Hurjanpuoleinen ilta ja yö Ruotsissa – pommeja, autopaloja ja ammuskelua

Kuvakaappaus 2019-06-26 09-24-15.png

Poliisilla ja palokunnalla riitti taas eile illan ja yön aikana hommaa. Örebrossa räjäytettiin strippiklubi ja Malmössä poltettiin autoja. Uppsalassa käytiin pistoolitaisteluja.

Aloitetaan vaikka Örebrosta, joka lienee isoin tapahtuma. Stångjärnsgatanilla sijaitsevaan yökerhoon viritettiin massiivinen pommi. Klo 02.40 aikaan sattuneessa räjähdyksessä kiinteistö sai ensin räjähdyksestä massiivisia vaurioita. Räjähdyksen jälkeen rakennus syttyi vielä tuleen.
Kiinteistössä oleskeli tekohetkellä ihmisiä, sillä ravintola oli auki. Loukkaantuneista ei ole tietoa, ainakaan sairaaloihin ei ole hakeutunut porukkaa.
Palolaitos sai palon aamuun mennessä sammutettua ja poliisin pommiryhmä haravoi aluetta mahdollisten suutarien varalta. Poliisista kerrotaan mm. SVT:n uutisille, että ei ole syytä uskoa muuta, kuin että räjähdys oli tahallaan tehty eikä mikään vahinkoräjähdys. Asiaa tutkitaan vaaran aiheuttamisena, ketään ei ole toistaiseksi otettu kiinni epäiltynä teosta.
Poliisi rankkasi tapahtuma “erityiseksi tapahtumaksi”, joka tarkoittaa suurin piirtein jotain sellaista, että tällaisiksi tapahtumiksi katsotaan esimerkiksi terroriteot tai vaikkapa taanoinen Linkköpingin pommi-isku.
 
Uppsala
Uppsalan Stenhagenin ongelmalähiössä kaivettiin pistoolit esille klo 23.30 aikaan. Hätäkeskus sai paniikkosoittoja, että kuuluu hurjanpuoleista ammuntaa.
Poliisi saapui paikalle, mutta siihen mennessä taistelu oli tauonnut. Sotakenttää yritettiin paikallistaa ja sellainen löydettiinkin. Poliisi noukki useita hylsyjä maasta tutkintaa varten. Pensaista ei löytynyt loukkaantuneita eikä sairaaloihin oltu dumpattu raatoja.
Sen sijaan yhdestä huoneistosta löydettiin luodin reikiä. Vanhempi pariskunta tuli kertomaan poliisille, että tv:tä katsoessa oli pihalta alkanut tulla lyijyä huoneistoon. Ei osumia kuitenkaan.
Poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä, ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teosta.
Toinenkin ilmoitus ammuskelusta kirjattiin. Puolen yön aikaan tuli ilmoituksia Kvarngärdetin kaupunginosasta ilmoituksia ammuskelusta. Poliisi ei tässä tapauksessa voi vahvistaa asiaa ampumiseksi, sillä mitään konkreettista ei ole näytöksi asti.
 
Malmö
Malmössä oli yön aikana useita autopaloryppäitä. Oxien ongelmaisessa lähiössä tuikattiin autotallissa pari autoa tuleen. Klo 02.35 sytytetyssä palossa romuttui ainakin viisi autoa.
Sorgenfrivägenillä sytytettiin klo 04-aikaan muutama auto tuleen.  Myös Båstadissa poltettiin pari autoa. Paloja tutkitaan tuhotöinä, ketään ei ole haettu kuultavaksi epäiltynä teoista.