Ruotsin poliisin tutkimuksen mukaan turvallisuudentunne kasvaa

asyl

Viimeaikaisten Malmön tapahtumien takia monet kuvittelevat, että Ruotsi on ajautumassa jonkinlaiseen kaaokseen ja sisällissotamaiseen tilaan. Näin ei kuitenkaan ole.

Viittaan tässä Etelä-Ruotsin poliisin tekemään turvallisuustutkimukseen, joka julkaistiin kuun alussa. Tutkimuksessa kysyttiin 70 000 ihmiseltä mitä mieltä he ovat turvallisuudesta ja järjestyksestä omalla asuinalueellaan, ja jos olivat joutuneet rikoksen uhriksi niin mitä he ajattelivat paikallispoliisin toiminnasta. Kyselyn mukaan 82,25 % ihmisistä ei ole joutunut rikoksen uhriksi viimeisen vuoden aikana. Tämä on paras tulos ikinä.
Tutkimuksessa sanotaan, että kansalaiset, jotka ovat joutuneet väkivallan, varkauden tai vahingonteko-rikosten kohteeksi laskee edelleen. 14 % ihmisistä oli joutunut ko. rikosten uhriksi kun kahtena edellisenä vuotena tulos oli 15 %. Turvallisuuskyselyn vastaava Mats Trulsson Etelä-Ruotsin poliisista kertoo, että joutuminen rikoksen uhriksi on laskenut voimakkaasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tämä koskee sekä väkivaltarikoksia sekä massarikoksia kuten varkaudet ja vahingonteot.
Niin ikään tutkimuksen mukaan turvattomuus ja huolestuneisuus vähenee. Tutkimuksessa vertailtiin kahta indikaattoria: ”Turvaton olo yksin ulkona iltamyöhään” väheni kun taas ”Turvallinen olo iltamyöhään” lisääntyi. Trulssonin mukaan yhä useampi ihminen ei koe huolestuneisuutta joutuakseen rikoksen uhriksi.
– Painotan, että turvallisuuden tunne lisääntyy verrattuna aikaisempien vuosien tuloksiin ja turvattomuuden tunne suhteessa riskiin joutua rikoksen uhriksi on suuri.
Aluepoliisipäällikkö Jarl Holmströmin mukaan kyseessä on positiivinen kehitys.
– Turvallisuuden tunteen lisääntyminen on hyvä asia varsinkin kun viime aikoina muutamat törkeät rikokset ovat saaneet suurta mediahuomiota. On olemassa useita tekijöitä, jotka vaikuttavat koemmeko turvallisuutta vaiko turvattomuutta. Törkeät rikokset vaikuttavat tiettyyn suuntaan. Siinä tapauksessa, että ihmiset kokevat poliisin, yhdessä kunnan kanssa, työskentelevän aktiivisesti ja reagoivan niihin häiritekijöihin, joita ihmiset havaitsevat, vaikuttaa se taas toiseen suuntaan. Esimerkiksi räjähdykset ovat ongelma, mutta me työskentelemme hyvin aktiivisesti sen tiimoilla, Holmström kertoo.
 

Ilmoitusherkkyys laskee

Kun puhutaan ilmoitusherkkyydestä niin tutkimuksen mukaan se sen sijaan vähenee. 36 % vastanneista kertoi, että he tekivät rikosilmoituksen jouduttuaan rikoksen uhriksi. Tämä tulos on laskenut selvästi vuodesta 2012 alkaen. Trulssonin mukaan kyse voi olla esimerkiksi ihmisten uskosta, että poliisi kykenee selvittämään asioita. Kyse voi olla myös siitä, että rikosilmoituksen tekeminen koetaan monimutkaiseksi ja se vie paljon aikaa.
Kysely lähetettiin 71 000 16-85 vuotiaalleihmiselle etelä-ruotsalaiselle, tarkoittaa suurinpiirtein Skoonea. 61,5 % vastasi kyselyyn, joka poliisin mukaan on suuri vastausprosentti tämäntapaiseen kyselyyn.
 
1Kommentti: Mitä tutkimuksesta pitäisi ajatella? Ei mitään. Se on tutkimus, joka kertoo mitä ihmiset ajattelevat. Minulta kysytään usein milloin Ruotsi joutuu sotatilaan, ja vastaan aina samalla tavalla: mitään sellaista ei ole näköpiirissä. Tämä ei ole mielipide vaan melko kovaa faktaa. Viime syksyn eduskuntavaalien tulos näyttää juuri sitä miten asiat ovat. Sverigedemokraatit saivat pienen kannatuksen nousun, mutta ei se tästä enää nouse. SD:llä on ruotsalaisten keskuudessa niin huono ja rasistinen maine, että puolue ei saa tulevaisuudessa tämän suurempaa jytkyä.
Kun taas katsoo radikaaleja toimia vaativan Alternativ för Sverige-puolueen vaalituloksia niin se sai vaaleissa vain joitakin satoja ääniä. Tästä astetta radikaalimpi Vastarintaliike sai vaaleissa vain joitakin kymmeniä ääniä. Näistä liikkeistä ei saada mitään ikäänkuin vastapoolia nykyiselle.
Ruotsissa ei toisinsanoen ole olemassa mitään sellaisia ”suojeluskuntajoukkoja”, jotka edes vähimmässä määrin olisivat ”nousemassa vastarintaan”.  Edes viitteitä mistään tällaisen perustamisesta ei ole.
 
 
 
 
 

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Punavihernatsi

Epäilemättä. Miksipä ei kasvaisi?
Minä niin luotan ruotsin poliisiin. Miksipä en luottaisi?

Hulluja nuo roomalaiset

Rikosilmoituksen tehneet ammutaan tai pahoinpidellään.
Samaan aikaan Svantte onanoi tutkimuspaperi kädessä onnessaan, kun rikosilmoitukset ovat laskussa.
Pitäisikö itkeä vai nauraa?

totuus ennenkaikkea

Itkeä varmaan pitäisi, nämä femakkosvenssonit pimittävät totuutta selkeästi. Kohta koemme suomessa saman kohtalon kun nämä rakettiydinfyysikkolääkärit tuovat sairaan pedofiili kulttuurinsa isänmaahamme lopullisesti 😡 kiitoksia vaan niiden pedoprofeetalle SAATANA…..

tintin

mihin ne vertaavat tuloksia kuin tekevät hoohaata ensimmäistä kertaa

Aappa

Potentiaalisilla rikoksen uhreilla pitäisi aina olla hyvän tahdon eleenä mukanaan poliisin valtuuttama pizzakortti.

Terhomatti Hämeenkorpi

Näin se vissiin on, en epäile sitä. Ruotsi vajoaa vähitelleen paskaan, joka leviää joka taholle. Kaikkeen totutaan. White flight tapahtuu vähitellen, mutta ottaa aikaa, ennenkuin mitään tpahtuu – ja sittenkään ei mitään. Kunhan vain Paskastan tulee vääjäämättä.

Napanderi

Miksi tästä Ruotsista jaksetaan enää jauhaa. Eikö olisi parempi unohtaa koko maa ja mennä eteenpäin by Timo Jutila.

antero33

paavo haastaa mistä hänelle maksetaan!!tyhmät lukijat!!

totuus ennenkaikkea

Ai lukijat ovat tyhmiä kun paavo kertoo totuuksia?

fatwantarkistaja

antero luki, eli hän on… Ellei lukenut, hän on… Eikö ole hivenen synkkää olla antero?

Särmääjä

Ai siis kun rikosten määrä kasvaa ja vakavoituu niin myös ruotsalaisten turvallisuuden tunne kasvaa? Käykö toi maa ja sen populaatio ihan täysillä?

Hauki

Ei.

sivusta seuraaja

Eli ruotsin poliisilla pää rohkeasti perseeseen, sieltähän on ne parhaat näkymät kun maa on lähes sotatilassa.

Suomi Finland

Seuraava Pt-Median uutinen: ”Varsinkin Ruotsin monikulttuurisissa piireissä asia on herättänyt närää. Viimeisin lausunto tulee entiseltä Ruotsin pääministeriltä Fredrik Reinfeldiltä, jonka mukaan rajatarkastukset aiheuttavat ”uuden sodan”.”
Vihernatsit,punanilkat jo latailevat aseitaan.

Anonymous

Ruotsin poliisi puhuu ihan paskaa tässä asiassa.

Statistiikalla on helppo valehdella kun tietää miten

Ei tällaisia tutkimuksia kannata ottaa niin vakavasti. Tutkimuksen tulos riippuu siitä miten se tutkimus on konstruoitu ja viety läpi, virhelähteitä on monta. Jos esim. kyselylomake pitää palauttaa paikalliselle poliisille henkilökohtaisesti niin…

Poliisin tiedotteen mukaan kysely on ”lähetetty” 71000:lle. Eli luultavasti paperinen lomake postissa. Hämmästyttävän moni eli 62 prosenttia vastannut, toivottavasti eivät ole pääosin turvapaikka-aktivisteja. Sehän näissä on, että ketään ei voi pakottaa vastaamaan, joten ennakkoasenne saattaa aiheuttaa harhan, koska jokin asenne voi vähentää tai kasvattaa todennäköisyyttä suostua vastaamaan.

Se on yhtä vaille

Nooh, noin kauniiden tarinoiden takia svennulan kangesterit tarjoaa vastavuoroisesti svennustanin poliiseille piripullaa red bullin kera. Kaikki ovat iloisesti valkoisena jauhosta kuten tomusokerilla päällystetystä pullasta tahtoo olla.
Ja laulavat yhdessä iloisena:
Kai rautoihin saamme sut kahlita,
tutkintavankeus sua odottaa.
Pääsikin ajellaan, suoles sun
putsataan ja selliin saat uinahtaa.
Sakkoja, sakkoja. isoja sakkoja……

Janis Petke

Eivät ne kuolleet uhrit tainneet osallistua kyselyyn

dhfdgfd

Ovat tottuneen väkivaltaan miksi huolestua!

Kuli

Uskoo ken tahtoo. Tutkimuksen tulos on äärimmisen epäuskottava ja haiskahtaa vahvasti poliittiselta tilaustyöltä. Toisaalta voi olla jopa jollain tapaa uskottavaa, että median pimittäessä tilanteen vakavuutta populaatio on unenomaisessa kieltotilassa turvallisuustilanteen suhteen.
Tämmöisistä tutkimuksista saa juuri sellaisia mitä tahdotaan riippuen keneltä kysytään ja mitä kysytään. Mikäli vastaava kysely toteutettaisiin Rinkebyn asukkaiden keskuudessa yms. rikkaissa lähiöissä, niin luultavasti saataisiin aikaan melkoisesti erilainen lopputulos.

mike lake

Perheelläni on turvallinen olo,koska heillä on.
Minä,Smits ja Svensson.

Suomi Finland

https://yle.fi/uutiset/3-11069668
”– Ihminen menetti henkensä Suomen lainsäädännön ja viranomaisten toiminnan seurauksena. Ei se ilon aihe voi olla, hän sanoo.”
”Humanitaarista suojelua voitiin antaa silloin, jos turvapaikan edellytykset eivät täyttyneet, mutta hakija ei voinut palata kotimaahansa esimerkiksi siellä olevan aseellisen selkkauksen tai vaikean ihmisoikeustilanteen vuoksi.
Scheinin arvelee, että ilman lakimuutosta Ali olisi voinut olla humanitaarista suojelua saaneiden joukossa.
– Kyllä. Humanitaarinen suojelu olisi hyvinkin voinut pelastaa tämän henkilön.”
Tällaista lämmintä itkua ei ollenkaan vuodateta silloin, kun suomalaisia murhataan, pahoinpidellään tai raiskataan. Kaikki suomalaisiin kohdistuneet rikokset olisivat olleet vältettävissä, jos tänne tulleiden henkilöiden käytöksen perusteella olisi tehty riskiarvio ja riskitapauksiksi arvioituja ei olisi päästetty vapaasti liikkumaan ihmisten seassa. Tai jos luotettavaa riskiarviota ei olisi voitu tehdä, olisi turvapaikanhakijat pitänyt majoittaa pysyvästi eristyksiin suomalaisista.
He ovat tulleet tänne pakoon sotaa ja kidutusta. Ei ole meidän velvollisuutemme antaa heidän tulla osaksi yhteiskuntaamme. Elossapysyminen saa luvan riittää. Ja puuron pitää kelvata.

fatwantarkistaja

Jossittelu ei tuo lapsipakolaista takaisin. Kuollut se on lopullisesti, ellei ole terroristijohtaja, joilla on aina 9 elämää. Turha tuollaisia selvityksiä on tehdä toisen jo kuoltua.