Vanhemmat kyseenalaistivat tyttären sukupuolenvaihdoksen, menettivät huoltajuuden

trans-sexuality-3554250_960_720.jpg

Suomen Yle Svenska kertoo kummallisesta perhedraamasta, jossa suomalaisen perheen tytär huostaanotettiin, koska vanhemmat eivät suostuneet antamaan 15-vuotiaalle tyttärelleen lupaa sukupuolenvaihdoshoitoihin.

Perhe ei asu Suomessa, he muuttivat ulkomaille pari vuotta sitten. Artikkelissa ei selviä minne jonnekin, mutta tapahtumat eivät joka tapauksessa ole tapahtuneet Suomessa. Tytär oli tuolloin 15 ja hän sai yhtäkkiä päähänsä, että onkin poika ja syntynyt väärään kehoon.
Äidin mukaan tytär halusi aloitta hormoonihoidot ja leikkauttaa rintansa. Ilmoitusluontoinen asia oli vanhemmille shokki. Lisäksi kun tytär alkoi pukeutua samaan aikaan ”eri tavalla”.
Vanhemmat yrittivät kertoa tyttärelleen, että kaikki hormoonihoidot ja rintaleikkaukset olivat peruuntamattomia tekoja, ja että tytär oli vasta teini. Tämä auttoi sen verran, että lapsen ja vanhempien välille tuli konfikti, tyttären mukaan vanhemmat olivat pököpäitä, jotka eivät ymmärrä mistään mitään.
Kohta poliisit koputtelivat vanhempien ovella, sillä tyttären kaveri oli tehnyt tyttären säestyksellä vanhemmistaan rikosilmoituksen. Vanhempien mukaan he kuvittelivat, että viranomaiset ovat vanhmepien puolella, mutta toisin kävi.
Artikkelissa ei siis kerrota missä maassa tapahtuma kävi toteen, mutta kerrotaan, että kyse on EU-maasta, jossa lait ovat käytännössä samankaltaisia kuin Suomessa. Siis koskien sukupuolenvaihdosoperaatiota. Ensin pitää käydä läpi tarkat tutkimukset saadakseen diagnoosi, jonka jälkeen aikaisintaan parin vuoden päästä voidaan aloittaa operaatio.
Tytär otettiin huostaan, mutta parin kuukauden päästä hän muutti takaisin vanhempiensa luokse. Nyt vanhemmat ehdottivat tyttärelleen, että he muuttaisivat takaisin Suomeen, jotta tytär voisi käydä koulunsa loppuun. Transhoitoa voitaisiin jatkaa Suomessa, mutta kun koulu loppui niin samana päivänä käveltiin uudelleen poliisiin, tällä kertaa paikallisen transyhdistyksen kanss. Vanhemmista tehtiin uutta rikosilmoitusta.
Samoihin aikoin tyttö sai diagnoosin ja oikeus teki huoltajuuspäätöksen ilman kuulematta vanhempia.
Lopulta välit tyttären ja vanhempien välillä katkesivat lähes kokonaan ja tähän mennessä tytär on syönyt vajaa vuoden päivät testosteroiinia. Vanhemmat yrittivät saada apua Suomen viranomaisilta, mutta koska tapahtumien keskipiste on toisessa EU-maassa eivät Suomen viranomaiset voi auttaa.
Artikkelissa vanhemmat kertovat, että ovat lopettaneet huoltajuuskiistan, sillä tytär on kohta täysi-ikäinen ja tietyt sukupuolenvaihdosoperaatioon liittyvät asiat ovat peruuttamattomia, parempi antaa asian olla.
Artikkelissa mainitaan Tampereeen yliopistollisen sairaalan nuorten transklinikan nuorisopsykiatri ja ylilääkäri Riittakerttu Kaltiala, jonka mukaan tällainen tapahtumaketju tuskin tulisi toteen Suomessa. Viranomaiset eivät lähtisi huostaanottolinjalle.
Kaltiala mainitsee sen, että Suomessa on myös lisääntynyt suuressa mittakaavassa sukupuolitutkimukset, joissa nuoret tytöt yhtäkkiä idetifioituvat pojiksi ja katsovat, että sukupuolenkorjaus on ratkaisu heidän ongelmiinsa.


 
Artikkelissa ei siis tule esille mikä on tuo ”toinen EU-maa”, mutta luultavasti se kuitenkin on Ruotsi. Itä-Euroopan maissa tuollaiset tapahtumat eivät tulisi kyseeseenkään, kuten ei myöskään Keski-Euroopassa, sillä kynnys puuttua ulkomaalaisten vanhempien huoltajuuteen on korkea. Ainoat vaihtoehdot ovat siis Tanska ja Ruotsi. Näistä kahdesta Ruotsi kuulostaa kaikkein todennäköisimmältä.
Varsinkin kun tiedetään, että vähän samankaltaisia tapauksia on Ruotsissa ennestäänkin useita.

Subscribe
Notify of
guest
26 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
10.12.2019 07:50

Punavihernatsit elementissään.

Kake
Kake
10.12.2019 08:25

Voi vittu mitä parodiaa! Tätä ajaa SETA ja Suomen äärivasemmistohallitus. Suomalaisilla vanhemmilla ei ole enää oikeutta päättää lasten asioista vaan valtio ajaa yli!

Näin on
Näin on
10.12.2019 12:42
Vastaa...  Kake

Voin kertoa, että sitä ei ole myöskään suomessa. Suoraan sanoen en ihmettelisi, jos kysessä olisi suomen lasu. Itse eron kautta olen saanut vihervassareiden sekä feministinatsien vyöryn niskoilleni. Se että kun puhutaan kuinka isät jäävät täysin jyrän alle, pitää paikkansa. Ja olen keskustellut, lukenut sekä kuullut kauhutarinoita lasun toiminnasta, joka on täysin mielivaltaista. Kannattaa lukea esim kirja ” lasten oikeudet lastensuojelussa ” . Siinä silmät aukeaa kun sitä pläräilee. Ja kuten neuvostohenkeen kuuluu, nämä viranomaiset nauttivat ns syytesuojaa. Ja se on taivahan tosi. Kun lasu bisnes on suuomessa yli miljardin arvoinen, jokainen voi päätellä itse. On toki selvää, että lasulla on paikkansa. Mutta on toteen näytetty että yli puolet huostaanotoista ovat aiheettomia/ylimitoitettuja. Vanhempien pitää nykyään olla todella ns varovaisia. Näköjään.

Anonymous
Anonymous
10.12.2019 16:31
Vastaa...  Näin on

Kirja nimeltä ” suojeleeko laki lasta vai lastensuojelua ” . Ja sivusto lokakuun liike.com. siellä sitä on silmät aukaisevaa faktaa siitä, miten kuka vain voi joutua lasun ” asiakkaaksi ”.

Tanja
Tanja
10.12.2019 16:39
Vastaa...  Näin on

Oikeassa olet, niin kuin sanoit niin huostaanotothan on bisnestä eli ei niitä lopetettaisi vaikka kaikki vanhemmat muuttuisivat kerralla täydellisiksi. On äärimmäisen vaarallista olla lasun kanssa tekemisissä vaikka omasta lapsesta olisikin hätä ja joku ehdottaisi heidän puoleensa kääntymistä. Silloin on aina parempi pyytää apua vaikkapa lähi- tai ystäväpiiriltä. Lasuilmoitus, aiheeton sellainen, on myös koston väline eikä aiheettoman ilmoituksen tekijälle koidu yleensä mitään seuraamuksia. Itsestäni on kerran tehty aiheeton lasuilmoitus joka todettiin lopulta siis täysin aiheettomaksi mutta kokemus oli karmiva voin sanoa, en halua kenellekään kunnon perheelle sellaista. Ja vielä pelottavinta on miten jotkut vanhemmat, esim. kulttuuritaustansa vuoksi, tuntuvat pääsevän tässäkin kuin koira veräjästä, lasten kärsiessä.

Evplasse
Evplasse
10.12.2019 08:33

On vain kaksi sukupuolta, muusukupuolisuus on vika korvienvälissä eli mielenterveys ongelma.

Minä
Minä
10.12.2019 17:01
Vastaa...  Evplasse

On jonkin verran tapauksia, jossa henkilöllä on molempien sukupuolten elimet. Taitavat useimmiten olla toisen sukupuolen elimet surkastuneita. Sellaisten tapausten kohdalla on ymmärrettävää, että henkilö voi valita hallitsevan sukupuolen ja poistattaa toiset elimet. Tiedä onko sekään helppo juttu asianomaiselle, mutta jotain siinä varmaan tekee mieli tehdä, ettei ole siltä väliltä.
Näitä tapauksia on äärettömän vähän. Niissäkin tapauksissa on vain kaksi sukupuolta, vaikka sattuvat olemaan samassa henkilössä.
On jotenkin mielipuolista keksiä hatusta niputtain sukupuolia ja väittää, että sukupuoli on tunnejuttu. Se on kehossa olevien elinten mukainen sukupuoli – joita on vain kaksi.
Nämä nykyiset sukupuoli runsaudet ovat todellakin pelkkää mielikuvitusta ja mielen epätasapaino-ongelmia.

M
M
10.12.2019 17:20
Vastaa...  Evplasse

Idealisoituna kyllä. Käytännössä luonnossa harvat asiat, yksilön sukupuoliominaisuudet tai -piirteet mukaan luettuna, ovat täysin sataprosenttisia. Sekasikiöitä esiintyy.

Pidetäänpä tosiasiat mielessä
Pidetäänpä tosiasiat mielessä
11.12.2019 08:37
Vastaa...  M

Niin, kyllähän kaikenlaisia luonnonoikkuja aina esiintyy, kuten vaikkapa kaksipäisiä vasikoita tai siamilaisia kaksosia ihmisten keskudessa.
Jokainen normaalilla järjenjuoksulla varustettu ihminen kuitenkin tajuaa, että nämä ovat vain harvinaisia poikkeuksia, eli tilanteita jossa jokin on mennyt vikaan. Eikä kenellekään tulisi edes mieleenkään ruveta väittämään, että on aivan normaalia että vasikalla on kaksi päätä – tai että ihmiskaksoset ovat kasvaneet kiinni toisiinsa.
Ihan samanlaista luonnonoikkua – eli siis harvinaista poikkeusta – edustavat nämä tapaukset, jossa vastasyntyneellä vauvalla on piirteitä sekä miehen että naisen sukuelimistä. Jokainen tajuaa, että tässä on kyse virheestä, eikä tältä pohjalta voida tietenkään ruveta väittämään, että ”on aivan normaalia että ihmisellä on sekä miehen että naisen sukuelimet, ja täten sukupuoliakin on enemmän kuin kaksi”.

Janis Petke
Janis Petke
10.12.2019 08:45

Suomessa ei tulisi kyseeseen, mutta nyt eletäänkin suomeliassa, tässä €U:n siirtomaassa. Kohta kielletään Itsenäisyyden muistojuhlatkin tai naamioidaan ne kansainvälistymis- ja monikulttuurisuuspäiväksi

Mantis
Mantis
10.12.2019 09:16

Itsellä tuli mieleen Britannia, siellä on myös suvakismi ja viranomaisten mielivalta voimissaan.

Pertti Grandell
Pertti Grandell
10.12.2019 09:21

tätä voidaan odottaa enemmän nyt hölmölässä, onhan nykyisen pääministerikin on kasvattanut kaksi lesboa , sateenkaarenlipun varjossa, onneksi olkoon hölmölä, sitten ihmetellään kun ei haluta lapsia? nyt ymmärrän hyvin, onneksi omat perilliset ovat aikuisia ja ovat ylpeitä sukupuolestaan….

Patu
Patu
10.12.2019 09:49

Itsekin olen kuullut vastaavista tapauksista britanniasta, mutta eiköhän tuo hulluus leviä pikkuhiljaa muuallekin. Siinä viranomaisten halukkaalla avustuksella tehtiin taas yksi lapsi lisääntymiskyvyttömäksi. Mielestäni viranomaisten pitäisi maksaa vanhemmille korvauksina kaikki lapseen käytetty työ, ruoka, vaatteet ja tarvikkeet korkojen kera ja sen päälle samat korvaukset mitä murhan uhrin lähiomaisille kuuluu.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
10.12.2019 22:55
Vastaa...  Patu

Voi mieskin synnyttää.. perseestään. Ja tämä on tosiasia, radiosta kuulin.

En ole shokissa
En ole shokissa
10.12.2019 10:13

Kyseessähän ei voi olla mikään muu EU-maa kun Ruotsi. Ruotsista on tullut niin sairas yhteiskunta, että sitä ei enää ymmärrä edes lainoppineet. Eikös Ruotsissa tapahtunut sekin, että lastensuojelu otti Venäläisestä perheestä kaksilasta, ja sijoitti lapset muslimi perheeseen. Mutta Venäläinen isähän otti ”ritolat” haki lapsensa, ja muutti Venäjälle lastensa kanssa.
Artikkelissa mainitaan myös: Tanska : En tältä istumalta usko, että Tanska olisi näinkin sairas yhteiskunta.

Virka-Petra
Virka-Petra
10.12.2019 10:18

” Nuorisopsykiatri ja ylilääkäri oli sitä mieltä että tällainen tapahtumaketju tuskin tulisi toteen Suomessa. Viranomaiset eivät lähtisi huostaanottolinjalle.”

Ei naurata.
Suomessa on otettu lapsia huostaan vain jotta sosiaalityöntekijän ja akkamafian egoja on saatu pönkitettyä.
Meillä on paljon nuppivikaisia viroissa.

MIES. SIKA. KULLIN OMISTAJA KUSIPÄÄ.
MIES. SIKA. KULLIN OMISTAJA KUSIPÄÄ.
10.12.2019 10:48

”Suomessa on myös lisääntynyt suuressa mittakaavassa sukupuolitutkimukset, joissa nuoret tytöt yhtäkkiä idetifioituvat pojiksi ja katsovat, että sukupuolenkorjaus on ratkaisu heidän ongelmiinsa.”
Hämmentyneet poikamaiset lesbotytöt siinä keksineet mukaloogisen ”syyn” siihen että tytöt viehättää. Minähän olen poika! Siksi tekee pimppiä mieli hei! Nyt äkkiä lekuriin niin saan ihan oikean kikkelin jolla sitten tuikkaan pimppeihin ihan kybällä!
..mahtaa hämmentynyttä lesboa hämmentää vieläkin enemmän sen jälkeen kun sillä uudella muka-kikkelillä ei ole mitään saumaa kummallekkaan sukupuoleen. Kuka nyt hämmentynyttä silvottua puolihullua haluaisi..ei vientii edes koirakennelissä.
Eikös olisi järkevämpää ihan vaan rehellisesti todeta että perkule sentään, minähän olen lesbo, ja sillä sipuli. Nykypäivänä se on ihan heleeeevetin okei, ei tarvitse pelätä että kadulla hakataan tai roviolla poltetaan..ellei siis tapaa muslimeita.
Joten rohkeesti vaan ulos sieltä kaapeistanne pikkuhomot ja pikkulesbot, lopettakaa toi transpelleily.

Anonymous
Anonymous
10.12.2019 12:41

Suunnilleen tuolla tavalla kävi suomalaistytölle, joka nykyisin kirjoittele blogia nimellä ”Musta orkidea” ja julkaisee tuubividoita nimellä ”karvakasa koirakaveri”.
https://mustaorkidea.blogspot.com/2018/02/viimeisen-muurin-takana-on-totuus.html

Suomi Finland
Suomi Finland
10.12.2019 11:48

Kävi mielessä minkälainen olisi toimintaperiaate tässä kyseisessä maassa, jos transulapsi olisi kehitysmaamuslimiperheessä. Kenties tällaisessa tapauksessa toimintaperiaate olisi hyvinkin erilainen.
Valtion rekka toisi lastin teräviä kiviä perheen pihamaalle?

Anonymous
Anonymous
10.12.2019 12:25
Vastaa...  Suomi Finland

Miten muslimiperhe reagoisi vastaavaan, luultavasti isa saisi hulluuskohtauksen, huutaisi allahu akbar ja 5 min paasta tytar olisi ilman paata…

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
11.12.2019 00:34
Vastaa...  Anonymous

Poikia ainakin myydään transuiksi Afganistanissa, ihanuuksien onnenmaassa. Varmaan siellä on onni ja ilo, jos perheeseen sattuu transsu vastoin tahtoaan. https://fi.wikipedia.org/wiki/Bacha_bazi

Jopo
Jopo
10.12.2019 17:12

Perhe pakeni huostaanottoa maasta
https://yle.fi/uutiset/3-5063197
Seurasin tilannetta läheltä. Dokumentteja aiheesta ei kukaan uskaltanut julkaista koska syyte olisi ollut edessä.

Anonymous
Anonymous
11.12.2019 02:52

Sukupuoli ei ole rikki, joten sitä ei voi korjata. Ei leikkauksella tai muutenkaan.
Jos kokee syntyneensä väärään kehoon, kannattaa fiksaaminen aloittaa ylä- eikä alapäästä.
Miksi valtiot ja virkamiehet ja lääkärit kannustavat ihmisten transu mt-häiriöitä, mutta eivät samalla tavalla kannusta esim syömishäiriöisiä laihduttamaan itsensä hengiltä? Kuitenkin kyseessä hyvin samankaltaiset mt-ongelmat.