä ja tämä on toki ihan vain spekulointia.

jake

sitä saa mitä tilaa.vuoroin vieraissa.muukalaisten päähän ei oikeastaan käy lippis vinossa vaan kirves.