Uusruotsalaiset lakossa: ilmainen asunto saatava

Kuvakaappaus 2019-10-12 20-27-05.png

Lommassa on pidetty kahtena viikonloppuna mielenosoituksia, jossa uusruotsalaiset vaativat ilmaista asumista. Vaatimusta säestettiin kylttien kera, joissa luki ”Me olemme teidän tulevaisuutenne työvoimaa”. Lakkohommasta kirjoitti Sydsvenskan.

Hieman taustaa. Ruotsin pari vuotta sitten voimaan tullut ns. kuntapaikan saaneiden asuntolaki velvoittaa kuntia hankkimaan asunnon niille turvapaikanhakijoille, jotka ovat saaneet oleskeluluvan, ja joille on myönnetty kuntapaikka tiettyyn kuntaan. Kun henkilölle myönnetään oleskelulupa ja kuntapaikka, pääsee hän automaattisesti SFI:n kaksivuotiselle aikuiskoulutukselle opiskelemaan ruotsin kieltä ja kulttuuria. Tätä kahden vuoden jaksoa sanotaan kotouttamiskoulutukseksi.
Tämän kahden vuoden kotouttamisjakson ajan Maahanmuuttovirasto maksaa turvapaikanhakijalle kotouttamisrahaa, jonka suuruus riippuu perheen koosta, lasten i´istä ja sen sellaisesta. Yksinäinen mies noin 6 500 kruunua (650 euroa) kun taas monilapsinen perhe saattaa saada yli 20 000 kruunuakin.
Kunnan lakiin perustuva velvollisuus on hankkia tulijalle asunto. Kunnat ovat soveltaneet alusta alkaen lakia siten, että tulijalle maksetaan ilmainen asunto tämän ensimmäisen kahden vuoden kotoutumisjakson ajan. Sen jälkeen lähdetään siitä, että uusruotsalainen on kotoutunut siinä määrin hyvin, että on jatkossa omatoiminen ja itsenäinen itse itsensä elättävä toimija.
Tämä on se, mikä on aiheuttanut kismaa ympäri Ruotsia ja nyt myös Lommassa. Lommassa kaksi vuotta ilmaiseksi, usein omakotitaloissa asuneet uusruotsalaiset ovat nyt muuton edessä. Kunnan mukaan tulijoiden on jatkossa itse elätettävä itsensä ja hankittava asuntonsa kuten muidenkin ihmisten.
Tässä siis hyvät lähtökohdat kiistalle. Uusruotsalaiset vaativat turvapaikka-aktivistien säestyksellä saada jäädä asumaan ilmaiseksi siihen asuntoon, missä ovat asuneetkin viimeiset kaksi vuotta. Asiaa yritetään profiloida jonakin työvoimakapasiteetin paikkauksena ”Me olemme teidän tulevaisuutenne työvoimaa”. Tosin Lommaan saapuneista tulijoista vain muutama on oikeissa töissä.
Miten homma etenee? No kunta ei tietenkään heitä ketään pihalle, varsinkaan kun kyse voisi olla rasismista. Joten ilmainen asuminen jatkuu ainakin toistaiseksi. Kysymys kuuluukin, että jos tulija on saanut asua jo ensimmäiset vuodet ilmaiseksi niin miten häneltä voidaan vaatia ylipäätään jatkossa maksamaan oma asuminen?
Sydsvenskan

Subscribe
Notify of
guest
33 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Debis
Debis
12.10.2019 21:00

Monet asuvat omakotitaloissa? Kuka huoltaa nuo OK talot..kattoo..ettei katto vuoda jne..putsaa rännit..ja ette viemärit tukkeudu ja vedet lattialle.. jne..? Ei ainakaan mutapäät.. Mutapäiden jäljiltä OK talo on tuhoutunut ja homehtunut alle 5 vuoden
Kuka huoltaa ja hoitaa? ei kait vaan VHM persvakomiehet? jotka jopa äänestää SD mitä?

tintintan
13.10.2019 12:47
Vastaa...  Debis

ruotti on ihana maa!!!1 Ainoa kansan ryhmä jota haukittin toisen luokan kansalaisiksi ja mongooleiksi olivat Suomalaiset. Nyt on kirjanlehteä käännetty, totuus on ihan toinen kuin aloin perehtymään minun huonoon omaan tuntoon. Aloin tutustumaan asiaan jo pikku hiljaan aloin saamaan vahvistusta minun teeseille. Jääkiekko meni aina perseelle mutta kääntyi. Sitten PISA tulokset alkoivat vahvistamaan itsetuntoa jatkoi tiedon hakua löysin vihapuhe kanavat missä kerrotaan totuus. Totuushan on se että ”TOTUUTEN SANOJA RISTIIN NAULITAAN” näinhän se menee. Etsin lisä tuli PIsa sitten IQ tulekset kuin selvis niin oltiiinpa Euroopan viisampaa kanssa Euroopassa, no olipa hyvä tuuri kuin oltiin mongoolen jälkeläisiä. Asialaiset ovat todettu älykkäimpiin kastiin Jutalaisten kanssa ja sitten Suomalaiset kuuluvat siihen Aasialaiseen kastiin. Onneksi ei oltu hurreja nyt he maksavat siitä kovan hinnan se viisas kansa alkujaan.

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
15.10.2019 21:18
Vastaa...  Debis

Itsekkin haluan omakotitalon ilmaiseksi 🤣👍 kolme olen rakentanut ja kustannuksia tietenkin tulee 🤔 äkkiä muistutan Ruotsiin kun sieltä saa näköjään talot ilimatteeks ku on pakolainen ja aattelin paeta länteen ja sanoo notta asyl 😊😁😁😁

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
15.10.2019 21:38

Vittu notta vituttaa nää jotka luulee rahan seinästä tulevan 🤔 perkele , tehköön tuottavaa työtä ja älköön lisääntyä kuin kaniinit, saatana 😈

Antti Siimeks
Antti Siimeks
12.10.2019 21:30

Kun torakat asettuvat taloksi, häätäminen ei olekaan ihan helppoa. Toisaalta, kun on ihan itse avannut oven ja ohjannut torakat sisään, saa syyttää ihan itseään. Nyt niitten kanssa on vain opittava elämään.

Nyt Syyriassa yli 200.000 pakolaista liikehtii- kohta nokka kohti Pohjolaa
Nyt Syyriassa yli 200.000 pakolaista liikehtii- kohta nokka kohti Pohjolaa
13.10.2019 00:43
Vastaa...  Antti Siimeks

Lomma oli aikoinaan tunnettu siitä ettei siellä ollut matuja. Sitten keksivät vihervassarisossulöpykät tämän pakkosijoittamisen ja Lommankin oli pakko ottaa.
”Kuka matuja ottaa se itkua vääntää”, voisi sanoa. Ei ole Ruotsissa kuntaa missä matut eivät olisi tuottaneet harmia. Pelkkää porua, ei villoja ollenkaan.
Tukholman Hornsbergs Strand, hieno ja kallis uusi asuntoalue, vaikeroi sikäläiseen syyrialaiseen matukuppilaan vaeltavien asumalähiögangsterien takia. Asukkaat istuvat 8 milj.kr asunnoissaan eivätkä uskalla mennä ulos kun kadulla uhoilevat ja kukkoilevat lähi-itäläiset ja kaasuttelevat vuokra-Ferrarejaan.

Tuumaaja
Tuumaaja
12.10.2019 21:33

Miten maahantulija voi mennä lakkoon, uhkaavatko he lähteä pois, olla käyttämättä ilmaisa palveluita jos ilmaista asuntoa ei saa?
Juuri yhtä looginen toimi kuin suomessa jossa vangit voivat mennä lakkoon, miten? Eivät istukkaan tuomiota (kriminaalilogiikalla: lakon aikaista aikaa ei lueta tuomion suorittamiseksi)?
Tällaiset argumentit eivät mene läpi kuin vasemmistopasifistiviherliberaalidemokraatille jotka pöyristyvät ja hätääntyvät että nyt heidän suuri vaivannnäkönsä valuu hukkaan ja matuttamisen tuloksena syntyneet suojatyöpaikat vähenevät.
Ei näiden tuotettujen savipallojen tarkoitus olekkaan työllistyä saati integroitua, kaikki olosuhteisiin vaikuttavat tukitoimet pitävät siitä huolen ja kieroilevat kamelikuskit kyllä ovat ottaneet selvää kuinka käyttää systeemiä sitä itseään vastaan.
Tässä nähdään selkeästi kuinka vasemmistolainen ideologia taas kerran ampuu itseään kumpaankin jalkaan.

acc358
acc358
13.10.2019 00:31
Vastaa...  Tuumaaja

”Miten maahantulija voi mennä lakkoon, uhkaavatko he lähteä pois, olla käyttämättä ilmaisa palveluita jos ilmaista asuntoa ei saa?”
He tarkoittanevat lopettavansa kilttinä olemisen. Työstähän se heille varmaan on käynytkin. Nyt kun ovat lakossa, kostavat kantiksille kantisten röyhkeyden olla antamatta ilmaista elämää.
Asiasta toiseen. Ehkä Suomenkin kunnat velvoitetaan antamaan ilmaisia asuntoja turviksille. Eikä se siihen lopu. Kun kantisten hallinto antaa aina vain loputtomiin periksi, vaatimukset kovenevat.

Tuumaaja
Tuumaaja
13.10.2019 02:07
Vastaa...  acc358

Sarkasmin tynkää, toki olet oikeassa että polkkaa ne voivat alkaa tanssimaan autojen loimutessa.

jouni hämäläinen
jouni hämäläinen
13.10.2019 18:01
Vastaa...  acc358

eikö niillä oo ilmaset asunnot jo täälläkin tai eivät ainakaan ite maksa niitä 🙁 ja kaikki muukin taitaa olla ilmasta jopa annetaan taskurahaakin

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
14.10.2019 06:06
Vastaa...  acc358

acc Ei niiden tarvitse vaatia mitään, eivät ehkä kehtaisikaan.

Nössöt swedut eivät osaa käsitellä umpikieroja Ahmed Ahneja
Nössöt swedut eivät osaa käsitellä umpikieroja Ahmed Ahneja
13.10.2019 08:01
Vastaa...  Tuumaaja

Kieroilevat kamelikuskit ja ahneet ananakset. Siitä voisi kirjoittaa vaikka kirjan. Kierous on juuri sellainen ominaisuus johon me rehellisyyteen opetetut emme ole vielä tottuneet, samoin rajaton ahneus.
Muistan vuosia sitten kun kuorollamme oli esiintyminen Råsundan jalkapallostadionilla ennen matsia. Kaikilla piti olla samanlaiset paidat päällä ja paidat olivat isossa pahvilaatikossa josta jokainen poimi oman kokonsa. Ei mennyt kuin minutti niin paikalle säntäsi matu-ukko poikansa kanssa ja alkoi repiä itselleen paitoja.
Osa protestoi mutta suvakkikuorolaiset sanoivat:” ANTAA NIIDEN OTTAA!” Seuraus oli että osa jäi ilman paitaa tai sai väärän koon. Tällaisia nössyköitä ovat ruotsalaiset.

Muslimikusetuksen aakkoset
Muslimikusetuksen aakkoset
13.10.2019 14:58
Vastaa...  Tuumaaja

Matulakko toimii niin että lakkoillaan, syömälakkoillaan ja asutaan ulkona teltassa vain sen hetken kun vasemmistolehdistö tekee juttujaan. Sitten on lakkoilussa tauko kunnes seuraava vasemmistotoimittaja soittaa ja pyytää paikalle lakkoilemaan.

John MacMunne
John MacMunne
12.10.2019 21:58

MIstäköhän ajatus moiseen lakkoiluun? Tuskin kotimaissaan ovat ainakaan moisia harrastaneet ja sitten pitäisi olla vielä joku OIKEA työ, mistä lakkoilla.
Joten antakaa ”Ahmedien” lakkoilla ja asuttakaa seuraavat tulija noihin em. asuntoihin.
Tämän jälkeen popcornit valmiiksi, kun tulijat selvittävät keskenään, kuka asuu missäkin poliisien suojellessa sivullisia ja VAIN sivullisia… ; )

Aappa
Aappa
12.10.2019 22:10

”Me olemme teidän tulevaisuutenne työvoimaa”
Jätetään sana ’työvoima’ pois, niin lause mennee oikein.

-Beowolf-
-Beowolf-
13.10.2019 08:05
Vastaa...  Aappa

Riittänee myös, jos sanasta ”työvoima” ottaa sen ensimmäisen kirjaimen (=t) pois …

Juha 06
Juha 06
12.10.2019 22:30

Hehän asuvat jo ilmaiseksi? Ilman työtä saatua rahaa jolla asuminen maksetaan?

Utelias
Utelias
12.10.2019 22:38

Miksi työvoimaa vasta tulevaisuudessa?
Mikä vika nykyhetkessä?

Ohittesalo
Ohittesalo
12.10.2019 22:42

No niin ruotsalaiset näyttäkää mitenkä tästä eteen päin?? Kuumottava tilanne.;/

Riimukivi
Riimukivi
12.10.2019 23:45

Huomattavaa on että asuminen ei ole ilmaista missään! Joko sen maksavat asujat tai veronmaksajat. Itse en jäisi kuntaan veronmaksajaksi jos toiset asuu ilmaiseksi. Onneksi tilanteeeni on että voin valita asuinpaikkani!

Tuumaaja
Tuumaaja
13.10.2019 00:23
Vastaa...  Riimukivi

Ahmedien kotimaissa on, savi ja kamelinpaska ei maksa mitään, niistä saa oivia tiiliä ja taitoa on jo tuhansia vuosia taputella niitä.
Tietty kaupungissa maksaa joka puolella, mutta heillä on sielläpäin vapaata lebensraumia mihin tehdä mökkipahasensa.
Jaa mutta sehän vaatii työn tekemistä ja jos ei ole vähintään 12 mukulaa, niin kuka nekin sitten tekee? Moniosaaminen pääsee kukoistukseen vasta korkean sosiaaliturvan maissa.

Niin asuttaa
Niin asuttaa
13.10.2019 12:51

Ja kaikille ruotsalaisille kunnille on tullut asuttamisesta ongelmia, monelle konkurssin partaalle asti. Puhumattakaan kaikista muista ongelmista.

Tuumaaja
Tuumaaja
13.10.2019 12:57

Samaahan migri tekee suomessa, tulonsiirtona menee vuokrat asumistuesta suoraan vuokranantajalle.
Sitten ihmetellään miksi asumistukien määrä on noussut lyhyessä ajassa huimasti ja tietty rangaistaan kantaväestön osaa joka saa tätä tukea vaikka keskimääräinen asumistuen suuruus on muistaakseni 100€/kk.
Täällä tietty suurin osa läpsyjä asuu kaupunkien vuokra-asunnoissa, lähellä palveluja.

Late
Late
13.10.2019 07:37

Mutta kun ne kansainväliset sopimukset jne…..
YK:ssa kun asioista on äänestämässä enemmistönä toistasataa Paskastaniaa mitään järkevää ei saada aikaan.
Peli pitäisi viheltää poikki, eli kaikkinainen turvapaikanhakutoiminta lopetettakoon nyt heti välittömästi.
Annetaan evoluution toteutua.

Anonymous
Anonymous
13.10.2019 10:00

Niin että joskus tulevaisuudessa he mahdollisesti voisivat alkaa työskennellä…mutta siihen asti ilmainen elämä, joka tasolla. Kysyn vaan että milloin se ilmainen elo hylätään ja aletaan työskennellä….2080 vai 3000….tai jotain sinneppäin jos Ruotsi parasta on silloin mitään jäljellä, kun on kustantanut sen ilmaisen elämän. Äly hoi….

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
13.10.2019 10:02

Saatana kun on röyhkeätä rotua nuo tunkeutujat.
Ei ole röyhkeydellä kyllä MITÄÄN RAJAA!

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
13.10.2019 11:39

Kyllä, mutta joku sen kuulankin joutuu maksamaan.
Sitä kun mikään ei ole ilmaista muille, paitsi kunniakansalaIsille.

Anonymous
Anonymous
13.10.2019 13:28

Elintasosoppailijoille pitää ANTAA omistusasunto, niin kämppä säilyy paremmin kunnossa. Näin perusteli Husu Hussein kerran US:ssa.

Vuohinomian dosentti
Vuohinomian dosentti
13.10.2019 15:17

Vai että oikein tulevaisuuden työvoimaa? Miten voipi lakkoilla jos työnteko ei maistu nytkään? Pitää raiskauslakkoa, autonpolttolakkoa, huumeidenkäyttölakkoa, keppostelulakkoa jne. jne.?
Uusruotsaloiset voisivatkin ilmasto-lapsineron johdolla ruveta hengityslakkoon. Ei olisi mikään menetys ihmiskunnalle.
¯\_(ツ)_/¯

kanander
kanander
13.10.2019 20:10

Ruotsalaiset ovat nykyään 80-prosenttisesti nöyrää orjakansaa. 1600-1700 -luvulla niitä pelättiin Keski-Euroopassa, jossa mellastivat suomalaisten hakkapeliittojen kanssa.

Tuumaaja
Tuumaaja
13.10.2019 21:19
Vastaa...  kanander

Hakkapeliitat eivät mellastaneet, päinvastoin, pitivät ruotsalaisia ja muita poissa pahanteosta.
Monessa puolan kaupungissa hakkapeliittoja muistellaan lämmöllä, positiivinen historia kulkee niin kirjoituksissa kuin suullisella perimätiedolla sielläpäin tänäkin päivänä.
Oikeastaan hakkapeliitat antoivat ruotsin armeijalle pelätyn maineen, koska taisteluissa nämä olivat vertaansa vailla periksiantamattomuudessa ja taktiikassa.
Hyökkäysjoukkoihin kuului muun muassa skotteja, englantilaisia, ruotsalaisa ja suomalaisia. Hakkapeliittojen osuus oli puolan sotaretken lopulla 30% ja ratsuväestä n.3000 kun ruotsalaisilla oli vain n.2000.

Minä
Minä
14.10.2019 04:30

Mitäpä tarinointia ei pummi keksisi, kun on kyse halutuista eduista. Työtähän ne eivät vaadi.