Ilmastokapinan Länsiväylän sulku tyssähti kuin entisen miehen viinalakko

Ilmastomielenosoittajat ilmoittivat aikaisemmin suureellisesti, että aikovat sulkea Espoon suunnalta Helsinkiin tulevan moottoritien Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksen. Homma tyssähti kuitenkin kevyeen huuteluun.

Ilmastokapinalliset kerääntyivät Länsiväylän päähän noin kello 15.00 jälkeen, mutta homma oli ohi muutamassa minuutissa. Yksittäisiä mielenosoittajia siirtyi väylälle, mutta poliisi raahasi heidät saman tien sivummalle.

Sen jälkeen mielenosoittajat siirtyivät Mechelininaukiolle Mechelininkadun ja Pohjoisen Rautatiekadun kulmaan. Paikalla oli ehkä 200-300 mielenosoittajaa ja useita kymmeniä poliiseja.

Mielenosoitus oli mielestäni pettymys. Vertaan mielelläni asioita Ruotsiin ja Tukholmassa järjestetyt ilmastomielenosoittajat ovat pystyneet sulkemaan kokonaisia pääväyliä useiksi tunneiksi. Mainittakoon muutaman vuoden takainen Tukholmaan pohjoisesta saapuva E4-moottoritien sulkeminen, josta aiheutui 30 km autojonoja joka suuntaan. Koko Tukholman cityalueen liikenne oli täysin pysähdyksissä valtavien ruuhkien takia. Tämän mielenosoituksen seurauksena yksi henkilö menehtyi, sillä viereiseen Karoliiniseen sairaalaan matkalla ollut ambulanssi, joka kuljetti sydänkohtauspotilasta, ei päässyt etenemään ruuhkan takia, sillä kaikki 4-5 moottoritien kaistaa seisoivat.

Nämä Tukholman valtavat tientukkeet on hoidettu paljon pienemmillä osallistujamäärillä. Mukana on usein vain muutamasta kymmenestä maksimissaan sataan mielenosoittajaa. Nyt Helsingissä 200–400 mielenosoittajaa ei saanut aikaan pääväylän tukkimista. Tai sanotaanko niin, että poliisi ei antanut heidän tukkia pääväylää.

 

Tässä mielessä päättelen seuraavaa

Helsingin poliisi antaa mielensoittajien ihan tieten tahtoen tukkia liikenteen sujumisen kannalta vähäisiä teitä. Jos Mannerheimintie tukitaan eduskuntatalon edustalla, tai Unioninkadun liikenneympyrä, niin se ikään kuin näyttää valtavalta tientukolta. Vaikka nämä väylät ovat city-alueella, niin tosiasiassa eiväthän Mansku tai Unska oikeasti ole mitään sellaisia pääväyliä, joiden tukkimisesta olisi haittaa muille kuin kaupunkibusseille ja ratikoille. Jos haluaa ohittaa nämä paikat autoillen, niin joka suuntaan löytyy parempia väyliä vaikka teitä ei olisi edes tukittu.

Sen sijaan Länsiväylän tukkimisella olisi ollut valtava merkitys. Jätkäsaaren satamaan virtaa jo yksin Tallinnan laivoille jatkuvana virtana rekkaa ja henkilöautoliikennettä. Helsingin poliisi yksinkertaisesti “puhalsi pilliin”.

Näin ollen kyllähän vaikka kuinka halutaan haukkua Helsingin poliisia tässä asiassa, niin se vetelee 10-2 Tukholman poliisin.

 

Subscribe
Notify of
guest
41 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Janne

Keloapinalle vois tarjota kaasua, pamppua ja maihinnousu saapasta

Kalsarikännit

Tuola Saksan maalla jou paikallinen eloapina liimasi kätensä asfalttiin ja kavereita oli muutamia tukemassa aivopierua.

No, sattuipa siihen tuunatumpi BMW joka kiltisti käänsi autonsa ympäri ja pakitti
liikenteen tukkojen kohdalle. Ja sitten: Kierroksia niin että putkissa paukkui ja ääni tärisytti maata. Ja taisi lieskatkin aina välkkyä kun paukutteli. Siinä muutamat jo siirtyivät suosiolla kun pipo oli lentänyt päästä. Mutta se yksi tohelo joka leikki sen liiman kanssa, sehän ei päässyt mihinkään. Kuunteli v-8:n konsettia ja koitti pidellä toisella kädellä korvaansa.

Hans

Ne voi pakata samaan konttiin arabijengien kanssa.

Jippos123

Koiran hammaskin tekisi ihan hyvää noille perseilijöille.
Nythän se kusilutkat vinkuvat, että poliisi on ollut kovakourainen ja samaan aikaan ovat itse käyttäynyneet väkivaltaisesti.
Vittu mitä draamaqueenejä.
Ällöttää tuollaiset paskahousut.

Qroquius KadD

Kun nämä niin tykkäävät saada huomiota ja sitten keksiä siitä uhriutumisen aiheen, olisihan suorastaan win-win -tilanne viedä nuo toreille saamaan Singaporen malliin raippaa pyöreille pyllyille niin että veri valuu reisiä pitkin.

Saisivat mahtavasti huomoita josta ruikuttaa, mutta tuskin uskaltaisivat ottaa enää uusiksi.
Halleluja!
Kaikki voittavat kuin Suviseuroilla taivaan iskuun kuollut lesta!!

Taavi

Laitavasemmisto saa näköjään rikkoa lakia ihan laillisesti. Poliisia syytetään liian kovista otteista, jos kommari on kaatunut. Ajatelkaa, jos laitaoikeisto järjestäisi, jos sellaista Suomessa edes on, vastaavan laittoman rajoilla kulkevan mielenosoituksen, niin syyttäisikö kukaan poliisia liian kovista otteista?

Qroquius KadD

No kun se vasemmistolainen väkivalta nyt vaan on sellaista parempaa väkivaltaa, voisi soma Li Lystikäs sanoa.

Dan Wesson

Totta kai poliisia syytetään liiallisesta voimankäytöstä. Se kuuluu punaviherkommunistien agendaan, koska poliisit ovat natseja haitatessaan vasemmistopropagandan levittämistä. Tässä noin viikko takaperin yksi kadulle rynnännyt apina oli kovin “loukkaantunut” kaaduttuaan kun poliisi tönäisi sen takaisin ruotuun. Siitäkös itku tuli, taisi ihan Ylekin taas uutisoida poliisin liiallisesta voimankäytöstä. Yhyy.

Eloapinoiden pr osaston kannattaisi tehdä enemmän töitä, koska tällä toiminnalla apinat hankkivat vain enemmän vihaa päällensä. Idiootit eivät tajua, ettei se vie apina-agendaa mihinkään. Tällä menolla nähdään vielä sekin päivä, kun joku täysin kyrpiintynyt lanaa Scanialla keskellä tietä makaavat apinat liiskaksi.

KKi


joku täysin kyrpiintynyt lanaa Scanialla keskellä tietä makaavat apinat liiskaksi

No tota, mulla on Volvo nykyään….

Dan Wesson

Volvo käy siihen yhtä hyvin. Ruotsissa valmistetaan erinomaista raskasta kalustoa. Mukaan lukien CV90, joka lisäksi varustettu hoitelemaan marakattijengien valtaamia ghettoja.

Huru-ukko

Tai helsingin polliisi vettä tukholmalaista ns. kuivana kakkoseen:)) Ei näitä voi verrata vielä tänä päivänä näitä meidän polliiseja itä- eiku länsinaapurin vastaaviin. Ja vielä vähemmän itänaapuriin, siellä ei kysellä eikä neuvotella. Se on pammpua perkele jos et usko ja jos et usko puhetta vielääkään annetaan lisää pamppua.

KLK

Tulevatko elokapinalliset ajatelleeksi sitä, että jos autoilijat joutuvat kiertämään heidän katusulkunsa ajamalla jotakin toista, pidempää reittiä, siihen kuluu hieman enemmän bensiiniä, ja sen vuoksi siitä tulee myös hieman enemmän hiilidioksidipäästöjä? Suhteessa koko maailman päästöihin se erotus tietenkin on mitättömän pieni,, mutta etumerkiltään kuitenkin päinvastainen kuin heidän tarkoituksensa on.

horrible_harris

Aika ristiriitaista, kun apinat haluavat estää autojen kulkemisen, jolloin autot ovat turhaan tyhjäkäynnillä saastuttaen ylimääräistä vain ja ainoastaan heidän takiaan. Omituista on myös se, jos Ruotsista ei satojen ja tuhansien jonottajien joukosta löydy MIEHIÄ, jotka poistaisivat tien tukkeet yksinkertaisella niskaperseotteella.

Last edited 14 päivää sitten by horrible_harris
Qroquius KadD

Ei sieltä enää löydy.
200 vuotta rauhaa ja hyvinvointia on tehnyt tuhoisaa jälkeä veltostuttaen ruotsalaiset kykenemättömiksi puolustamaan itseään edes EgoApinoita vastaan.

Gabi

Varmasti kuskeista löytyy lyhytpinnasia bodariheppuja jotka voisivat auttaa järjestyksen ylläpidossa yksinkertaisesti tarraamalla tiellä makavaa tai istuvaa koivesta kiinni ja laahaamalla tien sivuun tai vain nakkaamalla pois tieltä ja jos ne sitten huutelee perään ja uhoaa raastuvalla huonosti hoidetusta työstä eli mustelmista, kivusta, särystä niin heijän työnantajansa on niistä velvollinen vastaamaan, tai vakuutus, kai se Kone nyt on työntekijänsä vakkuuttanut työtapaturmaa varten.

Ilmari

Saksassa heitä raahataan pois tieltä. Jos mielenosoittaja seisoo auton edessä, kuski saattaa ryömittää autoa eteenpäin. Mielenosoittaja joutuu liikuttelemaan itseään eteenpäin ja lopulta poistumaan auton edestä.

horrible_harris

Muutaman kerran, kun vihaiset tienkäyttäjät kävisivät antamassa kunnolla kurinpalautusta niin sen jälkeen näistä ei enää tarvitsisi kärsiä.

Suomi Finland

Vastamielenosoitus: 1000 autoa käymään tyhjäkäynnilöä, kunnes apinat luovuttavat…

Tarkkailija

Helsingin poliisi on varmasti tehokkaampi mitä Tukholman poliisi. Ihan sama juttu on Tornio vs Haaparanta poliisi. Suomen poliisi kun sanoo niin se vittuilu loppuu. Mitään pois ottamatta ruotsin miehiltä 😀

turha naureskella

No ei kyllä ihan pidä paikkaansa. Totta on, että täällä miehillä on ns erilainen mentaliteetti toistaiseksi, mitä tulee vittuiluun. Mutta kyllä niitä kovia jätkiä on ruotsissakin. Ei yhtään kannata aliarvioida. Ja silti eivät pärjää kehitysmaalaisille, joiden geeneissä on vain tuoda se kehitysmaa mukanaan. Täällä se on vasta aluillaan, mitä se on ruotsissa. Sanotaanko 10 – 15 vuotta. Katsotaan sitten , miten kovia ovat poliisit täällä, kun tilanne on sama kuin i sverige jne.

Vladimir Putin

Mielenosoituksen osoite on aivan oikea, koska helsinkiläiset kannattavat näitä tuholaisia sekä puolueita.

Fatwantarkistaja

Nehän ajelee metrolla, kun ei parkkipaikkoja ole vielä keksitty. Onhan se toisaalta laaja alue ja muutenkin asiaa voi tarkastella monelta kantilta. Parempi väki saattaa autoilla muualle töihin. Tavara ei liiku, vaan pilaantuu ennen ruokakauppaa. Vienti ei oikein vedä, tulee meille kaikille takkiin yms.

Moonman

Autotiellä notkuminen on laitonta. Niinpä mahdollinen tappavan onnettomuuden aiheuttaja ei ole autoilija, vaan tielle tietoisesti istumaan mennyt henkilö. Samoin kuin esim. Amerikassa murtovaras menettää oikeuden ruumiilliseen koskemattomuteen.

Eli autoilijoilla pitäisi olla täysi vastuuvapaus jos jonkun yli ajetaan tässä tapauksessa. Eihän kukaan normijärkinen halua ajaa ihmisen yli, mutta vielä järjettömämpää on mennä istumaan moottoritielle. Jos olisi tiedossa etteivät autot pysähdy, niin nämä tempaukset loppuisivat sekunnissa.

Päkiävaara

Joku autoilija saattaa joskus pimahtaa ja ”ihmisoikeuksistaan” kiinni pitävät jäävät kumipyörien murjomiksi.

Viviv

Tieliikennelain mukaan auto on pystyttävä pysäyttämään näkyvällä matkalla, eli jos autoilija ajaa tiellä istuvan mielenosoittajan yli nikn syyllistyy yksiselitteisesti liikenteen vaarantamiseen. Vitun tollo, lukletko, että ihmisten yli saa ajella jos ne ovat eri mieltä kuin sinä.

Qroquius KadD

Muslimit ainakin ajattelevat, että ne saavat ajaa sinun ylitsesi eivätkä voi siinä touhussa vähempää välittää jostain vääräuskoisten tieliikennelainsäädännöstä.
Mietipä tätä kun seuraavan kerran istut kadulla kikattelemassa.

Päkiävaara

Etkö saanut Pride-marssin jälkeen kun olet noin ärtynyt ja tekstilleni sokea. Palautan arvonimen sinulle ”vitun tollo”.

Ääliö...

Missä sait kortin jonkun peräpitäjän ukon perintönä?

Qroquius KadD

Samasta konttorista kuin yliajajamuslimit?
Mietipä tätä kun seuraavan kerran istut kadulla kikattelemassa.

Alli Kuikamoinen

Mikähän tuossa Elokapinassa on, että se ärsyttää ns.oikeistoa? Jotku tutut kuttuu minua jopa rasistiksi ja äärioikeistolaiseksi, mutta ei minua häiritte Elokapina ollenkaan. Siinäpä istukoot tielä, jos haluavat. Son melko harmiton liike minun mielestä. Meuhkaavat asiasta, jolle voi mitään, ilmastonmuutos siis. Jos pohjoseen tulevat istumaan tiele, niin ajan jotaki toista tietä niitten ohi.

No istu siinä sitten. Ihan sama.

Niinpä. Täysin marginaali joukko, mistä ei tarvitse välittää.

atgsd

Jos tulisivat ensi kerralla harmittomasti istuskelemaan sinne missä sä asut, ei häiritsisi ketään jos poliisi veisi samantien pois kadulta, sitäpaitsi kyseinen ryhmä kannattaa kiinan tuonti terästä jota kone roudaa maahan rullaportaiden muodossa joka on tehty pikimustalla kuolleen kiinalaisen hiiltyneellä ruumiilla…

Porkkanalaatikko

Elokapinalliset ovat amatöörejä. Kyllä Länsiväylän liikenne saadaan helpost poikki, joko väliaikaisesti tai pysyvästi.

Fatwantarkistaja

Oiskohan siinä mitään siltaa matkan varrella.

japadappaduu

Kuka sitä nyt näin kuumassa ilmassa jaksaisi mitään mieltä osoittaa.
Se asfaltilla istuminenkin, niin peppuhan siinä kesähelteellä palaa.

Fatwantarkistaja

Terroristit haluavat murhata poliitikot ja suuryritysten johtajat. Saattaapi olla seuraavana poliisit vuorossa. Perustelen sillä, että EHKÄ joku sai murhasta 20€ Hissisäätiömaksua murhattuaan sydänvaivaisen, ei muuta käyttäytymistä. Kunnon tuomio, vaikka 5 vuotta työleiriä kaikille, eikä ole yhtään stanan idioottia enää kapinoimassa jonkun kasvottoman, helevetin rikkaan ameriikkalaisen hupina.

En mäkään noista jehuista niin pidä, mutta joku järjestys oltava. Terroristit luulevat johtavansa maailmaa, kunhan täysi anarkia on saavutettu. Ei tule pullapojille piparia, tytöille kyllä joku yllätysmuna keksitään.

Poliisi toimi nohevasti, siitä propsit. Mikäli kommunismille antaa yhtään siimaa, eikä kommunisti ole butaania narkkaava idiootti, niin kuvio menee näin: Yksi punakaartilainen menee motarille, toinen toiselle, kolmas pääradalle, neljäs lentokentälle, viides pyörii satamassa jne. Parikymmentä itse ajattelevaa stalinistia tappaa koko kansan nälkään (ehkei kaikkia farmareita). Unelmien paratiisi onkin jo ovella. Tämän takia meillä on yhteiskunta.

Kikka Kakkonen

Eikös KONE säätiön tukeman kansanliikkeen pitäisi saada tehdä ihan mitä huvittaa kun se on muodikastakin?

Taitavat saada ihan veroistakin tukea mutta vain eri reittiä.

Last edited 13 päivää sitten by Kikka Kakkonen
Jippos123

Lopettiko ryssä sakkojen maksun eloapinoille?

Dan Wesson

Eloapinat saavat runtua poliisilta. Itku ja kitinä taustalla soiden. Apinalle ei ole selvinnyt, että poliisin käskiessä poistumaan keskeltä ajorataa sitä totellaan.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010532201.html

TAre

Heillä on kaikki hyvin, ei työhuolet paina. Ja päälle homo marssi. Warmaan pitkälle samaa porukkaa.

RullatonHuuli

Huvittava tuo sokee reetta.