Miltä näyttää Venäläinen suoraviivainen propaganda?

Zaporižžjan ydinvoimalaa.
Venäjän ulkoministeriön ja ylipäätään virallisten politrukkien lausunnot ovat tavallaan hauskaa luettavaa. Niissä yhdistyy jokin sellainen propaganda, johon lännessä ei ole suoraan totuttu. Ryssän propaganda on jotenkin niin suoraviivaista.

Esimerkiksi 22.6. julkaisi Venäjän ulkoministeriö lausunnon, jonka taas Suomessa oleva Venäjän lähetystö julkaisi. Lausunnossa Venäjän ulkoministeriön edustaja Maria Zakharova paheksuu Ukrainan tekemiä “terrori-iskuja” Zaporižžjan alueella sijaitsevaan Enerhodar kaupunkiin. Iskussa vaurioitui Zaporižžjan ydinvoimalan läheisyydessä olevia sähköasemia ja työntekijöiden perheet joutuivat vaaraan.

Zakharova sanoo:

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Zelenskin hallinto on selvästi osoittanut terroristiluonteensa ja täydellisen piittaamattomuuden rauhanomaisten ydinlaitosten turvallisuudesta.

Ja jatkaa, tästä jatkosta tykkään erityisesti:

Siitä lähtien, kun Zaporižžjan ydinvoimala yhdistyi Venäjän ydin”perheeseen”, maamme (Venäjä) on tehnyt merkittäviä ponnisteluja, joiden tarkoituksena on paitsi luoda asianmukaiset työolosuhteet laitoksen henkilökunnalle, myös nostaa sosioekonomista elintasoa Enerhodarissa ja parantaa infrastruktuuria. Teemme kaikkemme varmistaaksemme, että siellä asuvat ihmiset saavat mitä tarvitsevat ja ovat suojassa Kiovan juntan rikollisilta provokaatioilta.

Siinä Zakharova vain toteaa, että Venäjä liitti itseensä Ukrainan alueita. Sellaista on suora propaganda. Ei mitään sössötystä kemikaalivanoista, biolaboratorioista tai Natosta – Venäjä vain liitti.

 

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
P. Unapeukku

Neuvostoliitto hajosi G. Orbatshovin käsissä ja Venäjä uhkaa hajota P. Utinin käsissä.

Vladimir Putin

Minä olen sitä mieltä että iltiksistä sitä häpeilemätöntä propagandaa vasta saakin lukea.

torrehaa

Nils Gustafsson sen kekkasi siinä yhtäkkiä,asia on justiinsa näin ja sillä sipuli.

Qroquius KadD

Imperialistisen Roistovaltio Moskovian viralliset julkilausumat on suunnattu moskoviittiörkeille, joiden korvissa tuo kaikki kuulostaa hienolta ja asiaankuuluvalta.
Länsimaissa se kuulostaa pelkästään idioottimaiselta, mutta moskoviitit eivät jaksa sellaisesta välittää.

Moskovia on maailman napa jonka ympärillä kaikki pyörii ja ylimääräiset pudotkoot reunalta pois kyydistä.

Fatwantarkistaja

Siltä tuo vaikuttaa, ettei näitä juttuja ole lainkaan tarkoitettu muille kuin omille kaalinpäille. Kaiken maailman natsifikaatiota ja milloin mitäkin.

Puuttini on siinä mielessä fiksu, että laittaa monesti Zakhaarovan/jonkun muun hölisemään täysin kilipäisiä horinoitaan. Tuommoiset voi tarvittaessa nakata ikkunasta, ellei kansa usko, ei mene oma uskottavuus.

Hieman rinnastaisin erääseen L. Anderssoniin (nimi muutettu). Akka tajusi yleensä pitää naamansa näkkärillä muiden ministerien kirkuessa rasismia tai muita harhojaan julki. Silloin näyttää porukan viisaimmalta.

P. Unapeukku

Voiko Venäjä vielä romahtaa? Professori: Näin kävisi Suomelle – Ulkomaat – Ilta-Sanomat
Artikkelissaan Liuhto arvioi, että sekasorron ajassa Venäjältä Suomeen tapahtuisi ”massiivinen maastapako”. Liuhdon mukaan tällainen muuttoliike ylikuormittaisi Suomen Rajavartiolaitoksen ja turvapaikkajärjestelmän.

Sehän ylikuormittaisi koko suomalaisen yhteiskunnan jos takaisintyöntäminen jätettäisiin rajavartiolaitoksen varaan.
Avuksi tarvitaan luonnollisesti kymmeniätuhansia (aseistettuja) reserviläisiä.

Presidentti Al Stubb ja tuleva virkamieshallitus toteavat tietenkin poikkeusolot jo ennen sitä..

Pappara

Maaorjien jälkeläiset eivät ilmeisesti osanneet äänestää oikein koskapa he menivät vaihtamaan orastavan demokratian uuteen staaliniin.

Tosin ei se demokratia täällä lännessäkään mikään koko totuus ole.
Sitäpaitsi demokratia jouduttaisiin ajamaan alas Euroopassakin mikäli väestöä kasvatettaisiin muutamassa vuodessa vaikkapa kymmenellä prosentilla (Suomen kohdalla siis puolella miljoonalla…)

Pera Pervo

Sodan alussa mainitut kymmenet biolaboratoriot on ihan unohdettu. Siis ne missä USA:n käskystä kehitettiin vain venäläisiin tarttuvia tauteja. Kai niitä muutama riitti Venäjään liittyneillekkin alueille.

Odotan mielenkiinnolla uutista ensimmäisestä museoidusta laboratoriosta. Olis oikea humoristin lomakohde.

Dan Wesson

Samaa paskaa ryssä on koko aloittamansa sodan ajan julistanut. Se vain on näin ulkopuolelta katsottuna koomista, että todennäköisesti kaikki tai suurin osa paskapuheesta ja valehtelusta uppoaa ryssiin kuin häkä. Orjakansa on niin tottunut alistamiseen ja valehteluun.

Sen kun pitää mielessä, ettei ryssän röyhkeydellä, valehtelukyvyllä ja brutaalilla asenteella ihmisen tai minkään muun elävän olennon elämää kohtaan ole mitään rajaa, niin hyvin menee.

Mutta sekin on otettava huomioon että putleri ja kätyrit yrittävät tulla jonain päivänä kylään. Silloin pitää olla valmiudet ja suorituskyvyt kunnossa lyödä luu niin syvälle ryssän kurkkuun, ettei tarvitse jossitella. Niin kuin on nähty, riittävä tulivoima on valitettavasti ainoa asia, joka pitää ryssät omalla puolellaan rajaa.

Qroquius KadD

Jos Putler päättää tulla kylään, se on III maailmansota.
kas kun Suomi ei enää ole yksin.

Enkä todellakaan jaksa uskoa Putlerin menettävän järkeään niin, että kuvittelisi voivansa voittaa III maailmansodan kun ei pärjää edes kolme kertaa pienemmälle Ukrainalle.
Miten sitten muka NATOlle?

No en oo huomannu

Eikö Suuri ja Mahtava Puolustusliitto NATO ole jo sodassa vai etkö ole huomannut kuinka NATOn mahtavat aseet tappavat siviilejä.

Qroquius KadD

Älä valehtele.

Dan Wesson

Ei ryssä Natolle pärjääkään. Siihen ei tarvita edes koko Natoa, mutta parempi se on järjestää asiat niin, että tehdään kerralla selväksi seuraukset jos jotain koiruuksia harkitsevat.

torrehaa

Venäläinen kirjeenwaihto vastaa Suomaalaista tiedonvälitystä.

fingerpori-kirjeenvaihtja