Espoon poliisi tutkii pitkään jatkunutta häiriköintiä, jossa käytetty muun muassa pullopommia

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen nuorisorikostutkintaryhmässä on esitutkinnassa rikos, jossa perheen kotiin on kohdistettu toistuvaa häiriköintiä Espoossa.

Pitkään jatkuneen häiriköinnin aikana perheen taloa on heitetty esineillä, sotkettu ja rikottu. Asukkaat ovat kertoneet, että heidän yörauhaansa on jo useamman kuukauden ajan häiritty, ja he ovatkin joutuneet soittamaan useasti hätäkeskukseen. Asunnon läheisyydessä on nähty tapahtumien aikana useampia nuoria.

Länsi-Uudenmaan poliisin ennalta estävän toiminnon ryhmä (EET) suoritti alueella valvontaa ilmoituksen ja ilmiön perusteella. Valvonnan aikana teoista epäillyt nuoret ilmestyivät paikalle. Kyseisellä kerralla heidän epäillään yrittäneen heittää asuintalon pihalle niin sanotun pullopommin. Pullopommi on yleisnimike vaaralliselle tekeleelle, jossa yleensä muovipulloon laitetaan kodintarveaineita, joiden kemiallinen reaktio muodostaa suljettuun astiaan kovan paineen. Paineen kasvaessa kyseinen astia jossain vaiheessa halkeaa ja vapauttaa kaasut suurella nopeudella samalla pamahtaen kovaa.

Kun astia halkeaa, aiheuttavat kemikaalit ja astian rikkoutumisesta syntyvien sirpaleiden osumat vaaraa lähellä oleville henkilöille. Kova ääni voi aiheuttaa kuulovaurioita ja paine sekä sirpaleet rikkoa niiden tielle osuvaa omaisuutta.

Viidestä epäillystä osa asetettu matkustuskieltoon

Hälytystoiminnan ja EET-ryhmän yhteisoperaatiossa poliisi otti paikan päältä ja välittömästä läheisyydestä kiinni kolme alle 18-vuotiasta, joita kyseisestä rikoksesta epäillään. Sittemmin nuoret on vapautettu ja osa heistä on määrätty matkustuskieltoon. Tällä hetkellä tekoon epäiltyjä on viisi, joista kaikki ovat alle 18-vuotiaita ja kaksi alle 15-vuotiasta.

Matkustuskielto on vankeusrangaistusta lievempi rangaistus. Matkustuskielto voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että henkilö ei voi poistua esimerkiksi kotoaan tiettyinä aikoina vuorokaudesta. Poliisi voi tarkistaa, että henkilö on kotona mainittuina aikoina.

Esitutkinnan aikana rikosnimikkeinä tässä tapauksessa on törkeä kotirauhan rikkominen, vahingonteko, vaarallisen esineen hallussapito, alkoholirikkomus ja vainoaminen. Rikosnimikkeet saattavat muuttua esitutkinnan kuluessa. Poliisi selvittää, onko tekoihin syyllistynyt myös muita kuin nyt poliisin tavoittamat nuoret.

 

Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Arkkimankeli

Alle 15-vuotiasta ei saa kuulemma asettaa matkustuskieltoon, mutta kai heille on sentään jonkinlainen ns. selkäsauna annettu.
Muutoinhan heille ei tulisi tuosta mitään seuraamuksia.

Reiska

Kakaralauma jonnekin soramontulle ja siellä kumipuunoksaa edestä ja takaa niin että läski tummuu ja äityli ei tunnista kultamussukkaa muusta kuin kengän numerosta. Lupaus uudesta reissusta jos häiriköinti ei lopu.

RullatonHuuli

Äöstä tunnistelee sit vissii…

horrible_harris

Haiskahtaako multikultilta?

Arkkimankeli

Tuokin tapaus on varmasti jo ison joukon tiedossa.
Mikä estää kirjoittelemasta kyseisten vesselien yleisestä habituksesta jottei keskustelupalstoille ilmestyisi jälleen pelkkiä vääriä arvailuja?

435453543

Kersojen somet käyvät kuumina, tyyliin koko kylän ja lähialueiden skidit tietävät tasan tarkkaan kuka on tehnyt mitäkin. Mutta vanhemmille ei puhuta.

kolme pistettä

Kyllähän kymmenet kirjoitustaitoiset aikuisetkin varmasti tietävät.

Juha Sipilä

Olen shokissa.

RullatonHuuli

Niin aina…

tönkkösuolattu silli

Ettei nyt vaan epäiltäisi motiiveja?

Huru-ukko

Matkustuskielto on yhtä tyhjän kanssa nyhjäämistä. Polliisi voi tarvittaessa tarkataa onko tyyppi kotona. Ai miten? Soittaa että missäs oot? Himassa kavereiden kanssa ja samalla tyyppi on niiden kavereiden kanssa muualla pahanteossa. Panta kaulaan niin pysyy paremmin selvillä missä menään. Ai mutta eihän se käy täällä meillä kun on nuo ihmisoikeudet kaikilla muilla paitsi alkuperäisillä suomalaisilla!!!

Frank

Ketähän asiakaskuntaa tämä koskee? Olisiko nämä niitä paljon puhuttuja rikkauksia ja voimavaroja.

T

Olisi kiinnostavaa tietää missäpäin Espoota. Siellä on hyviä ja huonoja alueita.

passee

Uskonevatkohan kun niille sanoo tuimasti soo-so, tui tui..? Tuntevatko uhrit oikeuden toteutuneen, mikäli sattumoisin uskoisivatkin?

Johan Pomppas

Jos tuo olisi tapahtunut Oulussa niin asia hoituisi tiktok-videolla.

Porkkanalaatikko

Myös taikalapanen toimii.

RullatonHuuli

“ON NE JA SANKAREITA”.