Gallup: Minkä arvosanan annat hallitukselle?

Viikkogallupin kysymys kuuluu, että minkä kouluarvosanan annat hallitukselle. Ykkönen on huono ja viisi on paras arvosana. Äänest, vaikuta ja perustele vastauksesi.

 

Minkä arvosanan annat hallitukselle asteikolla 1-5?

Loading ... Loading ...

 

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Harry

Demokraattinen valinta oli 3
Päätöksiä ei voi tehdä yksin…hyvässäkin paketissa tulee huonoa kampettä js oikein huonossa paketissa voi olla hyvää…
Kokoomus kuitenkin määrittää suunnan,stubbia myöten näköalapaikat on miehitetty KOK.
Opposition 8 mulkkua kaatavat vielä rajalain ihanvaan koska minä haluan…aatteen palo on neukkulan helmoihin on kuin kiima…ei järjen walo pilkota mistään kaihtimen nurkasta kun omaa ja naapurin päätä lyödään kremlin muuriin.

Puolueeton

Miten ihmeessä pt lukijoista 43% pitää hallituksen toimia hyvinä?

mariD

Gallupin perusteella. Nyt olisi sinulla ollut tilaisuus esittää vastapuheenvuoro miksi näin ei olisi saanut olla. Eli miksi hallituksen toimet eivät mielestäsi ole olleet hyviä. Ja tämä kaikella ystävyydellä – kaikkein vähiten vihamielisyydellä.

Huru-ukko

Älä mari pidätä hengitystä odotellessasi vastausta virhevasemistotrollilta! Eivät he pysty mielipidettään mitenkään perustelemaan.
Itse annoin nelosen, parantamisen varaa on varsinkin rääkoopeen kuriin laittamisessa. Ja siellä kai suurin ongrlma on tämä bidee.

Puolueeton

Miten voisi tietää jonkin päätöksen merkityksen ja arvioida sen merkitystä? Kellä siihen on taitoja?
Ainoa keino on katsoa kokonaisuutta. Siinä näkökanta on selkeä. Hallituksen linja on kansalaisille yhtä tappiollinen kuin oli vihervasemmistolla ehkä jopa huonompi. Tarvittaisiin suuri muutos sisä ja ulkopolitiikassa.

AnywayD

Puolueeton kertoo mielipiteitään. Siihen kaikilla onkin vapaus. On vaan tuo Puolueeton-nimimerkki väärällä kirjoittajalla.

Esitetystä näkemyksestä puuttuu kyky nähdä kokonaisuutta ja myös kyky nähdä eteenpäin eli siihen mihin se johtaa sekä mihin johtaisi, jos niin ei tehtäisi.

Last edited 1 päivä sitten by Anyway
Puolueeton

Sananvapauteen (idioottiseen) liittyy huomion kiinnittäminen henkilöön ja jättää asia sivummalle.
Uusi rajalaki perusteineen osoittaa hallituksen kyvyttömyyttä ratkaista siirtolaisongelma. Lakitouhu vain lisää venäläisten intoa antaa siirtolaisten tunkeutua Suomen puolelle.

AnywayD

Nimim. Puolueeton ei ymmärtänyt, että kirjoittamani ei kohdistunut henkilöön, vaan asiaan ja nimimerkin kirjoittamiin mielipiteisiin.

Tuossa aiemmin halusit, että pitää katsoa kokonaisuutta, mutta nyt otat itse perusteeksi yhden ainukaisen asian ja jätät kaiken muun sivuun.

Last edited 1 päivä sitten by Anyway
Noname

Vitonen. Muuten päätöksissä pahemmin virheitä ollu, mutta pikkusen liikaa lähti itseltä ansiosidonnaisesta ja taas yleltä näyttää lähtevän liian vähän, mutta sitä demokratia on ja ei nuo riitä tiputtamaan arvosanaa.

joutuu menee töihin, mutta kai se on pakko taas siihen asti kunnes saadaan kommarihallitus rahaa jakamaan…

Kari Ilmarinen

Marinin tihutyöhallituksen jäljiltä on pakko säästää. Vaihtoivat miinuskorkoiset valtionlainatkin korolliseksi (kuka tämän päätti – olisi ihan kiva tietää!). Uniperistä tuli miljoonatappiot, koronatoimet maksoivat muutakin kuin rokotemiljardit.
Säästötoimenpiteet siis oikein – unohdettu vain miltei tyystin ne työntekoon kannustavat toimet, eikä yrityspuoltakaan pahemmin kannusteta – jopa päinvastoin (alv, yel-uudistukset). Kompassi hukassa – mutta edelliseen hallitukseen verrattuna kuitenkin keskivertoinen = 3

Suomalainen Tollo

Vuoden 2028 lopussa valtionvelka on VM:n arvion mukaan 212 miljardia euroa. Valtionvelka oli vuoden 2023 lopussa 156,2 miljardia euroa. Näiden lukujen perusteella Petteri Orpon (kok) hallitus ja sitä seuraava hallitus (ensimmäisessä budjetissaan) ottaisivat uutta velkaa 55,8 miljardia euroa.
Antti Rinteen (sd) ja Sanna Marinin (sd) hallitusten neljän vuoden velkasaldo oli noin 50 miljardia euroa.
Otteri Pervo pistää paremmaksi valeopposition kanssa valtiovelan.
Äänestäkää persuja.

Huru-ukko

Et sattunut huomaamaan, että nykyhallituksen suuri velanotto on perua noiden kehumiesi hallitusten rahaa on politiikasta? Velkaa otettiin kun sitä ei tarvitse maksaa takaisin. No, nyt niiden velkojen korot nielevät nuo mainitsemasi lisälainat eivätkä taida edes riittää.

Oh100

Kaikki valtion juoksevat kulut (mm. sosiaaliturva) maksetaan velalla.

Näin ollen jokaikinen hallitus ottaa velkaa lisää ja lisää.

#velkariippuvuus #syömävelka

Oh100

“Vaihtoivat miinuskorkoiset valtionlainatkin korolliseksi (kuka tämän päätti – olisi ihan kiva tietää!)”

EKP Euroopan keskuspankki

mehtätie laijasta

demonikratia tuottaa pelkkää keskinkertaisuuden harmautta.

Bling Bling

Mikä erottaa nykyisen hallituksen edellisestä? Se, että nykyisen hallituksen toimista saa vähintään kerran viikossa lukea mediasta jotain postiivista ja kannatettavaa, kun edellisen hallituksen toimista sai kerran viikossa lukea jotain ikävää ja surullista.

Ero on siis kuin yö ja päivä.

Hei herätkööhän nyt

Ihmettelen noita, jotka antavat hyvän arvosanan hallitukselle. Meillä on ollut surkeasta surkeampia koko 2000-luvun ajan.

Ivan

Tuet pois kokonaan! Sitten tulee 5

Eija

Heikompiosaiset unohtanut tämä hallitus.

Oh100

Millä tavalla hallitusten pitäisi heikompiosaisia “tukea”?

Puolueeton

Aivan yksinkertaisesti. Ryhdytaan toimimaan kansalaisten etua ajaen eikä toimita ulkomaitten etujen mukaan. Ukrainan tuki on tainnut kuluttaa jo miljardeja.

Huru-ukko

Niin se taitaa olla, vaan jätetään ne elämäntapatyöttömien tuet pois, riittää Ukrainan tukemiseen vielä muutama miljardi!

Jani lång

Onneksi meillä on vihdoin vastuullinen hallitus vaikka edellisten demari hallitusten virheiden korjaaminen on joiltakin osin mahdotonta niin aina pitää pyrkiä valoa kohti

Valtteri

Kuten odotettu, Persut ryhtyneet Kokoomuksen ämmäksi leikaten kansan tuista ja huonontaen työläisten oikeuksia. Perussuomalaisten käsitys “perussuomalaisesta” taitaakin olla ulkomaalainen pankkiiri ja suurkorporaation omistaja.

Allekirjoita Sinimustan Liikkeen kannatuskortti
https://puoluerekisteri.fi/#/puolue/61

Tarja Aarnio

Ammattitaidoton, vaalipuheet pettänyt, vähäosaisia sortava hallitus. Myös rasismia.

El Pistolero

Totta. Rasismia se kulttuurin omiminenkin on eli hallituspuolueen VHM edustajan tulisi ehdottomasti luopua katuammuskelemisesta.

Jürgen Häkänainen

Kolmosen annoin. Kokoomus vie ja persut anneli avoinna on hallituksen kuva.
Tilanne on kyllä haastava. Työttömyys on lisääntynyt ja lyhytaikaisten keikkojen tuloilla ei meinaa enää kansalaiset pärjätä, saati sitten kun ansiosidonnaisen leikkuri iskee.
Kuluttajat ovat tulleet todella varovaisiksi ja kierre on valmis.
Syy tilanteeseen on pääosin inflaatio, korkojen nousu sekä tietysti itänaapurin diktaattorin aloittama reilu 10 vuotta jatkunut kolmen päivän erikoisoperaatio.

Suurituloisimmat eivät Purran leikkaustalkoisiin osallistu, saavat veronkevennykset Kok vs. PS 1-0
YLE leikkaukset meni nutuilleen, Kok vs. PS 2-0.
Ja samoin tulee käymään muillekin PS:n asettamille hallitusohjelman kirjauksille – ne vesitetään Kok ja RKP toimesta.

Terveydenhoito / SOTE on persiillään, toki ei kokonaan hallituspuolueiden syytä se.
Usea hieman yli 6-kymppinen on ollut hereillä ja irtisanonut itsensä koska tietävät yt-neuvotteluissa tulevan kenkää. Saavat ansiosidonnaisen sekä siitä kertyvän eläkkeen vanhaan malliin. Uusien lakien jälkeen kenkää saaneille paskempaa luvassa.

Huru-ukko

Se soten perseelleen meno on peräisin ja mallia kepu&demarit. Kiuru liverteli aikoinaan, että se hoitajamitoitus on vain parin rivin kirjoitushomma. No meni hiemna enemmän aikaa ja painomustetta. Saatiinhan se lakiin kirjattua vaan ei se Kiuru livertänyt, että mistä ne hoitajat ja rahat niiden palkkoihin. Nyt demarit ja kepu syyttävät oman luomuksensa epäonnistumisesta istuvaa hallitusta. Ja pöhöpopulistien kuoro komppaa tälläkin palstalla.

Jarmo

Työtöntä potkitaan varsinkin ikääntyvä ä

nättimasa

Ne ketkä ns. putkeen kerkesivät niin heillä ei ole hätää, mutta sanotaanko että erityisesti paikat rempallaan oleva 50+ tyyppi on kuka tulee tässä häviämään suuresti.
Ansiosidonnainen laskee nopeasti ja se ei kerrytä enää eläkettä. Kuten ei myöskään peruspäiväraha eikä työmarkkinatuki. Työllistämisvelvoite ikääntyville päättyi. Siinä kun 15 vuotta kärvistelee peruspäivärahalla pääsemättä sairaseläkkeelle ja kun ei kelpaa töihinkään niin eläkekin tulee ottamaan kunnolla hittiä. Aikuiskoulutustuen poistuminen estää monella uudelleenkouluttautumisen koska ei vaan raha riitä lähteä opiskelijaksi
Toisaalta jokainen tsäänssi on mahdollisuus eli kannattaa nauttia siitä ettei töihin tarvitse lähteä. Sen sijaan voi vaikka lähteä kalaan, kävelemään metsään tai muuten vaan puuhastella jotakin missä ei rahaa kulu. Ystäviä on hyvä olla muuallakin kuin lähikuppilassa.

T

1 PS hallituksessa ja ennätysmaahanmuutto. Sama kuin RKP poistamassa pakkoruotsia.
Myös ainoa kansallismielinen puolue kiellettiin.