Malmö julisti kaupunkiin poikkeustilan eillisen ampumisen takia

Kuvakaappaus 2019-11-10 20-01-53

Eillinen Malmön ampumistapaus on herättänyt Ruotsissa monenlaisia tunteita. Malmön kaupunginjohto on julistanut kaupunkiin jonkinlaisen poikkeustilan. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä on epäselvää. Ainakin poliisi on kutsunut lisää joukkoja kaupunkiin.

Pt-media sai luurin päähän muuan miehen, joka oli paikalla pizzeriassa, jossa ampuminen tapahtui. Paikka on Sofielundissa Ystadsgatanilla sijaitseva ravintola. Se sijaitsee aivan Rosengårdin kupeessa.

– Ravintolassa oli muutamia henkilöitä. Odotin pizzaani ja räpläsin kännykkääni kun ampuminen alkoi. Bang, bang, bang, ehkä joku 6-10 laukausta. Vedin vaistomaisti pään viereiselle penkille ja mukana ollut kaverini teki samoin, muuan mies kertoo.

– Kun ampuminen oli ohi niin ihmiset ryntäsivät pihalle. Jäimme kadulle odottamaan mitä tuleman pitää. Pakko myöntää, että pelkäsin uutta ampumista ja että olen tulilinjalla.

Muuan mies kertoo, että rynnätessään ulos hän huomasi, että yhdessä pöydässä oli pari henkilöä, joiden juoksukunto ei ollut kummoinen. Heidän juoksut oli ns. juostu.

Soititteko hälytyskeskukseen?

– Ei tietenkään. Jokainen malmöläinen tietää, että sekaantuminen asiaan aiheuttaa varmasti harmeja. Ei olisi tullut mieleenkään soittaa poliisiin tässä tilanteessa. Kesti muutaman minuutin kun paikalle tuli poliisi ja heti perään ambulanssi.

Alla filminpätkää vastapäisesta talosta kuvattuna. Siinä kuollutta laitellaan lakanoihin. Henkilö kuoli sairaalassa.

 

Aiemmista tiedoista poiketen kohteet eivät olleet Afrikasta vaan Lähi-Idästä.

Malmön kaupunki julisti kaupunkiin päivällä jonkinlaisen poikkeustilan. Tarkoittaa käytännössä ainakin sitä, että poliisi on kutsunut paikkalle lisävahvistuksia, Nationell förstärkning. Poliisi odottaa lähipäivinä tapahtuvan jotain liittyen ampumiseen. Mahdollisesti kostoja tai jotain sen tapaista.

Seurataan tilannetta.

HUOM! Aikaisempi juttu poistettiin vinkkilähteen pyynnöstä liian detaljoivien tietojen takia. Vinkkimies ei halua joutua tulilinjalle tietojensa takia.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

40 thoughts on “Malmö julisti kaupunkiin poikkeustilan eillisen ampumisen takia

 1. No vihdoinkin poikkeustila. Hurraa.
  Pastorista poikkeustila tuonne olisi pitänyt julistaa jo aikopäivää sitten.
  Itseasiassa jo vuosia sitten.
  Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
  Amen.

  54
  1
   1. Kyllä, monikulttuurisuuden puolesta ja rasismia vastaan; Päivi Lipponen kulkueen kärjessä jne…
    Mixei Ruotsissa jo osoitella mieltä ja lakkoilla, jotta nämä väkivaltaisuudet rodullistettuja (kunnia)kansalaisia kohtaan loppuisivat???

    12
 2. Kun eivät olleet enää 🏃 kuntoisia, niin osallistuivatko he siihen kuuluisaan poliisin loikkari ohjelmaan?

  24
  1. Todella vaikea sanoa, onkohan poliisi laittanut pääsyvaatimukseksi, että pitää olla elossa.

   26
 3. Nuorukaisiin ja lapsukaisiin kohdistuvalle ampuilemiselle on saatava joku holtti! He ovat kuitenkin meitin tulevaisuus! Kuka, tai ei kukaan, joka onkaan kyseessä – Lennart, Börje? – niin ei saa enää mennä tolleen häiriköimään ravintoloiden asiakkaita!

  27
  1
 4. Saakohan mistään Adidas-hautakiviä? Ja maksaako sossu nekin? Nää on tärkeitä asioita.

  48
  1. Adidas-hautakivety voisi tottavieköön olla menestys. ”Ahmed kuoli verkkarit jalassa”

   37
   1. Ruotsin kadut voitaisiin todellakin peittää hautakivillä, niin järeillä graniittipaasilla ettei niillä heitä poliisia edes kymmenen Ali-matua.
    Siinäpä olisi kerrankin oikeita ja hyödyllisiä töitä muslimeille kun niitä niiden katukivien käpälöinti tuntuu kiinnostavan.

 5. ”Ei olisi tullut mieleenkään soittaa poliisiin tässä tilanteessa.”

  Jos kukaan ei ilmoita poliisille, niin mitenkä poliisi sitten tietää saapua paikalle?

  19
   1. Niin tai baarin pitäjä soitti sellaisen epämääräisen puhelun, että voitteko tulla käymään..

    23
  1. ”Jos kukaan ei ilmoita poliisille, niin mitenkä poliisi sitten tietää saapua paikalle?”
   —–
   Poliisilla on ongelma-alueilla ja muuallakin nykyään kameroiden lisäksi mikrofoneja julkisilla paikoilla.
   Eli ei välttämättä tarvitse soittaa, asioita huomataan valvonnan avulla.

   1. Ruotsalaisilla on kyllä harvinainen yhdistelmä erikoisosaamista. Pommien räjähdyspaikkojen sekä tuliaseiden laukausten kolmiomittaus akustisesta emissiosta, luoti- ja puukkovammojen paikkaus, polvien tönkötys, autogrillien sammutus, pommiräjähdysten ja ampumisten rikostekninen tutkinta ja pommien purkaminen. Hyvä asia että osaamista ei tarvitse Ruotsia kauempaa lähteä hakemaan. Ja oletettavasti ruotsalaiset höveleinä ihmisinä jakavat osaamista mielellään.

 6. Kuvien perusteella nuorukainen oli tietty ihanin enkeli, kuten aina kaikki muutkin ammutut nuorukaiset.

  31
  1. ”Ahmed” joka kuolee adin tossut ja verkkarit jalassa pääsevät luonnollisesti marttyyriksi neitseiden tykö… Näin ne uskovat, saattaapi tulla vastaan jotain muuta 🤔 esim.persut 🤣🤣🤣

   11
 7. Luulisin että tuo poikkeustila tarkoittaa rasistien laittamista seinää vasten ja viattomien, rasistien vammauttamien moniosaajien laittamista viiden tähden hotelleihin + 30000 kr. lisää taskurahaa kuukaudessa.

  16
 8. Meinaakohan poikkeustila sitä että dialogipoliiseilla on lupa vapaa-ajan sijaan nyt kesken työpäivän maalata sydämmiä ja yksisarvisia katukivetyksiin? ilmastoystävällisillä maaleilla tietenkin!

  20
  1. Så jättebra ide! Rakkauspommitus lannistaa ryökäleet ja heistä tulee fantsuja kivapoikia, ihanaa.

 9. Poliisi ottanee ampujat kahvittelun merkeissä kokoukseen ja pyytää ampujia välttämään sitä, että sivullisia vahingoitettaisiin.

  21
 10. Poikkeustila on sitä että polliiseilla on enemmän kahvihetkiä jengin poikien kanssa.

  12
 11. Yleensä poikkeustila tämän luokan ampuma tapauksissa tarkoittaa ulkonaliikkumiskieltoa määrättyinä kellon-aikana. Näyttäis Malmö olevan uusi Beirut, eroavaa on vain se, että Beirut:issa on purettu ulkonaliikkumiskielto jo vuosia sitten. Nyt jää vain nähtäväksi koska Ruotsin armeija ajelee panssarivaunuilla pitkin Malmöön katuja, tilanteita rauhotellen.

  12
 12. Tarkoittaako poikkeustila sitä että poliisi tarjoilee nyt lämpimiä pullia? Vai saako peräti kaksi pullaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.