Göteborgin viime syksyisestä autopaloryppäästä kuudelle uusruotsalaiselle syytteet

0pU2UZgPo4kWMYs2GEAtnD3dec0

Viime syksynä poltettiin Göteborgissa toista sataa autoa useissa eri paloryppäissä. Vasemmistolaisissa piireissä jäi yleisesti elämään kuvitelma, että autopalot olivat Sverigedemokraattien kikkakakkonen vaalien alla. Esimerkiksi suomalaisessa rasisminvastusteluryhmä Rasmuksessa oltiin varmoja, että autopalojen takana olivat rasistiset SD:n kannattajat, jotka vauhdittivat vaalimenestystä.

Poliisi on saanut nyt esitutkinnan päätökseen ja syytteitä nostettiin kuudelle uusruotsalaiselle. Höylätylle penkille istuu:

  • 1999 synt. Alan Hussen, törkeä vahingonteko ja väkivaltainen mellakka.
  • 1999 synt. Daniel Sahraei, törkeä vahingonteko ja väkivaltainen mellakka.
  • 2002 synt. Nawanan Ninkhom, törkeä vahingonteko ja väkivaltainen mellakka.
  • 1998 synt. Landy Khudhur Sabah Arafah, avunanto törkeään vahingontekoon.
  • 2003 synt. Hristos Goran Stankovic, avunanto törkeään vahingontekoon.
  • 2002 synt. Daryo Ali Ahmed, avunanto törkeään vahingontekoon.

 
Syytehakemuksen mukaan törkeään vahingontekoon ja väkivaltaiseen mellakkaan syyllistynyt kolmikko rikkoi ja poltti ainakin 70 autoa 13. elokuuta useissa eri paikoissa Västra Frölundan alueella. Lisäksi kolmikko ampui ihmisten päälle omatekoisia pommeja ja palopommeja.
Syytteen mukaan teko oli suunniteltu ja teot tehtiin yksissä tuumin. Avunantoon törkeässä vahingonteossa epäilty kolmikko oli mm. avustanut pääpommimiehiä valmistamalla palopommeja, kuljettamalla niitä etukäteen sovittuihin paikkoihin ja muutenkin osallistuneet eri tavalla valmisteluihin. Palorypäs tehtiin toisin sanoen vakaata harkintaa ja suunnitelmallisuutta käyttäen.
Jutussa on ollut vangittuna ainakin 11 henkilöä, mutta näyttö riitti siis vain kuutta vastaan. Osa mainituista henkilöistä on ollut vangittuna viikosta muutamaan kuukauteen, mutta vastaa jutusta vapaalta. ⇓⇓
maxresdefault
brandfb
 
Asianomistajia, eli autonsa menettäneitä on kymmeniä. Joukossa yrityksiä, useita vakuutusyhtiöitä ja useita kummeniä yksityisiä henkilöitä, joiden korvausvaatimukset ovat muutamista kymmenistä tuhansista kruunuista useisiin satoihin tuhansiin kruunuihin, yhteissumman noustessa useisiin miljooniin kruunuihin.
Todistajiksi oikeuteen on kutsuttu niin ikään kymmeniä henkilöitä, joista osa on mm. kertonut poliisin tunnistamistilaisuuksissa tunnistaneensa yhden tai useamman tekijöistä. Syyttäjän muuna näyttönä on mm. DNA-hittejä, joita on löytynyt palopaikoilta tulentekoesineistä, valvontakamerakuvia, joissa epäillyt tankkaavat kanistereihin bensaa jne. Niin ikään todistusaineistona on kymmeniä ihmisten kuvaamia videofilmejä ja valokuvia. Muutama todistajat olivat seuraanneet epäiltyjä palopaikalta kuvaten näin todistusaineistoa.
Kiinniolleiden epäiltyhen joukossa ei ole ollut yhtään ainoaa ruotsalaista. Joka ainoa tiedossa oleva tapahtumaan tekopuolella osallistunut tai epäilty on uusruotsalainen.
 
Tarkempia kuvauksia asiasta vuosi sitten:

EXTRA!! Göteborgissa täysi kaaos! Kymmeniä autopaloja ja mellakoita!


 
Jos koet, että pienmedian dzöörnälismi on tukemisen arvoista niin:

Syksyn lukupaketilla tuet pienmedian toimintaa ja jatkuvuutta