Lundissa palanut viikon ajan autoja joka yö

Kuvakaappaus 2019-06-30 22-53-22

Malmön naapurissa Lundin kaupuangissa näyttää olevan päällänsä autonpolttoviikot. Viime yö oli neljäs yö peräkkäin kun autoja poltettiin.

Öinen palorypäs sytytettiin klo 03.00 aikaan Plommonvägenillä, jossa tuleen sytytettiin muutama auto, joista palo levisi viereisiin autoihin. Kaikenkaikkiaan siis vajaa 10 autoa tuhoutui.
Aiempia paloja:
29.6. poltettiin Gustavhemsgatanilla neljä autoa.
28.6.  Östratornsvägenillä muutama auto.
27.6. Tulehemsvägenillä puolenkymmentä autoa.
24.6. Kunskapskolanin pihalla sytytettiin auto, josta palo levisi koulun rakenteisiin.
Poliisi on varautunut nyt öiseen aikaan erikoisjoukoilla, jotta tekijä tai tekijät saadaan kiinni. Lundin poliisipäällikkö kertoo SVT:n uutisille, että tekijä ei ole vielä selvillä ja tutkinnassa käydään läpi kaikki potentiaaliset pyromaanit, jotka ovat vapaalla.
Palot ovat eri puolilla Lundia eli niitä ei ole kohdistettu mihinkään suppealle alueelle, joka tekee tutkinnasta vaikeaa.
 

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

“27.6. Tulehemsvägenillä puolenkymmentä autoa.”
Paavo olet selvästi rasistinen: vastuullinen toimittelija kirjoittaisi mieluummin, että melkein ei yhtään autoa palanut, kun kyseessä on 5. Nyt saat tuon määrän kuulostamaan isommalta sopivien sanavalintojen avulla, jotka ovat epäedullisia sotaa ja vainoa ja kidutusta paenneiden kannalta.

fatwantarkistaja

Jostain syystä tuli mieleen elokuva Isku Moqadishuun. Siinä yhdessä kohtaa amerikkalaissotilaat koettavat selviytyä elävinä stadionille. Joka hiton paikassa ryntäilee somaleja savun seasta ja niistä pitää ampua ne asetta kantavat kuin videopelissä ennen kuin ne ampuvat sinut. Ruotsin poliisilla saattaa olla sama meininki, ählyjä kuhisee kuin hirvikärpäsiä hirvenraadossa ja yritettävä saada näköhavainto siitä, jolla hiha pikkuisen kytee vielä. Pitäisi vielä ottaa se kiinni.
Edellä kuvattu oli vain mielikuvani, en väitä todelliseksi tilanteeksi, enkä näin ollen vihapuhu.

Catilina

“Ingela Kolfjord, “rättssociolog” vid Malmö universitet, går mer rakt på sak när hon ska beskriva orsaken till fenomenet. Hon menar att “ungdomarna” bara reagerar mot att “klimatet har hårdnat” och att de blir sedda som ”de andra””
https://www.friatider.se/rasistiska-svenskar-och-sommarlovet-tros-ligga-bakom-bilbr-nderna
Ja sitten itse tutkija: http://forskning.mah.se/id/hsinko

Anonymous

Tämähän olikin taas yllättävää.

Saateita lisää ilmaan

Kumma kun viherpiiperöt eivät ole huolissaan suojattiensa ympäristörikoksista, joita autojen tuhopoltto saastuttaa ja päästää ilmaan myrkkykaasuja.

Numento

Mutta nythän mä hokasin, et rakkauspommituksissa on ollut ainakin parinpäivän tauko. Onko räjähteet loppuneet vai mistä johtunee moinen vajaatoiminta ? Ehkä jo tälläviikolla saamme asiaan korjauksen kunhan kesäsotaa johtava uusruotsalainen pääesikunta huomioi tämän epäkohdan. Myäs käsikranaattivarasto taitaa olla ehtynyt.

Numento

Saa nauraa. Malmön yliopiston kriminologi Ingela Kolfjordilla on ratkaisu autopaloihin mutta tuleeko hän samalla syyllistäneeksi erään haavoittuvan vähemmistön ? Kas siinäpä kymysys rasisminvastustelijoille ja muille hyville ihmisille™. Työharjoittelupaikat ja ilmaiset bussikortit, waaauuuuu…… https://nyheteridag.se/forskarens-losning-pa-bilbranderna-praktikplats-och-gratis-busskort-till-alla/

Tarvitaan saattajaa

Mutta sehän on hyvä idea paitsi että tarvitaan konkreettista saattajaa työhönlähtöön:
Aseistettu vartija sysää vastahakoiset matut bussiin, sitten ovet lukkoon ja matkaan kohti työpaikkaa joka voi olla vaikka joku varasto tai nippeliverstas josta ei pääse pois kuin vasta työpäivän päätyttyä. Vähintään 8t työpäivä tiukalla tahdilla ettei jää energiaan iltaiseen pahantekoon.

Pääasia että matuja tulee maahan tuhansia joka kuukausi

Matuja on joka paikka täynnä, niin myös vanhusten kotipalvelu ja laatu sen mukaista: Angeredissa eivät käyneet vanhuksen luona, soittivat vain ovikelloa ja kun vanhus ei avannut menivät muualle. Ei vanhus voinut avata koska oli kuollut. Vasta kun naapurin tunsivat karmean hajun tuli asia selväksi. Vanhus maksoi kotipalvelustaan kalliin hinnan joka kuukausi mutta eiväthän matupalvelu välitä eikä tajua mitä pitää tehdä kun vanhus ei avaa ovea.
Uusi tapaus Linköpingin paskakaupungissa: vanha mies oli kuolemaisillaan nälkään ja janoon, painoi vain 38 kiloa, raakokärpäsiä kämppä täynnä ja jalkaan olivat muurahaiset tehneet pesän!
Unvisiitit + https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/LAajL1/aldre-man-hittad-livlos-i-sitt-hem–myror-byggde-bo-i-hans-ben

Valtsu

Mikähän Ruotsin autovakuutustilanne on? Vieläkö niitä joku hullu myöntää kaikkein paloaltteimmille alueille ja mitähän maksavat?

Anonymous

Nyt oli muuten Suomessakin palanut bussi ja pari autoa somerolla.

Acc358

Rupesi moniosaajatutka värisemään. Googletin hakusanoilla “Somero pakolaiset”.
https://www.sss.fi/2016/09/somero-valmis-vastaanottamaan-pakolaisia/

Anonymous

Tämähän selittää suljetun kommenttikentän taas valtamedian uutisessa, tuosta tapauksesta.