Yksi Tukholman terrori-iskun uhreista karkoitetaan Ruotsista

Attentatet_i_Stockholm_2017-8.jpg
Av Frankie Fouganthin – Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=57801792

Ruotsia on puhuttanut jo pitkään eri oikeusasteiden ja hallituksen toiminta Tukholman terrori-iskun 2017 jälkimainingeissa.

Islamistiterroristi Rakhmat Akilov iski Tukholman keskutaan 7. huhtikuuta 2017. Useita ihmisiä kuoli Drottningsgatanilla tehdyssä rekkaiskussa. Kymmeniä ihmisiä loukkaantui. Yksi loukkaantuneista ja elinikäisiä vammoja saaneista oli 39-vuotias Iryna. Nainen menetti iskussa toisen jalkansa.
Iryna oli tullut Ruotsiin työperäisellä oleskeluluvalla ja hän kävi siis töissä. Terrori-iskun aikaan Iryna sattui sitten väärään paikkaan väärään aikaan. Akilovin ohjastama raskas rekka teloi Irynan siten, että toinen jalka jouduttiin amputoimaan iskun seurauksena. Irynan kanssa Ruotsissa laillisesti oleskeli hänen 14-vuotias tyttärensä.
Sitten alkoi jotain sellaista jota on vaikea ymmärtää.
Nimittäin Irynalle annettiin terrori-iskun jälkeen kun hän oleskeli sairaalassa pitkissä operatiivisissa hoidoissa, väliaikainen oleskelulupa. Oleskelulupaa jatkettiin aina oikeudenkäyntiin asti, jotta Iryna voisi oleskellla maassa laillisesti ja todistaa Akilovia vastaan.
Kun oikeudenistunto Akilovia vastaan oli käyty ja Iryna oli tehnyt sen mitä todistajan piti tekemän, Maahanmuuttovirasto päätti, että Irynalle ja tyttärelle ei anneta enää oleskelulupaa. Koska oleskelulupa oli työperäinen ja Iryna ei ollut enää työkykyinen, oleskelulupaa ei siten voitu enää myöntää. Tilanne tällä hetkellä on se, että Irynan tapauksesta on käyty kaikki hallinto–oikeuden asteet ja Maahanmuuttoviraston kielteinen päätös on lainvoimainen. Irynan ja tyttären on poistuttava maasta muutaman viikon sisällä.
Jos saivarrellaan ja ollaan vittumaisia, niin tottahan se on. Iryna ei täytä enää työperäisen oleskeluluvan vaateita. Hän ei voi työskennellä ja on sairaseläkkeellä. Viranomainen teki oikean päätöksen ja varsinkin kun kyseessä ei ollut millään tavalla mediaseksikäs tapaus, Iryna ei ole sotaa, vainoa ja kidutusta paennut mies vaan oli ennen terrori-iskua ollut nöyrä tavallinen työteliäs nainen. Ketä muka kiinnostaa jonkun ukrainalaisen yksinhuoltajan oleskelulupa Ruotsissa. Maassa sentäs on tuhansia oikeita yksintulleita lapsia.
Asia saa hieman uutta näkökulmaa kun puheeksi otetaan terrori-iskun tekijä Akilov. Nimittäin Ruotsin lain mukaan Akilovia ei voida karkoitaa kotimaahansa Uzbekistaniin, koska siellä häntä voi seurata teloitus tai mahdollisesti kidutus.
Käräjäoikeus tuomitsi Akilovin elinkautisen viidestä terroristisessa mielessä tehdystä murhasta ja 119 terroristisessa mielessä tehtyyn murhan yritykseen ja vaaran aiheuttamiseen. Elinkautisen lisäksi päälle tuli karkoitus ja ikuinen palaamiskielto Ruotsiin.
Ruotsin käytäntö poikkeaa elinkautisten suhteen hieman Suomesta, joten Akilov istuu käytännössä elinkautisen. Hän voi mahdollisesti viittä vaille ennen kuolemaansa päästä saatettuna jonnekin puistoon tepastelemaan, mutta vapaaksi hän ei pääse ikinä.
Vaikka tuomioon kuului karkoitus niin toisaalta lain mukaan häntä ei voida karkoittaa. Hän toisin sanoen elää loppuikänsä ruotsalaisten veronmaksajien kustannuksella.
Kun taas Irynalle sanottiin Hej då, sen jälkeen kun hän oli täyttänyt velvollisuutensa todistajana. Ja korvaukseksi pieni eläke menetetystä jalasta.

Iryna, joka loukkaantui vakavasti terrori-iskussa, karkoitetaan nyt takaisin Ukrainaan

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Realisti Reino
Realisti Reino
10.7.2019 13:41

Tämä ei ole enää edes Clown World vaan sairas maailma.

Naimisiin mars!
Naimisiin mars!
10.7.2019 13:48

Täällähän joku lupasi mennä Irynan kanssa naimisiin. Noh! Pappi tilaukseen! Irynalle kelpaa varmaan rähjäisempikin jeppe nyt kun on kiire.

Kuvatus
Kuvatus
10.7.2019 13:51

Tuo kuva muuten on kummallinen, eihän Åhlensin vieressä tuollaista ylämäkeä ole jne.

Paljonko työtä tekevät öljypäät?
Paljonko työtä tekevät öljypäät?
10.7.2019 13:59
Vastaa...  Kuvatus

Eihän jalan menettäminen estä työntekoa, Irynallahan on hieno proteesi. Onhan hänellä suurin osa koipea tallella, puoli säärtä ja reisi. On sitä vammaisempiakin ihmisiä työelämässä. Hänhän pystyy kävelemäänkin ihan hyvin.

Van, Mie
Van, Mie
10.7.2019 19:40

Kuva otettu tässä? https://goo.gl/maps/crUksWeV68Lc9erF9
Ja sama kuva on englannin kielisessä wikipediassa? https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Stockholm_truck_attack

Realisti Reino
Realisti Reino
10.7.2019 13:57

Kaunisteleeko The Local tarinaa, sillä se väittää Irinan olleen turistina käymässä Ruotsissa silloin?
https://www.thelocal.se/20190709/sweden-to-deport-ukrainian-survivor-of-2017-terror-attack

Ei vakityössä
Ei vakityössä
10.7.2019 14:02
Vastaa...  Realisti Reino

Eikös Irina ollut vain ikäänkuin kytiksellä työpaikan suhteen?

Faktat
Faktat
12.7.2019 21:18

SVT Rapport 12.7 kl. 19.30 kertoi taas jälleen kerran että Iryna oli ollut Ruotsissa turistiviisumilla 10 päivää kun terroriteko tapahtui. Asian voi tarkistaa katsomalla tästä:
https://www.svtplay.se/video/22702914/rapport/rapport-12-jul-19-30-4

Iryna tietänee itse parhaiten
Iryna tietänee itse parhaiten
15.7.2019 11:11

Iryna sanoo uutisissa että oli turistiviisumilla kerennyt olemaan 10 päivää kun yliajo tapahtui.
https://www.svtplay.se/video/22702914/rapport/rapport-12-jul-19-30-4

Anonymous
Anonymous
10.7.2019 14:05

Irynan kannattaa nyt hankkia ase ja teurastaa allahu akbaria kirkuen Ruotsistanin paikallisia nekrunpalvojahuoria lauma jotta hänkin saa ihmisoikeudet.Hänestähän tulee välittömästi rasismin uhri yksittäistapauksen jälkeen koska ihmisarvo ja kansainväliset sopimukset.

Anonymous
Anonymous
10.7.2019 16:40
Vastaa...  Anonymous

Kyllä. Ja heti jatkoksi koko s-nan suku perheenyhdistämisten kautta mukaan kemuihin.

Pessimisti
Pessimisti
10.7.2019 14:24

Minulla kyllä nyt oikein nousee viha tuota iljettävää maata kohtaan. Tuohoutuisi vaan mahdollisimman nopeasti.

jippos123
jippos123
10.7.2019 15:08
Vastaa...  Pessimisti

Kyllä se tuhoutuu jo kiihtyvää vauhtia. Siellähän jo 8 vuotiaista koostuvat matujengit pitävät kokonaista kuntaa kauhunvallassa.
Svedut jatkavat hartioidensa vetämistä yhä syvemmälle lysyyn ja kävelet huomaamattomasti varjoissa seiniä pitkin.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
10.7.2019 17:26
Vastaa...  Pessimisti

Tervetuloa jatkuvasti kasvavaan joukkoomme! Svenssonien ulkokultaisuuden takaa löytyy niin äärimmäinen pimeys että sen käsittäminen koittelee moraalisen ihmismielen
rajoja.
Ruåtsalaisomisteisen suomalaismedian luoma ja ylläpitämä narratiivi ruåtsista ja suomenruåtsalaisista on yksi mediahistorian onnistuneimmista mielenmuokkaus operaatioista.

Moonman
Moonman
10.7.2019 15:03

Jotta henkilö olisi oikeutettu ihmisoikeuksiin, täytyy olla 1) ei-valkoinen 2) mies. Plussapisteitä saa islamista ja uskonnollisesta änkyröinnistä, seksuaalisista kieroutumista, loisimisesta ja rikollisuudesta sekä väkivaltaisuudesta. Rahmat Akilovin ihmisoikeudet ovat suuremmat kuin Irynalla, mutta tyyppi valitettavasti meni niin pitkälle, että ruotsin oikeusjärjestelmä oli pakotettu tuomitsemaan elinkautinen kulissien ylläpitämiseksi. Jos rahmat olisi pidättäytynyt pikkurötöstelyssä ja kalifaatin julistamisessa niin ilmainen loppuelämän kestävä ylläpito olisi ollut taattu. Mikä sota muuten uzbekistanissa on? sieltähän se oli kotoisin. Iryna taas oli Ukrainasta ja ruotsalaisethan pelkäävät ja vihaavat hysteerisesti slaaveja, eritoten venäläisiä. Taustalla siis lienee joku rotu-opillinen syy.

jippos123
jippos123
10.7.2019 17:32
Vastaa...  Moonman

Muslimiehen uhriutumispääoma on valkoiseen naiseen/mieheen verrattuna aina vähintään satakertaiset, on ihan sama mistä se musujätkä on maahan saapunut läpsyttelemään tai joukkomurhaamaan.
Heidän tekosensa tai tekemättäjättämisensä on loppupeleissä aina valkoisen sikaa syövän kansanosan rasismin tulos.
Onhan Islam maailman ainoa aito rauhanuskonto.

Carl
11.7.2019 03:35

Tässä jutussa tulee esille, miten ruotsi kohtelee ihmisiä?? Ilman passia TULE periaatteella, tänne terroristit?? ja jos joku tarjoaa apuaan ja todistaa, niin ei muuta kuin pois!!!! Tämä poliitiikka on on tulossa myös suomeen, ….valitettavasti. ”kuka sen sanoi, oliko koivisto vai…

Acc358
Acc358
31.7.2019 16:22

”Ruotsin käytäntö poikkeaa elinkautisten suhteen hieman Suomesta, joten Akilov istuu käytännössä elinkautisen. Hän voi mahdollisesti viittä vaille ennen kuolemaansa päästä saatettuna jonnekin puistoon tepastelemaan, mutta vapaaksi hän ei pääse ikinä.”
Vallan vaihtuessa Ruotsissa uudet muslimivallanpitäjät todennäköisesti armahtavat islamin puolesta terroiskuja tehneet. Akilov päässee siis vapauteen 2039 mennessä ja saa palkkioksi joltain ruotsalaiselta pakko-otetun asunnon tai talon.
Linkki Yrjöperskeleen tulevaisuuden kuvaukseen: https://yrjoperskeles.blogspot.com/2018/09/statsminister-ja-vaara-d.html