Ilmastobluffi: Osa 1, merenpinnan nousu

3-ocean

Ilmastoaktivistien yleinen väite kuuluu, että merenpinta nousee jäätiköiden sulamisen myötä. Väitteen mukaan siitä seuraa, että iso osa maapallon rannikkokaupungeista hukkuu veden alle.

Ensinnäkin kaikki jäätiköiden sulaminen ei nosta merien veden pintaa. Se jäätikkö, joka ikäänkuin on jo ennestään meressä, ei lisää sulaessaan senttiäkään meren pintaa. Ilmiön voi faktantaa laittamalla vesilasiin jääpalan ja vettä piripintaan. Kun jääpala sulaa vedeksi niin veden pinta ei nouse milliäkään.
Tämä ei ole kuitenkaan oleellista vaan se, mitä tapahtuu maailman historian pitkässä juoksussa, otetaan nyt vaikka joku 15 000 vuoden perspektiivi.
 
Muinaiset meret
Veden pinnan nousu on yleisesti tuulesta temmattu väite historian pitkässä juoksussa. Jos katsotaan kehitystä viimeisten noin 15 000 vuoden ajalta niin veden pinnan taso näyttää Fennoskandinaviassa ja Pohjois-Euroopassa laskeneen. Kartoissa se näyttää seuraavalta:

  • Baltian Jääjärvi 13 000 – 11 600 vuotta sitten. Käytännössä lähes koko Fennoskandia oli jääpeiton alla. Niitä alueita, joita jää ei peittänyt, peitti meri, lukuunottamatta eteläistä Ruotsia. Nykyinen Suomi oli jään ja veden peitossa. Kuolan niemimaalla oli joitakin jäävapaita alueita. Iso osa Viron rannikkoa oli niin ikään veden peitossa. Viron rannikon muodosta voimme päätellä, että veden pinta oli jääjärven aikana kymmeniä metrejä korkeammalla nykyisen Itämeren pinnasta.

itameren-vaiheet-baltian-jaajarvi
 

  • 11 600 – 10 800 vuotta sitten jäätikkö peitti edelleen lähes koko Fennoskandian ja Yoldianmeri lainehti sen eteläosissa. Se maa, joka nykyisestä Suomenniemestä oli jäävapaata, oli pieniä saarekkeita nykyisen Salpausselän alueella. Etelä-Ruotsi oli saari. Viron rannikko oli edelleen kaukana nykyisestä. Yoldiameren eteläosat alkoivat jo näyttämään nykyiseltä Itämereltä.

itameren-vaiheet-yoldiameri (1)
 

  • Ancylusjärven aikaan 10 800 –  9 000 vuotta sitten jäätikkö oli suurimmalta osalta jo sulanut. Itämeren eteläiset osat olivat jo muotoutuneet jokseenkin nykyisenkaltaiseksi. Baltian rannikko on korkeaa ja jyrkkää, ja siksi muistuttaa jo nykyistä Itämerta. Kun taas varsinkin Suomenniemen laaja ja tasainen Pohjanmaan rannikko oli edelleen veden peitossa. Kuten myös nykyinen Ruotsin Mälardalenin alue. Jäätikköä oli edelleen Ruotsin Väster-Norrbottenin- Norrbottenin alueella.

itameren-vaiheet-ancylusjarvi
 

  • Litorinmeren aikaan 9 000 – 3 000 vuotta sitten jäätiköt olivat jo sulaneet joitakin nykyisiä Skandien vuoriston jäätiköitä lukuunottamatta. Itämeri, Pohjanlahti ja Suomenlahti olivat muotoutumassa nykyisenkaltaiseksi. Maa oli nykyiseen verrattuna kuitenkin monissa paikoissa “kaukana”. Satakunta, Varsinais-Suomi ja Pohjois-Pohjanmaa olivat edelleen meren alla.

itameren-vaiheet-litorinameri
 
Kun siis vertaamme merenpintaa muutaman tuhannen vuoden aikavälillä niin näyttääkö siltä, että merenpinta nousee? Ja upottaa rannikkokaupungit?
Suomessakin voidaan todistaa jo muutaman sadan vuoden ajalta meren pinnan laskua, tai maankohoamista – miten vaan. Esimerkiksi Porin seudulla, jossa Ulvila oli vielä muutama sata vuotta sitten rannikkokaupunki, mutta nyt merelle on matkaa toistakymmentä kilometriä. Niin ikään Vaastan saaristossa Merenkurkussa meren pinta voi laskea, tai maa nousta, monta senttiä sukupolven aikana.
Mitä voimme siis päätellä? 
Veden pinta ei ole millään tavalla nousussa maailman merissä. On mahdollisesti yksittäisiä paikkoja, joissa veden pinta voi nousta joistakin paikallisista tekijöistä riippuen. Mutta suuressa mittakaavassa mitään katastrofia ei ole olemassa veden pinnan nousun muodossa. Päinvastoin kehitys näyttää, että veden pinta karkaa nykyisiltä rannikoilta. Nykyiset satamakaupungit ovat huomisen sisämaakaupunkeja.
 

Subscribe
Notify of
guest
54 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Mitä väliä kun tämä Greta on joka kokouksessa puhumassa ja samoin Suomi aikoo pelastaa maailman Antti Rinteen johdolla.
Ei se haittaa vaikka faktat pilaavat tarinan.

Huru-ukko

Tuosta merien pinnan noususta. Edellisen keraan, ei montakaan vuotta sitten, nousu oli luokkaa kuusi metriä ja mm. Malediivit hukkuu ja uppoaa just heti ja nyt. No siellä ne piru vie porskuttaa edelleen pinnalla ja turismi kukoistaa. Vaan minkäs teet, tyhmät lukee hyysäriä ja kuntele ylenantoa ja uskovat kaiken sen paskan. Kun sehän sanottiin isossa lehdessä ja radiossa kerrottiin, juu totta se olla täytyy. Merien pinnat kun nousee näiden vouhkien mukaan niin ei tartte Tallinnaankaan tunnelia rakentaa vaan pikitie pitkin siltaa höystettynä muutamalla tekosaarella.

ed karvinen

Ilmasto pelottelulla saadaan revittyä suomalaisilta lisää rahaa kokoomuksen kannattajille ja työnantaja saa jotain tekosyytä heittää porukkaa pihalle ja ottaa läpsyjä töihin. Ei ilmasto muuttunut miksikään…… viimeisen 1000 vuoden aikana. Lämmintä on 100 vuoden syklissä. Kuka hyötyy tästä vouhottamisesta……

Mikko Janhonen

kyllä! nää ilmastovouhottajakusipäät viis viittaa tieteestä ja mistään faktoista.
se on vitun jännä, että viikingit viljeli grönlannissa 1000 luvulla ja nää kyrvät vouhottaa, että siellä ei oo koskaan ollu lämpimämpää ku nyt.
ja kaikkihan johtuu tietenkin näiden vitun vajakkien mielestä hiilidioksidista.
kidutetaan me suomalaiset ittemme hengiltä ja ajetaan siinä ilmastokiimassa kaikki teollisuus kiinaan (missä ollaan niin ympäristöystävällisiä) niin maailma pelastuu…
FUCK YOU GRETA!!!!

Anonymous

Kyllä siellä SDP on myös kovasti ottamassa rahat taskuista, järjettömillä polttoaineen hinnan korotuksilla, tietenkin ilmastonmuutos verukkeella. Sitten Antti Rinne ehdotti että pitäisi vanhat autot muuttaa biokaasuautoksi, 3000-4000€ muutoshinnalla ja vielä ihan tosissaan.
Ei voi kuin hämmästellä Suomalaisen äänestäjän loputonta typeryyttä.

Juha Anttila

Päätyykö verot SPD:lle?

Qasper

Jääkauden aikana merenpinta (Atlantti jne) oli noin 350m alenpana.

El Comandante Cero

Edellisellä interglasiaali- eli Eem-kaudella nykyisen alueemme keskilämpötila oli +3C° korkeampi, merenpinta oli oli +5 m:ä ylempänä eli oltiin saari. Ainoat ihmisten tuottamat päästöt olivat peräisin neanderthalilaisten mammutin grillauksesta. Nyt verrataan ns. pikkujääkauden lämpötiloihin, ehkä gretaistien normaali on se että merenkurkun päällä on 3km:n paksuudelta mannerjäätä ja afrikan ilmastopakolaiset leikkivät eskimoita täällä.

Juha Anttila

mahtava kehä päätelmä
Ei ilmasto muttunut 1000 v aikana
lämmintä 100 vuoden syklissä.

pöh

meillä on uusi maailmanlaajuinen uskonlahko, jonka messias on greta.

Anonymous

Kyllä ja tämä typeryys on tullut jo Suomeenkin. Johan joposalekin kehui, kuinka Suomi hölmölä aikoo näyttää mallia ilmastotalkoissa ja on muka 2035 hiilineutraali maa.
Ei voi muuta sanoa kuin saatanan tunarit.
Mikä perkele siinäkin on, että Suomalainen äänestää aina samanlaisen paskahallituksen vaikka SDP, Keskustalla, Kokoomuksella, Vasemmistolla sekä Vihreillä on aina varmaa se, että menemme perse edellä sinne puuhun pelkästään.
Mutta ei aina siellä on pääministeripuolueena nämä samat SDP, Kokoomus ja Keskusta.

fatwantarkistaja

FOX-kanavan erittäin laadukkaan ilmastosarjan ensimmäisessä osassa tutkijat seikkailivat Etelämantereella. Rossin jäähylly on sulamassa. (Jäähylly, se kuulemma kelluu, Wikipedian mukaan merijäätä, pitäisi herättää kysymyksiä…) No, merenpinta nousee 6-7 metriä ja ollaan kaikki kusessa. Paavon vesilasikoetta voi jokainen himassaan kokeilla, jos on pakastinlokero, astia ja vettä, kaksi viimeistä löytyvät yleensä ulkoa ja jäätäkin kohta. Rohkaisen testaamaan, siihen ei pitäisi menehtyä. Kokeilkaa naapurin luona, se hukkuu, jos ilmastouskonto pitää kutinsa. Ilmoittakaa myös poliisille, että kehotan ryhtymään rikokseen!
Jos yläasteen fysiikka on suoritettu, asiassa ei pitäisi olla epäselvyyttä, mutta silloin et olekaan tutkija, vaan epäpyhä denialisti, varsinainen sielunvihollinen!
Sen verta vitutti, että suljin television, enkä tuota sarjaa ole sen koommin katsonut.
Väärä ammatinvalinta selkeästi, tutkija matkailee ja varmaan tienaileekin. Kukaan ei saa olla eri mieltä, taikka on luuseri.
Keisarin uudet vaatteet. Se ei taidakaan olla satu.

Juha Anttila

luuletko ettei jokainen tutkija tiedä tuota tosiasiaa, ettei kelluva jää nosta sulaessaan vedenpintaa?
Tietää varmasti. Miksiköhän sitten puhuvat vedenpinnan noususta? Koska on niin paljon muutakin kuin kelluvaa jäätä.

Anonymous

Ei kun faktoja tiskiin mikä sitä vedenpintaa nostaa.

Jep jep

Oletkos ikinä kuullut sellaisesta paikasta kun vaikka etelä_manner_? Missä luulet sen jään olevan siellä? Kellumassa vedenpinnalla ja on vain ankkuroitu jollain kettingillä merenpohjaan kiinni ettei pääse ajelehtimaan?
Otappa sellainen piripintainnen vesilasi ja laita samalle piripintaiselletasolle ihan mitä vaan joka on yhteydessä siihen vesilasiin ja laita sen tason päälle jäätä haihtuuko se ilmaan vai alkaako vesilasi tiputtamaan lattialle?
Kelluuko muuten grönlanninninkin jäät meren pinnalla

Ei se mitään

Suomalaiset ovat joka tapauksessa syyllisiä, jos Tuvalu hukkuu.

Tuumaaja

Youtubessa on erinomainen asiapitoinen kanava nimeltä myytinkertojat, siellä havainnollistetaan hyvin mikä ja mitkä oikeasti vaikuttavat maapallon ilmastoon ja millä tavoin, ihminen ei ole kovinkaan suuri vaikuttaja tässä yhtälössä.
https://www.youtube.com/watch?v=1C36J8puPjQ
Ilmastoasialle ei ihmiset voi mitään, se on muuttunut jatkuvasti ja se kuuluu pallon sykliin, mutta paikkojen paskaaminen sekä liikakansoitus on se suurin ongelma, etenkin kun ne liiat puskee tänne missä ollaan saatu asiat kohtalaiseen kuntoon.
Kummallista kyllä kukaan ei yhdessäkään paneelisssa tainnut mainita tai tuoda esille afrikan ja lähi-idän muuttoliikettä sekä sen vaikutusta.
Jokaisen kehitysmaasta tulevan läpsyn “hiili”jalanjälki pompsahtaa 170% ylöspäin kun he astuvat euroopan kamaralle, miksi tätä tuontihiiltä ei torpata?
Koko ilmastohömppä on vain kovan luokan bisnestä, jonka tarkoituksena on taas kerran syyllistää kehittyneet maat ja pyrkiä köyhdyttämään samalla niitä, toisella puolella ylivelkaantneiden maiden luonnonvaroja varastetaan ja jälki ei ole kovin luontoystävällistä katseltavaa esim: Atacamanin litiumin liuotuslaitos joka käyttää 20 milj litraa puhdasta pohjavettä vuorokaudessa haihdutusprosessiin.
Täällä sitten liimataan se ainoa vihreä, mitä tällaiset akut jonkun mielestä ovat, tarra kylkeen ympäristöystävällisyyden merkiksi, yhtä merkittävää kun neuvostoliitossa annettiin kuolevalle toverille pläkkipeltinen iskurityöläisen merkki saavutuksista.

Catilina

Tämä on Paavo huono esimerkki. Jääkauden jälkeinen maan kohoaminen on poikkeuksellinen geologinen tapahtuma, joka on hyvin tunnettu. Ilmaston kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Olisit valinnut jonkin toisen.

Juha Anttila

Ei se kaikkialla voi nousta. Se että se nousee paikallisesti skandinaviassa ei tarkoita sitä että se voisi kaikkialla nousta.

M

Maapallohan ei siis ole jäykkä ja staattinen vaan sisältä sula, joustava ja dynaaminen. Jos maan päälle pannaan painoa, maa alkaa siitä kohti vajota, ellei kiinteässä muodossa oleva maankuori pysty sitä särkymättä kannattamaan. Skandinavian ja Suomessa erityisesti Perämeren maankohoaminenhan selitetään sillä, että jäätikkö aikoinaan painoi kuoren lommolle, joka on nyt oikenemassa.
Nämä ilmakehä- ja hydrologia-asiat ovat niin monimutkaisia, ettei niitä voi kuvitellakaan ymmärtävänsä pelkällä laadullisella järkeilyllä ja ilman mallinnusta. Ne ylittävät ihmisen aivon tiedonkäsittelykyvyn varovaisesti arvioiden noin gaziljardikertaisesti.

Kari Ilmarinen

Ilmastovouhotuksen perimmäisenä tarkoituksena on saada laillistetuksi EU:n oikeus kerätä varoja “yhteisen päämäärän” vuoksi (=ilmastomuutoksen torjuminen) jäsenmailta, koska “mikään maa ei kykene siihen yksin”. No, ei siihen pysty EU:kaan – kansalaiset vain köyhtyvät.

Ilmastoprofessori Asiantuntija Faktatietäjä

Samalla vasemmistologiikalla voimme myös julistaa että lämmintä vettä 24/7 juoksuttavat “pakolaiset” itseasiassa toimillaan PELASTAVAT Pohjolan ja Euroopan vedenpaisumukselta. Muslimipato joka juoksuttaa kaiken ylimääräisen rasistisen veden pois. Ja he tekevät kaiken tämän meille ILMAISEKSI, ja missä on kiitos??! Mainitsemisen arvoista myöskin on se että kun puskissa iltaisin vaanii tuhansia muslimeita niin valkoiset naiset eivät enää mene ulos hölkkäilemään ja siten naisten hiilijalanjälki pienenee merkittävästi. Jos nainen kuitenkin rasistisesti uhmaa islamia, menee lenkille ja tietenkin pääsee 5 muslimin raiskaamaksi, niin ajatelkaa mikä tehokkuus! Mikä säästö! Muslimit hoitavat viiden miehen hommat yhdellä kerralla! Naiseltakin säästyy aikaa ja vaivaa kun 5 yhdyntää suoritetaan samaan aikaan. Hiilijalanjälki on tämänkin arvokkaan ilmaisen muslimilahjan kohdalla miltei olematon! Muslimien meille oudoilta vaikuttavat tavat oikeasti auttavat pelastamaan ilmaston sekä maailman. Arvokasta, niin arvokasta. Johtopäätös: Suomi tarvitsee vähintään 20 miljoonaa muslimia lisää seuraavan kahden vuoden aikana, muuten Helsinki, Turku ja Jyväskylä katoavat mereen. Hävetkää Persut, hävetkää!!!

juha maatsola

hihii. nappi.

T-Rex

Lehmäthän ovat kuulemma hirveitä metaanintuottajia piereskelyn jä märehtimisen kautta. . (metaanin ilmakehää lämmittävä vaikutus on 25 kertaa suurempi kuin hiilidioksidilla). Sitä vaan mietin, että onkohan kukaan koskaan laskenut, että paljonkohan dinosaurusten aikaan esim. jonkun 100 tonnisen Argentinosauruksen pireskelyt ovat tuhonneet otsonia. Dinojen aikakausihan kesti reippaat 100 miljoonaa vuotta, joten on siinä otsonikerros ollut tuolloinkin lujilla.

Anonymous

Niin peruskoulussahan ei voi kaikkea oppia, otsoni(otsoni on muuten happea) eikä otsonikerros ei liity tuohonkaan millään lailla. Itseasiassa koko tuossa kirjoituksessasi ei ole mitään järkeä.
Nimenomaan tuollaisen tieto määrän omaavilla on aina onneksi vahvat mielipiteet, sama koskee muuten myös vihreiden äänestäjiä. Itse omaan mielummin faktoja ja tietoa kuin mielipiteitä. Mutta jos lohduttaa niin mustia miehiä ei otsonikerroksen puuttuminen niin paljon häiritsisi ja se johtuu ihan niiden geeneistä, takaisin koulun penkille siitä..

rocky

Suomessa rangaistaan erityisesti autoilijoita vaikka ollaan maailman puhtain maa.Vitun tapiot yrittävät ratkaista ongelman siellä missä se ei ole.Tämä vihervasemmistokepuhallitus tahtoo lähettää tyttären katkolle kun veli on alkoholisti.

Nestori Lundahl

Varmin keino estää pohjoisia jäätiköitä sulamasta on pysäyttää Golfvirta.
Pitääkin heti soittaa Gretalle.

Leso

Joo! Kiitos PT!
Minuakin kyrtsittää ihan hitosti, miten maailma makaa noin 15000 vuotta mun jälkeen, koska olen tärkeä, ainutlaatuinen, itsenäinen, vahva nainen.
Ounou, mitä minä jätänkään perinnöksi??!!??
Ihan peruskoulussa opetettiin, että merenpinta laskee jatkuvasti. Hitaasti, mutta varmasti.
Jos en olisi ollut lapsi ja köyhä, olisin ostanut merenrantatontin; huikeata omaisuuden paisumista ehkä semmoiset max. 3 cm, kautta koko rannan! Perikunta kiittelisi sitten tuhannen vuoden päästä, notta siinäpä oli kaukokatseinen täti-ihminen, tänx.
Asiaan: älkää kierrättäkö.
Jos Afrikka ja muut pellet mantereet eivät ymmärrä olla lisääntymättä, ei sinulla, minulla eikä Hentun Liisalla ole mitään velvollisuutta pelastaa maapalloa.
Ketä varten sitä pelastat? Gretaa ja muita vajakkeja varten?
Vttu ihan vapaasti. Count me out.

Juha Anttila

Skandinaviassa maa nousee, mutta skandinavia ei ole koko maailma. Meren ja maan nousu voi tapahtua yhtäaikaisesti ja siitä seurata sen verran mutkikkaita ilmiöitä että siinä voi helposti totuus hämärtyä.

Anonymous

Mannerlaatat liikkuu!

Anonymous

“Hämeenlinnassa Aulangon alueella Yoldian meren rantaviiva kulki 7700vuotta ennen ajanlaskuin alkua ,sekä Ancylus järven ranta
6200 vuotta eaa.Aulagon vuoren huippu oli Suomen maaperän ensimmäisiä pisteitä,jotka tulivat esiin jääkauden jälkeen”.Kertoo wikipedia.Ihan heti ei kannata olla huolissaan vedenpinnan noususta.Suut kiinni ilmasto reetat,nyt sukelletaan.

Kalle

Aikamoista hörhöilyä ja huuhaata tämä juttu. Sehän sen todistaakin että kun jääpala sulaa vesilasissa niin pinta ei nouse.
Kommentit täällä on omituisia. On se kumma että ilmastonmuutoksen kieltävät ovat yleensä näköjään vähemmän koulutettuja eivätkä muutenkaan kovin älykkään oloisia. Heiltä puuttuu kyky argumentoida vakavasti ja muutenkin ulosanti on vaan vittu-saatana-haista-paska -tyylistä. He ovat vaan “päättäneet” että kaikki on feikkiä, huijausta ja salaliittoa. Se nimittäin on kivempi vaihtoehto johon uskoa. Tieteellisestä näytöstä viis. Toki asiassa on erimielisyyttä tiedemiesten keskuudessa myös mutta kyllä aika iso yksimielisyys vallitsee siitä mitä nyt tapahtuu ja että se on ihmisten aiheuttamaa.
Pisteenä i:n päälle iso osa kirjoittajista on näköjään kännissä kun kirjoittavat ja menettäneet kyvyn kirjoittaa oikein.
Usein sanotaan että meidän ei tarvitse tehdä mitään. Totta se on että ei meillä ole mitään mahdollisuuksia yksin pelastaa mitään mutta aika heikoilla ollaan jos vaaditaan että tehkää te köyhät siellä Afrikassa ja Aasiassa jotain, jos ei itse viitsitä tehdä mitään .
Varmaan joku heittää kommenttia tästä minun kommentistani mutta arvaten se vain todistaa todeksi sen mitä sanoin.

Leso

Toki sinä, Hyvä Ihminen Kalle, pidät mielessäsi, että oli asiat oikeasti niin tai näin taikka toisin päin, ne koskevat yhtä lailla sinua, minua ja Hentun Liisaa. Kuolema on tasa-arvoinen, aina, eikä tavallisilla ihmisillä ole millä vaikuttaa mihinkään mitenkään.
Ei sinullakaan, Moraalisäteilevä Hyvä Ihminen Kalle.
Pyöräytä mielessäsi sanan väkivalta perustetta.
Sen sanan taisi keksimällä keksiä Lönnroth, emmä muista, josko on nimikään sulle tuttu…
Sana väkivalta = väki + valta. Nyt vaan sähköimpulsseja harmaisiin, erikoistuneisiin rasvasoluihin, Hyvä Ihminen Kalle.
Ja koska kovasti kosiskelet, niin saamasi pitää:
mua ei vattujakaan liikuta sun ja sun veresi kohtalo. Yhtä lailla jouvat sinäkin hittoon kuin minä.
Maapallo elää, sinä ja minä semmoisen sekundin siinä ja sillä maapallolla.
Greta joutaa näytön perusteella minkinrehuksi. Turha tyhjäpää lätisemässä kakkia.
Jo edes viitsisit jotain joskus oikeasti lukea, Hyvä Ihminen Kalle, tietäisit, että Gretan äitinkin on joku autisti.
Niitten koko perhe on.
Mihin maailmassa tarvitaan autisteja? Kerro mulle, Hyvä Ihminen Kalle.
Muistutan sinua myös siitä, että ei mikään, ei kerrassaan mikään, tällä palleroisella ole tullut ulkopuolelta, ymmärrätkö?
Kaikki, esimerkiksi muovi, on valmistettu Maapallolla maapallon aineista.
Ulkopuolelta tullut kama on aiheuttanut kraattereita, ilmastonmuutoksia (sic!) ja dinosaurusten sukupuuttoja.
Ja ihan vitun äkkiä on aiheuttanutkin.
Siinä ei oo joutanu kukkaan eikä mikkään pällistelemää ja ihmettelemään peukalo syvällä suussa.

melkomalli

älä suotta, ei hyvä ihminen pysty paraneen.

T

1. “Kommentit täällä on omituisia.” – Ei ole argumentti. Sananvapauteen kuuluu myös omituiset kommentit.
2. “On se kumma että ilmastonmuutoksen kieltävät ovat yleensä näköjään vähemmän koulutettuja eivätkä muutenkaan kovin älykkään oloisia.” – Ei ole argumentti
3. “Se nimittäin on kivempi vaihtoehto johon uskoa.” – Ei ole argumentti
4. “kyllä aika iso yksimielisyys vallitsee” – Tiede ei ole demokratiaa. Siinä ei äänestetä mikä vaihtoehto on oikein, vaan se millä on vahvin todistusarvo
5. “Pisteenä i:n päälle iso osa kirjoittajista on näköjään kännissä kun kirjoittavat ja menettäneet kyvyn kirjoittaa oikein.” – Ei ole argumentti
6. “Totta se on että ei meillä ole mitään mahdollisuuksia yksin pelastaa mitään mutta aika heikoilla ollaan jos vaaditaan että tehkää te köyhät siellä Afrikassa ja Aasiassa” Suomi on pisara meressä. Suomalaisten teoilla ei ole mitään merkitystä, mikäli Afrikan väestöräjähdys ei pysähdy.

Juha Anttila

Väestöräjähdys on suutarl tarkista faktasi

M

>Kommentit täällä on omituisia.
Kommentit aika monessa paikassa ovat omituisia eikä tämä paikka merkittävästi siinä mielessä erotu joukosta.
>Heiltä puuttuu kyky argumentoida vakavasti
Minulle tämä on ainakin osittain viihdettä, ei tässä olla tieteelliseen aikakauslehteen kirjoittamassa, joten ei tämän tarvitsekaan olla vakavaa.
>ulosanti on vaan vittu-saatana-haista-paska -tyylistä.
Suosittelen roskapostisuodattimen asennusta. Kallisarvoista aivokapasiteettia ei kannata käyttää sanoman etsimiseen sieltä, mistä se epätodennäköisimmin löytyy.
>feikkiä, huijausta ja salaliittoa. Se nimittäin on kivempi vaihtoehto johon uskoa. Tieteellisestä näytöstä viis.
Voi olla, että suuri osa ihmisistä ei tiedä, että tietäminen on oikeasti aika vaikeaa ja että kaikkea muuta kuin arkisia asioita koskeva tietäminen pitäisi jättää tietämisen ammattilaisille eli tutkijoille. Psykologiassa käsitteet tiedon illuusio ja positiivinen harhakuvitelma kuvaavat ihmisen taipumusta pitää omaa tietämystään ja osaamistaan parempana kuin se oikeasti on. Normaalisti muiden kuin tutkijoiden ei pitäisikään keskustella ilmastonmuutoksesta ollenkaan, mutta valitettavasti demokratia vaatii äänestäjiltä ymmärrystä ja ongelma syntyy siitä, että asiat ovat niin vaikeita, että niitä pystyvät ymmärtämään vain harvat asiantuntijat. Muiden pitää vain valita, mihin valmiiksi pureskeltuun totuuteen luottavat. Itse asiassa ilmastotutkijathan ovat suorastaan hakeneet alalleen huomiota ja kalistelleet tuomiopäivän kelloja jo ties kuinka kauan. Nyt kun tavallinen kansa on vaivannut päätään sille aivan liian vaikeilla asioilla ja sairastunut ilmastoahdistukseen ja mennyt -lakkoon sekä Reettakin on joutunut raahautumaan saarnastuoliin valtameren taa, niin osa kellonkilkattajatutkijoista on varmasti jo alkanut katumaan, että mitä sitä on oikein tullut tehtyä. Petteri Taalashan on jo pariinkin kertaan julkisesti tainnut vähän yrittää laimentaa ilmastomaailmanloppua.
>iso osa kirjoittajista on näköjään kännissä kun kirjoittavat ja menettäneet kyvyn kirjoittaa oikein.
Roskapostisuodatin.

jrty

Ilmastokatastrofi peruutettu dokumentti vuodelta 2009, 29min. Kannattaa katsoa, sisältää kusetusta, väärennöksiä ja tietojen pimittämistä.
https://areena.yle.fi/1-50086252

Meteorologi-Nazi

Minulla on 100% ratkaisu ilmasto-ongelmaan. Kaikki Gretat, puunhalaajat ja muut vihervassarit: Turpa kii. Noin. Ongelma ratkaistu. Ongelmaa ei ole, ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan. Ongelma on olemattomasta ongelmasta huutelevat ONGELMA-IHMISET. Homman nimi on: SÄÄ. Säät muuttuu ja vaihtelee, kusipäät ei.

kanander

“Ancylusjärven jää, se on taaksejäänyttä elämää..” (Lauletaan Eldankajärven nuotilla).
Jos Greta-parka tietäisi miten laajoja jäätiköitä on sulanut kotiseuduilta, niin purskahtaisi pitkään lohduttomaan itkuun, ja syyttäisi meitä aikuisia.

melkomalli

jäätävä huoli.

PastoriNikulainen

Jäätiköt sulavat aina jostain päästä ja taas jäätyvät toisesta. Ihan normaalia kiertokulkua.
Hupaisaa, miten se vedenpinta muka nousee kun siinä lilluva jää sulaa.
Vittu ei mitenkään. Vain saaret ja mantereet korkeintaan vajoavat ja nekin niin hitaasti, että.
Jos ette muuten ole vielä nähneet al goren “epämiellyttävä totuus” “dokumenttia”
niin suosittelen.
Irtoaa illan parhaat naurut, varsinkin ehtoollisviiniä tai olutta maistellen.
…Ja minäkin tyhmä vielä nuorena uskoin tuohon visvaiseen sontaan. Enää en usko.
Amen.

Faethon on Auringonjumalan poika

> Se jäätikkö, joka ikäänkuin on jo
> ennestään meressä, ei lisää sulaessaan
> senttiäkään meren pintaa.
Milleistä kyllä voidaan puhua, mikä taas johtuu veden laajenemisesta sen lämpötilan noustessa.
> Muinaiset meret
Muinaisten merien nouseminen ei johtunut siitä, että “vesi olisi noussut” vaan siitä, että maanpinta laski.
— Maapallo on löysä ja vetelä pallo ja mantereet kelluvat sen pinnalla, koska ne ovat kevyempiä kuin alla oleva “maan sydän”.
— Se, että vedet eivät peitä maapalloa tasaisena kerroksena, onhan vesi kevyempää kuin maa, johtuu painovoimassa olevista epäsäännöllisyyksistä, mutta siitä toiste.
Vedenpaisumus
Vedenpaisumuskertomuksia löytyy jokaiselta mantereelta ja ne ovat lähes identtisiä. Kuinka vesi voi nousta korkeintakin vuorta korkeammalle?
— Vesi ei “noussut” vaan vellovan maapallon pintaan tuli kuoppa. Siis vuoret painuivat syvän kuopan pohjalle ja kuoppa sitten täyttyi vedellä.
— Maapallon mittakaavassa tuollainen laaja ja keskeltä useita kilometrejä syvä kuoppa olisi niin pieni, ettei sitä edes huomaisi, jos maapallo olisi golfpallon kokoinen.
Kuriositeettina vielä
Maapalloon osuvasta jättimäisestä meteorista johtuva äkillinen pyörimisakselin heilahtaminen maan pinnalta katsoen näyttäisi siltä kuin aurinko lähtisi liikkumaan väärään suuntaan:
— Faethon nimittäin halusi ajaa aurinkovaunuja mutta menetti tulisten hevosten hallinnan ja joutui liian lähelle maata polttaen siitä toisen puolen. Sitten hän salaman iskemänä suistui mereen Eridanoksen suulla.

Meren Kurkku Kuivana

> Nykyiset satamakaupungit ovat huomisen
> sisämaakaupunkeja.
Pohjanlahti kuivuu ja siitä tulee sisäjärvi.
Meidän pitäisi muuttaa uhkakuvat mahdollisuuksiksi. Etenkin tällaiset muutokset, jotka ovat vääjäämättömiä tulevaisuuden tosiasioita eivätkä siis perustu poliittisesti rahoitettuihin ennustuksiin.
Olisi kiireellinen projekti aloittaa Pohjanlahden patoaminen. Tällainen hanke hyödyttäisi valtavasti niin Suomea kuin Ruotsiakin. Lahtea ei padota siksi, että veden syvyys riittäisi laivoille vaan siksi, että siitä saadaan valtavan kokoinen makean veden allas.
Ei mene edes sataa vuotta, kun Euroopassa juomavesi on kalliimpaa kuin öljy. Vauras Keski-Eurooppa on silloin valmis maksamaan erittäin korkean hinnan kunnollisesta juomavedestä.
Suomi ei juurikaan voi auttaa Euroopan väestön vesiongelmaa antamalla pohjavedet ylikansallisille yhtiöille. Ei. Siitä olisi seurauksena vain, että me itse täällä pohjolassa kuolemme janoon, koska Keski-Eurooppalaisen ihmisen tuotantoarvo on suurempi, häneltä saa paremman hinnan Suomen pohjavedestä. Ei, Ei, ja vielä kerran Ei.
Pohjanlahden patoaminen
Tekemällä Pohjanlahdesta makean veden allas ja johtamalla vesi Euroopan juomavesimarkkinoille, Suomi ja Ruotsi rikastuvat valtavasti. Tulolähde olisi pitkäkestoinen, ainakin muutaman sata vuotta, ja tuotanto kestävällä pohjalla.
Patoamisen jälkeen menisi vain muutama kymmenen vuotta ja vesi olisi juomakelpoista.
Tekninen huomio:
— Matka Pohjanlahdesta Eurooppaan on alamäkeä, joten vesi virtaisi putkessa ilman mitään pumppaamista.
— Patoamisen seurauksena veden pinta pysyisi Pohjanlahden satamissa korkealla ja aaltoilisi vähän. Näiden satamien käyttöikä pidentyy. Sen sijaan, että väyliä aina uudestaan ruopataan muutaman kymmenen vuoden välein.
— Hankkeen nimenä voisi olla myös Merenkurkun Kanava.

ÖÖÖööö..

ÖÖÖööö..comment image

vedenpaisumuksella pelottelu

Vesi nousee, vesi nousee, sanoi uskovainen.

AT

Maailmassa on myös jäätiköitä, jotka ovat mantereen päällä eivätkä kellu. Suurin sellainen löytyy Etelämantereelta, kooltaan noin 14 miljoonaa km² ja paksuudeltaan keskimäärin 1500 metriä. Kun maapallon merien kokonaispinta-ala on noin 370 miljoonaa km², voi laskea että sen sulaminen kokonaan (tai valuminen alas) nostaisi merenpintaa noin 60 metriä. Pienemmänkin osan sulaminen tai valuminen jääpalana mereen voisi aiheuttaa kohtalaisen nousun.

AT

Ja todettakoon, että Pohjoismaiden maankohoaminen (tai oikeammin, vähittäinen palautuminen takaisin viimeisen jääkauden painon jäljiltä) on tunnettu ja kirjaimellisesti paikallinen ilmiö eikä siitä voi päätellä mitään valtameristä kokonaisuutena.
Tämä artikkeli oli oikeasti paha isku luottamukselleni PT-mediaa kohtaan.

AT

Juuri näin, ja artikkeliin liitetty Litorinameren kartta esittää myös että Ruotsin etelärannikon rantaviiva ei ole merkittävästi muuttunut 3000 vuoden aikana.
Sen sijaan kirjoituksen loppulause “Päinvastoin kehitys näyttää, että veden pinta karkaa nykyisiltä rannikoilta. Nykyiset satamakaupungit ovat huomisen sisämaakaupunkeja.” pätee ainoastaan alueilla, joilla maankohoaminen jääkauden jäljiltä on voimakasta.