Kokaiini sai lopullisen jalansijan Suomesta – Ruisrockin suosikkihuume

Kuvituskuva.
Perinteisesti kokaiini ei ole ollut Suomessa kuin pienten piirien huume. Sen saatavuus on ollut rajallista ja vaikeaa, mutta nyt tilanne on muuttunut.

Turussa pidetyssä Ruisrockissa tehtiin ennätysmäärä kokaiinitakavarikkoja. Poliisin mukaan Ruisrock-alueella ja ympäristössä suoritettiin huumausainevalvontaa, jossa perjantaina ja lauantaina jäänyt kiinni yhteensä 47 epäiltyä.

Löydettyjen huumausaineiden valikoima on laaja; yleisimmät ovat kannabis, amfetamiini sekä kokaiini. Huomattavaa on ollut kokaiinin määrän lisääntyminen takavarikoissa. Vuonna 2023 joka seitsemäs takavarikko oli kokaiinia – nyt joka neljäs.

Tämä tarkoittaa sitä, että kokaiinin käyttö tulee lisääntymään merkittävästi lähiaikoina. Tämä kesä oli ehkä jo eräänlainen vedenjakaja, joka tarkoittaa, että tulevina kesinä kokaiini muuttuu ihan “normi” festarihuumeeksi.

 

Subscribe
Notify of
guest
3 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Reiska

Rikkauttahan se kokakin vaan on. Maahantuonti lienee patrullien ja muiden puikulapäiden järjestämää toimintaa. Rahoilla ajetaan kantaväki pois omilta alueilta ja lopulta hävitetään. Kiitos kuuluu homppeli Pekulle, Liihikselle, Marinille ja muille mädätyksen arkkitehdeille.

Frank

Hyvinkin tavallinen tarina. Hyvin Suomeen kotoutuneet “oikeauskoiset” roudaavat tänne huumeet. Kama myydään tuulipuvuille, jotka menettävät ensin rahansa ja sen jälkeen henkensä. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla “oikeauskoiselle”.

Dorman

Kuka hullu noita jauheita edes ostelee kadulta? Niissä on seassa ihan mitä sattuu ja sitä hyvää tavaraa pieni murto-osa. Hinnat ovat sikamaisia. Ei ymmärrä.

Kunnon kokaiini apteekkeihin tai alkoihin niin paskasakki ei tee sillä enää rahaa – tai harrastustaan rahoittaaksen rikoksia.