Tukholmassa ammuttu vartija oli itsekin gangsteri

Kuvakaappaus 2019-10-14 02-07-30.png

Useimmat mediat ja niiden lukijat ovat vetäneet Rinkebyn vartijan ampumisesta aivan vääriä johtopäätöksiä. On annettu ymmärtää, että vartijan ampuminen oli jollain tavalla provosoimaton tapaus, jossa raukkaparka vartija osui gangsterinalkujen tielle ja tästä seurasi ampujaiset. Siitä sitten taas seurasi se, että ammattiliito puuttui tapahtumaan.

Ensinnäkin vartija ei ollut väärässä paikassa väärään aikaan vaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Vartija ei ollut kellarissa työtehtävässä, olletikin, että oli liikkeellä virka-aikaan virkapuvussa virka-autolla kolleegansa kanssa. Sanottakoon vielä se, että perusteollisuusvartijoilla ei ole mitään turvakohteita rinkebyläisten kerrostalojen maanalaisten autotallien kellarivarastoissa.
Mitä oikein tapahtui?
Vartija oli ”växt i orten”-vartija. Eli ”brusha” (brother). Eli lähiössä kasvanut uusruotsalainen jolppi. Nämä växt i orten-vartijat ovat yhtä rikollisia kuin aidot gangsteritkin. He ovat eräänlaisia vartijapukuisia jengiläisiä. He toimivat jengien hyväksi siinä määrin kuin asianhaarat antavat myöten. Toimeenkuva voi olla moninainen: myydään kaikenlaisia vinkkejä, tipsejä ja mitä tahansa arvokasta tietoa.  Jotkut kuljettavat huumeita tai myyvät niitä.  Tai voivat viikonloppuiltaisin olla huumevarastoina. Yhtä hyvin huumeiden tilalla voi olla aseita.
Päällisin puolin nämä brushat vaikuttavat ihan kunniallisilta vartijoilta. He toimivat kuten vartijat toimivat eri tilanteissa. Ottavat rosvoja kiinni ja pitävät järjestystä yllä kuten muutkin kolleegansa. Mutta brusha on joka tapauksessa myös gangsteri. Tämä rikollinen puoli vaan hoidetaan niin matalalla profiililla ja huomaamattomasti, että esimerkiksi poliisin on hyvin vaikea ylipäätän saada vihjeitä tällaisista vartijoista. Saati sitten kolleegat.
Jos osaa liikkua, ja osaa pitää SILMÄNSÄ AUKI, saattaa silloin tällöin nähdä merkillisen tapahtuman. Kun astuu tyhjään parkkihalliin, kellariin tai tyhjän teollisuusalueen laidalle, saattaa nähdä vartijan ja muutaman ilmiselvän gangsterin olevan keskenään hyvässä hengessä. Kun sivullinen astuu tilaan niin gansgterit ja vartijat tekevät nopean ”gangsterihalin” ja poistuvat tahoilleen. Asioita tajuava ymmärtää, että siinä oli brusha-vartija, joka tapasi toisia brushia.
Rinkebyläisessä kellariautotallissa oli siis kaksi brusha-vartijaa neuvottelemassa jengiläisten kanssa asioista. Sitä ei tiedetä mitä neuvoteltiin. Mutta ampumiselle ei voi olla kovin montaa motiivia. Koska vartijaa ammuttiin jalkaan niin siitä voidaan päätellä, että joko vartija oli velkaa ja polvitönkötys oli viimeinen maksumuistutus. Seuraava osuu päähän. Tai sitten vartija oli hukannut jonkun huume-erän tms. Tai mahdollisesti häntä muistutettiin rispektistä. Jos vartija aikoikin loikata eikä halunnut enää jatkaa gangsterien juoksupoikana. Polvi tönkötettiin muistoksi mitä tarkoittaa rispekti.
Oliko kyseessä siis hyökkäys järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan? Joidenkin mielestä vartija sai mitä ansaitsi ja sillä selvä. Sen sijaan yhteiskunnan toimijoiden pitäisi lopettaa leikkiminen ja ottaa asioita vähän vakavammin. Jos poliisiin/ vartijaksi/ asevoimiin jne pitää saada sitä etnistä taustaisuutta, jotta se kuvaisi mahdollisimman hyvin monikulttuurista yhteiskuntaa, niin kai siinä voi käyttää edes hieman tervettä maalaisjärkeä. Kuka oikeasti luulee tosissaan, että samalla kadulla keskenään varttuneet uusruotsalaiset lähiönuorukaiset, brushat, kasvavat niin erilaiseen aikuismaailmaan, että toisesta tulee oikea vartija ja toisesta gangsteri. 
Jos minä olisin yhteiskunnan päättävillä paikoilla niin olisin huolestunut siitä, että Tukholmassa Järvan alueella moni vartija on enempi tai vähempi mukana alamaailman touhuissa. Mutta koska en ole, en ole siitä huolestunutkaan.

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Kyllä on Ruotsi hyvin työntänyt ne kätensä siihen paskaan, kirjaimellisesti.

Anonymous

Onkohan tuo ilmiö jo Suomessa itänyt ensimmäisen korren. Seuraava askel Ruotsissa on, tai on jo otettu, Ranskan kaltainen ”sisäinen” poliisiteurastus jota säestää allahu akbar-huuto ellei tekijä ole kuuromykkä.

Xxxcx

On. Havainnot itä-helsinkiläisen kauppakeskuksen värittyneistä vartijoista kertoo sen. Huumeitakin saa myydä – ainakin sopiva taho

Anonymous

Kyllä on. Oli jo 10 vuotta sitten.

Pertti Grandell

taas nähtiin kuinka ns.sanomalehdet kertovat tapauksista, ihan kuin meidän puniikki lehdet hs ts jne…..tämä on sitä journalismia oikein saa####n punaisella tekstillä mitä aina syötetään kansalle…kyllähän varmasti löytyy hölmölästäkin, myönsihän migrikin nyt suomessa että sotapakolaisista oli 30-40% sotakarkureita, kesti vaan 2-3 vuotta ennenkuin uskalsivat myöntää, nyt istuvat viranomaiset kädet ristissä ja ihmetellään…hienoa, miksikähän suvakit on niin hiljaa??????

Tommy the Who

Kiitos selvennöksestä. Olin yksi, jolla oli väärä käsitys tästä ”vartijajutusta”.

Särmääjä

Kehikset sairaanhoitajina, lääkäreinä, hammaslääkäreitä, poliiseina ja vartijoina kertoo isosta yhteiskunnan rappeutumisesta paskamaiden tasolle peruspalveluissa. Onko sula maha kipe ja sitä rataa.

Anonymous

Esimerkkinä voidaan käyttää jenkkilää. Siellä on kestänyt tätä kehitystä sata vuotta. Gangsterisuvut ja poliisisuvut ovat kasvaneet erilleen ja sopineet kanssakäymiselle muodolliset rajat. Aisanylipotkijoita ei suvaita ja tavan koiruudet setvitään sääntöjen mukaan. Mustat poliisit pystyvät selvittämään omiensa pikkukoiruudet paremmin. Isossa kuvassa korruptio on yhtä yleistä mustilla kuin valkoisilakin. Amerikassa ei vielä neljään sataan vuoteen mennessä ole täydellistä harmoniaa kyetty saavuttamaan, vaan kehitys vielä on käynnissä. Eikä kovin vaikeaa ole arvata mikä on suunta. Pohjoismaissa on passiivinen kantaväestö ja täällä lopputulokseen pääsemiseen ei tarvita satoja vuosia. On selvä, että inkkarien, jotka olivat jenkkilän kantaväestö, kohtalo on edessä.

Pääasia Mello

Siksipä matujen annetaan myydä huumeita meidän lapsillemme yhä enenevässä väärin. Viime vuonna kuoli yli 60 esim. pelkkään Tramadoliin joka nyt on nuorison suosiossa.

Anonymous

Tämä on aihe, joka saa raivokäyrät nousemaan. Hymyillään nätisti, myydään lapsille huumeita ja kohotetaan sillä omaa ja kotipuolessa olevan suvun elämää, ei väliä mitä tuhoa se ”uudessa kotimaassa” aiheuttaa. Tätä voi ajatella vain rajoitetusti, ettei ala päässä poksahtelemaan.

Talkkari

Media raportoi (esim. SVT) korrektisti että ammattiliitto oli pysäyttänyt vartioinnin mutta että se kohta alkaisi uudelleen, ihan niinkuin tapahtuikin.
Ei tässä mitään ihmeellistä ole. Se että vartiointi heti aloitettiin muutaman tunnin kuluttua uudelleen osoittaa että ampuminen liittyi nimenomaan tähän vartijaan ja että yleistä ammutuksitulemisen vaaraa vartijoille ei ole.
(vaikka on kun muistaa miten kävi talkkariparan joka talviaamuna 05 meni luomaan lunta ja jonka matunuori ampui melkein kuoliaaksi ja loppuelämäkseen vammaiseksi…)

tohtorinhattu

Yhtenä tapahtumien keskipisteitä on ollut Kista. Kista ei muuten minua niin hetkauttaisi mutta kun sielä on paljon ATK-keskittymiä niissä parissa tornitaloissa. Sielä on yksi pohjoismainen atk-alan edustajisto. Ja sielä myös koulutetaan paljon sekä softaan että rautaan. Itsekkin olen useasti osallistunut niihin koulutuksiin mutta en osallistu enää. Olen jo parin vuoden ajan keksinyt syitä miksi joku toinen joutuu menemään koulutuksiin tai tuotejulkistuksiin. Se on sikäli sääli että ruotsalaiset, jotka dominoivat pohjoismaiden tuotejakelijana, eivät ymmärrä siirtää konttoreitaan turvallisemmille alueille. Vaikka lentokentän pohjoispuolelle. EI sinne Tukholman seudulle ole pakko mennä. Tai sitten ne konttorit voitaisiin siirtää Suomeen. Ei tarvisi porukan pelätä.
Pelko mustia ja sannanvärisiä kohtaan on kaiverrettu valkoisten sisimpään. Ja koska se on alkukantainen pelko, se ei ole turha. Se pitää hengissä. Sen sijaan aasialaiset… Kuinka monella teistä on pahaa sanottavaa aasialaisista? Kuinka moni teistä pelkää aasialaisia? Tässä olisi tuhannen taalan paikka yliopisto-opiskelijoila tehdä muutakin kuin 0-tutkimus. Miksi toiset rodut aiheuttavat pelkoa ja toiset eivät.

Klarsyn

Kyllähän maailma on kovasti muuttunut Suomessakin, Helsingin Kallion kaupoissa käydessäni vaikkapa Castreninkadun Alepassa, niin siellä seisoo iso mies, yleensä muualta tulleen näköinen, jonka tehtävä on vain vartioida tätä pientä myymälää. Onko asiakaskunnasta tullut niin suuri riski, että vartijaa tarvitaan keskellä päivää tavallisten ihmisten asuinalueella? Kymmenen vuotta sitten ei vartijoita ollut kuin suurissa kauppakeskuksissa, jos niissäkään. Kyllähän näin saadaan työllistettyä muuten huonosti työllistyviä maahanmuuttajia, mutta onko siinä tukholmalaisesikuvan mukainen riski? Moraalikäsitykset islamin ja kristinuskon kesken poikkeavat suuresti toisistaan. Maahanmuuttajien työllisyys kohenee, hallitus kiittää, mutta epävarmuus jää, eikä luottamus kasva.

M

Tämähän liittyy siihen, että varattomia tapavarkaita ei voi enää oikein mitenkään rangaista. Yksi keino kuitenkin estää varkaudet on, että iso mies heittää ne ulos, kun ne yrittävät mennä kauppaan. Kadulle putoaminen sattuu ja varmaan säilyy jonkin aikaa muistissa. Tämä keino on tosin myös aika kallis, koska varas voi tulla milloin vain, niin ison miehen täytyy seistä ovella aina kun kauppa on auki. Toinen vaihtoehto olisi, että kaupasta tehtäisiin jonkinlainen automaattivarasto, josta ostokset saisi vasta maksettuaan ne.

fatwantarkistaja

Junissakin vähintään kaksi konnaria(?) pelaamassa älykännykällä jotain hiton mielenkiintoista. Ei ehkä pitemmän matkan junissa ole, niillä ole liikkunut aikoihin. Kuitenkin ennen riitti yksi pikkulikka yöjunaankin, nyt ei saa edes lippua ostaa. Kerran konnari veti huolella pataan yhtä äivänää ja hyvinhän tuo totteli. Jokin on muuttunut siinäkin suhteessa.

Sankari Vainaja

Kun nyt jo ehdin kirjoittaa tämän kommentin eiliseen juttuun ruotsissa-isoja-mielenosoituksia-turkin-toimia-vastaan, niin täräytän sen tänne. Tuota juttua ei voi kommentoida.
Sitten vielä sellainen näkökulma, että kun Eurooppaan otetaan ”pakolaisia” sotarintaman molemmilta puolin, niin he täällä alkavat sotia toinen toistaan vastaa.
Eikä siinä kaikki. Säilyttääkseen valtansa ja pimittääkseen maan sisällä käytävät taistelut ”omalta kansalta”, hallitusten pitää lähteä ulkomaisiin sotiin: osapuoleksi taisteluihin, joilla ei ole mitään tekemistä kansallisen edun tai turvallisuuden kannalta.
Ulkomailla käytäviin sotiin, tasapuolisesti rintaman molemmille puolin, voidaan sitten aktiivisesti värvätä lähiöistä ne kuumaverisimmät kansallismieliset, kukin oman kansallisuutensa mukaan, kiihkoilijat — ja lähettää heidät ulkomaille tapettavaksi!
Sankarivainajissa on Ruotsin tulevaisuus.

fatwantarkistaja

Ihmeen hiljaista on ollut. Kurdeja varmaan niin montaa ole, mutta turkkilaisia on joka hemmetin kylässä. Kurdit tosin käyvät aina ihmisten päälle, jos niitä on useampi parveilemassa, tasoittaa voimasuhteita. Ehkä ne kohta alkavat ottamaan toisistaan mittaa ja saadaan nakkikioskit takaisin.

Anonymous

Ruotsista jälleen hyvä esimerkki että täällä Hölmölässä ei pitäisi päästää yhtäkään kehitysmaalaista poliisin, vartija, armeijan ym virkaan mädättämään yhteiskuntaa. Taitaa olla vaan myöhäistä.

M

Päinvastoinhan poliisi oikein kaihoaa ”maahanmuuttajia”. Jussi Halla-aho kirjoitti jo kauan sitten, että varmaan sillä ei tarkoiteta esimerkiksi islantilaisia. Ei silloin kai tohdittukaan suoraan sanoa, mutta nythän Helsingin poliisi oli nimennyt, että somaleja ja arabejahan ne haluavat. Sillä ei asiassa näytä olevan merkitystä, että nämä eivät hakeudu poliiseiksi, vaikka poliisiammattikorkeakouluun voisi hakeutua ihan vapaasti. Ehkä aivan vielä ketään ei Jakomäestä väkisin raahata Hervantaan ja istuteta koulun penkille mutta noin sekunnin fantasioinnilla on mahdollista visioida jonkinlainen väkevä positiivinen syrjintä, jolla etnokiintiö saadaan toteutumaan.

Tuumaaja

Suomessa on samaa nähtävissä niin vartijoiden kuin järjestyksenvalvojien riveissä, itse toimesta ja sen velvoitteista aika pitkälle viisveisataan ellei se koidu omaksi, perheen,heimon eduksi.
Kyllä sivusta osataan virnistellä ja ollaan heti linssiluteena mukamas tapahtuman keskipisteenä kun kamera vilahtaa.
AIna ollaan viimeisenä paikalla ja lähdetään ensimmäisenä, kivakavereita ja omia päästetään milloin minnekkin, vaikkei näillä olisi oikeutta olla paikassa lainkaan.
Toimitaan ns. virkatehtävässä turvallisuusalalla, mutta siviilissä eletäänkin pellossa ts. jos saadaan rikoksesta/rikkomuksesta hyötyä niin se on oikeutettua ja muille kiellettyä.
Näin ne uussuomalaiset toimittavat turvallisuusalan toimia.
Ei ihmie että on asenteet vinoutuneet, kun lähes jokaisessa vassarien mielenosoituksessa on lankkinaamat keltaiset liivit päällä ja luulevat omaavansa poliisin valtuudet sekä hieman enemmänkin, päällekatsojina ovat kyvyttömät suvakit joilta pitäisi ottaa jv-kortti pois välittömästi.

PastoriNikulainen

Perkele kun on hädänalaisilla pakolaisilla jälleen liipasinsormi tutisevassa tilassa.
Jokin tärinätaudintapainen vai mikälie syynä moiseen jatkuvaan paukutteluun?
Vaiko vain tarpeeksi pissiä päässä? Mene tiedä, sillä tutkimattomat ovat tiet…
Aaamen…