Malmön poliisijohto: Tilanne Malmössä nyt todella paha

Kuvakaappaus 2019-06-11 11-53-32.png

Malmön poliisi piti hetki sitten tiedotustilaisuuden viime päivien tapahtumien tiimoilta ja sanoma oli: tilanne on nyt paha, todella paha. Ihmisten ei kuitenkaan tarvi pelätä jos ei työskentele “väärällä alalla”.

Malmössä ammuttiin jengien välisissä ampujaisissa maanantaina kuoliaaksi yksi henkilö. Myöhemmin samoilla kulmilla yleisellä kadulla käytiin suuri pistoolitaistelu. Aiemmin aamulla poliisi joutui ampumaan asemalla miestä, joka uhkasi räjäyttää pommin. Yöllä räjäytettiin kaksi pommia, joissa kiinteistöt saivat suuria vaurioita.
Poliisin tiedottajat paikallispoliisijohtajat Andy Roberts ja Erik Jansåker kertoivat, että rautatieaseman tapahtumista on siis kiinniotettu yksi henkilö, joka on sairaalassa hoidettavana ampumahaavojen takia. Tästä tapauksesta poliisi ei halua kertoa toistaiseksi enempää. Miehen motiivia ei tiedetä. Mies on kuitenkin poliisin tuttu naapurimaista, sitä ei tarkemmin kerrota mistä yhteydestä.
Yöllisistä räjähdyksistä poliisi ei halua niin ikään kertoa mitään, se vahvistetaan, että tapahtumat liittyvät jollain tapaa toisiinsa.
Klo 13 ampumisesta, jossa parikymppinen balkkaani ammuttiin hengiltä, on kiinniotettu 23- ja 29-vuotiaat miehet. Poliisi ei kertonut tarkemmin kiinniotettujen taustoja, mutta sen kuvan sai, että kyseessä on uusruotsalaisia.
Myöhemmästä illan ampumisesta Roberts kertoo, että kohteena oli kaksi parikymppistä miestä, mutta he eivät saaneet osumia. Poliisi etsii tästä tapauksesta kahta henkilöä, mutta ei avaa tarkemmin keitä etsitään.
Robertsin mukaan eillisiin ampumisiin liittyy Rosengårdissa myös yksi autopalo, jossa mahdollisesti pakoauto poltettiin.
Poliisin mukaan he ovat saaneet 40 uutta juurivalmistunutta poliisia virkaan, joten resurssien pitäisi riittää. Tilanne Malmössä on nyt erityisen paha, mutta ihmisten ei tarvitse pelätä, paitsi jos “työskentelee väärällä alalla”. Tällä Roberts tarkoittaa, että alamaailman keskuudessa on selvä käymistila ja porukkaa tulee lakoamaan lähipäivinä lisää. Roberts puhuu “väkivalta-aallosta”.
Niin ikään kerrotaan, että ampumiset ja räjähdykset ovat lisääntyneet. Räjähdyksistä kerrotaan, että ne ovat muuttuneet käsikranaateista räjähdyspanoksiksi. Poliisi kertoo, että se tekee täyttä päivää kotietsintöjä ja puhutuksia ja tällä hetkellä 80 pahinta gangsteria istuu telkien takana.
Lehdistöstä kysytään pitäisikö ihmisten muuttaa pois Malmöstä jos pelkää. Poliisi kertoo, että se haluaa kaikkien kokevan olonsa turvalliseksi.