Taas uusi tapaus, jossa todistaja yritettiin ampua

Kuvakaappaus 2019-10-24 17-04-11.png

Keskiviikkoaamuna ammuttiin Torshällassa kohti asuntoa. Klo 06.30 aikaan sattuneessa tulituksessa kukaan ei loukkaantunut, mutta asuntoon sisälle osui useita luoteja. Ampumisessa käytettiin luultavasti konekivääriä.

Poliisilla ei ole tekijästä mitään tietoa, mutta teon motiivi on ilmeinen. Nimittäin asunnon omistajan oli tarkoitus osallistua myöhemmin päivällä pidettyyn oikeudenkäyntiin todistajana. Poliisilla oli jo alunperin tietoa, että todistajaan oli yritetty vaikuttaa, eli olemassa oli ns. uhkakuva. Oikeudenistunto siirrettiin sen takia Eskilstunasta Västeråsiin turvasaliin.
Todistaja oli silminnäkijänä pahoinpitelytapauksessa, jossa uusruotsalainen jengipäällilkkö pahoinpiteli henkilöä. Todistaja oli oma-aloitteisesti ilmoittautunut poliisille ja lausunnon takia teko päätyi oikeuteen asti. Kannattaa huomata, että pahoinpidelty kohde ei itse vienyt asiaa eteenpäin vaan syyttäjä. Joten kyseessä on ilmiselvästi jengin sisäinen välienselvittely.
Todistaja saapui kuitenkin oikeuteen ja istunto pidettiin normaalisti. Poliisi tutkii ampumista murhan yrityksenä, mutta ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teosta.
Mitä tästä voi oppia? No ainakin sen, että todistaja itse omaehtoisesti puuttui rikollisjengin sisäisiin asioihin. Nyt hän ei voi elää enää normaalia elämää. Taloa kohti on ammuttu ja seuraava luoti voi osua päähän. Sen kanssa on elettävä loppuikä.