Tappotuomion saanut vapaalle, vangittiin nyt uusista rikoksista

Pori
Jotkut rikostapaukset ja niiden oikeuspäätökset ovat niin käsittämättömiä, että niitä kannattaa avata hieman enemmänkin. Oikeus päästi tappajan odottamaan tuomion lainvoimaisuutta vapaalta.

Porissa uutenavuotena 15-vuotiaan teinipojan hengiltä ampunut 24-vuotias Robin Tino Kristian Kivistö sai teosta 10 vuotta ehdotonta vankeutta. Syyksi luettu rikos oli tappo, vaikka monien mielestä kyse oli puhtaasta murhasta. Kivistö uhitteli aseella pojan suuntaan ja painoi kaksi kertaa liipaisinta. Ase oli tyhjä. Poika pelästyi ja poistui toiseen huoneeseen.

Poika tuli hetken päästä takaisin ja nyt Kivistö osoitti pistoolilla suoraan poikaa silmien väliin. Nyt ase ei ollut tyhjä ja poika kuoli.

No joka tapauksessa tuomio oli siis 10 vuotta vankeutta. Kivistö ei myöskään ole mikään ensikertalainen, vaan rikosrekisteriä on kertynyt Porin Yyterin suoran verran. Rekisteristä löytyy ampuma-aserikoksia, pahoinpitelyjä ja suurin piirtein kaikkia mahdollisia rikoslaissa mainittuja rikoksia.

Kun Porin käräjäoikeus toukokuussa antoi tuomionsa, niin oikeus päästi samalla Kivistön vapaaksi odottamaan tuomion lainvoimaisuutta. Aivan käsittämätöntä. On kyllä ollut havaittavissa, että vangitsemisten suhteen oikeudet tekevät nykyään lievempiä päätöksiä verrattuna vaikkapa 1990-lukuun, mutta kukaan ei olisi uskonut, että 10 vuoden tuomion saanut päästetään vapaaksi odottelemaan tuomion lainvoimaisuutta.

Tähän yhteyteen kannattaa mainita mitä tämä lainvoimaisuus tarkoittaa. Kun alioikeus eli käräjäoikeus antaa tuomionsa, niin syytetyllä ja syyttäjällä on viikko aikaa ilmoittaa käräjäoikeudelle tyytymättömyytensä tuomioon. Jos tyytymättömyyttä ei ilmoiteta, niin käräjäoikeuden päätös on kuukauden päästä lainvoimainen.

Jos tyytymättömyys ilmoitetaan, niin syytetyllä on kuukausi aikaa valittaa asiasta hovioikeuteen. Valitusaika hovioikeudessa voi vaihdella kuukaudesta useampaan kuukauteen. Mitä isompi ja monimutkaisempi juttu, sitä kauemmin juttu viipyy hovioikeudessa. Jos juttu valitetaan hovioikeuteen, se tulee lainvoimaiseksi vasta sen jälkeen kun hovi on tehnyt siitä päätöksensä.

 

Näihin päiviin asti käräjäoikeus on aina vanginnut syytetyn odottelemaan tuomion lainvoimaisuutta, jos tuomiota on tullut enemmänkin. Nyrkkisääntö on ollut pitkään, että jos ehdotonta vankeutta on tullut yli kaksi vuotta, niin vangitaan. Tietenkin tässä on ollut poikkeamia suuntaan ja toiseen, että se ei ole ollut ihan kiveen hakattu. Mutta kun puhutaan tuomioista vähintään yli 5 vuotta, saati sitten nyt annetun 10 vuoden ehdottoman jälkeen, jolloin tuomittu päästettiin odottelemaan vapaalta, niin on kyllä aivan uusi juttu.

Syy tähän on se, että miksi Kivistö päästettiin vapaalle, johtuu Korkeimman oikeuden tänä vuonna antamasta ennakkopäätöksestä, jonka mukaan vangitsemista ei ole syytä jatkaa enää rikoksen vakavuuden takia. Lähinnä voidaan vangita, jos epäillään, että tuomittu jatkaa rikollista toimintaa tai saattaa yrittää paeta.

Kivistö sai tuomionsa toukokuu alkupuolella ja hänet vangittiin nyt uudestaan uusista rikoksista. Rikosnimikkeinä on ainakin kiristys, laiton uhkaus ja vahingonteko.

Subscribe
Notify of
guest
42 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Harry

Mabdoliinipöksy ois saattanut mielensä pahoittaa…oisko siinä syy että vapaalle laskettiin..vahinkohan oli jo tapahtunut…toinen vastakkainasettelun osapuolikin jo tuhkattu käppärän uunissa..
Mitä sitä pikku-kyöstiä enää suotta kiusataan.
Feija wapahaksi ja vainaalle pikku sakko.

Suomi Finland

Ei näitä oikeuden päätöksiä ymmärrä tavallisella järjellä. Tarvitaan varmasti vahvasti vasemmalle kallistunut maailmankuva, että asia on selvä kuin pläkki, eikä ihmetellä tarvitse. Tosin jos mentäisiin vieläkin enemmän vasemmalle, niin porukkaa kaatuisi kuin heinää. Jo ihan mielipiteidensä yhteensopimattomuuden vuoksi.

Suomi Finland

Toinen asia mitä ei oikein tahdo ymmärtää on, että miksi venäläisomisteisia kiinteistöjä ei vaan pakkolunasteta kriittisten kohteiden lähistöltä. On päivän selvä asia, että puolustusvoimien pitäisi voida tehdä kohteissa vähintään ratsia, jollei muuta. Todisteita venäläisten vihamielisyydestä tuppaa olemaan jo sen verran reippaanlaisesti.

Qroquius KadD

Koska viidesosa suomalaisista on Moskoviaa vanhasta muistista tai jopa ylimuistoisesti palvovia viherkommunisteja ja kolme viidesosaa peesaa niitä.

Suomi Finland

Kaavoitetaan ryssien kiinteistön läpi moottoritie. Sitten pakkolunastus nuijitaan läpi ja tehdään kaali-ihmisten hallin kohdalle 30m moottoritietä.

Putin-setä voisi siitä suivaantua, kun saa maistaa omaa lääkettään.

Last edited 8 päivää sitten by Suomi Finland
Qroquius KadD

Ensin pitäisi saada joku taho uskaltamaan tehdä niin.

Suomi Finland

Löysin Ylen jutun viime vuodelta, jossa pakkolunastusasiaa ruodittiin. Useat kansanedustajat olivat sen kannalla, että kriittisten kohteiden ympäristöistä pitäisi saada pakkolunastettua näitä venäläisten omistuksessa olevia kiinteistöjä.

Omaisuuden suoja on vahva, joten lainsäädäntöä pitäisi muuttaa, jotta asia etenisi. Näissä kiinteistökaupoissa on toimittu aivan järkyttävän typerästi.

Ei ole haluttu tai uskallettu säätää laissa erilaisia kohteluita eri maille silloin, kun ulkomaalaisomistukset tehtiin mahdollisiksi. Nyt on löysät housuissa, jos ryssät ovat esim varastoineet aseita näihin kiinteistöihin. Olisi vähitellen aika tehdä jotain, jotta ihan oman typeryden takia ei tehdä asioita ryssille aivan liian helpoiksi.

Qroquius KadD

Nimenomaan nyt olisi aika ja olisi lopulta rahkeitakin, kun ei enää olla täysin yksin arvaamattoman väkivaltaisen heikkenevän suurvallan vieressä kuin alkoholistin vaimo.

Mutta kuten alkoholistien vaimot palaavat liian usein takaisin hakkaajansa vierelle vaikka heidät on yritetty sieltä auttaa mahdollisimman kauas, niin on myös Suomen poliittisessa, hallinnollisessa ja oikeuseliitissä edelleen aivan liikaa Alkoholistin Vaimoksi haluavia.

Samoin suomalaisessa kansansielussa esiintyy toivottoman paljon Alkoholistin Lapsen Oireyhtymää:

alkoholistin lapsi, erityisesti tytär yrittää uskotella itselleen vanhempien olevan todellisuudessa hyviä ja haluavan oikeasti lapsilleen parasta, mutta he eivät nyt vaan jotenkin niinku silleen jostain ihmeen syystä osaa.
Jos heille jotenkin vain voitaisiin opettaa, miten lapsia ei satuteta kaikiin mahdollisin tavoin, he tajuaisivat ja sitten kaikki olisi ihanaa!

Tämä ajattelukieroutuma, tämä Alkoholistin Lapsen Oireyhtymä saa suomalaiset hokemaan viherkommunistien olevan tyhmiä, tyhmiä, tyhmiä!!
Niille pitäs niinku huutaa niin et nekin kuulis, et ne on tyhmii tyhmiiii tyhmiii!!!

Pieni mieli ei riitä ymmärtämään Pahuuden käsitettä;
kaikkivoipina näyttäytyvät Vanhemmat haluavat Lapsilleen pelkkää mahdollisimman huonoa menestystä elämäänsä.

Last edited 6 päivää sitten by Qroquius Kad
Peksi

Ovathan itsekin linjanneet tien mm vanhan suomalaisen hautausmaan läpi..oli ohjelma missä vanha mies etsi Viipurissa sukuhautaa kartan kanssa..huomatakseen,että juuri siitä oli linjattu tie

Virsta Vielä

Juu, tämä on tullut huomattua. Jotenkin naurattaisi, jos ei itkettäisi, mitä idiootteja suurin osa ihmisistä Suomessakin on: joko ollaan nato-uskovaisia tai täysiä ryssäbotteja, mitään muuta vaihtoehtoa ei osata nähdä. Sama sävel kuin aiemmin ainoastaan eri aiheesta eli nyt vingutaan: “Ei Suomi voi olla puolueeton”, kun aiemmin vonguttiin, ettei Suomi voi valita puolia ja jos on ihan pakko, niin vienosti Venäjään/Neukkulaan kallellaan sitten.

Valtionhallinnossa, tutkijoissa ja korkeakouluissa tulisi suorittaa emansipaatio siellä vanhastaan ja edelleen pesivistä kommunistilähtöisistä jääristä – tosin joutaisi mennä kyllä pahimmat CIA-natottajatkin. Eri asia ketä jäisi jäljelle, mutta se on sitten sen ajan murhe.

Qroquius KadD

Niin, mukavaahan se olisi olla täysin yksin puhtoisen puolueettomana Imperialistisen Roistovaltio Moskovian naapurissa.

Josef Matula

Otsikko kuuluu: “Tappotuomion saanut vapaalle, vangittiin nyt uusista rikoksista”
Miten tämä liittyy kiinteistökauppoihin.

OCD eli pakko-oireinen häiriö on pakkoajatuksina ja -toimintoina ilmenevä psykiatrinen häiriö. Se alkaa usein lapsuudessa tai nuoruudessa. Oireita voidaan lievittää lääkityksellä, psykoedukaatiolla, psykoterapialla sekä niiden yhdistelmillä. Täydellinen toipuminenkin on mahdollista.

Andwell

Tuskinpa liittyy mitenkään, mutta eipä taida tuo “diagnoosikaan” liittyä.
Ihan hyvä että täällä voi kommentoida myös otsikkoaihetta polttavampia ajankohtaisia aiheita.

K. Olhoos

Ryssän asyylidesanttien keppostelu-uhka kannattaa kyllä pitää esillä olipa se muu keskustelun aihe ihan mikä tahansa.

Suomi Finland

“Jotkut rikostapaukset ja niiden oikeuspäätökset ovat niin käsittämättömiä”
Oikeudenkäytön käsittämättömyys oli syynä tuohon jatkokommenttiini.

Olen hyvin huolestunut esimerkiksi Suomen vesihuoltoon liittyvistä murroista ja asiaankuulumattomien tyyppien harhailuista näissä kiinteistöissä.

Oikeudenkäytön käsittämättömyys ei ole ainoa kummasteltava asia. Toinen eriskummallinen asia on, miksei noiden kriittisten kohteiden vartiointia ole jo tuntuvasti tehostettu.

Helminen

This is someone a psychopath who has no remorse and enjoys crimes

tapsa

Se on rassismia pitää Feijaa kopitettuna, koska valitti hoviin.

Andwell

Sote-Suomella ei ole enää varaa rikosseuraamusten täytäntöönpanoon, joten ilmeisesti jopa tappokepposista seuraa vain ns. kevennettyä pantavalvontaa (=ei pantaa)

Sami

Vankilat ovat ylikuormitettuja koneinsinööreillä ja aivokirurgeilla.

Tilaa vankiloissa ei vain enään ole, ellei työvoimapulanpaikkaajille, verojemme ja valtion sekä kuntien velkojenmaksajillemme, ynnä vanhustemme hoitajille rakenneta lisää vankeinhoitopalvelupaikkoja.

Last edited 8 päivää sitten by Sami
Sami

Unohtui vielä yksi tärkeä asia- jos Robin Tino Kristian Kivistö olisi vangittu, mätänisi Suomen maataloustuotannon ensisyksyn sato peltoihin ilman Robin Tino Kristian Kivistön työpanosta.

Terveisin: Kok

K. J. Kort

Konkurssikypsä kepusote-Suomi löisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla jos seuraavat vankilat rakennettaisiin aiempia halvemmalla ja siitä syystä myös luotaan työntävämmiksi.

Peksi

Ulkoistaisin Filippiineille koko vankilasysteemin..ei vankilassa tarvi olla mukavaa,vaan sen pitääkin tuntua..vankilalta

Qroquius KadD

Kun mustalainen tappoi Afrikan kädellisen, tapahtui se luonnonsuojelijan painajainen jossa rauhoitettu eläin syö rauhoitettua kasvia.
Tällaista siitä sitten seuraa.

Sami

Länsimaita riivaava “kriittinen sortoteoria = sortaja/sorrettu” ei anna kysymykseesi vastausta.

Tästä syystä Woke-kansa vaikenee hiljaa.

Koska pyhä Wokekoodisto ei anna ohjetta kyseiseen tilanteeseen, ei Wokekansakaan hyperventiloi paperipussiin turvahuoneessansa.

Wokekansa ei vastaa kysymyksiin, Wokekansa poistuu hiljaa takavasemmalle ääntäkään päästämättä.

Peksi

Helkkarin vaikea dilemma intersektionaalisen uhrijärjestelmän mukaan mennään

seant

Jos tekee pride porukkaan kohdistuvan murhia, siitä vasta kova rangaistuksen saa. Sen sai kokea Iranilainen islamisti, joka avasi tulen Oslossa, jossa kaksi kuoli ja 21 loukkaantui. Hän sai 30 vuotta vankeutta, verrattuna Anders Breivikin 21 vuotta vankeutta, joka sentään tappoi 77 ihmistä. Tämä oli Norjan kaikkien aikojen kovin tuomio Samnyttin mukaan.

Qroquius KadD

Tuollainen tapaus:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?t=42383

Iranilaissyntyinen “norjalaismies” Zaniar Matapour on tuomittu 30 vuoden vankeusrangaistukseen joukkoampumisesta oslolaisessa homobaarissa.
Kovinpa on hiljainen ollut Suomen maailman luotettavin valtamedia tästäKIN tapauksesta.

Last edited 8 päivää sitten by Qroquius Kad
Qroquius KadD

Nähtävästi on ollut sielläkin varsin vaikea juttu:
mitä tehdä, kun Koskemattomaksi Pyhitetty käy lahtaamaan toisia Koskemattomaksi Pyhitettyjä?
Kenen Koskemattomuuspyhyys on suurin?

Ja mikä ihme on tämä 30 vuoden tuomio, kun ABB:n tapauksessa kerrottiin Norjan maksimituomion olevan 21 vuotta jota voidaan tapauskohtaisesti jatkaa, jos tuomittu on edelleen liian vaarallinen vapautettavaksi?

Sami

Mielestäni Anders Breivikiä ei olisi saanut tuomita pelkästään hänen uskontonsa ja ihonvärinsä perusteella.

Nimimerkillä: nollatoleranssi syrjinnälle.

Peksi

Sehän oli”Norjalainen mies”:)

Boltteri

Tyhmä jätkä, ois pitäny uhkailla laillisesti.

Qroquius KadD

Siihen pystyy vain viranomainen tai esim. energiayhtiö, joka uhkaa katkaista sähköt ellei laskua makseta.

Jape

Myönnän, että suomen rikoslaki on täysin ala-arvoinen ja p**seestä, mutta eihän tässä Kristianin tapauksessa edes tapahtunut mitään väärää.

jussi

Tuosta Robin Kivistön ampumasta alaikäisestä uhrista ei ole kyllä kirjoiteltu sen kummemmin. ?

Last edited 7 päivää sitten by jussi
Qroquius KadD

Tuon verran:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1564609#p1564609

Kaikki silkkaa hymistelyä, kuinka oli niin hyvä ja ihana, oikein psykiatriksi aikoi;
mitä siitä että oli rötöstelevä kasvatuslaitoskakara.

Peksi

Öööh..eikö tuon vankilatuomion tarkoitus kuulu olla tällaisen ollessa kyseesä eristää vaarallinen mulkku kunnollisista ihmisistä eli suojella heitä..ei halkoa hiuksia ja miettiä noin typeriä tulkintoja..järjetöntä

horrible_harris

Mustalaisen vapaaksi päästäminen on todella odottamaton, mutta mielenkiintoinen tunnustus Suomen demlavääryyslaitokselta sompanssin teloittamisesta.

Qroquius KadD

Ammuttu pallero oli kenialainen, mutta sieltäpäin.
Etunimikin oli Ali, eli nähtävästi siis vielä Oikeauskoinen.

Last edited 7 päivää sitten by Qroquius Kad
Mutua

Hänen nimi oli Aliongo( Ali oli lyhyt nimi)

Qroquius KadD

Niin näyttää olleen.