Venäjä ampui ohjuksia ukrainalaiseen lastensairaalaan

Venäjällä oli tänään onnistut päivä pommituksissa: se löysi Kiovasta maan suurimman lastensairaalan Okhmatdytin ja pommitti sitä ohjuksilla.

Venäjä teki aamulla useita isoja ohjusiskuja syvälle Ukrainan sisäosiin kauas rintamalta. Tämähän on tietenkin jo täysin arkipäivää Ukrainassa, mutta tämän päiväinen oli harvinaisen röyhkeä lajissaan. Venäläiset nimittäin ampuivat ohjuksia myös Kiovassa sijaitsevaan suureen lastensairaalaan. Haavoittuneiden tai kuolleiden määrästä ei toistaiseksi ole tietoa.

Kiovan lisäksi ohjuksia ammuttiin ainakin Dniproon ja muihinkin kaupunkeihin.

Tilanne Ukrainassa on jämähtänyt jo pidemmäksi aikaa melko paikalleen. Rintamalinja on siirtynyt viimeisen isomman tapahtuman Harkovan hyökkäyksen jälkeen lähinnä suuntaan tai toiseen joitakin satoja metrejä. Mitään ratkaisevaa ei ole tapahtunut puolin ja toisin.

Kiova oli sakeana savusta aamulla.

Sanotaanpa mitä sanotaan, niin sota on vasta alkupuolella. Jos vertaa muihin Venäjän käymiin suuriin sotiin, niin esimerkiksi ensimmäinen Tsetsenian sota kesti 1995-1996 ja toinen 1999-2009. Toki toinenkin sota jämähti parin ensimmäisen vuoden jälkeen sissisodaksi. Ensimmäinen kuitenkin katsotaan päättyneen Venäjän tappioon, joten siksi kai se lähti toiseen sotaan vähän kuin kostomielellä.

Afganistanin sotaretki kesti 10 vuotta. Myös Yhdysvaltojen sodat ovat olleet pitkäkestoisia. Vietnamin sota kesti parikymmentä vuotta.

Sodat voivat olla lyhyitä tai pitkiä. Jossain vaiheessa Venäjä-Ukraina-sota jämähtää entistä jyrkemmin paikalleen. Tämä tietenkin riippuu paljon siitä, että kuinka paljon Venäjän kansa jaksaa sietää kuolleita miehiä turhassa sodassa.

 

Subscribe
Notify of
guest
52 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nordström

HUOM!! Putlerien jeesustelut poistetaan, eli niihin ei kannata edes vaivautua vastaamaan. PT-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.

japadappaduu

Tuota tuota Siis totuus kielletään.
Jos olisitte vallassa niin te olisitte ihan kuin joku kim jong ung?
Totuutta ei tarvitse suojella kielloilla, koska totuus on totuus.

Sugar Daddy

Samaa tasoa kuin Ilta-Sonnan uutisointi joka on täynnä dis-ja misinformaatiota. Esim: Uutinen joka olikin ankka.“Imatran turvallisuuspäällikkö vetää sanojaan takaisin omituisten “Pena” -pyrkyreiden tapauksessa.

Tomi

PT-media levittää ukrainalaismyönteiseksi naamioitua juutalaisvalhetta.

Ilmari

Trollausta se useimmiten on. Ei normaali ihminen hyväksy lastensairaalan pommitusta 

Tapiola

Myös Ukrainan hallinnossa on tunnustettu, että ohjus oli peräisin Ukrainan ilmatorjunnasta kun maan parlamentin, Verkhova Radan, puolustus-ja turvallisuuskomitean apulaisjohtaja Mariana Bezuglaya kirosi maansa ilmavoimien esikunnan Okhmatdetin sairaalaan tehdyn iskun jälkeen.

”Älä valehtele ’hylystä’ uudelleen”, Bezuglaya kirjoitti Ukrainan asevoimien (AFU) asevoimien komentajalle.

Tapiola

Yllä lainaus kilpailevasta mediasta.

Tapiola

Onko tämä kilpailevan median mainitsema Mariana Bezuglaya oikea vai keksitty henkilö? Jos oikea, niin onko puolustus- ja turvallisuuskomitean ap.johtaja? Onko valhetta vai totta? Unohtakaa homot edes hetkeksi, ja kun somessa kuitenkin suuri osa teistä kahlaa, selvittäkää onko valhetta vai totta. Kenen ohjus sinne sairaalaan osui?

tapsa

Venäläisissä ohjuksissa on sellainen natZinenä, joka haistaa missä ne natZit oikein luuraa. Eräällä suomalaisella kommaritoimittajalla on samanlainen natZinenä. https://www.hs.fi/maailma/art-2000010551859.html

Tapiola

Selvittäkää öyhöttävät öylätit mikä on totta vai eikö ole. Lopettakaa hetkeksi homojen ajattelu? Mikä on ihmisellä vialla päässä, jos homot pyörii mielessä koko ajan?

T

Hyvä.

Turhautunut Kansalainen

Aika paljon näköjään näitä ääriputinisteja tätä seuraa kun noita alapeukutuksia kaikille järkeville kommenteille niin paljon.

Muuten tosta ala- ja yläpeukutuksesta sellainen hauska historiallinen fakta, että silloin aikanaan Rooman valtakunnassahan gladiaattoritaisteluissa alapeukutus tarkoitti hyvää. Eli “arms down” ja ketään ei tapeta koska oli hyvä ottelu. Yläpeukutus taas tarkoitti, että huono matsi ja “arms up” eli pää poikki häviäjältä. Eli ehkä osa näistä alapeukuttajista on vaan näitä Rooman ajan henkiä ja oikeasti ne tarkoittaa että alapeukutus tarkoitaa hyvää ja se toinen taas pahaa? Vaikka noista putinistien aivoituksista ei kyllä koskaan ota hullukaan selvää… 😁

Joku teitä naureskeleva

Jaa länsimaista lukuisista omaa sairaalaan ei saa puhua? Putleristi. No pikkupillu Saara on orpon kullin lutkuttaja…eikä edes jäävien näköinen. Pikku Suomi horo

RullatonHuuli

Tiedä sitten…

Boltteri

On joo kauheaa että Ukrainalaisia lapsia kuolee. Mutta pitkän sodan hyvä puoli on se että ryssämiehiä kuolee hurjat määrät joka päivä, sillä on ryssille pitkällä tähtäimellä katastrofaalinen merkitys. Antaa niitten tapattaa itsensä vaan, itse kaivamansa kuoppa syvenee koko ajan. Kyllä ne ryssä-jaffatkin kauppojensa hyllyistä loppuvat. Varastetut pesukoneetkaan ei ole takuuhuollon piirissä, paskaa ja pierureikiä täynnä olevista varastetuista kalsareista puhumattakaan..mitäs sitten tehdään Sergei? Takaisin rintamalle 25 vuotta vanhaa purkitettua siankärsää syömään, omaa kusta juomaan ja taistelemaan muovikypärällä, vaneriharniskalla ja terävällä kepillä? Onneksi poterossa on mukana Andrei niin saa sentään kyrpää imeä minkä ehtii. Edes vähän proteiinia.

Boltteri

Katos vaan, 8 kullinlutkuttajahomoryssää suuttui. Voi voi sentään.

Boltteri

Nyt jo 10 vihaista ryssähomoa. Viimeiset 2 tais olla aika kauan 69-hommissa.

Dan Wesson

Niin, erona tässä sodassa on nimenomaan tappiot. Ryssät eivät ole koskaan menettäneet näin paljon örkkejä ja kalustoa näin lyhyessä ajassa. Se kertoo kaiken oleellisen runkkujen sotataidoista. Antaa palaa vaan, ainoa oikea örkki on kilon paloina rotanruokana.

T

2 maailmansodassa taisi tappiot olla kuitenkin suuremmat. Kaatuneet laskettiin miljoonissa, nyt sadoissa tuhansissa

Mika

Ukrainalta loppuu miehet ennemmin kuin ryssiltä ihan perus matematiikkaa. 6,5 ukrainalaista on paennut Ukrainasta. Venäjältäkin on lähtenyt ihmisiä pakoon mutta ei niin paljon kuin Ukrainasta. Venäjällä on liittolaisina Brics johon kuuluu puoli maapalloa ja Ukrainaa auttaa surkeat EU ja Usa jotka ovat konkurssissa. Venäjältä tuhoutuu aseita mutta niin tuhoutuu Natoltakin. Kohta ei ole Natolla yhtään aseita jäljellä kun Venäjä tuhosi kaikki.

Brics maat aikovat tuoda uuden valuutan ja se on sitten hyvästi us dollari ja euro.

Mika

6,5 miljoonaa ukrainalaista on siis paennut Ukrainasta eikä nuoria houkuta mennä rintamalle kuoleman jonkun Zelenskyin joka on juutalainen päähänpinttymän takia.

Boltteri

Homoiltuaan koko yön, 19 homoryssää täällä paheksuu sitä että kaikki ryssämiehet ovat homoja. Kertokaa kaikille homoryssäkavereillekin, pääsevät hekin alapeukuttamaan. Sen jälkeen voittekin mennä taas takaisin juomaan vodkaa ja imemään toistenne kyrpiä.

Boltteri

Siinä teille runkkumateriaalia. Hoteinta hottia mitä ryssien peppulipoikiin tulee mmmm… https://www.reddit.com/r/UkraineWarVideoReport/comments/1dyzrjm/3_russian_servicemen_were_captured_by_ukrainian/

Tapiola

Miksi sulla on aina homot mielessä?

Mika

Tynkkynen on homo. Ei kukaan pidä persuja enää normaalien ihmisten puolueena.

sinimustille kannattaja kortteja menemään.

T

“Sodat voivat olla lyhyitä tai pitkiä.”
Persianlahden sodan maasotavaihe kesti 3 päivää. Melko lyhyt kahina Vietnamissa käytyyn verrattuna

Jippos123

Venäjän käymään “denatsifikaatioon” kuuluu oleellisesti Ukrainalaisten lasten tappaminen.
Ihan normaalia ryssän barbariaa.
Onneksi ryssän ukkoja kuolee jopa 250 päivässä ja parhaimpina yli 1000.

tönkkösuolattu silli

Se oli ennakoiva täsmäisku. Niistä lapsista olisi kasvanut natseja ja muuta epätoivottua ainesta. Oli valitettavaa, että Venäjä joutui tekemään tämän iskun, mutta kokonaisuutena se oli pienempi paha vaihtoehtoon nähden.

Rokadi

Kysytkö ihan tosissasi? Mietihän vielä. Venäjä sotii Ukrainan maaperällä ja Ukrainan pitäisi siis rajoittaa vastatoimensa omalle alueelleen.
Uutisoinnin perusteella Ukrainan iskut kohdistuvat Venäjän liikenne- ja energiainfraan ja sotilaskohteisiin.
Jos Ukrainalle annettu tuki olisi mahdollistanut kyseisen toiminnan jo 2022 olisi sota hyvinkin jo ohi ja Putin maanpaossa.

Suomi Finland

Venäläiset saa tuhlaamaan ohjuksia, kun jonkun satunnaisen tyhjän varastohallin ulkopuolelle kirjoitetaan isoilla kirjaimilla ‘lapsia’. Kunhan satelliittinsa nappaavat kuvia, niin iskanderit ovat jo matkalla.

Venäjänpojille toivottelen huonoa sotamenestystä.

Päkiävaara

Venäjä on aina käynyt sotaa myös siviilejä vastaan. Putin on häikäilemätön ja julma ihmishirviö. Ei tämä ollut tällä sotaretkellä ensimmäinen kerta, kun ryssä pommitti lastensairaalaa. Törkeitä sotarikoksia!

Boltteri

Ryssä on huono häviäjä.
Ja homo.

Fatwantarkistaja

Ei Putin huvikseen lapsia murhaa. Helsinkiä pommitettiin ihan siitä syystä että kaikki siviilit tapettaisiin ja miehiltä menisi usko koko sotaan. Kommunismi toimii, uskokaahan hyvällä.

Khm

Öh. Mistä kommuuni-ismista puhut? Iskeekö tässä dementiaepäily? Vai vitsikö tuo oli? Sama meininki on ollut Iivana Julmasta Pietari Ykköseen ja Stalinista Puutimeen. Tai Dresdenin pommitukseen… kommuuniusko on siinä ihan sivuseikka.

Helevetin ryssät

Venäjä saattaa kiihdyttää näitä terrori iskuja, pulterin pitää näyttää että venäjä on niskan päällä. Kääntyy itseään vastaan ja Ukrainalla on pian ohjus joka lentää Moskovaan asti. Tämähän on Ukrainalle valtava media ja propgandavoitto jonka venäjä itse aiheutti.Aserajoitukset saavat aivan uuden merkityksen. Putin ei ole enää täysissä järjen voimissa.

Reiska

Harmi, että Ukraina luopui ohjuksistaan silloin kun itsenäistyi ryssänmaasta. Ukrainalle pitäisi antaa tasavertaiset aseet ja lupa iskeä sotilaskohteisiin linjojen takana, niin saisi ryssäkin maistaa sodan tuntua oikeammin.

Huru-ukko

Onko se muka joskus ollut???

Boltteri

Tulee olemaan hauskaa kun ensimmäiset ohjukset osuvat Moskovaan. Putler suuttuu silmittömästi ja uhkailee että NYT kyllä kostetaan! Eikä ne kosta. Sillä armeijansa rippeet ovat kaikki kännissä homoilemassa.

SohvaSoturi

ite mietin lähinnä suomen armeijan kuntoa jos vaikka vertaa venäjän armeijaan. En todellakaan usko et viime sodan ns kovia äijiä ole enää olemassakaan. Kaikki suomalaiset myrkytetty ja lihotettu paskaruualla ja harva on oikeesti vitun hyväs fyysises kunnos ja viimesodas ei ollu miehet läskejä, nyt jo ylipainoki huitelee ennätyslukemia? kuka jaksaa juosta kilometriä kauemmas? ei suomem armeijasta ole mihinkään jos kutsu tulee, ei kukaan jaksa ja kunnon hankkimiseen tarvii myös sitä kuria jota suomalaisilla todella harvalla on enää. Kyllä ne karkit, sipsit ym snackit siihen lisättynä paska ruokavalio tekee tehtävänsä.

Boltteri

Totta. Mutta vastassa onkin iso läjä rapajuoppoja ja homoja.

tönkkösuolattu silli

Sota ei ole mikään juoksukilpailu. Jos kunto ei riitä juosta pakoon niin sitten on pysyttävä asemissa.

T

No, sitä suuremmalla syyllä sitten juoksulenkille. Mallia The Golden Onesta, millainen jokaisen kansallismielisen tulisi olla.

Porkkanalaatikko

Talvi- ja jatkosodan miehistö oli kasvanut fyysistä aktiivisuutta edistävässä ympäristössä. Jokainen osa hiihtää. Useimmille metsä oli tuttu ympäristö. Viestimet eivät olleet myrkyttäneet heidän mieliään. Homoilu oli rikos. Aseisiin suhtauduttiin myönteisemmin.

Tässä eräs selitys tuolloin saavutettuihin tuloksiin.

japadappaduu

Todistet kertoo että ei muuten venäjä ampunut vaan lännen toimittama ilmapuolustusjärjestelmä aiheutti sen tuhon.
Venäjä on paska maa en sitä kiellä, mutta me voisimme olla parempia ja puhua totta.

Jippos123

Alahan esitellä niitä todisteita. Ryssä on aina väittänyt kaikki siviileihin kohdistettujen iskujen olleen Ukrainan itse tekemiä. Lyhyellä matikalla Ukraina ons siis terroripommittanut omiaan enemmän kuin ryssää.

Puolueeton

Pieniä vaurioita tulee Venäjän kehumista yliääniohjuksista. Miksi niitä kannattaa ampua yleensä ollenkaan, elleivät tuhoa osumiskohdettaan.

Taavi

Tämä, jos mikä antaa oikeutuksen iskeä vaikka niillä änsimaisilla aseilla Venäjän puolella oleviin sotilaskohteisiin. On aikamoista moraaliposeerausta, jos länsimaat edelleen kieltävät tämän. Venäjällä ei tunnu olevan mitään rajoituksia, mihin iskevät, oli se sitten siviili tai sotilaskohde, mieluummin tietysti siviilikohde venäläisessä ajastustavassa.

Puolueeton

Hyvin arvokkailla monimutkaisesti laukaistavilla nykyaseilla sotiminen ei taida olla noin yksinkertaista.

Last edited 3 päivää sitten by Puolueeton
Porkkanalaatikko

Katselin hiljattain katuhaastattelua Kiovassa. Kiinnitti huomiota ehjä ympäristö. Ilmeisesti Venäjä aikoo ottaa kaupungin haltuunsa ehjänä. Ovat siis varmoja voitostaan. Jos pommittavat Kiovan maan tasalle ja jos silloin Ukraina ei antaudu, niin vasta sitten otetaan taktiset ydinaseet käyttöön. Eli rauhallista on meno vielä ja Venäjän runsaat miehistötappiot ovat venäläiselle väestölle helposti hyväksyttävissä.

Venäjälle on lottovoitto, että Suomen suvakit eivät halua Suomen estävän turvapaikan hakijoiden pääsyä nauttimaan hoivasta Suomessa. Kohta niitä varmaan tulee. Turvikset on ase, jonka vaikutusta ei suvakkien Suomessa osata torjua.

Jos nyt käy niin, että suomalaiset paskovat oman maansa ja Suomen maa-alueen hallinta siirtyy Venäjälle, niin Kremlin intresseissä on uuden alueen puhdistaminen myös aseena käytetyistä turviksista. Venäjä tuskin rupeaa elättämään ja palvomaan turviksia. Heitä ehkä voidaan käyttää kantaväestöä vastaan ja kun turvikset ovat työnsä tehneet, heidät hoidetaan.

Mika

Israel ampui ohjuksia lastensairaalaan ja Suomen pitää laittaa Israel boikottiin.
YK ei vielä tiedä oliko tämä ryssien ohjus joka Ukrainassa meni sairaalaan ja sanoi että asiaa pitää tutkia.