Malmö julisti kaupunkiin poikkeustilan eillisen ampumisen takia

Kuvakaappaus 2019-11-10 20-01-53

Eillinen Malmön ampumistapaus on herättänyt Ruotsissa monenlaisia tunteita. Malmön kaupunginjohto on julistanut kaupunkiin jonkinlaisen poikkeustilan. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä on epäselvää. Ainakin poliisi on kutsunut lisää joukkoja kaupunkiin.

Pt-media sai luurin päähän muuan miehen, joka oli paikalla pizzeriassa, jossa ampuminen tapahtui. Paikka on Sofielundissa Ystadsgatanilla sijaitseva ravintola. Se sijaitsee aivan Rosengårdin kupeessa.
– Ravintolassa oli muutamia henkilöitä. Odotin pizzaani ja räpläsin kännykkääni kun ampuminen alkoi. Bang, bang, bang, ehkä joku 6-10 laukausta. Vedin vaistomaisti pään viereiselle penkille ja mukana ollut kaverini teki samoin, muuan mies kertoo.
– Kun ampuminen oli ohi niin ihmiset ryntäsivät pihalle. Jäimme kadulle odottamaan mitä tuleman pitää. Pakko myöntää, että pelkäsin uutta ampumista ja että olen tulilinjalla.
Muuan mies kertoo, että rynnätessään ulos hän huomasi, että yhdessä pöydässä oli pari henkilöä, joiden juoksukunto ei ollut kummoinen. Heidän juoksut oli ns. juostu.
Soititteko hälytyskeskukseen?
– Ei tietenkään. Jokainen malmöläinen tietää, että sekaantuminen asiaan aiheuttaa varmasti harmeja. Ei olisi tullut mieleenkään soittaa poliisiin tässä tilanteessa. Kesti muutaman minuutin kun paikalle tuli poliisi ja heti perään ambulanssi.
Alla filminpätkää vastapäisesta talosta kuvattuna. Siinä kuollutta laitellaan lakanoihin. Henkilö kuoli sairaalassa.
[wpvideo 5S0tm6Wh]  
Aiemmista tiedoista poiketen kohteet eivät olleet Afrikasta vaan Lähi-Idästä.
Malmön kaupunki julisti kaupunkiin päivällä jonkinlaisen poikkeustilan. Tarkoittaa käytännössä ainakin sitä, että poliisi on kutsunut paikkalle lisävahvistuksia, Nationell förstärkning. Poliisi odottaa lähipäivinä tapahtuvan jotain liittyen ampumiseen. Mahdollisesti kostoja tai jotain sen tapaista.
Seurataan tilannetta.
HUOM! Aikaisempi juttu poistettiin vinkkilähteen pyynnöstä liian detaljoivien tietojen takia. Vinkkimies ei halua joutua tulilinjalle tietojensa takia.