Hurja-elokuu jatkui maanantaina; ammuntaa ja raiskauksia

Maanantaipäivä jatkui samaan malliin kuin elokuu on alkanut. Murhia, raiskauksia, ampumisia ja autopaloja – näin ensialkuun.

Lauantaina ilmoitettiin kadonneeksi 12-vuotias Mahmoud-niminen poika Tukholman naapurissa Värmdössä. Poika katosi lauantaina 17.30 aikaan Ösbysssä kun hän oli sukulaisensa kanssa matkalla pelaamaan palloa. Tuttava poikkesi kauppaan ja poika hävisi sillä aikaa.
Poika löytyi tänä iltana vedestä. Poliisi tutkii asiaa murhana, mutta kannattaa huomata se, että koska poliisi ei vielä tiedä kuolinsyytä niin tutkinnassa on lähdetty pahimmasta mahdollisesta. Kuolinsyytutkinta voi poistaa kokonaan rikoksen mahdollisuuden.
Mutta varmoihin asioihin. Malmössä laitettiin pystyyn tulitaistelu klo 21.40 aikaan Holman ongelmalähiössä. Asunnossa oleskellut henkilö soitti ambulanssin, sillä jalkaan oli tullut ampumapipi. Asia kirjattiin törkeänä pahoinpitelynä, sillä ampumahaavat vaativat lähinnä puhallusta.
Uppsalassa raiskattiin yöllä nuori tyttö. Tyttö oli matkalla yömyöhään kotiinsa kun tuntematon mies hyökkäsi kimppuun ja raiskasi. Uppsalassa on tapahtunut nyt kolme raiskausta ja yksi raiskauksen yritys kolmen päivän sisällä.
Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että kyseessä on yksittäistapauksia, eikä liikkeellä ole sarjaraiskaaja.
Svavlövissa räjäytettiin maanantaiyönä vielä poliisiaseman etuovi palasiksi. Klo 01.30 aikaan viritettyyn jytkyyn heräsi naapurusto, joka panikoi soittamalla hätäkeskukseen. Ovi remonttiin (Kuvia linkin takaa SVT:n uutisiin).
Jönköping poltettiin yksi auto, Västeråsissa kaksi ja Uppsalassa kolme.