Ruotsalaiset somalijengit uhka kaikille Pohjoismaille

Norjan pääkaupungissa Oslossa neljä Tukholmasta kotoisin olevaa uusruotsalaista on vangittu epäiltynä ainakin ampuma-aserikoksista ja varastetun tavaran kaupasta.

Kaiken kaikkiaan Oslon poliisi otti kiinni viime viikolla yhdeksän uusruotsalaista, jotka kuuluvat Tukholman Järvan alueelta (Rinkebystä ym.) kotoisin olevaan gangsterijengiin nimeltä Shottaz. Neljä vangittiin.

Takavarikkoon lähti aseita ja muutama matkalaukullinen käteistä rahaa.

Kysymys on siitä, että Shottaz yhtenä kovana jenginä pyrkii laajentamaan huumekauppaa ja Norjassa on paljon irtorahaa haettavana. Toinen somalijengi Dödspatrullen sai huomiota Suomessa, kun kymmeniä somaleja tuomittiin huumekaupasta vankeuksiin. Vaikka Dödspatrullen ja Shottaz ovat olleetkin jossain määrin vihamiehiä, niin bisneksestä ymmärretään kuitenkin ja yhteiset intressit kärsivät kun vihataan aseiden kanssa toisiaan.

Nyt tapahtuneet kiinniotot eivät olleet ensimmäisiä, ennen joulua ainakin viisi somaligangsteria vangittiin useista eri rikoksista. Kiinniotoissa huomiota herättää se, että mitään perseaukisia sippiukkoja porukka ei ole, sillä takavarikkoon lähtee aina kilokaupalla käteistä.

Norja on myös siinä mielessä “helppo” maa, kuten Suomikin, että Norjassa ei ole sellaista hyvin järjestäytynyttä jengikulttuuria kuin Ruotsissa ja jossain määrin Tanskassa. Norjalaisten huumekauppa on tähän asti ollut nappikauppaa siihen verrattuna, että uusruotsalaiset pystyvät toimittamaan markkinoille niin paljon tavaraa kuin sieltä löytyy käteistä rahaa. Uusnorjalaiset jengit ovat enemmän löyhiä kaveriporukoita verrattuna uusruotsalaisiin jengeihin, joissa on lähes sotilaallinen hierarkia.

Niin ikään Ruotsin ja Norjan jengeillä ei ole mitään jengisotaa keskenään, kuten Tanskan ja Ruotsin välillä somalijengeillä on. Toki jengeihin kuuluu muitakin etnisyyksiä, mutta Shottazista ja Dödspatrullenista puhuttaessa johto on tiukasti puikulapäätä.

Tieto uusruotsalaisten jengien levittäytymisestä myös Norjaan ei ollut mikään yllätys. Kysymys on kai enemmänkin siitä, että kuinka nopeasti kokaiinimarkkinat saadaan toimivaksi “yritys_struktuuriksi”.

Asiasta kertoo mm. norjalainen yleisradioyhtiö nrk.no.

 

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jorma

Olis tullut PALJON halvemmaksi lennättää suvakit Mogadishuun nauttimaan monikulttuurisuudesta, kuin avata portit puikuloille tekemään Pohjolasta Somalilandia.

Reiska

Peli on jo menetetty, kohta 30 vuotta on sompansseja rahdattu tänne ja niitä on jo joka paikassa.

Seuraavaksi ne vie meiltä työpaikat 😉 .

Arkkimankeli

YK:n Agenda 2030:n tavoitteita lukiessa tulee sellainen kuva, attä globaalin köyhyyden vähentämisen erääksi keinoksi on kirjallisesti sovittu kehitysmaalaisten raaka roudaaminen läntisiin teollisuusmaihin.
Täkäläiset olot kylläkin huononevat, koska siirrettävät ihmismäärät ovat suuria.

X

Tuolta näyttää. Mustien pyörittämä yhteiskunta pyörii niin kauan kunnes viimeinen valkonaama on ryöstetty ja grillattu. Aamulla yhdeksän aikaan jos laitetaan mustien valtakunta pyörimään niin iltapäivällä viimeistään on käsi suorana vinkumassa apua, kun on niin monta suuta ruokittavana. 🤔

japadappaduu

“ruotsalaiset somalit” Ei ole olemassa ruotsalaisia somaleita.

Fatwantarkistaja

On olemassa ruotsalaisia irakilaisia, joita on hivenen kidutettu ja pian koristavat hirsipuuta, jos Allah suo. Kuinka selität tämän faktan?

japadappaduu

En nyt ymmärtänyt mitä meinasit?
Somali on kuitenkin somali ja irakilainen on irakilainen. Me voidaan antaa kansalaisuus jollekin Ali Mohamedille, mutta ei se tarkoita että siitä tulisi yhtään sen suomalaisempi.

AnywayD

Oikeammin se olisi ruotsinsomali.

seant

Sehän tässä on valtamediassa on kaksoisstandardi,ulkomailla asuva suomalainen on aina suomalainen hyvässä ja pahassa esim. Kimi Räikkösestä ei puhuta koskaan nykyään italialaisena.tai Mika Häkkinen monacolaisena jne.

köijäri

Follow the money, aina kun saadaan paali rahua pois se iskee ytimeen, mutta kuninkaissa tuntuu että se raha valuu muihin pisneksiin eika Calle välitä vittuakaan. Mitä helvettiä teet cash money vaikka sitä ois rekkalavallinen? ostat kymmenen kilon kaulakäädyn ja pari huoraa lutkuttamaan nenä valkosena, se kun pitää sijoittaa jotenkin. Raahaappa 1000 egee tänä päivänä pankkiin tulee pari kysymystä.

Reiska

Suomaassa satasta-kahta jos yrität käteisenä tallettaa pankin tiskillä niin annetaan lomake, mihin pitää selvittää mistä rahat on saatu. Näin kävi jo vuosia sitten, näytin keskaria ja kulutin rahat kauppaan…

Cash raha “pestään” ja sijoitetaan asuntoihin ja/tai osakkeisiin/vst. Tosin voi olla ettei sompansseilla osamäärät riitä tuohon, vaan hankitaan hienoja autoja ja helyjä kaulaan&ranteisiin ja ihmetellään kun huumepoliisit aina seuraa ja tekee ratsioita&takavarikkoja.

Fatwantarkistaja

Voihan sitä vuokrata sata asuntoa paperittomille huorille. Sitten on taas ongelma, kun perseen sijaan maksavat käteisellä. Autoihin saa seteliä palamaan, vaan eivät tuota kuin tappiota.

AnywayD

Ja ei kun lisää somaleja Eurooppaan, huutaa innoissaan suvakki, koska “musta tuntuu”.

Riku Rantala

MUT NE TEKEE TÖRKEEN SIISTII SAFKAA !!!!!!!!!!!!

jhvjgh

Ruotsin pitkähköt järjestäytyneen rikollisuuden perinteet aloittivat Jugoslaavien ja albaanien mafiat. Ja kun aseita saatiin kentälle sinkoja, miinoja ja kranaatteja myöten, niin siitä oli helppo lähteä muiden vähälahjaisten seuraamaan gangsterin tietä.