Hyvän mielen uutisia: Muunsukupuolisten asema raskausaikana paranee

@kaleva_fi

Muunsukupuolista Juko Koskista puhutellaan usein naisena. Tämän jatkuva korjaaminen ottaa voimille, varsinkin raskaana ollessa. Kolmatta lastaan odottava Koskinen on huomannut vuosien varrella saavansa erilaista kohtelua eri paikkakuntien terveydenhuollossa. Oulussa kaikki on mennyt tähän asti hyvin, mutta lähestyvä synnytys jännittää. Video: Mikko Halvari Toimittaja: Elisa Niskasaari Leikkaus: Sanni Mäkinen

♬ alkuperäinen ääni – Kaleva

Oululainen maakuntalehti Kaleva kertoo hyvän mielen uutisen muunsukupuolisesta Juko Koskisesta, joka on raskaana. Suvaitsevaisuus on nykyään lisääntynyt, mutta silti Koskista puhutellaan joskus naisena.

Juko Koskinen ei ole nainen, mies eikä mitään siltä väliltä. Hän on muunsukupuolinen. Se, mitä tämä käytännössä tarkoittaa, ei selviä. Koskisella nimittäin on isot tissit ja naisen sukupuolielimet, sillä hän on kolmatta kertaa raskaana.

Koskinen kertoo, että ennen muunsukupuoliseen synnyttäjään suhtauduttiin hieman vinosti, mutta nykyään tilanne on parantunut ja Oulussa asia otetaan yhtä luontevasti kuin Juha Sipilän ilmoitus antaa omakotitalonsa discoläpsyttäjille. Toisin oli Joensuussa, jossa juntit pohjois-karjalaiset eivät ymmärtäneet, että Koskinen ei ole mies, nainen eikä mitään siltä väliltä.

Koskinen sanoo, että kun häntä kutsutaan naiseksi, niin hänet väärinsukupuolitetaan. Tästä voi aiheutua pahaa mieltä.

Yhtä kaikki, sateenkaari-ihmisenä Koskinen kertoo, että tuleva synnytys jännittää. Ruoka on kuitenkin ilmiselvästi maistunut, niin paljon ei jännitä, että ruokahalu katoaisi.

Kannattaa ehdottomasti käyttää pari minuuttia Kalevan TikTok-filmin katselemiseen.

 

Subscribe
Notify of
guest
55 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jokotai

Oulussa ollaankin ubersuvaitsevaisia! Kaikenlaiset sukupuoliperversiot ja matujen raiskaukset ovat oululaisista niiiiiiin ihqua!

Reiska

Niin on ihqun monimuotoista ja -kulttuurista Oulussa että normi-ihmiset alkaa palauttamaan asioita normaaliin tilaan puukkojen avulla. Ilmeisesti ihqutuksen raja on jo tullut vastaan…

Qroquius KadD

Se, mitä Juko-täti tarkoittaa olemalla muunsukupuolinen on, että Juko-täti ei yritä uskotella olevansa mies, kun kukaan ei kuitenkaan uskoisi, mutta omasta mielestään hänellä ei ole määriteltävää sukupuolta.

Kaikkien muiden paitsi höperöimpien viherkommunistityttöjen mielestä on, eikä asia ole lääkäreille edes mielipidekysymys:
Juko-tädillä on kohtu, munasarjat ja tupla-X-kromo, joten hän on nainen.

Tietysti jos psykiatrian erikoislääkäreiltä kysyttäisiin ja he saisivat olla rehellisiä, he kertoisivat Juko-tädillä olevan korvien välissä lievää vaikeampaa vikaa, mutta niinhän ei enää saa sanoa.

Boltteri

Se että on niin läski ettei näe omia värkkejään ei mielestäni riitä muunsukupuoliseksi julistautumiseen.

Jupi

On joko sukupuolipositiivinen, tai pahoittaa mielensä

Boltteri

Tai että sattuu olemaan susiruma ja homoseksuaalinen sukupuolensa edustaja, mikä on yleensäkin kyseessä kaikissa näissä tapauksissa.

Jupi

Ei kannata vihjailla tuollaiselle totuudella tai järjellä. Ajan haaskausta edes miettiä argumentteja ja syitä siihen mikä hän on tai on olevinaan, kun ei edes ymmärrä omaa kehoa sen vertaa että itse tietäisi mitä jalkojen, saati korvien välissä

horrible_harris

Sääliksi käy tämän mt-tapauksen lapsia. En yhtään ihmettelisi, jos heillä viiraisi päissään vielä enemmän kuin tällä mammalla.

Jurra Hemala

Tässä tyypillinen esimerkki miten tehdä ja kasvattaa todellisuudesta irrallaan oleva vasemmistoliberaalihomo: https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/6059f5d3-728e-4bad-9c57-c28a183803b4

Fatwantarkistaja

Kokemus on mikä on, vaan kyllä tulisi saada kaveria estää hyppäämästä parvekkeelta. Alhaalla on samanmieliset kirkumassa, jotta hyppää, sä oot just lepakkoliidin.

Hmm

Jos on tavanomaisesta melkoisesti poikkeava luonteenlaatu, niin mahdollisuus sukupuolensa mieltämiseen omintakeisesti on aika yleistä. Ei siitä mihinkään päästä että tuommoisia on ja mielellään sijoittuvat raamien ulkopuolelle, jos suinkin saavat.

Moniko täällä tavallisuuttaan julistavista tavoittelisi Jukoa tai muita moittimiaan erikoisihmisiä aviopuolisokseen ja lastensa äidiksi? Kelle kelpaisi sydämen valituksi?

Eikö ole parempi antaa heidän olla suurinpiirtein sitä mitä haluavat, jollei nyt ihan hulluksi ja haitaksi ylly?

Qroquius KadD

Olkoot omasta sukupuolestaan mitä mieltä miellyttää, mutta ei noin vaikeasti psyykkisesti sairaalla ihmisellä pidä olla pieniä lapsia huollettavinaan.

Olkoot sukupuolestaan sekaisin itsekseen ja kaltaistensa kanssa, mutta ei totisesti pidä antaa noiden olla vastuussa kenestäkään tai mistään, kaikkein vähiten pienestä lapsesta.

Pera Pervo

Pari, kolme vuoskymmentä sitten Juko ei ois tienny olevansa muunsukupuolinen ja ois eläny paremmasta tietämättä naisena. Kiitos somen myös hörhöt saavat äänensä paremmin kuulumaan ja se on pelastanut myös Jukon. Voi aikoja, voi tapoja.

Boltteri

Lähinnä kiinnostaa että minkälainen otus on tuon mursusukupuolisen paksuksi pistänyt…

Jupi

Sen näköinen et koe hedelmöitys kans vaikeaa

Dan Wesson

Se on mielenkiintoinen kysymys. Noin normilogiikalla ajateltuna sen täytyy olla jonkinlainen miesoletettu, jolla on toimivat sukupuolielimet. Voihan kyseessä olla marakattikin, kun ei ole muuta irronnut.

Jarkko Jäyhä

Mutta on täytynyt olla pitkä kulli että on rasvan läpi päässyt. Ja tuhdissa humalassa.

Boltteri

Oma veikkaus on likinäköinen hirvi.

japadappaduu

Ois kiva tietää tänään taas otsikoissa olleen kurdipellen Jaffin tuomioista, että miten ne oikeasti menee?
Alunperin sitä lapsenraiskaustuomiota “kohtuullisestettiin” kun oli saanut muista rikoksista niin paljon tuomioita.
Sittehän niitä muita tuomioita allennettiin yli 4,5-vuodella koska se heidän jengi ei ole kuulemma katujengi.
Nyt sitten sitä lapsenraiskaustuomiotakin alennettiin koska kyse ei kuulemma lapsenraiskauksessa ollutkaan lapsenraiskauksesta, vaan ihan “perusmuotoisesta” raiskauksesta.
Onko tää Suomen oikeusjärjestelmä älytön kaikkia muita kohtaan paitsi rikoksentekijöitä?

Reiska

Ei valkoisilta alenneta tuomioita, väri antaa suojaa oikedessakin.

Fatwantarkistaja

Eihän jengi ole jengi, jos se on jengi. Lasta ei voi raiskata, koska epäilty on itsekin lapsi. Tuomioistuin ei ymmärrä perusasioita, Jaffi on syytön mies! Onneksi elinkautiset säälivät kaveria ja keittävät tälle puuroa.

japadappaduu

Toivottavasti seuraava uutinen kurdipellestä on se että on joku hoitanut sen paratiisiin. Jopa meidän iltapulut kirjoitteli että häntä uhkaa karkoitus Suomesta.
eh hehe heh ei varmasti karkoiteta ikinä, vaan kerkiää vielä raiskata monta lasta ja ottaa monta suomalaista hengiltä.

Gabi

DEMLAn tapaiset vihervasemmistolaiset kun ovat tulkittemasa lakia sekä jakamassa “oikeutta” niin tähän on sitten tultu, rikolliset uhriutetaan ja uhrit syyllistetään, eikä vain Suomessa vaan maailmalla, ulkopolitiikassa siis aivan joka paikassa, totuus on valhe ja valhe on totuus, musta on valkoista ja valkoinen mustaa, sukupuoliakin on sitten pilvin pimein eikä kaksi, elämme nyt yli 2500 vuotta sitten ennustettuja aikoja oikeus vääräksi väännetty ja väärä oikeudeksi ja pahemmaksi vaan menee loppua kohti. Vasemmistolaisuus ei ole ulkoa korruptoitunut vaan se on itsessään korruptio joka turmelee hyvät tavat ja seuraukset ovat nyt kaikkien nähtävillä. “Jumalattomien hallitessa kansa huokaa”.

Ilmari

Lapsenraiskaustuomio kumottiin kokonaan, koska hovioikeuden mielestä ei ollut riittävästi näyttöä, että tekijä oli Jaff.

Aikaisemmat kohtuullistamiset johtuivat siitä, että Suomessa tuomioita ei yhdistetä suoraan. Joku varastaa ja saa siitä vuoden tuomion. Myöhemmin käy ilmi että hänellä on tilillään 10 muutakin varkautta.

Suoraan yhdistämällä hän saisi 11 vuotta vankeutta. Kohtuullistaminen johtaa siihen että rangaistus on jotain alle 2 vuotta.

kolme pistettä
Qroquius KadD

Ja kaikki saavat tulla ja kaikki saavat jäädä, koska suomalaiset HALUAVAT niin.
Suomalaiset HALUAVAT oikein paljon ihania pikku suklaasimmupalleroita koteihinsa, kun kerran eivät tee yhtikäs mitään asian estämiseksi.

Last edited 15 päivää sitten by Qroquius Kad
Synnove Kraken

“Suomalaiset HALUAVAT”

Paremmin sanottuna hölmöläisten enemmistö. Ihan äänestyskäyttäytymisen perusteella enemmistö hölmöläisistä haluaa jännittäviä suklaasimmuja Suomeen. Minä en halua, ja koska en halua, olen ääääärriåikeistålainen rasistifasistinatsimikälie, koska ns. hyvät ihmiset sanovat niin…

Qroquius KadD

En halua minäkään, mutta edustan vähemmistöä.

Boltteri

Me voidaan lyödä vastapalloon ja ilmoittaa venäjän kansalaisille että Suomesta saavat heti turvapaikan. Siinä on Putlerilla hommaa pitää pakenevaa ryssälaumaa aisoissa. Rakentavat ihan itse muurin koko rajan mitalta eikä meidän tarvitse siitä enää stressata. Myöskin se että jokaisesta ryssän tänne heivaamasta muslimista maksamme suoraan Ukrainan sotakassaan 100 tonnia oli loistava veto. Vai oliko se jopa miljoona? Either way: MEGA WIN.

Last edited 15 päivää sitten by Boltteri
japadappaduu

“muunsukupuoisista” pitäisi puhua niin kuin se oikeasti on, eli mielisairaina.
En sano etteikö joku sukupuolestaan sekaisin oleva voisi olla hyvä vanhempi lapselleen, tietysti voi olla. Mutta ei ole olemassa mitään muunsukupuolisia.

Turhautunut Kansalainen

Jotenkin edelleen naurattaa nämä mielenterveysongelmista kärsivät “muunsukupuoliset” ja näitä fanittavat valtamedian toimittelijat. Kylmä fakta kun on, että ihan oikea biologia eli tiede ei tiedä mitään muunsukupuolisia. Vaan on vain mies (XY-kromosomipari) tai nainen (XX-kromosomipari). Toki sitten jos kärsii mielenharhoista voi kuvitella olevansa jotain muuta, mutta heille oleellisinta olisi tarjota hyvää mielenhoitoa niin ehkä voisivat päästä mielenharhoistaan eroon?

No joo, sitten toki on näitä joilla on kromosomihäiriö ja heillä saattaa olla XXY-kromosomihäiriö ja näissä yhteyksesissä on sitten ihan luonnollista, että voivat kokea olevansa jompi kumpi ja se heille sallittakoon. Näitä poikkeamia tosin onneksi on vain jotain 0,1-0,5% kaikista ja silloin kyse on ihan oikeasta kromosomihäiriöstä. Heillä tosin aika usein sitten kumpikaan puoli ei toimi, aika monella kuitenkin jompi kumpi puoli on hallitsevampi ja voinee sanoa, että heillä jompikumpi puoli on hallitsevampi ja näin ollen kromosomihäiriö ei ole “täydellinen”.

Turhautunut Kansalainen

Tästä on muuten aikanaan tehty ihan hyvää ja kiehtovaa sci-fiä kylläkin jo 60-luvulla kuten esim. Isaac Asimovin Itse Jumalat, joka sijoittuu rinnakkaismaailmankaikkeuteen ja jossa on kolme sukupuolta. Ja jotka pystyvät esim. jälkeläisiä tuottamaan vasta kun kaikki kolme yhtyvät ja muodostavat uuden olion, jotka sitten voivat tuottaa jonkun näistä kolmesta. Vai oliko että tuottavat sitten yhdyttyään kaikki nämä kolme uutta tällaista samanaikaisesti, mutta vasta sen muodonmuutoksen jälkeensä. Joskus ikiaikoja sitten tyyliin 12-vuotiaana kasarilla sen tarinan luin enkä enää oikein yksityiskohtia muista eli pitäisi lukea uudestaan. Mutta hyvää sci-fi fantasiaa ja toki jossain oudossa rinnakkaismaailmankaikkeudessa asiat voivat olla tälleen toisin. Nykykosmologian mukaanhan kun tällaiset rinnakkaismaailmankaikkeudet lienevät tosia, koska olisi helpoin selitys sille miksi tämä meidän maailmankaikkeutemme on sellainen kuin se on.

Heräsin tänään idioottimaisen aikaisin ja ehtii kaikkea näitä outouksia lukea – ja miettiä näitä jo kauan aikaa sitten tehtyjä hyviä sci-fi tarinoita rinnakkaismaailmankaikkeuksista.

Turhautunut Kansalainen

Niin juu, siinä Asimovin teoksessa taisi olla niin, että nämä kolme sukupuolta olivat X-olio, Y-olio ja Z-olio. Ja vasta kun myodostivat XYZ-olion, niin pystyivät tuottamaan X:ää, Y:tä ja Z:taa.

KLK

Edellyttääkö sellainen edes rinnakkaismaailmankaikkeutta? Mistä tiedämme, vaikka juuri sellaisia kolmisukupuolisia olentoja todella olisi tässäkin maailmankaikkeudessa jossakin. Ilmeisesti sellaisia ei ole Maassa, mutta onhan muiden tähtien ympäriltä viime vuosikymmeninä löydetty jo kymmenittäin eksoplaneettoja. Useimmilla niistä tuskin voi olla minkäänlaista elämää, ja vaikka olisikin, sitä tuskin pystyttäisiin havaitsemaan. Mutta ties vaikka jossakin muutaman kymmenen valovuoden päässä olisi juuri noiden Asimovin kuvitelmien mukaisia olentoja.

Turhautunut Kansalainen

Hyvin todennäköisesti sellaisia ei nyt vaan ole koska olisi hyvin tehoton tapa luoda jälkeläisiä. Eli kuolisivat sukupuuttoon samoin tein. Paitsi siis ehkä jossain rinnakkaismaailmankaikkeudessa voisi olla, jossa luonnonlait erilaisia ja siksi tällainen olisi ainoa vaihtoehto. Asimovin kirjassahan kyseinen maailmankaikkes oli kuoleva himmenevä maailmankaikkeus, joka johtui juurikin luonnonlakien erilaisuudesta ja mm. siitä että alkuaineet hajosivat siellä erilailla kuin meillä ja vain hetkeksi noussut jonkinlaiseen kukoistukseen.

Mutta luonto valitsee aina simppelimmän ratkaisun mitä voi löytyä. Esim. on varsin vakuuttavasti esitetty että toimiva DNA voitaisiin luoda myös kuudesta tai mistä tahansa useammasta parillisesta molekyylien määrästä. Mutta niitä nyt vaan ei ole (ainakaan täällä meillä ja tokko muuallakaan) koskaan ollutkaan, koska luonto valitsee aina ratkaisuksi simppeleimmän ja tekokkaimmain ratkaisun. Ja kun totaalinen monimuotoisuus saadaan aikaan 4. molekyylin muodostamilla DNA-parilla niin miksi luonto valitsisi useamman koska olisi energeettisesti ja muutenkin paljon kalliimpaa ja hankalampaa. Luonto valitsee aina energeettisesti halvimman ja simppeleimmän ratkaisun asioihin. Muut sen sijaan kuolevat jo ihan evoluution takia hyvin nopeati pois koska eivät pärjää kilpailussa. Sama muuten myös ihan kemiassa (jossa on todettu, että voi olla stabiileja ja mm. elämääkin tuottavia atomeja tietyillä hyvin raskailla protoni-neutroni pareilla, vaan eipä niitä ole koskaan syntynyt misään kun ei ole tarvetta).

Hmm

Valtameristä on tainnut jo löytyä joitain perin erikoisia eliö ryhmiä, jos nyt oikein muistan….
Saati sukupuoltaanvaihtavia ja itsestään lisääntyviä eläimiä on ollut tiedossa jo aika kauan.

Qroquius KadD

Varsin alkeellisista eläimistä on kyse, ei onnistu miltään korkeammantasoiselta eliöltä eikä missään nimessä nisäkkäiltä, joten se siitä.

Turhautunut Kansalainen

Alkeellisista ölliäsistä on tosiaan kyse. Ei onnistu millään kehittyneimmillä koska evoluutio eli luonto ei tykkää sellaisista (koska eivät selviydy pitkässä juoksussa ja ovat myös energeettisesti kalliimpia).

AnywayD

Nykyisin pitää vaan yrittää olla pokkana, kun hullu maailma esittelee hulluja väittämiä todellisuudesta. Ei sovi nauraa kuin nurkan takana, jos ei halua ongelmia.

Tare

Ihan kylmät väreet menee.

Lukijoiden pyynnöstä

Voisiko Suko Koskinen tehdä lukijoille uudelleen filmatisoinnin No No Squaresta?

KLK

Uskon hänen olevan muunsukupuolinen vasta sitten, kun joku kertoo, mitkä ovat ne objektiiviset tuntomerkit, joiden perusteella hänen omasta ilmoituksestaan riippumatta voidaan todeta, että hän on sellainen, eikä nainen.

Jurra Hemala

Näkeehän sen jo sivuilla olevasta siilitukasta!!!!!!!!!!

Turhautunut Kansalainen

Jurra, kieltämättä tuo kertoo ainakin jostain jotain. Mutta se sitten on eri asia, että mistä? 😂

noname

instasta selviää paljon. Ainakin se että lapset Pihla ja Inari ovat tyttöjä, koska todennäköisesti lapsiressukat ei vielä ymmärrä että on olemassa muita kuin tyttöjä ja poikia. Tai sitten Inari tykkää mekoista, barbeista, pinkistä ja prinsessoista mikä on VANHEMMALLE hankala paikka miten eheyttää tytär.
Voi lapsiparkaa kun ymmärtää joku päivä My Little Ponyn Rainbow Dashin edustavan äidin kieroutunutta maailmankuvaa eikä vain söpöä ja värikästä reipasta ponia.

Wikipediasta:
“Ms-lehden journalisti Kathleen Richter arvioi Rainbow Dashin hahmon olevan stereotyyppinen kuvaus poikatytöistä ja lesboista[5]. Sarja luoja Lauren Faust on kiistänyt asian vastineessaan[6] ja todennut, ettei missään vaiheessa sunnittelut hahmoa kuvastamaan mainittuja ihmisryhmiä.
Sarjassa on viitattu hahmolla olevan romanttisia tunteita Applejack-hahmoa kohtaan. Kun huhuille kysyttiin vahvistusta tv-sarjan ohjaajalta Jim Milleriltä, hän ei vahvistanut niitä, vaan on sanonut asian olevan “vapaa tulkinnoille”. Sarjan viimeisessä jaksossa ”Viimeinen ongelma” hahmojen kuitenkin viitataan olevan pariskunta.”

Kinkuhili

Sukupuolia on täsmälleen neljä, sanoi joku joskus. Miehet, naiset, mutantit ja sekoboltsit.

Turhautunut Kansalainen

Juu, mutantteja ovat varmaan nämä epäonnekkaat, jotka saaneet sen XXY-kromosomisekoituksen (eli mutaation). Sekoboltseja sen sijaan ainakin näin nykyään paljon enemmän vaikka olisivat XX tai XY… Ja se taas että on, johtuu kaikenmaailman vihervasemmistolaisesta aivopesusta sun muusta – jota etenkin nuorille syydetään näin nykyään joka tuutista jo ihan lapsesta asti.

kolme pistettä

Ikätovereitaan pippurisumutteella pahoinpidellyt nuori ei saa syytettä

“Tapaus etenee sovitteluun, koska epäilty tekijä oli tekoaikaan alle 15-vuotias.”

Kai hänelle aiheutettiin kuitenkin jonkinlaisia fyysisiä epämiellyttävyyksiä, jotta tekoa ei kovin herkästi kopioitaisi ?

Pena

Väitti mitä tahansa, mutta nainen tässä on kyseessä. Sukupuolia ei myös ole kuin nämä kaksi edelleen eli mies ja nainen. En ole huomannut vielä tänä päivänäkään näitä “muun sukupuolisia” yhtään missään.

Qroquius KadD

Nämä muunsukupuolisiksi itseään kutsuvat ovat käytännöllisesti katsoen kaikki naisia ja sellaisiksi selvästi tunnistettavissa.
Kyseinen mielisairaus iskee siis jostain syystä vain naisaivoihin.

horrible_harris

Eräs kaverini (miesoletettu) pääsi palkintosijalle Finlandia-hiihdossa muunsukupuolisten sarjassa, mutta väitti, että oli tehnyt vahingossa näppäilyvirheen ilmoittautuessaan.

Last edited 15 päivää sitten by horrible_harris
Elukkalääkäri

Hullun lehmän tauti?

Boltteri

Sana sukuPUOLI jo kertoo että kyseessä on kaksi asiaa. Ihme ettei vasemmistomielisairaat ole vielä vaatinut senkin sanan kieltämistä, tai vaihtamista sukuOSAAN. Innolla myöskin odotan että miltä näyttää edes ne syntyperäiset kolmannet sukupuolielimet, muista 296 osasta puhumattakaan.

Jari

Maailman meno ja erilaiset nyky virtaukset näyttää tällaisen vanhan boomerin silmin käsittämättömälle sekoilulle.Jokainen ihminen on arvokas sellaisenaan mutta tunnen sääliä ihmistä kohtaan joka ei hyväksy biologista totuutta että on vain miehiä ja naisia,kaikki muu on eräänlaista kriisiä ihmisen sisällä. Kaikkea hyvää heillekkin jotka näin kokevat ja tuntevat.

Gabi

Herää kysymys miten se oikein on joutunut siunattuun tilaansa kun sillä niitä sukupuoliakin on vähintäänkin tusina ja miten pitkään se on tiineenä ja sekin vielä minkälaisilla vehkeillä se on siihen saatettu ja montako niitä on tarvittu talkoisiin tai aisan kannattajaksi tai onko niitä tarvittu sitten ensimmäistäkään eli omia aikojaanko se on siihen päässy ja oliko joogasta siihen apuja.