Ruotsin kommunistit propagoivat Suomea vastaan talvisodan aikaan

Suurin osa ruotsalaisista suhtautui Suomen 1939 marraskuun lopussa alkaneeseen talvisotaan asenteella “Finlands sak är vår”, Suomen asia on meidän. Kansan enemmistö tuki Suomea miten pystyi erilaisilla keräyksillä ja ainakin sympatiaa annettiin jos muuta ei ollut tarjolla.

finlandssakarvar1940.jpgLausepari “Finlands sak är vår” perustuu talvisodan alussa perustettuun liikehdintään, jonka avulla Suomeen pyrittiin värväämään vapaaehtoisia sotilaita. Lisäksi vaateapua, sairaanhoitotarvikkeita ja sen sellaista pyrittiin keräämään Suomen avuksi.
Mutta moni ei tiedä, että Ruotsissa oli myös niitä voimia, jotka pelasivat Suomea vastaan Neuvostoliiton hyväksi. Yksi tällainen taho oli kommunistilehti Norrskensflamman, myöhemmin pelkkä Flamman. Lehti perustettiin 1906 Pohjois-Ruotsiin Norrbottenin Sosiaalidemokraattisen puolueen lehdykäksi. Puolueen jakautumisen jälkeen 1917 lehteä kustansi ja julkaisi Sosiaalidemokraattinen vasemmistopuolue, joka muutti nimensä myöhemmin Ruotsin Kommunistiseksi Puolueeksi, jota se oli toisen maailmansodan aikaan.
Ei varmaan tarvi arvata mikä lehden asenne oli Neuvostoliittoon ja Suomeen talvisodan alla. Suomen itänaapuri nähtiin suurena ja mahtavana hyviksenä kun taas Suomi oli se pikkuinen perkele, joka tahallaan yritti provosoida Neuvostoliittoa sotaan. Ruotsin komukoiden asenne oli kaikenkaikkiaan se, että Suomi aloitti talvisodan tekemällä laittomia hyökkäysyrityksiä rajan yli. Esimerkiksi 29. marraskuuta eli päivää ennen talvisodan alkua Norrskensflamman kirjoiti, että Suomi on tehnyt uusia provokaatioita ja suomalaisia sotilaita on mennyt rajan. Neuvostoliiton kerrottiin sitten on ikäänkuin torjuneen suomalaiset joukot takaisin rajan yli Suomen puolelle.
EKhRjuRXkAEaPDI.jpg large
 
Niin ikään artikkelissa kerrotaan, että viisi suomalaista sotilasta oli avannut tulen Jäämerellä (Petsamon suunnalla) Neuvostoliiton puolelle, mutta neuvostoliittolaisille ei ole tullut toistaiseksi tappioita. Mainilan laukauksista puhutaan suomalaisten ampumina ja suomalaiset jalkaväen joukot ovat etsineet rajanylityspaikkaa Karjalan kannaksella. Puna-armeija on kuitenkin lyönyt suomalaiset joukot takaisin.
Ruotsin kommunisteilla oli siis hyvin Suomivihamielinen asenne ennen sotaa ja koko talvisodan aikana.
Kunnes kosahti.
Nimittäin maaliskuun 3. päivä 1940 jysähti. Luleåssa sijainneeseen Norrskensflammanin paino- ja toimitustaloon viriteltiin kunnon trotyylipommi. Ei mitään nykyajan rappukäytäväpommeja vaan jytky, joka räjäytti puoli tölliä ilmaan ja sytytti massiivisen tulipalon. Palo levisi minuuteissa täyteen liekkiin ja viisi ihmistä kuoli iskussa.
Iskun takana oli ruotsalaisia aktivisteja. Viisi ammattisotilasta, Luleån kaupungin poliisipäällikkö ja Norrbottens-Kuriren-lehden toimittaja, jotka kaikki olivat kiivaasti Suomen puolella sodassa. He ajoivat myös sitä, että Ruotsin pitäisi vapaaehtoisjoukoilla mennä Suomen armeijan apuun.
Porukka perusti suunnitteluryhmän jo 1940 alussa ja Luleån Kaupunginhotellissa vietettiin pitkiä iltoja suunnitellessa iskua. Ryhmän mukaan Norrskensflammanin toiminta oli verrattavissa maanpetokselliseen toimintaan ja iskun tarkoitus olikin lopettaa koko Suomivihamielisen propagandan levittäminen.

mordbrand-attentatet-mot-norr.jpeg
Toimitus liekeissä räjähdyksen jälkeen. Kuva Luleån kaupunginarkisto.
 
Iskujoukkoa syytettiin käräjillä vahingonteosta, ei murhapoltosta. Tuomiot olivat lieviä, pienin oli 1 v 8 kk ja pisinkin vain 2 vuotta. Hovi kuitenkin nosti tuomioita kahden päätekijän osalta seitsemään vuoteen pakkotyötä. Joukko kiisti tienneensä, että talossa asuttiin. Tarkoitus ei ollut aiheuttaa kuolemia. Mutta talossa oli jokatapauksessa tekohetkellä ainakin 10 henkeä nukkumassa. Joista viisi siis kuoli ja kuolleista kaksi oli lapsia.
Lehti on edelleen voimissaan ja kirjoitteelee… no mitä vasemmistokommunistit nyt kirjoittelevat nykyään. Haukkuvat Jimmie Åkessonia ja sen sellaista.

Subscribe
Notify of
guest
37 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
fatwantarkistaja

Hyvin kommarit osaavat valehdella, kun niitä niin moni uskoo ja äänestää.

Dir. cant. Jäkäläpää

Mielenkiintoinen juttu. Tätä Ruotsin osuutta ei ole tuotukkaan hirveästi esille. Nyt luin eka kertaa tästä.

karri

Et ole varmaan sitten tietoinen myöskään siitä että ruotsi on aina vihannut Suomea.
Viimeisin episodi nähtiin ja koettiin (ja nähdään sekä koetaan vielä) kun ruotsi vapautti rikollisia ählämipakolaisia vankiloistaan Suomeen 2015, oliko kiva katsella kun varusmiehet kantavat pedofiilien laukkuja?

karri

Ei silti kovinkaan herttaista porukkaa tullut. Mistä tiedät ettei Ruotsi tienyt keitä tänne tunkee? Päivi Nerg silloin oli tietävinään kaikki jotka maahan tulee, tarkat tiedot ovat. Ei oikein ole enää samaa mieltä asioista ollut..

karri

Älä viitsi. Suomi on alkanut valmistautua tuohon jo kataisen hallituksen aikana, tämä on selvää että Suomella ei ole ollut hallituksen taholta mitään poikkipuolista sanaa “tulijoihin”. Kansalta tämä on sen sijaan piilotettu eli valehdeltu.
Kouluja lakkautettiin ja siirreltiin yms. ja kansalaisille ei kerrottu yhtään mitä tuleman pitää, niitä muuteltiin vastaanottokeskuksiksi sekä hotelleja myös, eli ei ollut mikään “salama kirkkaalta taivaalta”-ilmiö.

karri

Tuohon vielä:”ketään ei tieten tahtoen ohjattu mihinkään”
Etten nyt olisi vielä sinun videonpätkää katsellut missä kuvasit ählämeitä joita ruotsin punainen risti nimenomaan OHJAA Suomen rajalle menevään junaan. Voin olla väärässä mutta kerro toki.

M

Vahvistamattomien huhujen mukaan Ruotsin rautatiet antoi ilmaiset kyydit pohjoiseen.

Heja Sverige - Hyvä Suomi

Ruotsi tavallaan vapautti moniosaajia vankilasta koska osa noista on käsittääkseni vankilassa Suomessa tänään.

karri

Tavallaan. Ruotsin tavalla, koska ruotsi on aivan helvetin kusessa jo tuosta porukasta niin se yrittää tunkea sitä jo tännekkin ja vittu sehän vaan passaa meidän hallitukselle, ei jaksa hirveesti rajat ja rajavalvonta kiinnostaa länsirajalla. Itä-raja on OK koska Venäjä.

karri

Ei. EU on antanut käskyn sallia kaikenmaailman paskan sisään. Mene käymään venäjän rajalla ja sano tarviko esim. passia? Teeppäs sama sitten tornion rajanylityspaikalla ja totea ettei siellä saatana ole kukaan töissä.

sipilä

Höpöhöpö

Anonymous

Lueskelin vähän Talvisodan aikaisia lehtiä. Hyvin näköjään oli tietona Suomessa, että Moskova rahoitti ruotsalaisten kommareiden järjestöjä Suomen vastaiseen vakoiluun ja sabotaaseihin. Viimein kyllästyi Ruotsin pääministeri Hansonkin tähän peliin ja joitakin toimenpiteitä järjestettiin asian suhteen mm. muutama lehti lakkautettiin. Demaritaustaiset ammattiliitot “lupasivat” kerätä matkarahat kommareille Moskovaan muuttoon jne. Rauhoittaakseen Moskovaa Hanson ilmoitti, ettei Ruotsi salli sotilasapua Suomelle. Norja oli samaa mieltä. Vapaaehtoista apua sentään ei estetty Suomeen lähtemästä. Jenkkifirma lupasi automaattikivääreitä dollarin kappale myydä Suomeen, mutta lupaukseksi jäi, kun sota kerkesi loppua. Tanska värväsi apuporukkaa aktiivisesti mm. 10 000 hengen ryhmää avustustyöhön.

Tapiola

Mitähän hyvää nämä agiteeraajat tavoittelivat. Ei tullut sitten mieleen lähteä sinne Neuvostoeldoradoon oikein paremmin olemaan. Olipas ihan uutta ja jännää tarinaa. Noh, tässähän se taas on, kun tuolla toisaalla jo mainitsin, että Molotovilla on saattanut olla läntistä apua. Tuollaiset kommunistit joilla korvatkin hehkuu punaisina niin olisi pärjännyt Talvisodan pakkasetkin leikiten.

Tuumaaja

Sama sävel niillä oli kuin suomenkin kommunisteilla. Ruotsalaisia komuja kiukutti se, että heidän maanmiehiään oli tehokkaissa kaukopartioissa suomen leivissä ja suomen punaisia se että rintamalla unohdettiin eripura sekä taisteltiin rinta rinnan.
Suurimmat suunpieksijät ja propagoijat olivat juuri kotirintamalla sekä muualla, jossa ei tarvinnut pelätä pommeja tai maahan pyrkiviä bolshevikkeja.
Ihan samoin asia oli silloin -18 jossa käskijät istuivat lämpimässä, sianrasva suupielistä valuen kun rivimiehet enemmän ja vähemmän vapaaehtoisesti jäätyivät olemattomilla rintamalinjoilla, kuolivat nälkään.
Punaiset myrkyttivät työväenaatteen tehokkaasti, sitä viljaa korjataan tänäkin päivänä, on vain sokeroitu taitavasti jotta kelpaa hoviinkin.

M

“Ei tullut sitten mieleen lähteä sinne Neuvostoeldoradoon”
Kyllähän monet varmaan lähtivätkin mutta enemmistö varmaan jäi. Onhan tavoitteena kuitenkin maailmanvallankumous, joka ei onnistu, jos kaikki ovat Neuvostoliitossa.

Moonman

Harmi kun eivät vaan kaikki lähteneet sinne ihannevaltioonsa. Luitansa kaiveltaisiin sitten tänä päivänä jostain sandarmohista.

Korjaus

Propagoivat, ei progavoivat.

Anonymous

Rautaa rajalle!

#sipilä2ATC

Ja yd7ntä Tsar B muslimien niskaan

Sivusta seuraaja

Maanpetturieta on joka maassa, osa avoimesti, osa piilossa. Nyky länsimainen “avoimuus” takaa punakommareille ja muille maanpettureille laillisen tavan huseerata oman maansa tuhoamiseksi. Näihin tapoihin kuuluu nykysin mm. monikulturisuuden ihannointi, wanhojen tapojen kriminalisointi ja mm. maanpuolustajien motiivien kyseenalaistamien, veteraanien perinnön mustamaalaaminen, sanavapauden rajoittaminen ym. Kommunistit yrittivät samaa heti sotien jälkeen ja pitkätukka hipit 60-luvulla syljeskelmällä veteraanien päälle. Vanhoja kaikuja kuuluu aina silloin tällöin ja mm. demarien tuomioja ajaa vieläkin samaa agendaa, mutta onneksi kukaan ei kuuntele tuota horisijaa enää. Joku “taho” on käynyt viime vuosina kovalla arsenaalilla mm. saksassa sotilas koulutuksen saaneiden veteraanien kimppuun väittäen heistä vaikka mitä, vailla todistuksi, arvaillen ym. paskaa.

Anonymous

Virallinen Ruotsi on koko Suomen valtion olemassaoloajan suhtautunut kylmästi Suomen itsenäisyyteen. Esim. 1917, kun Suomessa päätettiin itsenäisyysjulistuksen antamisesta, Ruotsin pääministeri kieltäytyi asiasta keskustelemasta. Sen sijaan kuningas otti delegaation vastaan. On säilynyt yhden osanottajan kertomus, jonka mukaan pääministeri tuli portaissa vastaan, sen mennessä kuninkaan vastaanotolle ja ettei pääministeri vaivautunut tervehtimään suomalaisia. Loppujen lopuksi Saksa pakotti Ruotsin demarihallituksen tunnustamaan Suomen itsenäisyyden.
Myös talvisodan rauhasta käytyjen neuvotteluiden aikaan Suomi yritti saada helpotusta liitosta Ruotsin kanssa. Kysymyksessä ei olisi ollut konkreettisia toimia Ruotsille muutoin kuin antamalla Liittoutuneiden avustusretkikunnan tulla Ruotsin kautta Suomeen. Kesken neuvotteluiden Ruotsi ilmoitti, ettei se itse, eikä sen kautta anneta apua Suomelle. Siis vedettiin viimeinen valttikortti suomalaisilta pois. Loppujen lopuksi Saksa puuttui taas peliin. Sieltä käskettiin Suomelle tehdä rauha ehdoista riippumatta. Se, mikä rauhassa menisi, tulisi kohta takaisin korkojen kera. Hitler oli huomannut Suomen armeijan taistelukyvyn ja Suomi oli päässyt NL:n etupiiristä Saksan etupiiriin. Myös Stalinilla oli kiire. Oli näet vaarassa, että länsiliittoutuneet tulisivat voimakeinoin Ruotsin kautta ja ottaisivat samalla Ruotsin malmivarat itselleen. Lisäksi oli pelko oikeasta konfliktista länsiliittoutuneiden kanssa ennen aikojaan. Näin se ajopuuteoria Suomea riepotteli.

Puolueeton

Ajopuuteoria on suomalaisten poliitikkojen oma ja heitä puolustelievien historiankirjoittajien keksintö poliitikkojen maineen pelastamiseksi. Suurvaltojen paineessa ei osattu toimia oikein ja jouduttiin pienen kansan osalta aivan hulluun tilanteeseen sotimaan kahta suurvaltaa vastaan. Huonommin asiat eivät olisi voineet mennä. Ainoa pelastaja kansalle oli sisukas ja uuttera kansalainen. Sodan jälkeen johto vaihtui kuten kaikissa sodassa pakkorauhaan joutuneissa maissa. Kaikki nämä maat kohosivat uudestaan huipulle, Suomi, Japani ja Saksa.
On aivan merkillistä, että yhteiskunnan johtajien vaihtoon tarvitaan vakava kriisi, muuten sitä ei voi tapahtua. Nytkin Suomessa on poliittinen johto muuttunut aivat kyvyttömäksi ja kansan etua ajamattomaksi omaa etua ajavaksi värittömäksi massaksi. Kansalaisten herättämiseen tarvittaisiin jälleen jotakin. Toivoa sopii, että se tapahtuu ilman sotia ja liittymisiä muiden valtioiden määräilyn alaiseksi. Aivan sama mikä puolue pääsee valtaan, tärkeää on, että puolueitten johtoon tulisi osaavaa korkeakoulutettua väkeä näyttävän näköisten omaa ja puolueen etuja ensisijalle panevien sijaan.
Muistakaa tämä, ei äänestetä naamaa, vaan naaman takana olevan elimen edellytyksiä ajatteluun. Suomen poliittista väkeä on uudistettava ennen kuin seuraava katastrofi syntyy.

Kyrppä

Jos oikein muistan, niin eikä tämä Ruotsin pääkanisteri Löfveeni ilmoittanut Suomelle, että kantakaa vastuunne! Tämä oli sitä hektistä aikaa v. 2015 jolloin junat Malmössa lastattiin täyteen partalapsia ja täyttä höyryä kohti Luulajaa. Luulajassa lapsukaiset sitten kerrosbusseihin ja tukka putkella kohti Haaparantaa. Siellä tukeva ruokailu ja sitten rajan yli Hölmölään. Suomalaismepit Brysselissä kiljuivat kurkut käheiksi, että auttakaa Suomeen tulevia hädänalaisia lapsia ja vanhuksia. No autetaan ja autetaan, mutta ei tänne tule kuin näitä parhaassa iässä olevia geelipäisiä kolleja. Näin yritti joku epäuskoinen vastata, mutta se oli pelkkää rasismia se. Mutta ehkäpä nämä mepit eivät viinipöhnässään ymmärtäneet asian oikeaa tilaa. Sillä olihan pääkomissaari Junkkarikin hoitanut iskiasvaivojaan jo pitemmän aikaa ryyppäämällä raskaasti kykenemättä kertomaan mepeilleen todellista tilannetta. Loppu onkin sitten kuin tuhannen ja yhden yön tarinoista. Vokkibisnes jytkähti käyntiin täysin kaasuin. Rahaa alkoi tulla tietyille tahoille ovista ja ikkunoista. Yritettiin panna sotalapsukaisille parasta pöytään mutta huonolla menestyksellä. Oulun puurokenraalit nousivat kapinaan heti kättelyssä, näyttäen mallikasta esimerkkiään muille tulijoille. Ja hölmöläiset katselivat suu ammollaan tätä outoa meininkiä. Sillä olihan tätä köyhää Suomea yritetty puolustaa tunkeutujia vastaan jo monessa sodassa verissä päin. Mutta valtamedia aloitti ponnekkaan vastahyökkäyksen tukkiakseen kriittisten turvat. Aloitettiin ns. vihapuhekampanja ja uhkaukset. Ne ovatkin johtaneet nykyään siihen, että jos sanot rehellisen mielipiteesi väärässä paikassa niin käräjillä nähdään. Onneksi meillä on vielä vapaus äänestää. Duunaritkin ovat huomanneet, että tämä globalistieliitin ajama monikulttuurisuushanke veroineen ja maksuineen ajaa työläiset köyhiksi kuin kirkon rotat. Nykyään esim. polttoaineiden hinnat on nostettu sille mallille, että autolekaan ei tohdi muuta tehdä kuin käydä kerran päivässä kumartamassa.

M

Kerrassaan järkyttävää sananvapauden rajoittamista. Olen shokissa. Nyt täytyy kyllä kansallismielinen populismi kieltää jottei enää yksikään kommunistinen kirjapaino räjähdä.

Anonymous

Luleå on toki suomeksi Luulaja.

Ali Kessu

Ruotsalaiset vapaaehtoiset joutuivat pilkkahuutojen kohteeksi mm kaduilla sotien aikaan. Sveamamma pisti luukkunsa sitten kokonaan kiinni eli rekrytointi kiellettiin. Lähde: Kulju:Kohtalona Tali-Ihantala. Nyt nähdään, miten “karma” kostaa!