Uusruotsalaiset aikuisopiskelijat vaativat pidempiä lomia

abdulrasheed-480909_960_720

Miltä tuntuisi jos voisi opiskella muutaman vuoden ”kulttuuria ja kieltä” aikuiskoulutuksessa ja saisi opiskelua vastaan kohtuullisesti discorahaa? Sinä aikana tietenkin ilmaisen asunnon.

Kun uusruotsalainen lopulta saa kaipaamansa oleskeluluvan ja sitä myöten kuntapaikan, pääsee henkilö kaksivuotiselle SFI:n aikuiskoulutuskurssille, jossa opiskellaan rentoon tahtiin ruotsalaisia tapoja ja kieltä. Opintorahaa, tai tässä tapauksessa sopeuttamisrahaa saa kohtuullisesti. Esimerkiksi yksinäinen poikamies kuittaa kuukaudessa discorahaa reilu 6 000 kruunua (600 euroa). Mikä summana on tietenkin pieni, mutta henkilö on tähän mennessä saanut kuitenkin ilmaisen Maahanmuuttoviraston kustantaman huoneiston.
Sopeutumisrahan vastineena opiskelijan pitää käydä koulua 4 h/ päivä, perjantai on yleinen etäpäivä. ”Oppivelvollisuus” koskee kaikkia vuoden arkipäiviä kesät talvet. Eli niitä samoja päivä kuin joina päivinä tavalliset duunarit ovat töissä.
Niin, no mikä sitten oli ongelma?
Halmstadissa majaa pitävät sotaa, vainoa ja kidutusta paenneet kehitysmaista tulleet tulijat ovat nyt aloittaneet protestin.
Syy: He haluavat enemmän vapaapäiviä!
Sverigesradion artikkelissa kerrotaan mm. Zakaria Almohamadista, joka on allekirjoittanut protestilistan ja kertoo, että hän haluaa enemmän vapaata.
– Minä ja frendit treffataan vain opettajia ja kaupan kassoja, Almohamad valittelee.
Ruotsin tulevat toivot yksinkertaisesti haluavat pitää pidempää joulu- ja kesälomaa. Mitäpä olisi kesä ilman pitkää rentoa lomaa. Kera discoläpsytyksen ja sihijuoman. Siksi ollaan kerätty protestiaddressi, jossa on muutama sata nimeä. Vaatimukset kovenevat.
 

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
toni lajos

Pala palalta ennen niin vauraat ja maailmalla suurta kunnioitusta saaneet maat saadaan muutamassa vuodessa tuhottua, suut ammollaan päättäjät halaavat maailmaa, ymmärtämättä tätä mädätyksen laajuutta, aikoihin entisiin ei ole paluuta. Kantaväkeen kuuluvat kulkevat kerjuulla, nyppynen palttoo hulmuten ja sukat makkaralla jonotamme EU:n meille lahjoittamaa näkkileipäpakettia, ei olis uskonut.

Hymy hyytyi

On kyllä jotain pahasti hullusti nyt. MV:ltä luin, miten Norjassa yli 100 vuotias kirkko ollaan muuttamassa moskeijaksi valtion tuella ym. En osannut arvata, että asiat Norjassakin ovat niin huonosti. Ei oikein tiedä, mitä ajattelisi. Tilanne liusuu kaoottisella vauhdilla huonoon suuntaan. Ei voi kuin toivoa, että Perussuomalaiset pitävät pintansa ja suomalaiset kautta maan nousevat puolustamaan sitkeästi isänmaataan. Kaikkia tarvitaan nyt, tai tiedossa on ikävät bileet. Joille ei loppua näy.

Minä

Neljä tuntia päivässä koulua ja ”tapaavat vain opettajia ja kaupan kassoja”.
Kyllähän tuo neljä tuntia on suuri tuntimäärä ja ottaa koville. Eihän päivän aikana muuta ehdi tehdä.

PastoriNikulainen

Helppo vaatia kun vastassa on mädätetty eurooppalainen hurriimaa.
Varmasti menee vaatimus läpi heittämällä.
Amen.

kanander

Lintsaa ne siitä neljästä tunnistakin, mutta asunto ja discoraha säilyvät. Härskejä ovat vaatimaan.

Anonymous

Muslimeille sopii parhaiten semmoinen koulunkaynti missa on etapaivia 5 viikossa eika tarvitse oppia mitaan. Muslimi lapaisee tallaisen koulun aivan kevyesti ja aikaa jaa myos menna discoon kuuntelemaan Village Peoplea ja nayttelemaan kikkelia naistenkin vessan oven edessa.

Ruotsin Kelmit Ensin

Lomien pitää olla pitkiä jotta asianomainen kerkiää lomailemaan siellä kotolähtömaassaan kunnolla.
Aika hupaisaa on että jos kantis maksaa opintolainan takaisinmaksuerän myöhässä yhdenkin ainokaisen päivän mätkäyttää siitä opintotukiviranomainen CSN (Centrala StudiestödsNämnden) 450kr sakon jonka nimenomaan Löhveenin hallitus on määrännyt. 450kr on yksinäisellekin ihmiselle 1-3 viikon ruokarahat.
Kelmihammedin discorahat on prioriteetti nr. 1.

Fatwantarkistaja

Varsin maltillinen vaatimus. 16h ankaraa opiskelua viikossa vaatii rankanpuoleisen lomailujakson. Vaikka jokaisen viikon päätteeksi normaali viikonloppu ja sitten pariksi viikoksi Iraniin tapaamaan klaania, jos siellä enää ketään on hengissä hirvittävän atomisodan jäljiltä. Lomaoikeus on jakamaton.