Karlstadissa täysi sotatila – asuntoihin ammutaan

Kuvakaappaus 2019-07-31 15-23-52.png

Karlstadissa saatiin maistaa viime yönä monikulttuurista tunnelmaa kun kaupungissa toistaiseksi tuntematon henkilö paukutti toisen melkein hengiltä ampuessaan ulkoa sisään huoneistoon.

Puoli kahden aikaan yöllä sattunut tapahtuma alkoi kun pihalla ollut henkilö alkoi tulittaa Karlstadin keskustassa sijaitsevaa kerrostaloa. Ampuja ampui sarjatulta konetuliaseella. Ampuja onnistui saamaan osumaa kahteen henkilöön, joista toinen sai vammoja ja jouduttiin viemään sairaalaan. Toinen henkilö sai kevympiä osumia.
Vastaava summittainen ammuskelu tapahtui Karlstadissa myös toissa yönä. Tuolloin kukaan ei loukkaantunut, mutta luoteja meni sisää ikkunoista useisiin huoneistoihin.
Poliisi on valjastanut kaikki mahdolliset joukot tutkimaan asiaa ja kertoo mm. SVT:n uutisille, että kaupungissa on turvallista eikä ole olemassa mitään summa-ampujaa. Vaikka kahtena yönä jo peräkkäin on tapahtunut vastaava ammuskelu.
Ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teoista ja asioita tutkitaan murhan yrityksinä. POLISEN

27 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
1.8.2019 04:17

Italiassa kivijalkaliikkeiden ikkunat ovat luodinkestävää lasia, koska tavalliset särkyisivät iltaisin. Luodinkestävät ovat täynnä osumia luodeista, mutta niitä ei vaihdeta suuren hinnan takia enää uusiin. Mafian jampat ostavat uusia rynnäkköpyssyjä ja pakkohan niillä on parit lippaalliset ruilauttaa Fiatin ikkunasta, että koetaan aseen toimivuus, ei sitä tositilanteessa enää koeammuta. Tarkoitus ei ole tappaa ketään, mutta pelottelu hoituu samalla kertaa, maksavathan ajoissa.
Edellisen kaltaisen tarinan luin varmaankin 90-luvulla Valituista Paloista, otin hieman taiteellisia vapauksia muistini tueksi. Pointtini on se, että noin Ruotsissakin täytyy toimia. Jumittuva ase on elokuvissakin aina se, joka pahiksen kohtaloksi koituu.

Anonymous
Anonymous
1.8.2019 02:55

Villi länsi jatkuu näköjään pitkälle syksyyn.

Anonymous
Anonymous
31.7.2019 21:53

Eri kulttuureissa on erilaisia tapoja viettää vapaa-aikaa ja pitää hauskaa.
Ei voida sanoa että jokin kulttuuri olisi huonompi kuin toinen.
Tervetuloa! Meillä on tilaa!

Raku Rintala
Raku Rintala
31.7.2019 19:25

Ihan vaan muslimihäitä vietetty. Kuuluu asiaan rynkyllä räiskiminen minne sattu ja iloinen älämölöily kans. Ihanan monikulttuurista! Ja hei, NE TEKEE TÖRKEEN SIISTII SAFKAA !!!!!!!

jippos123
jippos123
31.7.2019 20:13
Vastaa...  Raku Rintala

Ihan varteen otettava vaihtoehto, tunnetaan nimellä ”happy shooting”, narukäsillä ei vaan aseet pysy käsissä ja nuolet lentelee minne sattuu.
Noita oli jokainen kesälauantai Kosovossa, paviaanit eivät vaan älynneet, että kuula tulee joskus myös sieltä taivaalta tonttiin.
Joskus sai sitten joku aina ylläripyllärin kuuppaansa kuulan laskeutuessa.
Yleensäkkin kuvailemani toiminta on ihan normaalia kulttuurisidonnaista meininkiä kaikille kehareille. Valojuovat hiihtää yötaivaalle häissä ja hautajaisissa.
Vajakki on aina vajakki.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
1.8.2019 03:55
Vastaa...  jippos123

Tykistössä on hyvä, ei näe kenenkään kuolevan jos kaikki menee oikein. Vedä narusta, nauti kesästä. Kehareiden hautajaisissa yhtä letkeä meno, ei haittaa kahden kilometrin päässä päähän osuvat luodit, siinä on kuitenkin aika monta torppaa välissä.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
1.8.2019 04:01
Vastaa...  fatwantarkistaja

Kreikassakin muuten ortodoksit pikku päissään ammuskelevat ilmaan, eli yleismaailmallinen ilmiö kyseessä.

jippos123
jippos123
31.7.2019 18:27

Mielestäni kuohitulle Ruotsin armeija tulisi velvoittaa antamaan näille hiekkaneekereille ja geelipäille asianmukainen ase-ja ampumakoulutus. Päästääisiin lähemmäksi laaki ja vainaa tilannetta nyt ihmisperseet räiskivät ihan minne sattuu ja tekevät itsensä lähinnä naurettaviksi.
Aseitakin patruunoineen löytyy lakkautetun armeijan varastoista niin ei tartte kotikutoisilla pelleillä.
Koulutus voitaisiin pilotin jälkeen laajentaa käsittämään myös tykistön, kranaatinheittimistön ja panssareiden käytön, räjäytyskoulutusta unohtamatta.
Skansenilla voi laittaa allsångin aikaan ämyreitä kovemmalle niin kantikset eivät huomaa mitään vaikka käynnissä olisi täysimittainen perinteinen kaupunkisota.
Ihkua värinää.

h44
h44
31.7.2019 18:39
Vastaa...  jippos123

Ehkä Ruotsissa varaudutaankin siihen että Ryssä hyökkää ja siksi annetaan miinanpolkijoiden harjoitella omatoimisesti?

Simppa
Simppa
31.7.2019 18:13

Tää saattaa kuulostaa hyvin ankaralalta mutta mun mielestä niiltä ampujilta pitäisi perua aseen hallussapitolupa ja olisin jopa valmis harkitsemaan sakkorangaistuksia.

Ja ampuuhan ne ruotsalaisetkin
Ja ampuuhan ne ruotsalaisetkin
31.7.2019 18:46
Vastaa...  Simppa

Ehkä tuo sakkorangaistus hipoo jo maalittamista ja kun on puhe maalittamisesta niin silloin voidaan puhua rasistisesta käyttäytymisestä ja emme saa myöskään unohtaa Hitleriä ja juutalaisia, että ehkä kahvi ilman pullaa olisi sopiva rangaistus ampujille!

rocky
rocky
31.7.2019 23:57

Ja rusinoita ei saa nyppiä pois.

RoboAllah
RoboAllah
31.7.2019 17:55

Pitäisi kehittää robotti joka tekee automaattisen jälkiabortin henkilölle, joka kantaa asetta, muttei omista esim. sirua, jolla robo tietää että aseen haltijalla on oikeus kantaa asetta esim.poliisi.
Jossain vaiheessa räiske loppuisi, kun ei ole enää räiskijöitä.

Acc358
Acc358
31.7.2019 22:42
Vastaa...  RoboAllah

Ehkä esittämäsi kaltaisia robotteja on jo olemassa tai ainakin kehitteillä. Sodankäynnin automatisoinnille on kysyntää. Autonomisten robottien käyttö vihollisen elävää voimaa vastaan vähentää omia tappioita kentällä.

Etunimi Sukunimi
Etunimi Sukunimi
31.7.2019 17:09

Tämähän on erittäin ansiokasta toimintaa, henkilöt jotka ovat tulleet maista joissa ei harrasteta hiihtoa ampuvat toisensa.

Acc358
Acc358
31.7.2019 16:51

Ruotsillahan on ollut hyvä puolustusteollisuus. Aseita on osattu kehittää. Tosin ne ovat olleet perinteistä järjestäytynyttä sodankäyntiä varten.
Nyt maahan on luotu ympäristö, jossa voidaan kehittää ja kokeilla uudenlaisia ratkaisuja moniosaajien harjoittaman taajamasodankäynnin lopettamiseksi. Tässä on ympäristö, joka voi tuottaa turvallisuusinnovaatioita. Asesuunnittelijalle riittää inspiraatioon, että avaa kotiovensa.
Ruotsin sodankäynnin erityispiirteitä:
– vihollinen haluaa kuolla
– hyökkäykset spontaaneja ja organisoimattomia, vastapuolella ei ole yhtä johtoa, jonka kanssa voisi neuvotella
– vihollisen aseistus kirjavaa ja kotitekoista
– omista osa tukee hyökkääjiä tai haluaa kuvitella, ettei mitään sotaa ole
Voittoon tarvitaan omien aseiden ja vastakeinojen ajanmukaistaminen sekä ennenkaikkea puolustus- ja voittamistahdon aikaansaaminen.

Anonymous
Anonymous
31.7.2019 16:40

Kierot silmät?

Liukkaat kädet poppamiehellä
Liukkaat kädet poppamiehellä
31.7.2019 17:37
Vastaa...  Anonymous

Kätilö pudotti vahingossa lattialle?

perimäääääästä päätellen...
perimäääääästä päätellen...
1.8.2019 19:36

Mille lattialle? Sieltä vuohen perästä putoaa seutukunnasta riippuen hiekalle/soralle/kivikkoon/nurmelle/… Äveriäämmillä ”sheikeillä” se jälkikasvun pudotus on korkeampi, kun ei kameli kykene kyykistymään kovin syvään.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
31.7.2019 16:16

Osumatarkkuus on säälittävää tasoa.

Niskat naks
Niskat naks
31.7.2019 17:33

Tuskin edes tähtää, kunhan pitää hauskaa eri kulttuurin tyylisesti?

Asko Liukkonen
Asko Liukkonen
31.7.2019 16:08

Jokohan YLE lähettää Ruotsiin sota-kirjeenvaihtajan.

Pottunokka
Pottunokka
31.7.2019 16:18
Vastaa...  Asko Liukkonen

Maria pettersson?

rocky
rocky
31.7.2019 23:54
Vastaa...  Asko Liukkonen

Tuli tuosta kommentistasi mielleyhtymä Frank Drebiniin huutamassa täällä ei ole mitään nähtävää kun ilotulitetehdas ilmiliekeissä.

Suomi FInland
Suomi FInland
1.8.2019 01:47
Vastaa...  Asko Liukkonen

Ei lähetä. Yle lähettää Ruotsiin korkeintaan rauhankyyhkyn.
Rauhanpiippua ei kuitenkaan poltella, koska se olisi kulttuurin omimista, jota ei taasen voi missään tapauksessa tehdä, vaikka koko maa muuttuisi paskaksi.

Ugritar
Ugritar
1.8.2019 13:41
Vastaa...  Asko Liukkonen

Ne ei lähetä, vaikka Vuosaaressa ammuttaisiin. Pian tämäkin on ajankohtaista siellä. Suomalaisilta salataan paljon. Toisin- / väärinajattelijoiden mielipidekirjoituksia ei julkaista valhemedioiden uutissivustoilla. Yritin tänään mainita pari faktaa, mutta ei mennyt läpi. Turha niitä aviiseja on ollenkaan lukea. Edes säätiedotukset eivät pidä niissä paikkaansa. Suomalaiset on jo hyväksytetty vasemmiston valheisiin. Niitä pidetään kuin asiaankuuluvina.

M
M
8.8.2019 20:25
Vastaa...  Ugritar

Helsingin Sanomat uutisoi taannoin keppostelevasta nuorisoryhmästä, joka oli Vuosaaressa mm. kiipeillyt parvekkeille ja uhkaillut keppostelua paheksuneita ohikulkijoita.