Ruotsissa taas useita ammuskeluja eillisen päivän ja yön aikana

Kuvakaappaus 2019-08-07 10-54-03.png

Alkuviikkoa on säestänyt usea ammuskelu. Västeråsissa näyttää olevan päällänsä täysimittainen sota.  Tenstassa taas aamuinen koirankusettaja löysi pensaasta raadon.

Taistelujen paino on eillisestä alkaen Västeråsin rintamalla. Ensimmäinen taistelu käytiin Bjurhovdassa eilen hieman ennen iltapäivä kolmea. Sotajoukot kohtasivat kerrostalon pihamaalla ja molemmat poolit avasivat samantien tulen.
Silminnäkijöiden mukaan paikalta poistuu autolla ainakin yksi mies ase kädessä.
Kohta taistelujen jälkeen Västeråsin sairaalaan ilmaantuu poliisin tuttu parikymppinen nuorukainen, jolla jalat hieman huonossa kantokunnossa. Vammat eivät kuitenkaan hengenvaarallisia. Poliisi otti myöhemmin illalla kiinni teosta epäiltynä niin ikään parikymppisen nuorukaisen. Asia muuttui murhan yrityksestä pahoinpitelyksi (=tarkoitus ei ollutkaan tappaa vaan tönköttää polvet).
Kun päivän ampumiset saatiin valmiiksi aloitettiin yöllä toinen. Tällä kertaa rintamalinja oli siirtynyt  Västeråsin keskustaan. Klo 02.35 alkoi paukkua. Hammarbyssä kuului useita laukauksia.
Ampuminen tapahtui talon pihalla. Naamioituneet miehet saapuivat paikalle ja paukuttivat lippaat tyhjäksi kohteeseen ja poistuivat paikalta. Poliisi saapui nopeasti ja vakavasti haavoittunut mies vietiin sairaalaan.
Asiaa tutkitaan murhan yrityksenä ja jos kohde kuolee murhana. Toistaiseksi tässä tapauksessa ei ole kiinniottoja. Poliisin mukaan ei voida poissulkea, että teoilla olisi jotain yhteyttä.
Pt-median Västeråsin alamaailman asiantuntija kertoo, että eillinen ampuminen oli selvä kosto aiemmasta ampumisesta. Nyt kohteena ollut uusruotsalainen on ollut epäiltynä vastaavasta teosta joitakin kuukausia sitten, mutta päässyt vapaalle. Kun taas öisessä ampumisesta hän ei osaa sanoa mitään. Teko tapahtui keskiluokkaisella omakotitaloalueella ja talon pihassa. Oliko kohde sattumalta paikalla vai onko keskiluokkaisella perheenisällä jotain hämäräbisneksiä, joita ratkotaan ampumisella.
POLISEN
Kuvakaappaus 2019-08-07 10-56-34.png
Tukholmassa saatiin sentään raato eikä mitään ohiammuskelua. Ohikulkija löysi aamukuudelta pensaikosta hengettömän miehen Tenstan keskustassa. Poliisi ei kerro asiasta sen enempää kuin sen, että hengetön oli löydettäessä ja asiaa tutkitaan murhana.
Voisiko kyseessä olla eillisillan ampumisen kohde? Illalla kuultiin Tenstassa ammuskelua, mutta tekopaikkaa ei voitu kohdistaa mihinkään erityiseen paikkaan.
POLISEN