Lauantaina ammuttu 15-vuotias oli kaikkien rakastama kultapoika

Kuvakaappaus 2019-11-12 15-41-49.png

Lauantainen 15-vuotiaan arabiaanonuorukaisen murhaus on luonnollisesti kuohuttanut Malmöä, etenkin uusruotsalaisia piirejä. Tapahtumiin on vedetty mukaan myös rasismi. Epäselvää on oliko teko rasistinen teko vaiko sen jälkipelissä syntynyt suuri somekohu.

Murhattu nuorukainen Jaffar oli kotoisin Libanonista, josta hän muutti kolme vuotta sitten Ruotsiin. Jaffarin kerrotaan olleen kultapallero, kaikkien rakastama sydänkäpynen, joka ei tekisi kärpäsellekään pahaa. Siitä huolimatta jollain oli niin suuria antipatioita Jaffaria ja tämän kaveria kohtaan, että heidät päätettiin murhata.
Jaffari sai useita osumia päähän ja rintaan. Toinen, haavoittunut samanikäinen nuorukainen on tällä hetkellä vaivutettu koomaan eli hän on vakavasti loukkaantunut.
Murhan motiiveista ei ole tullut mitään tietoa. Joitakin huhuntapaisia liikkuu huumekaupasta ja sen reviirikiistoista. Olipa motiivi mikä tahansa niin luultavasti ampuja tai ampujat ovat ammuttujen ikätovereita ja tunteneet toisensa hyvin. Kohteiden liikkeet tiedettiin selvästi hyvin ennen ampumista.
Poliisi piti tänään Malmön alamaailmalle kahvitilaisuuden, jonne oli kutsuttu ”merkittäviä” gangstereita. Eli jollain tapaa pikkuhamppien esikuvia ja auktoriteettejä. Poliisi ei ole tarkemmin kertonut julkisuuteen tarjottiinko kriminaaleille termoskahvia vai oliko ihan makukahvia kera hillomunkkien.