“Sekakoulut integroivat maahanmuuttajia”

Aina silloin tällöin ruotsalainenkin media jaksa vinksauttaa maahanmuuttoasioita päälaelleen, tosin se takavuosien maahanmuuttokiima on jo suurimmalta osin menneen talven lumia.

Dagens Nyheterin raskaan sarjan toimittaja Susanne Nyström lähtee polkemaan upealla artikkelille otsikolla “Miten maahanmuuttajat voivat integroitua, jos ruotsalaiset eivät integroidu mukana?”.

Idea Nyströmin kirjoituksessa tulee siinä, että kun sverigedemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson kritisoi jyrkin sanoin sosiaalidemokraattien ehdotusta kouluihin lisättävistä sekaluokista, niin tämä on se, joka aiheuttaa närää.

Sosiaalidemokraatit toivat Almedalen-viikon puhujatilaisuuksissa julki ehdotuksen, että monet maahanmuuttajien syrjäytymiseen liittyvät ongelmat ratkaistaisiin sillä, että nuoria ulkomaalaisia sijoiteltaisiin enemmän sellaisiin kouluihin, joissa on vähän ulkomaalaisia, ts. enemmistö on ruotsalaisia nuoria. Sosiaalidemokraattien mielestä tämä ikään kuin automaattisesti integroisi nuoret ulkomaalaiset paremmin yhteiskuntaan, koska he olisivat enemmän tekemisissä ruotsalaisten kanssa.

Åkesson taas pilkkasi sosiaalidemokraattien ehdotusta vanhojen hullujen juttujen toistolla. Ideahan lasten “sekakouluista” ei ole mitenkään uusi. Åkesson sanoi, että tällainen idea on tavallisten ruotsalaisten pakkointegrointia.

– Ruotsissa ei pidä olla rinnakkaisyhteiskuntia. Ne, jotka eivät sopeudu, niille on ovi ja se johtaa ulos maasta, Äkesson jyrisi.

Nyström on nyt pahoittanut mielensä Åkessonin puheiden takia ja vinksauttanut asian sille kantille, että sverigedemokraatit vaativat maahanmuuttajilta kotoutumista. Mutta eivät kuitenkaan ole valmiita seurustelemaan ulkomaalaisten kanssa, vaan näytetään ovea. Miten maahanmuuttajat muka voivat integroitua, jos ei ole ruotsalaisia, joiden kanssa integroitua.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
34 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Ja ne Susanne Nyströmin lapset eivät itse kuitenkaan ole missään sekakoulussa, vaan mahdollisimman ruotsalaisessa. Hyvin tiedetään, että mitä rauhattomampaa porukkaa, sitä alhaisemmat oppimistulokset.

Noname

Mutta kun ne sekakoulujen ongelmat ei johdu siirtolaisten lapsista vaan alhaisesta tulotasosta ja vanhempien kouluttamattomuudesta ja monien kulttuurien eroavaisuuksista.

ei islamista (HYSS!)

tätä kirjoittaessa tajusin että muuttihan Graffiti-Paavokin Herttoniemestä Laajasaloon, ei tietenkään minkään takia vaan ohan sattumalta.

Jarkko Jäyhä

Mitäs, pitäisikö rantahurrit laittaa suomalaiskouluihin että lopultakin integroivat. Reipas sata vuotta tässä on jo odoteltu.

Qroquius KadD

Niin ei voi tehdä, koska ne ovat tämän maan valtiaita edelleen aivan kuin Suur-Ruotsin aikaan ja saavat päättää mitä tehdään ja kuka käskee.

kolme pistettä

Sekakoulut voisivat toimia mikäli niissä olisi karttakeppikuri.

ja sitten kommentin loppukevennys:

Venäjä voi halutessaan tuoda käsittämättömän määrän ihmisiä Suomen rajalle – Ilta-Sanomat
“Puhutaan sadoistatuhansista ja miljoonista ihmisistä. Jos tilannetta ei saada äkkiä poikki, voi olla todella paha tilanne käsissä. Lopulta Euroopan muut maat laittaisivat sisärajat kiinni, ja sitten oltaisiin varsinaisessa tilanteessa.”
”Mielestäni tässä tilanteessa viittaukset, joissa sanotaan Suomen rikkovan oikeusvaltioperiaatetta, ovat tässä tilanteessa vaarallista pikkupolitikointia, Savolainen sanoo.”

Last edited 16 päivää sitten by kolme pistettä
wellcome meillä on tilaa

Juu. Mutta meillä se on vaan eri asia. Väittävät vihervasemmisto, kommunistit sekä muut sekopäät.

Moonman

Nyström on razzisti, koska mitä tarkoitetaan “integroinnilla”? -Että muslimit lakkaavat elämästä muslimielämää, ja alkavat elää kuin ruotsalaiset? Kuulostaa kolonialistiselta. Eikös Ruotsillakin ollut siirtomaita jossa alistettiin alkuperäisväestöjä?

Meille kerrotaan että kaikki kulttuurithan ovat tismalleen samanarvoisia ja yhtä hyviä, kuten kaikki ihmisetkin, joten muslimeilla pitää olla oikeus käyttäytyä ja toimia siten kuin muslimi-maissa asiat hoidetaan.

Qroquius KadD

Ei vaan Sussu kysyi, miten maahanmuuttajat voivat integroitua, jos ruotsalaiset eivät integroidu mukana?
Sitten Sussu käski tunkea muslimeja ihmisten sekaan alistamaan ruotsalaiset muslimie alaisuuteen, että muslimit voidsivat integroitua ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Se tapahtuu vain siten, että ruotsalaiset alistuvat muslimien orjuuteen, koska muslimeilta ei saa vaatia minkäänlaista tinkimistä omasta pronssikautisesta kulttuuristaan.

Huru-ukko

Eikös se ole kivikautista eikä pronssikautista se allahun allasbaarin kultturi?

Qroquius KadD

Tekisi mieli sanoa että jostain apinaihmisten tasolta paremminkin, mutta säästetään se Afrikan kädellisille.

Kivikautiset metsästäjä-keräilijäkultturit olivat tietääkseni reilumpia kuin väkivaltaisia jumalia keksineet pronssikautiset maanviljelykulttuurit.
Niissä väestä oli tullut persemäisiä kanssaihmisiään kohtaan, kun mammutinmetsästyksen yhteisöllisyys ja jännitys oli vaihtunut yksinäiseen raatamiseen polttavan auringon paahtessa.

Last edited 16 päivää sitten by Qroquius Kad
Sitäpaitsi geenipoolia pitää rikastaa

Olette molemmat oikeassa. On kivikautinen sekä pronssi kausi. Rooman kausi oli sivistyksen esiaste. Joka tuhoutui. Eurooppa on elänyt ns yltäkylläisyydessä noin sata vuotta. Ja sitähän ei muslimit unohda. Veikkaanpa, että tällä muslimi invaasiolla, on kauas kantoiset tarkoitukset. Eli niillä on agenda.

Fatwantarkistaja

Ei sitä sapelia kivestä tehty, kyllä se kuuppa lähtee ihan metallurgian opeilla.

Fatwantarkistaja

Britit kuulemma raiskasivat parhaan näköiset intialaistytöt porukalla, monet hengiltä. Ei kai kukaan terve voi vaatia meitä tekemään saman muslimipikkupojille, he ovat pakolaisia, uhreja! On täysin rasistista vasemmistolta vaatia meitä integroitumaan väkisin ihaniin rikkauksiimme.

Hmm

Mitä tuo ruotsinkielinen johdanto oikein tarkoittaa?
Meinaako se sitä että miten integroidutaan, jollei ole svenskejä joihin integroituisi?
Vai miten integroidutaan, jos eivät svenskitkin integroidu?

ne blondit sveatytöt. menetetty.

Keskustellaanko tässä nyt ruotsalaisista vai ” ruotsalaisista” ? Oma käsitys on 70 – 80 luvulta.

Jarkko Jäyhä

Muut koulussa integroivat, mutta minäpä derivoin naapurin rouvan.

Qroquius KadD

Hänen naapurillinen korkea-arvoisuutensa rouva de Rivo.

japadappaduu

Omana kouluaikana oli jos jonkinlaista kiusaamista, mutta onneksi ne koulut on käyty jo yli 30-vuotta sitten. Olisi varmaan aika helvettiä tällä seudulla nykyään käydä koulua valkonaamaisena suomalaisena.
Meillä oli aikanaan vietnamilainen ja britti samalla luokalla peruskoulussa, kumpikaan ei ollut kiusaaja vaan britti enemmänkin kiusattu änkytyksen takia.

jokotai

Miten ruotsalaiset lapset voivat integroitua muslimikulttuuriin, jos koulussa ei ole mamuja?

Ruotsissa ei pidä olla rinnakkaisyhteiskuntia. Ne, jotka eivät sopeudu muslimikulttuuriin, niille on ovi ja se johtaa pakoon maasta.

Dickie

ei riitä ruotsalaislapset enää pikipäiden integroimiseen edes tuon hullun teorian perusteella, koska ruotsalaislapset ei riitä määrältään vaikka kuinka sekoittelisi

ranska on ranska vaikka se olisi kalifaatti

Tätä samaa paskaa on toitotettu vuosia ja vuosia. Kun se ei toimi, niin se ei toimi. Muslimi ei integroidu länsimaalaisten arvoihin yms koskaan. Jatkuvasti pakotetaan, että sitten länsimaalaisten pitää ns tulla vastaan. Ja siinähän ollaankin tultu vastaan, tyyliin pohjoismaiden itsemurha. Siitä moraalisesta suurvalta ideologiasta, hyötyvät ennenkaikkea muslimit. Mutta kun ei mene kupoliin, niin ei mene. Kunnes on liian myöhäistä.

Gabi

Ja sitten se kupoli joutu hukkaan izzlamilaisten metodilla migreeniä parannellessa.

AnywayD

Jos luokassa olisi pari kolme tummempaa eli parempaa oppilasta, olisi se sopeutuminen luontaista. Mutta kun on harrastettu politiikkaa, joka on johtanut siihen, etä niitä on liikaa, ei sopeutumista tapahdu, vaan tapahtuu eristäytyminen eli syntyy maahantuotujen rikkauksien rinnakkaisyhteiskuntia. Niitähän on jo, kuten Rinkeby.

Last edited 16 päivää sitten by Anyway
AnywayD

“Miten maahanmuuttajat voivat integroitua, jos ruotsalaiset eivät integroidu mukana?”.

Tuo käännös on vähän epäonnistunut. Oikein olisi, että miten maahanmuuttajat voivat integroitua, jos ei ole ruotsalaisia joiden kanssa integroitua.

horrible_harris

Ratkaisu on se, että lastataan ~98% loisimaan tulleista lentokoneisiin ja roudataan takaisin lähtömaihinsa, että jäljelle jääneillä olisi edes teoreettinen mahdollisuus integroitua. Tätähän se Nyström ilmeisesti tarkoitti, mutta ei osannut pukea sanoiksi.

Qroquius KadD

Pelkäänpä pahoin Sussun tarkoittaneen aivan päinvastaista, eli että kouluihin lisää musliminpentuja pakottamaan svennekakarat alistumaan niiden orjuuteen.

AnywayD

Käytännössähän on tehty niin, että lähetetään oikeauskoisten lapsia ruotsalaislasten kouluihin ja tuloksen on ollut, että niiden koulujen taso on tippunut reippaasti. Kouluja eli oppilaiden oppimistuloksia on siis pilattu sopeutumisen edistämiseksi. Sopeutuminen ei kuitenkaan edistynyt.

Suvakki ei ymmärrä sitä yksinkertaista tosiasiaa, että joka ei halua sopeutua, ei sitä voi toiset sopeuttaa.

Last edited 16 päivää sitten by Anyway
Fatwantarkistaja

Asiaan on yksinkertainen ratkaisu. Opettaja sen vitosen antaa.. muslimille. Valkoinen saa ykösen. Näin Scanialla piisaa työntekijöitä tohtorista alkaen ja paskaväki asuu kellareissa. Ei ollut kovin vaikeaa ratkaista “ongelmaa”.

Anonyymi

Minkä ihmeen takia ruotsalaisten pitäisi integroitua takapajuiseen ja väkivaltaiseen kulttuuriin; sehän olisi askel 600-luvulle? Maassa maan tavalla tai maasta pois!

Sitäpaitsi geenipoolia pitää rikastaa

No esimerkiksi siksi, koska kansainväliset sopimukset. Muslimeilla on kaikki oikeudet. Länsimailla on vain velvollisuudet.

Tare

Eli kantaväestön pitäisi muuttaa tapansa muualta tulleiden esim. muslimien ylimielisten ja röyhkeiden tapojen takia.Voihan vittu mikä idiootti ja taitaa olla se viimeinenkin järjen valo sammunut.

Gabi

Ei tässä auta jutella vain mukavia, pitää mennä puolitiehen vastaan eli kompromissi. Integroidutaan izzlamiin ja omimme heidän tavat emmekä heidän sitä ylivertaista uskontoa. Hengailemme parinkymmenen hengen porukoissa ja kun huomaamme puolenymmenen muzun niin piiritämme ne, nuijimme katuun, tyhjätään niijen taskut, otamme huostaan mobiilit ja kaikki kultaiset kaula- ja ranneketjut, merkkivaatteet ja pieksut. Ja sitten bukkakea kehiin. Näin tehden olemme jo integroituneet puoleksi izlamiin.Suvakit ilahtuvat kun on ejistystä havaittavissa, razzismi vähentynyt merkittävästi ja olemme kiitettävästi kotoutumassa izlamiin. Ja jos muzut huutelevat perään niin uhriudutaan sujuvasti ja ollaan vainottuja sekä marttyyreja.

Porkkanalaatikko

Monikulttuuriin myötä nykyinen koulutusjärjestelmä menee epäkuntoon. Kouluista tulee etnisiä taistelutantereita tai ainakin länkkärilasten alistamisleireirejä, joissa älyllisesti heikkolahjaiset haittakulttuureja edustavat oppilaat kompensoivat alemmuuskompleksejaan kiusaamalla kantaväestön lapsia.

Tuskinpa monikaan vanhempi haluaa laittaa lastaan kouluun, jossa ei opi mitään ja lapsi joutuu fyysisen ja henkisen väkivallan kohteeksi.

Kysyntää ja tarvetta turvalliselle ja toimivalle koulukselle on nyt ja tulevaisuudessa. Kenties tulevaisuuden oleellisimmaksi asiaksi muodostuu oppiminen sen sijaan, että lapsia istutetaan samoissa tiloissa. On ymmärrettävää, miksi oppilaitokset vielä kokoavat oppijoita luokkahuoneisiin ja luentosaleihin kuulemaan yhtä opettajaa tai luennoitsijaa. Se oli ainoa ratkaisu. Mutta tulevaisuudessa jokaisella voi olla henkilökohtainen tekoälyopettaja, jonka kanssa oppija etenee itselleen sopivaan tahtiin. Oppiminen voi tapahtua missä vain. Ehkä riittää päässä pidettävän silmikon luoma virtuaaliympäristö. Ehkä luvassa on jopa Star Trekin holodeck.