Göteborgin viime syksyisestä autopaloryppäästä kuudelle uusruotsalaiselle syytteet

0pU2UZgPo4kWMYs2GEAtnD3dec0

Viime syksynä poltettiin Göteborgissa toista sataa autoa useissa eri paloryppäissä. Vasemmistolaisissa piireissä jäi yleisesti elämään kuvitelma, että autopalot olivat Sverigedemokraattien kikkakakkonen vaalien alla. Esimerkiksi suomalaisessa rasisminvastusteluryhmä Rasmuksessa oltiin varmoja, että autopalojen takana olivat rasistiset SD:n kannattajat, jotka vauhdittivat vaalimenestystä.

Poliisi on saanut nyt esitutkinnan päätökseen ja syytteitä nostettiin kuudelle uusruotsalaiselle. Höylätylle penkille istuu:

  • 1999 synt. Alan Hussen, törkeä vahingonteko ja väkivaltainen mellakka.
  • 1999 synt. Daniel Sahraei, törkeä vahingonteko ja väkivaltainen mellakka.
  • 2002 synt. Nawanan Ninkhom, törkeä vahingonteko ja väkivaltainen mellakka.
  • 1998 synt. Landy Khudhur Sabah Arafah, avunanto törkeään vahingontekoon.
  • 2003 synt. Hristos Goran Stankovic, avunanto törkeään vahingontekoon.
  • 2002 synt. Daryo Ali Ahmed, avunanto törkeään vahingontekoon.

 
Syytehakemuksen mukaan törkeään vahingontekoon ja väkivaltaiseen mellakkaan syyllistynyt kolmikko rikkoi ja poltti ainakin 70 autoa 13. elokuuta useissa eri paikoissa Västra Frölundan alueella. Lisäksi kolmikko ampui ihmisten päälle omatekoisia pommeja ja palopommeja.
Syytteen mukaan teko oli suunniteltu ja teot tehtiin yksissä tuumin. Avunantoon törkeässä vahingonteossa epäilty kolmikko oli mm. avustanut pääpommimiehiä valmistamalla palopommeja, kuljettamalla niitä etukäteen sovittuihin paikkoihin ja muutenkin osallistuneet eri tavalla valmisteluihin. Palorypäs tehtiin toisin sanoen vakaata harkintaa ja suunnitelmallisuutta käyttäen.
Jutussa on ollut vangittuna ainakin 11 henkilöä, mutta näyttö riitti siis vain kuutta vastaan. Osa mainituista henkilöistä on ollut vangittuna viikosta muutamaan kuukauteen, mutta vastaa jutusta vapaalta. ⇓⇓
maxresdefault
brandfb
 
Asianomistajia, eli autonsa menettäneitä on kymmeniä. Joukossa yrityksiä, useita vakuutusyhtiöitä ja useita kummeniä yksityisiä henkilöitä, joiden korvausvaatimukset ovat muutamista kymmenistä tuhansista kruunuista useisiin satoihin tuhansiin kruunuihin, yhteissumman noustessa useisiin miljooniin kruunuihin.
Todistajiksi oikeuteen on kutsuttu niin ikään kymmeniä henkilöitä, joista osa on mm. kertonut poliisin tunnistamistilaisuuksissa tunnistaneensa yhden tai useamman tekijöistä. Syyttäjän muuna näyttönä on mm. DNA-hittejä, joita on löytynyt palopaikoilta tulentekoesineistä, valvontakamerakuvia, joissa epäillyt tankkaavat kanistereihin bensaa jne. Niin ikään todistusaineistona on kymmeniä ihmisten kuvaamia videofilmejä ja valokuvia. Muutama todistajat olivat seuraanneet epäiltyjä palopaikalta kuvaten näin todistusaineistoa.
Kiinniolleiden epäiltyhen joukossa ei ole ollut yhtään ainoaa ruotsalaista. Joka ainoa tiedossa oleva tapahtumaan tekopuolella osallistunut tai epäilty on uusruotsalainen.
 
Tarkempia kuvauksia asiasta vuosi sitten:

EXTRA!! Göteborgissa täysi kaaos! Kymmeniä autopaloja ja mellakoita!


 
Jos koet, että pienmedian dzöörnälismi on tukemisen arvoista niin:

Syksyn lukupaketilla tuet pienmedian toimintaa ja jatkuvuutta

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Rankaisija

“Olipa kertakaikkinen yllätys”

Pottunokka

Juu. Vuodesta 2002 vuoteen 2010 olin siivousalalla esimiehenä. Sain kutsun hakaniemessä olevaan kiinteistöön afrikkalaiseen itsenäisyyspäivän viettoon. Minua on kysytty siihen että valehtelen olevani naimisissa afrikkalaisen kanssa. Voin kertoa teille kaikille että kun olin siinä juhlassa. En ole koskaan kokenut niin rasistista nöyryytystä kuin silloin. Olin ainoa valkoinen. Mutta minulla oli rohkeutta mennä sinne. Opetus oli se, he olivat todella rasisteja.

Anonymous

Ennen tuota en ollut ns rasisti. Mutta kun olen kokenut pommi-iskun pariisiissa rue de bac aseman lähettyvillä. Vain alkua. Kieliä osaavana voin sanoa sen että kyllä suomalaiset ovat yksinkertaisia. Sinisilmäisiä idiootteja. . Vappusataset menee läpi. Kertoo paljon tästä yhteiskunnasta.

Anonymous

Ja joka päivä oli jotain säätöä. Esim muslimi ei siostunut puhumaan esimiehelle joka oli nainen. Ja eräässä kohteessa saimme rekllamaation että missä ovat siivoojat. No. Menimme tsekkaamaan. Siellä oltiin pylly pystyssä. kaksi muuta oli päiväunilla. Siivouskomerossa. Eli nähty on.

ike

Olen jo aika vanha mutta haluaisin vielä nähdä sen päivän kun näille sanottaisiin että painukaa v…ttuun

Monikulttuurisuus on rikkautta

On ihan selvä asia että syytetyt ovat äärioikeistolaisia uusruotsalaisia ja SD:n kannattajia ja jos näin ei jostain syystä ole, niin ilmoituskynnys on madaltunut rajusti autopalojen kohdalla. Myös ilmastonmuutos ja rasistinen vihapuhe tulee ottaa huomioon. Ei mulla muuta.

fatwantarkistaja

Putinistinilaiskremliläisiähän ne, se on kiistatta todistettu. Vaalivaikuttelivat massiivisesti. Löveen nujersi voimat pimeyden.

Suomi Finland

Suvakit etsivät nyt kiihkeästi esimerkkitapausta, jossa ‘ruotsalaisetkin polttavat autoja’. Toinen mitä nämä veli- ja tätikullat tekevät on, että ‘rakenteellinen rasismi’- termi otetaan käyttöön ja sanotaan, että viime kädessä kaikki on etnisten ruotsalaisten vika.
Ne asiat mistä mitään vikaa ei löydy, ovat eräs tietty uskonto, kehitysmaakulttuuri ja last but certainly not least: maahanmuuttopolitiikka.

Auto-grilli

No mutta… Nyt on sitten tänä syksynä uusien ennätysten aika. Aina on varaa pistää paremmaksi.

Minä

Ovat tainneet saada kiinni jo yhden prosentin autoja polttelevista.

Lupa tuhota

Kantis maksaa korkeaa veroa ja korkeita vakuutusmaksuja ja ”syrjäyttämämme” talentit saavat jatkaa touhujaan vuositolkulla?!?!!
Menisivät Saudiin tai Dubaihin polttelemaan autoja niin katsottaisiin miten käy. Se olisi henki pois alta aikayksikön.
Se on meidän oma vikamme että olemme päästäneet paskapoliitikkoja ja paskamatuja touhuamaan vapaasti miten huvittaa.

Moonman

Niin, ei ole väliä ovatko korvausvaatimukset miljoonia vai kymmeniä miljoonia koska kruunuakaan nämä nuorukaiset eivät varattomina joudu maksamaan. Loma viiden tähden hotellivankilassa on varmaan todennäköinen, mutta mitä väliä? Linnassa on kaverit venaamassa, saa treenata ja syödä halalia joka päivä ja kaupanpäälle hillittömät rispektit linnareissusta. Saudeissa ja Dubaissa olisi lähtenyt pää tai riehuva väkijoukko olisi repinyt kappaleiksi, mutta tuollaista ei tapahdu siellä, koska eivät ole olleet niin tyhmiä kuin ruotsi (ja Suomi), että maksavat ilmaisen elämän joutilaalle ulkomaiselle roskaväelle. Toivottavasti nuorukaiset olisivat polttaneet vahingossa jonkun paikallisen kokaiinikuninkaan maasturin, niin lähtisi se henki ehkä ruotsissakin.

Anonymous

Ou jee. Ja kun lisätään se, että kun nämä sankarit ns radikalisoituvat niin heillä on ihailijat. Suomalainen ämmä. Joka takaa sen etä mussukoilla tuet juoksee ja ns koti odottaa. Siellä linnassa reenaavat ja akka odottaa. Jälken kerran tiedän tapauksen jossa äijä veti turpaan kunnolla. Tukasta lähti hiuspohjiä myöten tukku. Kertoi että linnassa. Tutkintavankeudessa 3 kk. Tästä on nyt noin 2 v. Kuinka ollakkaan. Siellä sitä pusuteltiin torilla. Kusipää vikittelee kahviloissa nuoria tyttöjä joukossa jossa on vähintään 4 – 10 lähi- itäläistä.

Stidi Tikkunen

Kumma että ruotsalaiset eivät polta noiden matujen autoja?

Johnny

Ei kannata. Nuo saisivat valtiolta uudenkarheat bilikat tilalle + vuoden bensat kaupan päälle.

Anonymous

Ja rangaistus tulee olemaan luokkaa pullaa ja kahvia? Karkotuksia ei edes vaadita?

Anonymous

Ei tietenkään. Päinvastoin. Itse tiedän tapauksen eräästä kultamunasta joka on saanut tuomion raiskauksesta. Siellä tämä sankari on järkkärinä eräässä baarissa ja naurattaa kantis naisia jotka ovat ns kuumina. Jätkällä on keskusta kämppä alueella jossa yksiönkin vuokra alkaen 800 – 900 euroa. Ajelee bemarilla . Aika hyvin portsarin tienesteillä.

Nestori Lundahl

Tässä se nyt taas nähdään kuinka rasistinen Ruotsin poliisi ja oikeuslaitos on.
Ottanut kiinni ja pannut syytteeseen pelkkiä uusruotsalaisia!

Anonymous

niin tuo sarkasmi alkaa vähän menettää otettaan.

Anonymous

Oletteko tarjonneet pojille pullaa ja kahveeta tutkintavankeuden aikana, halauksia myos suvakeilta ja kirjeita. Pizzastakin pojat tykkaa varmaan kuten Turun puukkoterroristi, mika vittu sen kuranaaman nimi nyt oli en muista….

PastoriNikulainen

Ruotsalaiset muslut taas vain olivat sitä itseään.
Ruotsalaisia he eivät ole, eivätkä tule koskaan sitä olemaankaan.
Siinä vaiheessa kun hurrila on kamelinpissittäjien hanskaama maa, on nimikin jokin
takoperin luettava suttuinen tuherrus mustassa lipuntapaisessa paholaisen – epattavassa rievussa. Amen.

Pom Pom Pom...

Malmössäkin poksahti taas pommi noin kl. 22+ Kalifaatin aikaa.

Anonymous

No eipä yllättäen ollutkaan asialla Börje ja Sven. Paikalla olikin sandaalinjäljet.