Hurjanpuoleinen ilta ja yö Ruotsissa – pommeja, autopaloja ja ammuskelua

Kuvakaappaus 2019-06-26 09-24-15.png

Poliisilla ja palokunnalla riitti taas eile illan ja yön aikana hommaa. Örebrossa räjäytettiin strippiklubi ja Malmössä poltettiin autoja. Uppsalassa käytiin pistoolitaisteluja.

Aloitetaan vaikka Örebrosta, joka lienee isoin tapahtuma. Stångjärnsgatanilla sijaitsevaan yökerhoon viritettiin massiivinen pommi. Klo 02.40 aikaan sattuneessa räjähdyksessä kiinteistö sai ensin räjähdyksestä massiivisia vaurioita. Räjähdyksen jälkeen rakennus syttyi vielä tuleen.
Kiinteistössä oleskeli tekohetkellä ihmisiä, sillä ravintola oli auki. Loukkaantuneista ei ole tietoa, ainakaan sairaaloihin ei ole hakeutunut porukkaa.
Palolaitos sai palon aamuun mennessä sammutettua ja poliisin pommiryhmä haravoi aluetta mahdollisten suutarien varalta. Poliisista kerrotaan mm. SVT:n uutisille, että ei ole syytä uskoa muuta, kuin että räjähdys oli tahallaan tehty eikä mikään vahinkoräjähdys. Asiaa tutkitaan vaaran aiheuttamisena, ketään ei ole toistaiseksi otettu kiinni epäiltynä teosta.
Poliisi rankkasi tapahtuma ”erityiseksi tapahtumaksi”, joka tarkoittaa suurin piirtein jotain sellaista, että tällaisiksi tapahtumiksi katsotaan esimerkiksi terroriteot tai vaikkapa taanoinen Linkköpingin pommi-isku.
 
Uppsala
Uppsalan Stenhagenin ongelmalähiössä kaivettiin pistoolit esille klo 23.30 aikaan. Hätäkeskus sai paniikkosoittoja, että kuuluu hurjanpuoleista ammuntaa.
Poliisi saapui paikalle, mutta siihen mennessä taistelu oli tauonnut. Sotakenttää yritettiin paikallistaa ja sellainen löydettiinkin. Poliisi noukki useita hylsyjä maasta tutkintaa varten. Pensaista ei löytynyt loukkaantuneita eikä sairaaloihin oltu dumpattu raatoja.
Sen sijaan yhdestä huoneistosta löydettiin luodin reikiä. Vanhempi pariskunta tuli kertomaan poliisille, että tv:tä katsoessa oli pihalta alkanut tulla lyijyä huoneistoon. Ei osumia kuitenkaan.
Poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä, ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teosta.
Toinenkin ilmoitus ammuskelusta kirjattiin. Puolen yön aikaan tuli ilmoituksia Kvarngärdetin kaupunginosasta ilmoituksia ammuskelusta. Poliisi ei tässä tapauksessa voi vahvistaa asiaa ampumiseksi, sillä mitään konkreettista ei ole näytöksi asti.
 
Malmö
Malmössä oli yön aikana useita autopaloryppäitä. Oxien ongelmaisessa lähiössä tuikattiin autotallissa pari autoa tuleen. Klo 02.35 sytytetyssä palossa romuttui ainakin viisi autoa.
Sorgenfrivägenillä sytytettiin klo 04-aikaan muutama auto tuleen.  Myös Båstadissa poltettiin pari autoa. Paloja tutkitaan tuhotöinä, ketään ei ole haettu kuultavaksi epäiltynä teoista.
 

23 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
kanander
kanander
26.6.2019 22:22

Wienissä tänään iso jytky: repi seinää alas ison talon kahdesta kerroksesta. Viranomaisten mukaan kaasuräjähdys. Onko se tumpelointia vai tahallista?

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
27.6.2019 04:54
Vastaa...  kanander

Kaasu tapaa mäjähtää, ei kannata kokeilla.

Anonymous
Anonymous
26.6.2019 20:48

Mikä yllätys että taas Ruotsista tällaisia uutisia. Valtamediahan ei näistä jostain syystä kirjoita mitään.

Tuhrustan
Tuhrustan
26.6.2019 16:58

Kööpenhaminassa ammutut nuoretmiehet ovat Tukholman läänistä, toinen Rinkebystä ja toinen Tenstasta. Kyllä niin surettaa kun taas jäi hienot tulevaisuudet elämättä. Onneksi imaami on käynyt poikien kotona lohduttamassa.
Stefan Löfvénin pitäisi ottaa Tanskan suurlähettiläs puhutteluun ja sanoa: ”Detta är inte acceptabelt! Det här är en attack mot demokratin!” eli ”Tämä ei ole hyväksyttävää! Tamä on isku demokratiaa vastaan!”

Fläsy
Fläsy
26.6.2019 16:50

Normaalia arkea Ruotsissa. Ainahan sitä voi käydä Beirutissa tai Baghdadissa lomalla jos Mahmoudia alkaa Ruotsin meininki ahdistamaan.

Suomi Finland
Suomi Finland
26.6.2019 16:32

unv.is/https://yle.fi/uutiset/3-10849179
”Tämä valokuva hukkuneesta isästä ja tyttärestä voi jäädä historiaan Yhdysvaltain etelärajan siirtolaiskriisistä”
Voi apua!!! Kamalaa!! Kyllä meidän täytyy nyt päästää vähintään 200 miljoonaa siirtolaista vähintään ihan minne he itse haluavat mennä ja pistää kaikkien tilille 1.000.000 euroa.
Niin. Mahdollisuus saada turvapaikka aiheuttaa tämän. Jos turvapaikkoja myönnettäisiin vain oikeille loikkareille, eikä se olisi ihmisoikeus kailikke maailman köyhille, niin tällaista ei tapahtuisi. Nyt on sitten helppo syylistää tahot, jotka ovat realistisia ja estävät köyhien ihmisten siirtolaisuuden yksinkertaisesti sen vuoksi, että köyhiä ihmisiä on LIIKAA.

Suomi Finland
Suomi Finland
26.6.2019 16:12

https://www.kansalainen.fi/ykn-ihmisoikeusjohtaja-55-000-isis-henkiloa-on-otettava-takaisin/
Ja juuri näiden rikollisten ja ääri-islamistien ihmisoikeudet ovat juuri ne, joita kaikkein kovimpaan ääneen peräänkuulutetaan.
Mitä radikaalimpi kehitysmaaterroristi, sitä radikaalimmat ovat ihmisoikeudet ja sitä suuremmalla suulla suvakit ja ihmisoikeusvaltuutetut niitä ovat vaatimassa.
Ja jos ääri-islamistit tai rikolliset pistävät kantiksia kylmiksi, niin se on vain kantisten velvollisuus oikeusvaltiossa -> koska poliisi ja koska tuomioistuin.

Suomi Finland
Suomi Finland
26.6.2019 16:20
Vastaa...  Suomi Finland

”– Ulkomaalaiset perheenjäsenet tulisi palauttaa kotimaihinsa, Bachelet sanoo.”
Seuraava vaatimus on se, että kun uutta kalifaattia pukkaa, täytyy terroristien kotimaiden järjestää kuljetus ensin kalifaattiin ja sitten taisteluissa haavoittuneita pitää huoltaa heidän kotimaissaan ja toipilasajan päätyttyä järjestää takaisin kuljetus kalifaatin palvelukseen.
Valtioiden täytyy luonnollisesti myös alkaa varustamaan kalifaatin sotilaita veronmaksajien rahoilla. Muuten heidän ihmisoikeutensa ovat vaarassa, jos vastustajilla on parempia aseita.

El Comandante Cero
El Comandante Cero
26.6.2019 15:43

Ruotsalaisten asenteen voisi kiteyttää V. I. Leninin toteamukseen bolseviikkivallankumouksen aikaan porvareista jotka kilpailevat siitä kuka saa myydä sen hamppuköyden mihinkä heidät hirtetään, heja Sverige och fallerallelaa.

Kehitysmaapallo
Kehitysmaapallo
26.6.2019 14:31

Kaikki räjähtelyt, ammuskelut, autopalot ovat vain sellaista monikuldyyristä ilotulitusta, jota pitää ymmärtää, sietää jne. jne… Puhumattakaan muista jännitystä ja värinää tuottavista ilmiöistä, joita tänne Suomeenkin halutaan tuoda.
Saapa nähdä, millaista kuritusta armas hallituksemme tarjoaa meille tulevalla kaudellaan (joka toivattavasti jää lyhyeksi). Asiat tuskin menevät siten, että värinän tuottaminen (lue: tuominen) tänne vähenee.

jippos123
jippos123
26.6.2019 13:32

Ihanan lähi-itäläistä värinää ja rikkautta.
Samaan aikaa svedut hoilaa Skanssenilla yhteislaulua ihan kuin valtakunnassa kaikki olisi vallan mainiosti.
Teuraaksi se kansakunta on menossa ihan kuten juutalaiset kävelivät lampaan lailla joukkohautoihin ammuttaviksi.
Hitsarihan lupasi kärrätä lisää rikkautta kansankotiin ettei vaan elämä muuttuisi liian tylsäksi.

Tapsa
Tapsa
26.6.2019 11:44

Ei liity aiheeseen mutta olihan kiinnostava juttu Ylellä Ruotsista: https://yle.fi/uutiset/3-10848579
Pakolaisten hampaita on revitty irti ja juurihoitoja tehty terveille hampaille hammasklinikoilla jotta toimenpiteistä olisi saatu korvauksia. Pakolaisia on kuulemma houkuteltu omankielisellä palvelulla.
Olisi kiinnostavaa tietää ovatko kantaruotsalaiset hammalääkärit ryhtyneet hyväksikäyttämään pakolaisten hädänalaista asemaa vai olisivatko sittenkin taustalla nämä korkeastikoulutetut osaajat joista aina paljon puhutaan.

El Comandante Cero
El Comandante Cero
26.6.2019 15:40
Vastaa...  Tapsa

Paikalliset lähtevät lomailemaan hiljaisempiin kohteisiin kuten South Centra Los Angeles, Gaza tai Beirut.

Suomi Finland
Suomi Finland
26.6.2019 17:07
Vastaa...  Tapsa

”Vakuutuskassan Sjödinin mukaan potilaat eivät ole olleet tietoisia korvaushuijauksista, vaan ovat hakeutuneet tarkastuksiin juuri heille suunnatun mainonnan vuoksi. Klinikoilla työskennelleet hammaslääkärit ovat houkutelleet Euroopan ulkopuolelta lähtöisin olevia potilaita esimerkiksi lupaamalla palvelua näiden omalla kielellä.”
Hammaslääkärit Svante ja Pelle ovat tietty haistaneet rahan ja opiskelleet vähän monikulttuurisempia kieliä.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
26.6.2019 11:03

Meininki alkaa olla kuin Sigtunassa 1187. Minkä taakseen jättää sen eestään löytää…

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
26.6.2019 11:24

”Olisikohan sittenkin pitänyt äänestää maahanmuutto vastaista puoluetta” ; mietti televisiota katsellut vanhempi pariskunta.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
26.6.2019 23:20

Kaikki valtapuolueet pelaavat yhteen ja samaan maaliin -ruåtsin ja myös suomen poliittiset järjestelmät (suljettu edustuksellinen demokratia + laiton puoluekurin määräämä napin painelu) on pikkuhiljaa korruptoitu nykyiseen kuosiinsa -päätäntävalta on molemmissa maissa 5-10 henkilön käsissä. Systeemin purkaminen parlamenttaarisin keinoin on absoluuttinen mahdottomuus. Joka muuta väittää niin valehtelee.
Äänestysjärjestelmän rehellisyydestä jokainen voi tehdä omat johtopäätelmät. TÄYSIN VARMAA on kuitenkin se ettei tätä näytelmää ohjaavien tahojen moraali (tuntematon käsite) ole este vilpin tekemiseen. Jos mahdollisuus on niin se käytetään 100% varmuudella. Valvonta oli jälleen kerran suomen EK-vaaleissa olematonta. Ruåtsin säädöt ja suhrailut syksyllä 2018 -kummelishow. ei toimenpiteitä.

Anonymous
Anonymous
26.6.2019 23:06

Ilmeisesti Ruotsi menettää lähitulevaisuudessa linjan Oslo -Tukholma etelänpuoleisen alueen kokonaan mamujen hallintaan. Sen verran on suvaitsevaista poliisin toiminta alueella.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
26.6.2019 23:34
Vastaa...  Anonymous

Ja tuon linjan yläpuolinen alue kuuluu virallisesti suomelle. Minne sijoitamme swedupetterit?
Onko hyviä ehdotuksia?

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
27.6.2019 04:46

Saarelle, siellä niistä on vähiten haittaa. Sähköt pois, jotteivät ala suvakoimaan sielläkin, riittää muuta puuhaa.

Van, Mie
Van, Mie
27.6.2019 08:09

Ahvenanmaalle. 😀
Samalla Ahvenanmaalle annetaan itsenäisyys, saavat itse tienata euronsa. 😀

IQ 70
IQ 70
26.6.2019 10:57

Ruotsin poliisi vaikuttaa olevan älyllisesti samalla tasolla menaiittien kanssa.

Heja Sverige
Heja Sverige
26.6.2019 10:25

Ihan normaali yö Ruotsissa.