Miksi kokaiinin määrä lisääntyy juuri Oulussa?

Oulusta on tullut viime aikoina paljon rikosuutisia. Varsinkin kokaiinin määrä on lisääntynyt Oulussa. Miksi sitten juuri Oulu on ollut keskiössä, vaikka maantieteellisesti kaupunki sijaitsee melko kaukana Etelä-Suomesta, jossa voidaan olettaa esimerkiksi huumekaupalle suurempia voittoja kuin Oulussa.

Eipä tässä kai ole kuin se perusyksinkertainen selitys, että Oulu nyt sattuu olemaan suurkaupunki lähellä Ruotsin rajaa. Haaparannasta Ruotsista on Ouluun matkaa n. 130 km ja autolla sen ajaa alle puoleentoista tuntiin.

 

Huumekaupan kaksi pääväylää

Ensimmäinen on se, että suuria lasteja toimitetaan puhtaasti rahtina. Huumeet pakataan normaaliksi rahtitavaraksi trukkilavoille, jotka toimitetaan Hollannista tai muualta Keski-Euroopan suurista satamakaupungeista Suomeen. Kun tällainen lasti ajetaan Suomeen, niin kuljetusliikkeen palveluksessa oleva kuljettaja ei edes tiedä, että kyydissä on huumeita. Tällaiset lastit tulevat rekka-autoilla Turun tai Helsingin satamiin ja rahti toimitetaan edelleen johonkin vaikkapa teollisuusalueella olevaan yritysosoitteeseen normaalina rahtina.

Jos poliisilla ei ole epäilyksiä, niin tällaisen lastin kiinnijääminen tullissa on melko sattumanvaraista. Tullilla tai poliisilla pitää olla jokin epäilys, jotta rekka ajetaan läpivalaisulaitteeseen ja sen avulla pyritään arvioimaan, että voisiko kyydissä olla salakuljetettua huumausainetta. Lisäksi huumeet on helpompi piilottaa huumekoirilta rahdin sekaan. Esimerkiksi nesteen sekaan tynnyreihin tai 30 litran tonkkiin upotettu lasti ei tuoksahda poliisikoiran nenään kovinkaan helposti.

Toinen yhtä suuri reitti on “pohjoisen reitti”. Ruotsista Suomeen tuleva liikenne virtaa Haaparannasta vapaasti Tornioon, eikä nykyaikana ole olemassa mitään tullitarkistuksia. Itse olen ajanut kymmeniä kertoja vuosikymmenien aikana rajan yli ilman yhtään mitään tullitarkistuksia tai ratsioita. Yhden kerran tulli on pysäyttänyt. Tämä oli aikaa ennen EU:ta, taisi olla vuonna 1994, jolloin tulimme pakettiautolla Ruotsista Suomeen yöllä ja tulli halusi penkoa auton lastin.

Pohjoisen kautta voi toisin sanoen ajella henkilöautolla ihan vapaasti rajan yli eikä huumeita tarvitse edes erikseen piilotella mitenkään.

Tukholmasta tai Etelä-Ruotsista asti taas ei ehkä kannata ajella Skandinavian läpi autolla peräkontti täynnä huumeita, nimittäin Ruotsin puolella poliisilla on olemassa erityinen “liikennerikosjaosto”. Tämän tehtävänä on seurata liikennettä ja seuloa autovirrasta “epäilyttävää” porukkaa. Poliisi saattaa tehdä ratsian tien päällä, jos poliisiauton lukulaite huutaa hoosiannaa, että vastaantulevan auton haltijalla on satasivuinen huumerekisteri.

Sen sijaan porukka matkustaa junalla Luleån asemalle, josta bussilla 130 km Haaparantaan, jossa taas vastassa uussuomalaisia maanmiehiä. Sen jälkeen autolla vaan rajan yli.

Helsingin ja Turun satamat ovat siinä mielessä epävarmoja paikkoja huumesalakuljetuksen läpikulkusatamina, että molemmissa satamissa on melko yleistä, että 1-2 huumekoiraa haistelee henkilövirtaa, jotka tulevat laivoista kävellen, sekä henkilöautovirtaa, joka ajaa henkilöautokaistoja pitkin ulos laivasta. Jos auton peräkontissa tai repussa on paketti, kiinnijäämisen riski on moninkertainen verrattuna jos tavara tuodaan pohjoisen kautta.

 

THL:n jätevesitutkimukset osoittavat, että Oulussa liikkuu kokaiini

THL:n jätevesitutkimusten mukaan Oulussa kokaiinin määrä on lisääntynyt aivan merkittävästi viimeisten muutaman vuoden aikana. Määrä on lisääntynyt suhteellisesti enemmän kuin muissa suomalaisissa kaupungeissa. Tämä viittaa siihen, että Oulua käytetään ensinnäkin yhtenä välivarastointikaupunkina tavaran liikkuessa Etelä-Suomeen, toisaalta kokaiinin saanti on Oulussa suhteessa helpompaa verrattuna muihin vastaavankokoisiin kaupunkeihin.

Jotta taas sellaisia määriä saadaan liikutettua ulkomailta Ouluun, niin kyse ei ole niinkään oululaisten gangsterien aktivoitumisesta vaan pikemminkin siitä, että Oulussa asuu uussuomalaisia, joilla on hyvät suhteet Ruotsissa ja muualla Euroopassa asuviin maanmiehiinsä. Tällöin salakuljetusketjun rakentaminen on paljon helpompaa kuin suomalaisilla, joilla ongelmaksi muodostuu jo yksin kielitaito.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
42 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
RullatonHuuli

Oululainen bimbabuu dikkaa siinttä!

köijäri

Hyvin siellä on sitten punttia liikenteessä, no, hyvällä prosentillahan nuo tuntuu jäävän kiinni. Tai no, ottia tuota.

Rommel

Olishan helppoa soudella lohta ruotsin puolella.. muutama kola paketti suomaan puolelle kun käy kusella, ainoo et ei sais kuriirit olla läpsyttäjän näkösiä, öhköh…

Reiska

Veneet on tietysti huippuosaajien veistämiä kaarnalaivoja, joilla kokkeli kulkee kevyesti merten aalloilla vihreällä tuulienergialla.
Näin ne vaan rikkaudet liikuu uuden huippuosaajien rakentaman teknologian avulla!

Qroquius KadD

“Ookkonä Oulusta, pelekääkkönä polliisia?”
“En pelekää vaan veän kokkaa nokkaa!”

Reiska

Oulu on kulttuuriltaan ns. Rikastunut kaupunki. mm stanan-Sipilä oli päätekijöitä uskonveljien matubusineksen käynnistämisessä ja rikastuksen aloittamisessa. Koka on taas yksi lisärikkaus väkisinmakaamisten, lentoakkojen, mölyävien laumojen, jne. kasvavaan joukkoon. Onnittelut vaan Ouluun!!!

Last edited 10 päivää sitten by Reiska
Sami

Zipilä on korruptioituneen lestamafian yksi Pelinappula. Lestamafia jyräisi ilman Zipilääkin.

Arkkimankeli

Ehkäpä itärajan takaa leijuneet huurut ovat mutatoineet poronjäkälästä jonkinlaisen kokajäkälän.

Kalsarikännit

Miksi kkainin käyttö juuri Oulussa lisääntyy?? Ehkä siksi että oululaisilla on siihen varaa.

Qroquius KadD

Oulun yliopisto vetää puoleensa laestaediolaeisia nuoria ympäri Pohjanmaata ja Lappia.
Siellä heitä houkutellaan opiskelijaelämään, mutta korvissa kaikuu julma saarna, kuinka Herra Jumala Jahwe Zebaoth on profeettansa Laers Laevi Laestaediousin suulla kieltänyt juomasta viinaa!
Mutta kokaiinista ei Jahwe eikä Laestaedious ole sanonut mitään…

mustamurkku

Vähän sama kun muslimien alkoholin käyttö. Jeddah, Saudien satamakaupungissa ollessani rahtilaivalla, niin kapteeni hoiti kaikki viranomaisasiat salongissa ja siellä kun vedettiin verhot ikkunoiden eteen. niin viskit, konkat ja muut tropit kaadettiin kurkkuun ilman huolen häivää. Allah kun ei näe, niin sillon voi ottaa. Tää on ihan yleinen ja hyväksi katsottu tapa. Ählämeillä on joka asiassa ja aina “se kielletty” käytössä. Oli sitten mikä asia tahansa kyseessä, niin aina sama juttu. Rahalla ja lahjomalla (yleensä alkoholin kanssa) ko. viranomaiset on hoidettu asiat niin kauan kuin minä tiedän. Libyassa tosin otettiin sikeliin lukkojen taakse kaikkien henk.koht. saniteettituotteetkin, jos niissä oli alkoo. Esim. dödöt ja partavedet. Todellisuudessa/käytännössä tää kaikki on melkoista teatteria, ja oikeasti erilainen maailma.

könttipylly

juu, laivalla tullessa ei voi olla varmuutta onko joku satamassa tikkari pystyssä, mutta pohjoisen rajoilla luulisi käytettävän etumiehiä tsekkaamaan tilannetta jos lastataan jossain Luleåssa.
Lehdessä oli juttua että Kotkan viemärivesissä oli eniten metaa Suomen kaupungeista. Liekö raksaranet raahaavat Suomenlahden eteläpuolelta vai mistä Puolasta lie tulee.

K J

Lahdessa on huumesota. Oulun reitin on valinnut aika moni maahantuoja – tottahan tuo. Lahti oli ennen periaatteessa koekaniinien kaupunki, mutta on osista etelä-Lahtea ajettu arabijengit pois.

Oulu on iso kaupunki suomalaisessa mittakaavassa – kun lahti on vasta 9. sekopääkaupunki.

Koska huumeita tilaa Internetin kautta varsinkin nykynuoriso räppi-paskoineen, on tuo reitti ihan looginen. Hivakat ei kestä kauan.

Huumepoliisit (tuttavallisemmin ‘myrkyt’) kyllä tietävät asian, mutta jos on kysyntää – on myös tarjontaa. Myrkyt kalastelee isoja kaloja ja jos saavat jonkun porukan kiinni, he tietävät että sen täyttää heti joku toinen.

Kokaiini Lahdessa maksaa 100-120 ettei tarvi suuttua. Stadissa vähemmän, mutta välimatkat ja muut paskat – ymmärrätte varmasti. Laatu on se tärkein “huumesodassa”.

Once again: Oulu on sekopää MDPV -kaupunki. Kokkeli on kallista siellä ja jos ne blandaa, ni niiden seikkailu on ohi. Oulusta tulee etelään liian kallista Pepsiä, mutta se pitää ymmärtää, että kaikki aineet kuuluvat jollekin. Aina jollekin.

“NEVER LOAN SHARKS”

K J

Olisin mielelläni kuullut perustelut punaiselle peukulle.
Punainen peukku on turha, koska voi jättää peukuttamatta.
Itse en anna punaisia peukkuja missään maailman kommenttipalstalla, koska ne ovat mielipiteitä.

Psykologisesti skannattuna tämän punaisen (joku antoi vihreän) peukun antanut on joku, joka kenties tietää jostain jotain. Älä ylireagoi. En kertonut kommentissani mitään muuta kuin pari faktanpoikasta.

Arkkimankeli

Juuri niin.
Punapeukkujen pitäisi avata perusteluaan edes yhdellä lauseella, sillä muutoin jää siihen käsitykseen että heillä ei sellaista ole.

Last edited 11 päivää sitten by Arkkimankeli
Qroquius KadD

Perustelujen kysyminen tuotti näköjään toisen punapeukun.

Kyllä Disqus oli tässäkin suhteessa ylivertainen:
siellä ei päässytkään ruikkimaan kakkaa salaa punapeukkujen muodossa kun niiden lähettäjä näkyi.
Hauskimmillaan Disqus oli paljastaessaan, kuinka jotkut viherpeukuttivat itseään kun eivät älynneet sen näkyvän.

Mutta nyt ollaan palattu tähän avoviemäriin, jossa sonta valuu vapaasti.

Last edited 10 päivää sitten by Qroquius Kad
ennakkoluuloinen

Vapaata notkuntaa, liikkumista ja keppostelua.

Reiska

Tietenkin unohtamatta: mölinää, törkeen hyviä safkoja, ilmavaa riisiä, äärimmäisen tuottoisaa kaarnalaivabusinesta, työvoimapulan paikkausta, huippuammattilaisia, jne., jne.

Toimisi nopeasti

Huume kriminaalipolitiikkaan Filippiinien meininki.
Käyttäjille ja myyjille lopullinen tuomio.

Qroquius KadD

Paitsi että Filippiineillä on edelleen huumeongelma.

könttipylly

Ja ne panee siellä eli väestö lisääntyy. Suomessa moraalisaarnataan ja tukitaan katuja koska on pakko!

Arkkimankeli

Isot metsäpalot ovat Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä ovat yli kaksinkertaistuneet 20 vuodessa – Tiede | HS.fi

“Lämpötilan nousu kuivattaa ekosysteemejä, kuten havumetsiä. Kuivuus on kuin polttoainetta, joka lisää tulipalojen kokoa ja niiden kestoa.”

Ja sitten se aasinsilta: otsikossa mainittu yhdiste saattaisi auttaa epätoivoisia sammuttajia jaksamaan paremmin.

Reiska

Ja toinen aasinsilta: Kun metsät paloi pois ja (viher-komukoiden progandan mukaan) ilmaston muutos tuo tropiikin pohjoiselle pallon puoliskollekin, niin kokaa kasvamaan palaneille alueille. Rahaa tulee paljon paremmin kuin puun kasvatuksesta.

Sami

Kalifaatin johtaja käski muutama vuosi sitten sytyttämään metsäpaloja vääräuskoisten maihin ja tekemään vääräuskoisten maista “palavia Helvettejä”.

Ruotsissa paloi metsät koko kesän…

bolsa

Ja nyt kun Brasiliassakin on eniten maastopaloja 20 vuoteen niin syy on historiallinen kuivuus. Kun Bolsanaro oli presidenttinä niin metsäpalot olivat kuulemma hänen politiikan seurausta. Miksei uutisoida että Lulan ollessa presidenttinä on metsäpalojen määrä on noussut.

Dickie

Oulust saa kuulemma helposti pilluu

Boltteri

Tarkoitat no-no zonee.

Ajatusten virtaa

Ruotsista tuodaan isoja määriä pohjoisen kautta eteläsuomeen, etelän nuuskaajien käyttöön joita riittää papista tuomariin, ei voi bilettää pelkällä viinalla enää, vaan pitää olla ylihyperaktiivinen. Osa jää isompiin kasvukeskuksiin kuten Ouluun. Oulussa oli ja 80-luvulla huumeongelmaa ja se näkyi, heroiini ja muuta kovat huumeet silloin liikui. Mutta silloin voi liikkua turavallisesti kaupungilla pienessä. Kokaiinista oli kyllä kuultu. Olin silloin armeijassa Oulussa Hiukkavaarassa.Asialla tänään ulkomaalais jengit, suomen pikku apurit isolla rahalla.

Sami

Suomen tulli- TV ohjelmassa tullivirkailija kertoi että heidän resurssit riittävät tarkistamaan vain 1% rajan yli tulevasta rahtitavarasta.

Resurssit ovat poliittiseen “arvopohjaan” perustuva valinta kysymys.

Jos “arvopohja” ei kannata tarkistuksia, ei rajatarkistuksia tehdä.

Tilanne saattaisi olla toinen jos rajan yli olisi tulossa Woken vastustajia- resurssit todennäköisesti löytyisivät hyvin nopeasti. 🙃

Reiska

Olet oikeassa! Esim. J. Lokan vainoon riitti poliiseja ja tuomareita rajattomasti, jotta kaverille saatiin tuomioita ja hiljennettiin hänet. Tavan ihmisten tekemiä rikosilmoiksia ei tutkita ollenkaan vaan ilmoitetaan ettei ole resursseja.

mustamurkku

Mä kävin vanhan luokkakaverin kanssa Tukholmassa katsastamassa vanhoja mestoja ja nykymenoa. Onhan se meno muuttunut, mutta on nuo tullin työntekijätkin muuttuneet, ja heidän “harjaantuneet silmät” ovat silmälääkärin tarpeessa. Luokkakaverini on ollut koko elämänsä absolutisti, mutta Turusta Tukholmaan mennessämme jouduimme (hän joutui) ensimmäisen kerran kontraan Turussa jo ennen laivaa. Toisen kerran laivassa ja kolmannen kerran Tukholmassa. Ja kun mitään luvatonta tai ylimääräistä ei löytynyt, niin pieneen rasistiseen vittuiluun oli pakko “sortua”. Summa summarum: Ei ole pottunokan tai suomalaisen helppoa Ruotsi-nimisessä Kalifaatissa. Suomi on valittu maailman eniten Trumppia vihaavaksi kansaksi, muttei vielä maailman rumimmaksi kansaksi. Joo, täytyy myöntää, että ei tää jengi oikein korkealle voi päästä ÄO:ä laskettaessa. Somput ja pari muuta kansaa saattaa olla vieläkin typerämpiä, mutta vaikea uskoa. Ruotsalaiset olivat entisen kaltaisia, ylimielisiä pikku rottia, suomalaisia kohtaan. Siis, ei mitään uutta tai ihmeellistä.

Pete

Eli todennäköisimmin somalien touhuja?

Jippos123

Ei Ruotsista tänne huumeita kärräävän kande kovin montaa kertaa ajella Tornion kautta.
Jos mamut näkevät pikkuisen vaivaa niin ajelee pohjoisemmaksi ja tulee yli Pellon tai Kolarin kohdalta.

Qroquius KadD

Väylästähän menee yli viisi siltaa, ei kun niitä vuorotellen ja kuskiakin toki voi jossain välissä vaihtaa.

Jippos123

Autoakin voi vaihdella.
OT. Oli väylä tyhjänä viime viikolla. Yhtään lohensoutajaa ei näkynyt. Mitä sitä tyhjää soutamaan.
LUKE:n laskurin mukaan vajaat 20 000 lohta mennyt Kattilakosken läpi. Vuonna 2019 samaan aikaan melkein 120 000.
Ahneet troolaajat vetävät lohet ja Torniossa oli perämeren lohen kilohinta cittarissa 8,99 kilo.
Eihän tuossa ole mitään järkeä.

Qroquius KadD

Liekö tämä johtunut kokaiinista, mutta teko on videoitu Oulussa:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1652335#p1652335

Että pläiskistä vaan päähän ja tirskunta päälle.
On tämä nykyaika tässä mielessä mukavaa, kun rikolliset kuvaavat kaikki tekonsa ja julkaisevat saman tien niin, että pärstä on tunnistettavissa.

Vaikka eihän tuostakan taas tule mitään muuta kuin uhrille aivovamma ja tekijälle pikku nuhtelu sekä runsaasti vierihoitoa, rintaruokintaa ja pillua kun pikku rassukalla on niin paha olla.

Jarkko Jäyhä

Oulu on pohjoisen reitillä. Jossa ei tarkastella kansallisuutta, ,
kaman

Avojalakanen

Oulussa on vaihdetu kokaiiniin kun kaakaon hinta on noussut rajusti.

RullatonHuuli

Missä kysyntä, siellä kauppa käy!

Qroquius KadD

Mikäli näin on, silloinhan viherkommunistien naama irvessä ajama huumeiden dekriminalisointi ja tuominen kauppoihin vapaasti ostettaviksi räjäyttää huumeongelman, kun tarjonta tulee kaikkialle?

TAre

Onko kukaan huolissaan vesijärjestelmien “murroista” Viranomaiset ovat aivan helvetin pihalla mitä nyt jo tapahtuu, selitellään ei tässä mitään. Suomessa on ryssiä aika paljon ja pienillä paikkakunnilla “töissä” todella jo paljon. Outoja hiippareita tänä kesänä on ollut liikkeellä. Entäs se asevarkaus, iso juttu. Aseet olivat toimintakuntoisia, mutta ei panoksia. Voe jeesus. Toveri on muuten oikeassa,painava sana EX- kenulta.