Mitä ruotsalaisia vaihtoehtomedioita kannattaa seurata?

Ruotsissa erilaisten vaihtoehtomedioiden toiminta, jotka kritisoivat maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta, on paljon laajempaa, kuin Suomessa. Tällaisia pienmedioita on kymmeniä, joissa kritiikki on kovaa.

Yleisesti suomalaiset tuntevat (en osaa sanoa mikä on tunnetuin) ainakin Friatiderin ja Samnyttin. Samnytt tunnetaan aikaisemmalta nimeltään Avpixlat, joka nimenä tarkoittaa jotain sellaista, että kun vaikkapa valtamedia “pikslaa” kuvan, niin avpixlat tarkoittaa kuvan näyttämistä ilman sumennusta.

Näiden lisäksi yksi johtava sivusto on Petterssonin blogi, joka on yksityisen henkilön pyörittämä blogi, jossa maahanmuuttokritiikki on kovaa. Pettersson tietää paljon aktuaaleista tapahtumista kaivaen esiin mm. rikosasioiden taustoja ja sen sellaista. Yksi hieman erilainen, mutta ammattimainen sivusto on Bulletin, joka on ikään kuin “korrekti”, mutta jossa usein esimerkiksi kolumnien sisältö on erittäin maahanmuuttokriittistä.

Niin ikään Ledarsidorna saattaa kuulua vaihtoehtomedioiden lukijan repertuaariin. Aiheena on usein EU, islam ja yleisesti monikulttuurisuuteen liittyvät asiat. Varsinaisesti rikosasioita ei tuoda esille, mutta erilaiset sananvapauteen ja monikulttuurisuuteen liittyvät artikkelit tulevat esille.

Yksi omia suosikkejani on esimerkiksi kalmarilaisen sverigedemokraatin Thoralf Alfssonin blogi. Alfsson puhuu paljon islamista, kuntiin sijoitettujen moskeijoiden haitallisuudesta ja sen sellaisesta. Alfsson ei luultavasti ole kovin tunnettu suomenkielisten lukijoiden keskuudessa, mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen. Alfssonin islam-kritiikki on hyvin perusteltua ja teksti miellyttävää lukea.

Jos haluaa katsoa videoita, niin Youtube-kanava Riks on ehdottomasti yksi parhaita. Kanava käsittelee paljon maahanmuuttoa, mutta samalla tuo esille ruotsalaista kulttuuria. Jos haluaa kuunnella mitä ruotsalaiset ajattelevat asioista, niin kanavalta löytyy paljon erilaisia katuhaastatteluja. Sivudetaljeena Riks joutui jonkinlaiseen kohuun ihan sen takia, että kuka tahansa, joka katsoo kanavaa, ymmärtää sen monikulttuurisuuskritiikin, ja tämä oli liikaa iltapäivälehdille. Katsojamäärä on myös muutenkin suuri.

Edelleen löytyy sellaisia suosittuja medioita kuten Nya Dagbladet, Insikt24, joka varsinkin kirjoittaa kehitysmaalaisten toilailuista ja vasemmiston hyysäyksestä.

 

Mikä näistä sitten olisi “paras” media? Vaikea sanoa, ehkä jos jostakin haluaa lähteä liikkeelle, niin kannattaa seurata Petterssonia ja Insiktiä, ehkä Alfssonia. Silloin saa, jos ei ymmärrä entuudestaan ruotsalaista kulttuuria, siihen liittyvää maahanmuuttoproblematiikkaa, niin alustavaa tietoa asioista. Mainitut sivustot tuovat hyvin esille paikallisille näyttäytyvän islamismin ja sen aiheuttamat eripuraisuudet.

Sivustoja on tuplasti lisää, mutta poimin tähän omasta mielestäni parhaat. Lisäksi kannattaa huomioida Flashback, jossa tiedetään kaikki asiat reaaliajassa. Flashback on laaja sivusto, jota ensikertalainen ei välttämättä ymmärrä, mutta esimerkiksi rikosasioista saa tuntumaa Flashbackin “ajankohtaiset rikokset ja tapahtumat“.

Jos ei osaa ruotsia, niin kaiken voi kääntää esimerkiksi Chromella hiiren oikealla klikkauksella “käännä suomeksi”-toiminnolla. Teksti ei ole välttämättä kovin korrektia suomea, mutta sen ymmärtää.

 

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Boltteri

Hyvää valistusta, Paavo. Ruotsalaiset täysjärkiset tietävät näistä asioista enemmän kuin monet muut.

AnywayD

Ruotsissa maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuminen alkoi nousta esille viimeistään jo 90-luvulla, kun Suomessa sitä ei vielä ollut nimeksikään. Ruotsissa kehittyi sitä kriittisyyttä pitkin 80-lukua, mutta se ei ollut vielä kovin laajaa. Taisi olla ensimmäinen maahanmuuttokriittinen puolue Nydemokrati, joka sai 1991 valtiopäiville 25 edustajaa. Sehän kiukutti vanhoja puolueita oikein urakalla.

Krille neger

Hyviä linkkejä niille joille ruotsi ei taivu. Aikanaan kun asuin Rönningessä, Salemin kunnan kupeessa, oli väestöpohja 80% valkoisia sekä vietnamilaisia yms. Jokunen neegeri oli myös eksynyt huudeille mutta kaikki tultiin toimeen suht ok. Pientä nahistelua oli, mutta se kuului asiaan. Sitten tulivat nämä arabiinot, irakiaanot, iraniaanot, somaliaanot ja mitä paskaa niitä nyt on. Sen jälkeen kaik meni viduix. Näillä mulkeroilla on ihan eri säännöt ja katukoodit, ei näiden kanssa pysty tulemaan toimeen. Suurin osa porukasta häipyi muille maille, minä mukaan luettuna. Että semmottiis.

Pig Mike

Tämä totta. Itsehän asuin juurikin Salemissa 70-80-luvun taitteessa. Södertäljen ja Botkyrkan vaikutus alkoi pikkuhiljaa tuntumaan myös Salemin kortteleissa ja siitä suurinpiirtein se jengiytyminen lähti.

Ja niin lähti myös meikäläinen kuten hyvin monet muut suomalaiset. Suomalaisia ei noin pääsääntöisesti jengiytyminen kiinnosta. Ollaan sen verran tarpeeksi fiksua porukkaa, että ymmärretään ettei siitä ammatista jäädä eläkkeelle.

Name

Kiitos, osa olikin ennestään tuntemattomia.

Rune Holmström

Hyviä suosituksia.
Lisäisin vielä swebbtv.se, jossa on paljon kriittistä keskustelua, podcasteja ja haastatteluja.
sekä
detgodasamhallet.com, joka sisältää tasokkaita pakinoita Ruotsin tuhosta.

Jari

Pettersson ei ole kertonut että viime vuonna myönnettiin yli 100000 oleskelulupaa
Ja tänä vuonna tähän asti 47 000
En kutsuisi sitä vaihtoehtomediaksi

Viljo

Tänään Jyväskylän kauppakeskus Seppässä KSML (Keskisuomalaisen) standimyyjä rupesi kauppaamaan minulle edustamaansa tuotetta. Sanoin ei kiitos, luen PT-mediaa.

Sami

Helsingin Sanomat omistaa yksi maailman kolmesta suuresta pääomasijoittajaryppäästä Vanguard Inc.

Omistaja on Wall streetillä, ja lähes koko maailmanlaajuinen bropakanda päämaja New Yorkissa Long Island:lla.

Myös Alma Media on samoissa käsissä, ja propakandakontrolli samassa osoitteessa + TV4 + Bonnier MTV3. ALFA TV myytiin/ostettiin samaan paikkaan.

Pohjoiskorean propaganda ei voita meitä enään, meillä on parempi! 😂

Last edited 1 päivä sitten by Sami
TAre

Ruotsin kansallismieliset voimat ovat kuohittu ja harjattu lujasti edustuskuntoon ruotsin “kokoomuksen” toimesta, kuten Suomessakin.Noo on persut jotain saanut aikaiseksi mutta hinta on ollut kova kokoomusta myötäillessä ajatellen seuraavia vaaleja, romahdus voi olla selviö. Miksi, no sitä kukaan ei sano ääneen isommin.

Anonyymi

PS saisi paljon enemmän aikaan, jos olisi vähän enemmän samanhenkisiä hallituksessa ja vähemmän oppositiossa niitä jotka periaatteesta vastustavat kaikkea mitä ehdotetaan. Tämä käännytyslain käsittely myös hyvä esimerkki vatuloinnista ja iltalypsystä. Saas nähdä, moniko isänmaanpetturi ilmottautuu…

Sami

Kyllä Ruotsissa puhua saa, kunhan vain ei esitä mitään poliittisia kysymyksiä, muuten löytää itsensä lakituvassa, ihan niin kuin meillä PohjolanKoreassakin.

Moonman

Ainoat sallitut mediat ovat Dagens nyheter, Aftonbladet ja Expressen. Kaiken muun lukeminen on rasismia ja kiellettyä. T: Bonnier-media

Sami

Terveisin: Vanguard Inc Long Islandilta.

Arkkimankeli

Epäily: 13-vuotias yritti tappaa Espoossa – uhri sairaalassa – Kotimaa – Ilta-Sanomat

Tuosta tehdään tietenkin lastensuojeluilmoitus, mutta seuraako teosta mitään ikimuistoista itse tekijälle ?
Selkäsauna on tunnetusti utopioitu, mutta onko sen tilalle säädetty mitään, esimerkiksi jonkinlaista “koppiviikkoa” tai vastaavaa ?

Qroquius KadD

Ei ole.
Ei mitään muuta kuin lasua, ja niistä laitoksista pääsee jatkamaan hupailujaan sen kun ikkunasta hyppää.

RullatonHuuli

Se on vähän hankalaa kun ei osaa himmare hömmäre kieltä sanaakaan.

Allu

Samnytt sitä olen lukenut aika paljon

Pete

Kuinkahan moni noista on ryssän vaikutusmedioita? Suomessa käsittääkseni lähes kaikki vastaavat on poislukien PT?