Kommenttiosion moderointi puheenaiheena

Pt-median kommentointiosion moderointi joutuu silloin tällöin kritisoinnin kohteeksi. Tarkennetaan vielä kerran asiaa miten homma toimii.

Kommenteissa ei ole mitään esimoderointia. Paitsi sen verran, että olen lisännyt joitakin yksittäisiä sanoja estolistalle. Jos viesti sisältää esim. ”neekeri”, tai ”talmudisti”, ”siionisti” niin viesti joutuu roskapostiin. Muuten kaikki viestit, jotka sinne kirjoitetaan, ne myöskin julkaistaan samantien kun painaa enteriä. En siis näe viestejä etukäteen ikäänkuin arvioidakseni voiko viestin julkaista vai ei. Lähtökohta on, että asioista voi kirjoittaa niin vapaasti kuin mahdollista.

Niin ikään kukaan ei joudu mihinkään etukäteiseen estobänniin aikaisempien viestien tai ip-soitteen, nimimerkin tai minkään muunkaan perusteella. Paitsi yhden nimimerkin estin hetkeksi muutama vuosi sitten, koska hän jankutti samaa asiaa päivät pitkät. Tosin tämäkin esto sittemmin poistettiin. Kyse oli äärivasemmistolaisesta henkilöstä.

Luen kommentteja säännöllisen epäsäännöllisesti ja jos siellä on esimerkiksi tappouhkauksia, väkivaltafantasioita tai jotain hyvin suoraa solvaamista niin poistelen sellaiset viestit suoraan. Myös pahimmat salaliittovouhkat poistelen, riippuu mille päälle satun. Yksittäinen salaliittoteoria voi mennä läpi, mutta jos näyttää, että keskustelu lähtee juutalaisjankutukseen tai muuhun sellaiseen niin poistan viestin. Tällaisille keskusteluille on olemassa monia paljon parempia alustoja kuin Pt-media. Juutalaisia voi kritisoida, mutta koska se on ”hyvin herkkä aihe” ja joillakin on asiasta ”hyvin väkevät mielipiteet” niin kritiikillä ja ”kritiikillä” on vissi ero. 

Aika ajoin tulee väitteitä, että viestit eivät tule läpi. WordPressissä on automaattinen spämmifiltteri, mutta en tiedä mihin se perustuu. Enkä jaksa perehtyä asiaan. Spämmifiltteri Askismet poistaa jostain syystä toisinaan ihan asiallisiakin viestejä. Jos joku kokee, että viestit eivät tule millään läpi niin tietoa siitä, jolloin voin manuaalisesti palauttaa viestit takaisin. Tietenkin olisi mahdollista asentaa esim Facebook-pohjainen kommentointi, mutta suosin kuitenkin mieluummin sellaista systeemiä, jossa henkilö voi kirjoittaa kommentin anonyymisti.

Kaikenkaikkiaan 99% viesteistä on asiallisia eikä minulla olekaan mitään valittamista sen suhteen. Asioita voi kritisoida kovaa ja korkealta ja näin toimimme jatkossakin.

 

 

 

 

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

49 thoughts on “Kommenttiosion moderointi puheenaiheena

  1. Esimerkikis Iltalehdessä ei hyväksytä Ali Babaa ja neljääkymmentä rosvoa, Islam sanaa muslimi, Irak, Iran Syyria, Nuo ovat ne yleisimmät moderoinnin syyt. Ja paljon muitakin ihan normisanoja, mutta Iltapaskahan onkin surkein uutislehti päällä maan. Ei sen säätiedot ole muuta, kuin suurta ilmastohuijausta ja sen kautta pelon lietsontaa, joka on tuomittavaa!

   1. Tämä tajukankaan linja edustaa todellista sananvapautta. Jatka samaan malliin, teet hienoa työtä! Uskon monien lukavan tätä saittia juurikin täällä vallitsevan avoimen keskustelun takia.

 1. Niin jos ei tykkää Sorjosen Ykästä, se ei vielä tee kenestäkään antisemitistiä.

  21
  1
 2. Älkää myös ikinä kirjoittako totuuksia ilmastohuijauksesta, sillä se on pavelle erittäin herkkä aihe.

  2
  20
  1. Kirjoitin tämän jutun muuten sinun väitteesi perusteella. Tsekkasin asian ja roskapostissakaan ei ollut mitään viestiä, jossa mainittiin jotain ilmastohuijauksesta. Koska olen itsekin ”ilmastodenialisti” niin minulla ei ole mitään syytä poistaa viestejä, joissa kritisoidaan ilmastohuijausta. Olenhan itsekin kirjoittanut useita juttuja mm. sähköstä ja Greta Thunbergista hyvin kriittisesti.

   47
   1. ”Tietenkin olisi mahdollista asentaa esim Facebook-pohjainen kommentointi, mutta suosin kuitenkin mieluummin sellaista systeemiä, jossa henkilö voi kirjoittaa kommentin anonyymisti.”

    Hyvä niin. Myös Googlen reCAPTCHA bottivarmistus tunnistusruutuineen on samaisen kansainvälisen PRISM-yhteistyön Na$tAn isoveljen työkalu tunnistaa viestien kirjoittajat IP:n ja selaintietojen (mm. käyttöjärjestelmätiedot jne.) paljastamilla tiedoilla. Hienoa ettei tämä sivu ole turvautunut edes siihen.

    1. Perehtymättömänä reCaptchan taustoihin, täytyy muuten sanoa että se nykyään suunnattoman ärsyttävä tapaus koska on siirtynyt käyttämään jotain uusinta uutta hyperHTML-versioMiljoona-superscript-ihmetekniikkaa, joka ei meinaa toimia yhtään millään vähänkään vanhemmalla tai valtavirrasta poikkeavalla laitteella tai selaimella. Uudehkon firefoxinkin jouduin päivittämään ihan vain siksi jotta sain tuon reCaptchan toimimaan. Ottaa pannuun nämä nykyajan kotkotukset jotka eivät tuo pätkääkään lisää toiminnallisuutta verrattuna vanhoihin tekniikoihin, mutta raskautta (jota sitäkin nykyisessä reCaptchassa muuten piisaa…), ja yhteensopivuusongelmia sitäkin enemmän!

 3. Vai keeneri sensuroitu? Milloin sensuroit eskimon ja intiaanin?
  Propaganda toimii parhaiten silloin kun uhrin saa sensuroimaan itseään.

  16
  1
  1. Kyllä sitä sanaa voi käyttää, jos sitä ei käytä solvaamismielessä.

   16
   1. Seeonisti on itse asiassa täysin neutraali sana ihan kansainvälisestikin eli sen pitäminen jonain red flag sanana on täysin irrationaalista.
    Sen sijaan jos kirjoitan s..tanan prkleen seeonistit niin joku voisi sanoa että Nasse setä on nyt liian vihainen ja puhuu vihaansa joten kommentoi myöhemmin uudestaan.

    On ymmärrettävä että toisaalta on hyvä jos Paavo suojelee itseään ettei tämä alusta aiheuta jotain ongelmia ja toisaalta että kaikki jaksavat tulla tänne lukemaan, koska niinhän ei ole jos kommentit täyttyvät ”oksennuksella”.

    1. Siionisti ei sinänsä ole mitenkään sen erityisempi termi kuin mikään muukaan vastaava. Mutta kuten sanoit, niin tällä sivulla on lähinnä se tarkoitus, että kerrotaan mitä monikulttuurisuus konkreettisesti tarkoittaa. Ja jos kommentit lähtevät vääntämään sitä siionistijankutusta niin se vaan karkoittaa lukijoita.

     11
     1
   2. Kerrotko nyt sitten rehellisesti, olivatko mainitsemasi sanat kiellettyjä vaiko eivät? Ymmärrän täysin, että asiayhteydestä riippuen moderointi on paikallaan, mutta kun artikkelissa kerroit että kielletyt sanat tunnistetaan automaattisesti ja siirretään roskapostiin. Niin tunnistaako tuo robottisi nyt sitten asiayhteydenkin?

    Ja jos taas ei, eli tietyt sanat nimenomaisesti ovat kiellettyjä, ja automaattimoderoituja, niin olisi ihan kiva tietää vähän spesifimpi selvitys moderointipolitiikasta, jottei erehdy vahingossa käyttämään automodeen johtavia kiellettyjä sanoja ei-solvaavassa tarkoituksessa.

    1. Sen verran, että sana juutalainen ei ollut estolistalla, mutta ”jutku” on. Tosin sekin näyttää pääsevän silloin tällöin läpi.

  1. Oletko varma? Olen testannut itse ja anonyymit testiviestini ovat tulleet samantien näkyviin.

   1. Testasin kolmella eri selaimella. Lähettämäni viesti ei näkynyt ainoallakaan heti.
    Tyypillinen viive on parista minuutista puoleen tuntiin.

   2. Tämä vähän vaihtelee. Joskus näkyy about heti, joskus uudelleenlatauksen, joskus muutaman minuutin odottelun ja uudelleenlatauksen jälkeen. Itsekin luulin joskus että tiettyjen sanojen tms. perusteella jotkut viestit valikoituisivat erikseen hyväksyttäviksi, mutta näinhän se ei siis ollut joten kiitos asiaa avaavasta postauksesta PT:lle!

  2. Ihmettelin tätä samaa asiaa jokunen vuosi sitten ja vahvasti epäilen sellaista, että se jää jonnekin välimuistiin eli selain ei päivitä sitä itselleen. Kun käynnistät selaimen uudelleen tai katsot sivua toisella selaimella, niin viesti on julkaistu kyllä.

 4. ”99 % viesteistä on asiallisia”? Jos näin on, on sääli että se asia hukkuu täysin epäasiallisen törkeään kielenkäyttöön.

 5. Minusta sivusto on asiallinen, pääpiirteittäin kommenttiosiokin sitä on. Aina on häirikköjä, mutta missäpä ei.
  Hyvää työtä PT-medialta.

  22
 6. Otetaan faktat faktoina ja mielipiteet mielipiteinä – elikä, jos esim. autoja poltetaan, niin siitä voi tykätä tai ei. Autojen polttajistakin voi tykätä tai ei: esim. suvakit tykkää niistä.

  14
 7. Sen verran haluan kommentoida eli en ymmärrä miksi juutalaiset on kielletty aihe. Miksi on väestö josta ei saa keskustella?

  7
  2
  1. Juutalaiset eivät sinänsä ole kielletty aihe vaan kyse on siitä, että haluan pitää tämän sivun sellaisena, että sitä haluaa lukea ja voi pitää luotettavana ns. tavalliset ihmisetkin. Silloin kun juutalaisiin tai niiden uskontoon liittyvä kritiikki on asiallista niin ei siinä mitään. Tottakai kritiikki sallitaan. En minä ole mikään juutalainen itsekään, että ei tarvi pelätä. Olen itsekin kirjoittanut kriittisä juttuja asiasta.

   Se mutta tulee siinä, että olen näiden vuosien aikana huomannut, että kun mainitaan sana ”juutalainen” niin se vetää puoleensa hirvittävä määrä kaikenlaista todella harhaista teoriaa ja juttua. Paino sanalla todella harhaista. En halua profiloitua harhaisten juttujen alustana vaan haluan pyrkiä pitämään keskustelupalstan hyvin kriittisenä keskustelualustana. Moni on varmaan huomannut, että juutalaisista voi keskustella täälläkin, mutta kuten sanoin niin en halua tänne sitä harhaisuutta.

   16
   1
   1. Ok, hyvä tarkennus. Itse olen tottunut ajatukseen että jos on tylsä aihe kommenteissa, niin yksinkertaisesti jätän lukematta..

    1. Joo totta sekin, itsekin jätän lukematta tietyt aiheet eri keskustelupalstoilta. Ja kuten sanoin niin juutalaisuus tai juutalaiset eivät ole mitenkään ”sensuroitu” aihe, etteikö siitä voisi puhua. Se on vaan niin herkkä aihe, että pitää olla veitsenterällä mitä tällaisen pienmedian harjoittajan kannattaa julkaista. Meikäläinen leimautuu muutenkin nin herkästi milloin miksikin, joten siitäkin syystä haluan ikäänkuin tarkentaa asiaa.

     3
     1
 8. S i o n i s m i on ihan virallinen ideologinen termi eikä sellasta voi alkaa bannaamaan. Se on esim. Netanjahun Likud-puolueen yksiä pääideologiaoita. Sama kun ei voisi puhua vaikka marxismista ollenkaan.
  Se ettei PT-mediassa ole perehdytty tai haluttu perehtyä joihinkin asioihin ei tee niistä myöskään salaliittoteorioita tai muuten höpöpuheita. Enkä tarkota mitään K.Topelius sekoilua vaan ihan perusasioita. Koskee myös NATO ja EU asioita ja ne tahot on kuitenkin oleellisesti edesauttamassa tätä kaikkea siinä missä nämä eräät vaikutusvaltaset juutalaiset tai niiden järjestötkin. Se että vaihtoehtomediat tai perussuomalaiset ei niistä puhu ei tarkota sitä että niistä ei saisi käytännössä puhua missään muualla kun jossain Vastarinnan sivulla tai että ne ei olisi totta.

  9
  2
 9. Jaksaisiko joku edes kerran vääntää rautalangasta, että miten Israelin / jeutalaisten ylistäminen ja suojeleminen auttaa mitenkään meitä valkoisia?

  4
  2
  1. Kun mainitaan sana juutalainen niin sen jälkeen heitetään romukoppaan kaikki järkevä keskustelu. Mikään normaalin järkevän keskustelun muoto ei enää toimi. Eikä mitään asioita voi enää muotoilla järkevästi.

   Sana juutalainen vetää puoleensa kaikki umpihullut idiootit.

   2
   1
   1. Niin tekee. Miksiköhän se tekee niin? Voisiko siitä järjestää jonkun äänestyksen – ilman että saisit itse syytteitä?

    Tai. Ehkä ei kannata. On muitakin paikkoja mistä aiheesta voi puhua. Tämä on juuri paras näin.

 10. Minä taas en ymmärrä sitä, että kun kirjoitetaan Israel:laisista niin kuitenkin kirjoitetaan tai mainitaan sana juutalainen automaattisesti. Sitten kun ihminen ”puhuu” juutalaisista niin he mainitsevat suullisesti sanan Israelilainen. Minusta tuo käytäntö on kaksinaamaista ”kirjoittajalta” Suurin osa kirjoittajista ei ymmärrä sitä, että Israelissa on uskonnonvapaus, ihan niin kuin Suomessa.. Onhan Suomesssakin, Lestadiolaisia, Körttiläisiä, Helluntailaisia, Ortodokseja, jne…

  Suurinosa maailman ihmisistä ei ymmärrä, tai ei tiedä sitä, että Israel ottaa vastaan raketti-iskuja melkein päivittän Arabivaltioilta uskonnonvapauksen myötä. Pääasiassa Iran tukee terrorismia aseellisesti, sekä rahallisesti. Israel on rauhanomainen valtio.

  Mitä tulee sionismiin. Kumpaakko luotatte enemmän Benjamin Netanjahun vai Lestadoilaiseen Juha Sipilään.? Kristittyyn Antti Rinteeseen.?

  Suomessa taas vastaavasti käytetään sanamuotoa ”Ryssä” Venäläisiä kohtaan. Tämä ”Ryssitely” johtunee ilmeisesti siitä, että kun Hitler, ja Mannerheim oli lähdössä rakentamaan suur-suomea, operaatio epäonnistui kuitenkin täydellisesti. Mikä lie sitten epäonnistumisen syy.? Sotaoperaatiotahan suunnittelivat Mikkelissä junanvaunussa.

  Ilmiselvästi kiihkeämpää ”Ryssitey” aihetta tuli Venäläisten niskaa, kun Venäläiset miehittivät Porkkalan sodan jälkeen. Porkkala oli Venäjän sotakoneiston hallinnassa 12v. Sekin on selvää, että Mannerheim muka lähetettiin Sveitsiin terveys-syistä. Taitaa kuitenkin syy olla se, että Venäläiset vaativat Mannerheimiä luovutettavaksi Venäjälle sotarikoksista..?

  Muistakaamme myös se, että Israelista ei oli yksikään puollustusvoimien jäsen ottanut niin sanottuja hatkoja sotien yhteydessä, joita he kokevat melkein päivittän toisten osapuolten sairaanloisen uskonnon puolesta. Suurin osa, esim feministeistä inhoaa Israelia vaikka siellä on Homot / Lesbot sallittua lakisääteisesti..Anteeksi koska käytyin sanoja Homo / Lesbo, en vaan tiedä miten tuota kansanryhmää nimitetään. Olisi ehkä suotavaa käyttää nimitystä ”seksuaalisesti .pokkeavat”?.

  4
  2
 11. Terve kekriin, PT!

  Sä olet aina sanonut, ettet tsekkaa valtamediaa. Kyl sun pitää tsekata ja tsekkaatkin. Muuten et olisi maailman jutuista tiedossa.

  Mietin, että kun YLE:llä pyörii sarja: Historia Pahuuden tunnukset, niin – ei ehkä sulle, mutta muille – mitä mieltä olette juontaja?

  1. No joo tuleehan valtamediaa selattua, lähinnä olen tarkoittanut sitä, että omat juttuni eivät perustu mitenkään valtamedian juttujen pohjalle. Monet kyselevät aina ”lähdettä” eli tarkoittavat, että joku juttu olisi jotenkin valtamedian omistama alkuperäinen juttu.

   Mutta valtamedia ei omista mitään uutista. Se voi omistaa kuvan tai muun tällaisen seikan, mutta sen asiasisällön se ei omista.

   1. Valtamedia monesti uskoo omistavansa jutun, mutta mä olen nähnyt linkkejä tänne esim. Iltalehden kommenteissa. Siellä on paljon suursuvakkeja ja on mahtavaa kun tämä lehtesi nousee. Mä ymmärrän nämä jutut siionisteista ja soroksista. Ei sun tarvitse pitää sitä pöydällä. Tää on sun oikeus ja PVL on omat kanavat.

    Vaikka täällä jotkut Vastarintalaiset raivoavat – tahdon sanoa teille, että miettikää kauemmas tulevaisuuteen, kuten tekevät monet hyvät kolumnistit – koska hätäilemällä me ei saada mitään aikaan.^

    Junes Lokka ja Tiina Wiik on erittäin hyviä tulokkaita pienpuolueisiin! Mikä siinä on niin vaikeata ymmärtää.

    Sure. Mä olen kuuluvainen porukkani kanssa moneen paikkaan ja tehnyt pahaa nuorena antisemiittinä. Se ei hyödytä nyt yhtään mitään. Kysykää johtajiltanne. Tärkein on saada kaikki pelaamaan. SKE on eräs vammaisesimerkki.

    Tiedän että saan tästä paljon alaspeukutuksia, mutta kun sen olette painaneet – miettikää mitä globaalissa maailmassa tapahtuu. Miettikää mitä Kiina tekee Afrikassa ja miettikää kuka painaa säännöt ja vihapuheet. Olisiko jollain kenties tarve hajoittaa ja luoda Imperiumeja. Mihin jää Suomi, kenen poliisivoimilta halutaan poistaa Suomen lippu varusteistaan.

    Kaikin puolin. Olkaa varovaisia. Uskon että kansa ei kestä kauan tätä pateettista paskaa..

    Hyvää suomalaista kekriä Paavolle.

   2. Valtamedia monesti uskoo omistavansa jutun, mutta mä olen nähnyt linkkejä tänne esim. Iltalehden kommenteissa. Siellä on paljon suursuvakkeja ja on mahtavaa kun tämä lehtesi nousee. Mä ymmärrän nämä jutut siionisteista ja soroksista. Ei sun tarvitse pitää sitä pöydällä. Tää on sun oikeus ja PVL on omat kanavat.

    Vaikka täällä jotkut Vastarintalaiset raivoavat – tahdon sanoa teille, että miettikää kauemmas tulevaisuuteen, kuten tekevät monet hyvät kolumnistit – koska hätäilemällä me ei saada mitään aikaan.^

    Junes Lokka ja Tiina Wiik on erittäin hyviä tulokkaita pienpuolueisiin! Mikä siinä on niin vaikeata ymmärtää.

    Sure. Mä olen kuuluvainen porukkani kanssa moneen paikkaan ja tehnyt pahaa nuorena antisemiittinä. Se ei hyödytä nyt yhtään mitään. Kysykää johtajiltanne. Tärkein on saada kaikki pelaamaan. SKE on eräs vammaisesimerkki.

    Tiedän että saan tästä paljon alaspeukutuksia, mutta kun sen olette painaneet – miettikää mitä globaalissa maailmassa tapahtuu. Miettikää mitä Kiina tekee Afrikassa ja miettikää kuka painaa säännöt ja vihapuheet. Olisiko jollain kenties tarve hajoittaa ja luoda Imperiumeja. Mihin jää Suomi, kenen poliisivoimilta halutaan poistaa Suomen lippu varusteistaan.

    Kaikin puolin. Olkaa varovaisia. Uskon että kansa ei kestä kauan tätä pateettista paskaa..

    Hyvää suomalaista kekriä Paavolle.

 12. Juutalaiset ovat vaikea kysymys historiansa takia. Monesti juutalaisten vähäinenkin kritisoiminen käsitetään antisemitismiksi, usein tahallaan. Mutta monesti myös sionismia käytetään tahallisesti etäännyttämään kuulijaa siitä, että oikeasti ollaan antisemitistejä. Seurasin yhtä youtube-kanavaa ”Secret sources”, jota ylläpiti englantilaistanskalainen nainen, hän joutui kahnauksiin Tommy Robinsonin ryhmään kuuluvan juutalaisen kanssa, koska jollain tapaa monet juutalaiset ottavat väärällä tavalla vastaan perustellunkin arvostelun. Hän vaikeni ja sulki kanavansa.

  Juutalaisten herkkyys arvostelulle on ymmärrettävää, mutta siinä heitä pitäisi voida arvostella kuin muitakin ryhmiä, arvostelijoiden pitäisi myös ottaa huomioon, ettei se, että ihminen on sattumalta juutalainen, merkitse sitä, että hänessä oleva vika juuri juutalaisuudesta johtuu. Soros on hirveä ihminen, eikä liene kuin juutalaiseksi syntynyt, hänen kohdallaan juutalaisuus merkitsee yhtä vähän kuin vaikka shinto-uskoisen japanilaisen kohdalla.

  Juutalaisiin liittyy myös monia ihmisiä kiinnostavia salaliittoteorioita. Kyllä niilläkin on paikkansa, mutta on puuduttavaa lukea samankaltaisia toistoja ihmisiltä, jotka ovat juuttuneet yhteen ja samaan jankkaamiseen, jotka näkevät kaiken juutalaisten salaliittona. Mistä sitä tietää, kuinka paljon missäkin asiassa on perää. Onhan juutalaisissa kaikenlaista väkeä, monet hyvin koulutettuja, taiteita ja tieteitä ymmärtäviä.

  1. Kirjoitit hyvin. Jaoin sen. Mielestäni ihmisten – ainakin Suomen pikku skinien – kannattaa ymmärtää missä mennään. Mulla on tuttuja jo ketkä ovat jotkut samaa mieltä olevat jo Arkadianmäellä ja toisaalta Sisäministeriön alaisuudessa olevassa poliisissa ja tullissa. Myös sa.int on meitä arvostavia täynnä. Tämä ei ole mitään kuvitelmaa. Muistakaa että Suomen poliiseja ei haluta pitää palkkalistoilla jos kunnioittavat Isänmaatamme. Poliiseille halutaan enstex-univormuun mieluiten EU.lippu. No missään tälläistä ei ole väläytelty, mutta faktantarkistajan ominaisuudessani tiedän sen tulevan.

 13. Natsitunnusten kieltoa halutaan kovasti, mutta itse näen siinä pelkkää TAHALLISTA kansan jakamista. Miksi TYR ja SIG on AINA uutisissa?! Siksi kun kansaa halutaan sekoittaa koko läntisessä maailmassa. Kiellot ovat tuskaa!

  Nyt Amerikassa on kortilla konfederaation lippu. Se on MUKA sama kuin jonkun typerän KKK:n. Ei ole! Tässä mielessä Texasin osavaltion lippu tulee myös kieltää vihasymbolina ja jossain vaiheessa Ristilippu.

  Ristilipun historia tulee Tanskan kankaasta – eli Danne brogiin. Eli ristiretkistä, mutta Suomen lipun tullessa valtiomme tunnukseksi, ei ristiretkiä enää ollut.

  Jos täällä käy linkit, niin tässä Wikipediaan, missä olen aktiivinen. Siellä on pienimuotoinen sota vihreiden ja normaalien kesken.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Tanskan_lippu

 14. Täytyy sanoa, että Paavo kosketti kansan hermoa tällä uutisella hyvin.
  Olen Paavon puolella kaikesta huolimatta ja nainen laittoi toimitukselle vähän leipärahaa.

  Kiitos Paavo kun sulla on tää lehti. Mä niin nautin kun valtamediassa on linkkiä tänne. Sensorit ei ole tajunneet. Heh.

  Koska, koska valtamediassa kerrotaan Ruotsin etc. jengien ryhmiytymisistä ja niiden väkivaltaisuuksista, missä huumeet ja aseet ovat heimojen statuksia?

  Eestistä on myös mukava kuulla. Serkku muutti Eestiin takaisin, kun Helsingissä oli liikaa moniosaajia. Kirurgeja ja astronautteja, ketkä puhuvat nyrkein ja puukoin. Nainen ei kestänyt. Asui ensin Lahdessa, mutta pelästyi mustien ja normaalien joukkotappeluita ja muutti Karkkilaan. Lahdessa ja Porissa taitaa olla paljon näitä flaidauksia. Ja tsadissa kans.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.